Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
tofirus wrote:Któraś dziewczyna pisała, że jej dzieciaczek dla telefonu się obrócił. Tylko kurczę nie pamiętam która, bo czytałam ostatnio kilka stron na raz.
ataga4, tofirus lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Zamiast myć okna to ja dziś upieklam razowe muffinki z bananami (bez jajek) Nie do końca jestem z nich zadowolona, ale robiłam muffiny pierwszy raz w życiu Wyszły tak:
Tzn w smaku są smaczne, tylko poprzywieraly do papilotekataga4 lubi tę wiadomość
-
pestka wrote:W ogole jak w temacie spania jesteśmy...jak dlugo teraz śpią wasze pociechy? Ja zauwazyłam, że u nas ostatnio w nocy sen się skrócił, wczesnie było 11,5h teraz jest około 10,5h. W dzień tak samo, było 3-4h, teraz są góra 3 czasem 2. Jak u was?
-
ataga4 wrote:Zamiast myć okna to ja dziś upieklam razowe muffinki z bananami (bez jajek) Nie do końca jestem z nich zadowolona, ale robiłam muffiny pierwszy raz w życiu Wyszły tak:
Tzn w smaku są smaczne, tylko poprzywieraly do papilotekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:47
-
Smutas wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z przyrostem waszych maleństw? czy ciągle są na tej samej skali siatki centylowej? Bo ja wczoraj się zmartwiłam bo wyszło że Antosia głowa jest za mała, tak pow lekarka jak byłam na szczepieniu. On ma 6 mies a głowa 41,5cm. I wyszło że poniżej 3 centyla.
a wczesniej było tak:
13dni-33cm
7tyg-38cm
3mies-40cm
4,5mies-41cm
6mies-41,5
Antek waży 7260g i też podobno mało. Nie mierzyli go na długość więc nie wiem ile ma ale pewnie z 72-74cm jak myslicie? Nie jest chudy i ta głowa nie wydaje się mała.
-
tofirus wrote:Jako, że Małgoś ostatnio nie wykazywała większego zainteresowania przekręcaniem się z placów na brzuch, poszłam za podpowiedzią którejś z Was i zrobiłam test z telefonem komórkowym. Położyłam tel w jakiej odległości od niej i obserwowałam.
I okazało się, że moje dziecko potrafi:
1. bez problemu obrócić się z pleców na brzuch
2. podpełzać nieco po przodu
3. obracać się na brzuchu o 360 stopni
4. przybrać pozycję do raczkowania, czyli ręce proste, pupa wysoko, kolana ugięte, choć jeszcze nie przesuwa się tak do przodu
Podsumowując, najważniejsza jest dobra MOTYWACJAMOI, Kaszulator, pestka, Nelly, tofirus lubią tę wiadomość
-
Nelly wrote:Jak dla mnie, starej wypiekaczki ciast i ciastek wszelakich, wyglądają pysznie. A muffiny zawsze przywierają do papilotek, jak chcę babeczki bez papierków, to zawsze nakładam ciasto bezpośrednio do "dołków" w blasze wysmarowanych masłem
Nelly dzięki za wskazówkę
Sylwia, wrzuć ten przepis z którego Ty robiłaś muffiny. Ile szt Ci wyszło?Nelly lubi tę wiadomość
-
ja robie tak, 12 sztuk, tylko dodaje cos do srodka jeszcze, rodzynki, zurawine, ostatnio wiorki kokosowe, czy biala czekolade w malych kawalkach:
Składniki:
250g mąki
1 szkl cukru
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl mleka lub wody
½ szkl oleju roślinnego
2 jajka
Wykonanie:
Do jednej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wsypujemy i mieszamy wszystkie mokre składniki: wodę, olej, jajka.
Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy krótko i niedokładanie.
Wlewamy w foremki. Pieczemy 20 min w 200 st.sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
ewcia91 wrote:no to będziecie niedaleko nas ☺a w sumie to skąd jesteście bo chętnie skorzystała bym z umiejętności twojego męża i zrobiła dzieciaka sesje o ile się tym zajmuje ☺
Ale się wkurzyłam. Mieliśmy jechać po ten wózek do bielska. Wczoraj dzwonię do tej babki że wyjeżdżamy ( bo jakieś 1,5h jazdy) a ona mi pisze, że przeprasza ale mąż trafił do szpitala i nie może i że dziś. Ok, dziś rano o 9 jej pisze czy koło 15 możemy być, a tu cisza do teraz. ani nie odbiera ani nie odpisuje. Zdjęła to ogłoszenie o wózku i teraz nie wiem co myśleć ;(
Skoczyłam tylko z mężem i Małą na zakupy to się na wkur*iałam! Chciałam na szybko po pare plasterków szynki kupić na 2-3dni ( bo teściu na święta robi własną i dostaniemy taką swojsą) a tam w kolejka na godzinę stania ;O myślałam, że ten szał się zacznie dopiero jutro albo w piątek! -
Smutas wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z przyrostem waszych maleństw? czy ciągle są na tej samej skali siatki centylowej? Bo ja wczoraj się zmartwiłam bo wyszło że Antosia głowa jest za mała, tak pow lekarka jak byłam na szczepieniu. On ma 6 mies a głowa 41,5cm. I wyszło że poniżej 3 centyla.
a wczesniej było tak:
13dni-33cm
7tyg-38cm
3mies-40cm
4,5mies-41cm
6mies-41,5
Antek waży 7260g i też podobno mało. Nie mierzyli go na długość więc nie wiem ile ma ale pewnie z 72-74cm jak myslicie? Nie jest chudy i ta głowa nie wydaje się mała.
Twój synek to śliczny chłopczyk i wygląda zdrowo;) nie przejmuj się, co mówi lekarka, czasem trzeba do tego też podejść z dystansem, bo niektórzy lekarze by chcieli, żeby każde dziecko rozwijało się książkowo...Smutas lubi tę wiadomość
-
Jakby kogoś interesiło to w superpharm jest emolium do kąpieli 400ml za 27 zl, dwa obiadki z hippa za 5zl i -25% na rzeczy z hippa. Do tego dużo przecen na dermokosmetyki.
A ja potrzebuje kogoś kto ma karte clubcard do tesco. A dokładnie tego numeru karty. Chce zrobić zakupy i pare rzeczy jest z tą kartą taniej -
Scęście wrote:REWOPPKA straszna histroia, rodzonej siostrze sie tak przytrafilo i to boli.. a najbardziej cierpi tn malenki Stas a na czym polegac ebdzie zabieg? udroznia to jakos? zweza i juz bedzie ok?
a chrzciny, no faktycznie duze. ale no coz, u mnei najblizsza rodzina na weselu tzn rodzenstwo moich rodzicow z dziecmi to bylo 70 osob!! ale na hcrzciny zapraszalam tylko swoje rodzenstwo, rodzicow, i babcie bo inaczej to znow wesee by bylo.
ah ci tesciowie ja akurat o swoich zlego slowa nie powiem, sa super. fakt czasem wkurza jakas pierdola ale nie na takiej zasadzie ze ze soba walczymy czy cos.. mamy fajne relacje, z tesciowa to jak z kolezanka normalnie przykro tylko bo z tego co zrozumialam nie widzieli jeszcze malutkiej? i co na to maz?
czytajac dalej doczytalam ze ejdnak widzieli ale nie w twojej obecnosci.. czyli tylko ty masz z nim izwade a z mezem jako tako sie kontaktuja?
widzieli w mojej obecności, teściowa zachowywała się jak gdyby nigdy nic się nie stało i normalnie rozmawiała, a teść hm....nie za wiele ze mną rozmawiał, ale z nim zawsze tak było; ciężko to nazwać zwadą, po prostu wydarzyły się pewne sytuacje, które chcieliśmy już wielokrotnie z mężem z nimi wyjaśnić, bo oboje nie należymy do osób które zamiatają co niewygodne pod dywan, no ale teściowie wręcz odwrotnie, więc nie będziemy się stale prosić -
Sroka wrote:Jakby kogoś interesiło to w superpharm jest emolium do kąpieli 400ml za 27 zl, dwa obiadki z hippa za 5zl i -25% na rzeczy z hippa. Do tego dużo przecen na dermokosmetyki.
A ja potrzebuje kogoś kto ma karte clubcard do tesco. A dokładnie tego numeru karty. Chce zrobić zakupy i pare rzeczy jest z tą kartą taniej
Ewelka91 -
ewcia91 wrote:Mogę cię poratowac ta karta jeśli nr ci wystarczy:) a jeśli chodzi o ta sesje to założe fb i może tam popiszemy o szczegółach ?