X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Chyba przeoczylam... co to za test z telefonem???

Któraś dziewczyna pisała, że jej dzieciaczek dla telefonu się obrócił. Tylko kurczę nie pamiętam która, bo czytałam ostatnio kilka stron na raz.

paaolka lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Któraś dziewczyna pisała, że jej dzieciaczek dla telefonu się obrócił. Tylko kurczę nie pamiętam która, bo czytałam ostatnio kilka stron na raz.
    Kurcze musze sprobowac! Moze Julcia potrafi sie przewracac tylko jeszcze o tym nie wie? :-)

ataga4, tofirus lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Zamiast myć okna to ja dziś upieklam razowe muffinki z bananami (bez jajek) :-P Nie do końca jestem z nich zadowolona, ale robiłam muffiny pierwszy raz w życiu :-D Wyszły tak:

2163527_2015-04-01_13.16.35.jpg

Tzn w smaku są smaczne, tylko poprzywieraly do papilotek :-/
    Jak dla mnie, starej wypiekaczki ciast i ciastek wszelakich, wyglądają pysznie. A muffiny zawsze przywierają do papilotek, jak chcę babeczki bez papierków, to zawsze nakładam ciasto bezpośrednio do "dołków" w blasze wysmarowanych masłem

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    W ogole jak w temacie spania jesteśmy...jak dlugo teraz śpią wasze pociechy? Ja zauwazyłam, że u nas ostatnio w nocy sen się skrócił, wczesnie było 11,5h teraz jest około 10,5h. W dzień tak samo, było 3-4h, teraz są góra 3 czasem 2. Jak u was?
    zasypial 19-20 dopoki czasu nei zmienili. teraz juz o 20-20:15. wczoraj 20:15 wlasnie. wstal o 00 przed 4 i potem to juz 6:30 i juz krecony byl i neispokojny ten sen ale a to smok a to cyc i do 8:20 spalismy :) potem jak co dzien godzine po pobudce ejst drzemka, wiec o 9:20 juz tarl oczy i go uspilam spal do 10... pozniej zasnal przed 12 ale zaszczekala fifi bo mielismy goscia wiec spal tylko 7 min :P no i zasnal o 13 na 50 min. zaraz szykuje sie do kolejnej drzemki. w dzien nic nei uleglo jeszcze zmianie i po 1,5-2h jest senny :) wiec mamy roznie 4-5 drzemek i potem o tej 20 od niedawna nocne spanie :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Zamiast myć okna to ja dziś upieklam razowe muffinki z bananami (bez jajek) :-P Nie do końca jestem z nich zadowolona, ale robiłam muffiny pierwszy raz w życiu :-D Wyszły tak:

2163527_2015-04-01_13.16.35.jpg

Tzn w smaku są smaczne, tylko poprzywieraly do papilotek :-/
    bo pewnie oleju za malo dalas- ja tez ostatnio robilam i pychota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:47

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie juz kojce dla maluchow- jesli tak to jakie bo ja ostatnio ogladalam takie z funkcja kolyski- dajcie link jakie wy macie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z przyrostem waszych maleństw? czy ciągle są na tej samej skali siatki centylowej? Bo ja wczoraj się zmartwiłam bo wyszło że Antosia głowa jest za mała, tak pow lekarka jak byłam na szczepieniu. On ma 6 mies a głowa 41,5cm. I wyszło że poniżej 3 centyla.
    a wczesniej było tak:
    13dni-33cm
    7tyg-38cm
    3mies-40cm
    4,5mies-41cm
    6mies-41,5
    Antek waży 7260g i też podobno mało. Nie mierzyli go na długość więc nie wiem ile ma ale pewnie z 72-74cm jak myslicie? Nie jest chudy i ta głowa nie wydaje się mała.
    2zz6dlf.jpg
    przestan.. moj ma 7100 i 64c,. glowa tez 41,5... jest od urodzenia na 3 wzorstem i 10 wagowym centylu. i nikt z tego problemu nei robi... w koncu meisci sie w normach tak, problem bylby wtedy gdyby byl ponizej 3 ...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Jako, że Małgoś ostatnio nie wykazywała większego zainteresowania przekręcaniem się z placów na brzuch, poszłam za podpowiedzią którejś z Was i zrobiłam test z telefonem komórkowym. Położyłam tel w jakiej odległości od niej i obserwowałam.

I okazało się, że moje dziecko potrafi:

1. bez problemu obrócić się z pleców na brzuch
    2. podpełzać nieco po przodu
    3. obracać się na brzuchu o 360 stopni
    4. przybrać pozycję do raczkowania, czyli ręce proste, pupa wysoko, kolana ugięte, choć jeszcze nie przesuwa się tak do przodu

Podsumowując, najważniejsza jest dobra MOTYWACJA :D
    no i pieknie kochana :* to paoolka chyba pisala o tym ;] ze Krzysoiu tak sie obracal do telefonu :) moj Kuba tez pieje jak widzi siebie na wyswietlaczu mojego telefonu ;] ale jednak najwiecej zrobi dla moich neibeiskich smierdzacych kapci w kwiatki. zostawiam na sroku pokoj ua on sie podciaga, przesuwa, czolga az do ncih dojdzie :P do ncizego tak nei leci jak do tych kapci :P

MOI, Kaszulator, pestka, Nelly, tofirus lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Jak dla mnie, starej wypiekaczki ciast i ciastek wszelakich, wyglądają pysznie. A muffiny zawsze przywierają do papilotek, jak chcę babeczki bez papierków, to zawsze nakładam ciasto bezpośrednio do "dołków" w blasze wysmarowanych masłem

Nelly dzięki za wskazówkę :-)

Sylwia, wrzuć ten przepis z którego Ty robiłaś muffiny. Ile szt Ci wyszło?

Nelly lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o muffinki, to moje tez zawsze przywieraja do papilotek,ale jak ostygna to bez problemu one od nich odchodza.. moje rosna mega do gory, ale ja daje duzo cukru i oleju :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie tak, 12 sztuk, tylko dodaje cos do srodka jeszcze, rodzynki, zurawine, ostatnio wiorki kokosowe, czy biala czekolade w malych kawalkach:

Składniki:
    250g mąki
    1 szkl cukru
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szkl mleka lub wody
    ½ szkl oleju roślinnego
    2 jajka

Wykonanie:
    Do jednej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia.
    Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie mokre składniki: wodę, olej, jajka.
    Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy krótko i niedokładanie.
    Wlewamy w foremki. Pieczemy 20 min w 200 st.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj sa te cwiczenia :)
    https://www.youtube.com/watch?v=-CuR27wQnGM&feature=youtu.be

ataga4 lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    no to będziecie niedaleko nas ☺a w sumie to skąd jesteście bo chętnie skorzystała bym z umiejętności twojego męża i zrobiła dzieciaka sesje o ile się tym zajmuje ☺
    Jesteśmy z Piekar śląskich, a Ty? Zapraszamy! Mąż się ucieszy bo uwielbia robi zdjęcia. ;)

Ale się wkurzyłam. Mieliśmy jechać po ten wózek do bielska. Wczoraj dzwonię do tej babki że wyjeżdżamy ( bo jakieś 1,5h jazdy) a ona mi pisze, że przeprasza ale mąż trafił do szpitala i nie może i że dziś. Ok, dziś rano o 9 jej pisze czy koło 15 możemy być, a tu cisza do teraz. ani nie odbiera ani nie odpisuje. Zdjęła to ogłoszenie o wózku i teraz nie wiem co myśleć ;(

Skoczyłam tylko z mężem i Małą na zakupy to się na wkur*iałam! Chciałam na szybko po pare plasterków szynki kupić na 2-3dni ( bo teściu na święta robi własną i dostaniemy taką swojsą) a tam w kolejka na godzinę stania ;O myślałam, że ten szał się zacznie dopiero jutro albo w piątek!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam dziś pediatrę o pastę do ząbków i nie poleca Ziajki, bo ma zbędne dodatki, radziła kupić w aptece, będzie krótsza lista składników

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z przyrostem waszych maleństw? czy ciągle są na tej samej skali siatki centylowej? Bo ja wczoraj się zmartwiłam bo wyszło że Antosia głowa jest za mała, tak pow lekarka jak byłam na szczepieniu. On ma 6 mies a głowa 41,5cm. I wyszło że poniżej 3 centyla.
    a wczesniej było tak:
    13dni-33cm
    7tyg-38cm
    3mies-40cm
    4,5mies-41cm
    6mies-41,5
    Antek waży 7260g i też podobno mało. Nie mierzyli go na długość więc nie wiem ile ma ale pewnie z 72-74cm jak myslicie? Nie jest chudy i ta głowa nie wydaje się mała.
    2zz6dlf.jpg

Twój synek to śliczny chłopczyk i wygląda zdrowo;) nie przejmuj się, co mówi lekarka, czasem trzeba do tego też podejść z dystansem, bo niektórzy lekarze by chcieli, żeby każde dziecko rozwijało się książkowo...

Smutas lubi tę wiadomość

relgh3715cfcrqnh.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby kogoś interesiło to w superpharm jest emolium do kąpieli 400ml za 27 zl, dwa obiadki z hippa za 5zl i -25% na rzeczy z hippa. Do tego dużo przecen na dermokosmetyki.

A ja potrzebuje kogoś kto ma karte clubcard do tesco. A dokładnie tego numeru karty. Chce zrobić zakupy i pare rzeczy jest z tą kartą taniej ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    REWOPPKA straszna histroia, rodzonej siostrze sie tak przytrafilo i to boli.. a najbardziej cierpi tn malenki Stas :( a na czym polegac ebdzie zabieg? udroznia to jakos? zweza i juz bedzie ok?
    a chrzciny, no faktycznie :) duze. ale no coz, u mnei najblizsza rodzina na weselu tzn rodzenstwo moich rodzicow z dziecmi to bylo 70 osob!! ale na hcrzciny zapraszalam tylko swoje rodzenstwo, rodzicow, i babcie bo inaczej to znow wesee by bylo.

ah ci tesciowie :P ja akurat o swoich zlego slowa nie powiem, sa super. fakt czasem wkurza jakas pierdola ale nie na takiej zasadzie ze ze soba walczymy czy cos.. mamy fajne relacje, z tesciowa to jak z kolezanka normalnie :) przykro tylko bo z tego co zrozumialam nie widzieli jeszcze malutkiej? i co na to maz? :(
    czytajac dalej doczytalam ze ejdnak widzieli ale nie w twojej obecnosci.. czyli tylko ty masz z nim izwade a z mezem jako tako sie kontaktuja? :(

widzieli w mojej obecności, teściowa zachowywała się jak gdyby nigdy nic się nie stało i normalnie rozmawiała, a teść hm....nie za wiele ze mną rozmawiał, ale z nim zawsze tak było; ciężko to nazwać zwadą, po prostu wydarzyły się pewne sytuacje, które chcieliśmy już wielokrotnie z mężem z nimi wyjaśnić, bo oboje nie należymy do osób które zamiatają co niewygodne pod dywan, no ale teściowie wręcz odwrotnie, więc nie będziemy się stale prosić;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Jakby kogoś interesiło to w superpharm jest emolium do kąpieli 400ml za 27 zl, dwa obiadki z hippa za 5zl i -25% na rzeczy z hippa. Do tego dużo przecen na dermokosmetyki.

A ja potrzebuje kogoś kto ma karte clubcard do tesco. A dokładnie tego numeru karty. Chce zrobić zakupy i pare rzeczy jest z tą kartą taniej ;)
    Mogę cię poratowac ta karta jeśli nr ci wystarczy:) a jeśli chodzi o ta sesje to założe fb i może tam popiszemy o szczegółach ?:)

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też proszę jeśli można o zaproszenie do profilu na fb mail:[email protected] :)

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Mogę cię poratowac ta karta jeśli nr ci wystarczy:) a jeśli chodzi o ta sesje to założe fb i może tam popiszemy o szczegółach ?:)
    Super, to poproszę numer ;) I czekam na fejsie. Szukaj mnie jako Sylwia Lubczyńska ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ