X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    KasiaMJ - no co Ty opowiadasz z tymi pieluchami do wody?? ja bylam pewna ze one sa wlasnie po o by kupka i isuisu sie w niej trzymaly taki nie wyskoczyly do wody :O zszokowalas mnie!! :P

o prosze :) niby juz nasze dzieciaki polroczniaki a tu dochodza nowe mamusie! :) witaj, im nas wiecej tym lepiej :) mamy tez grupe na fb by latwiej dodawac fotki, wiec jelsi korzystasz z fb podaj swoj e-mail to Cie zaprosimy :)

tak chętnie dołącze;)e-mail- [email protected]

relgh3715cfcrqnh.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do relacji z dziadkami. Moja mama jest samotna ( jak miałam 6 lat rozwiedli się z ojcem) i bardzo młoda bo w czerwcu skończy 44lata. Jako babcia super, wygłupia się i zabawia, Mała ją lubi. Zawsze jak przyjeżdza to umie jakoś zagadać Małą. Pracuje na lotnisku na odprawach co czasem wiąże się że nie dość że robi po 12h to czasem i po 16. Ale staramy się tak żeby minimum raz w tygodniu ona u nas była albo my u niej ;)

A teściowie. Mąż jest jedynakiem i mają takie a nie inne patrzenie. ( tzn mieli wczesniej syna, ale zmarł w wieku 2 lat. oblał się wrzątkiem i nie udało się go uratować ) Mój mąz był trochę pod kloszem chowany ( w sumie się nie dziwie po takiej sytuacji) i nie wiem przy przez to że moja teściowa jest teraz bardzo ostrożna co do Agaty ona tak nie chcę iść do niej. Wyrywa się i płacz. A teściu nachalny zbyt, chociaż zakochany w Agacie po uszy, bo zawsze chciał mieć córkę. To ma mnie i Agatę teraz :P
    U nich jesteśmy średnio 3 razy na tydzień, bo mieszkają 5 min od nas, ale jak widać nawet częste widywanie ich nie wpływa na Agate. Bardzo nam pomogli bo dzięki nim mamy mieszkanie, a za chwilę bedziemy mieć dom ( bo oni budują swój a my idziemy do ich domu, trochę mnie przeraża bo tam jest prawie 250m2 ale jakoś damy rade)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ło matko! i widzisz? mam Cie nie lubić? :P o której ją połozyłaś, żę do 9 spała? pięknie <3
    my od 20:30 do 7 ;)
    19.20 ;D Ona prawie nigdy dłużej niż do 20 nie wytrzymuje ;P

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka współczuję Ci bardzo.... :(

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    19.20 ;D Ona prawie nigdy dłużej niż do 20 nie wytrzymuje ;P
    Masakra, ale jej się zmieniło!14h snu! wczesneij przecież o 6 pobudki były!
    Franecze zrobił mi niespodziankę i w poniedziałek wstaliśmy o 9 :) ale w dzień wtedy bardzo mało spał. Nie wiem o co kaman, zę raz śpi do 9 a raz do 7..może odkryłaś jakiś sekret na spanie? :)
    Ej, a w dzień dalej robi Ci krótkie drzemki?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Masakra, ale jej się zmieniło!14h snu! wczesneij przecież o 6 pobudki były!
    Franecze zrobił mi niespodziankę i w poniedziałek wstaliśmy o 9 :) ale w dzień wtedy bardzo mało spał. Nie wiem o co kaman, zę raz śpi do 9 a raz do 7..może odkryłaś jakiś sekret na spanie? :)
    Ej, a w dzień dalej robi Ci krótkie drzemki?
    Właśnie od zmiany czasu to ma tak 2x po 40 min i jedną długą dochodzącą do 2 godzin. Tak było w pon i wczoraj. Zwalałam to na pogodę bo taka senna ale zobaczymy dziś. Chociaż mamy wyjazd do Bielska a to ponad godzinę jazdy to zobaczymy czy spać będzie.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A męża karmiła, uwaga, mlekiem Humana 0 dla dzieci o niskiej wadze urodzeniowej (mąż się urodził 4100g :P), bo twierdzi, że jest modyfikowane, humanizowane, czyli takie samo jak z piersi :/

:-D :-D :-D Humanizowane zabrzmiało najlepiej :-D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jak w temacie spania jesteśmy...jak dlugo teraz śpią wasze pociechy? Ja zauwazyłam, że u nas ostatnio w nocy sen się skrócił, wczesnie było 11,5h teraz jest około 10,5h. W dzień tak samo, było 3-4h, teraz są góra 3 czasem 2. Jak u was?

Nelly lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Właśnie od zmiany czasu to ma tak 2x po 40 min i jedną długą dochodzącą do 2 godzin. Tak było w pon i wczoraj. Zwalałam to na pogodę bo taka senna ale zobaczymy dziś. Chociaż mamy wyjazd do Bielska a to ponad godzinę jazdy to zobaczymy czy spać będzie.
    to Twoja śpi więcej, a mój bąk mniej :D o madre! Zwalam na skok, który...(Anoolka to tez dla Ciebie info)powinien się dzisiaj zakończyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 10:25

iabql8x.png
    x8msush.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam udany Prima aprilis, sciagnelam fotkę małego zabka i wkrecam, że to Antkowi wyrósł. Wszyscy wierzą, nawet tatuś haha :-D

pestka, MOI, ataga4 lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale dziergacie. Nie mogę Was nadrobić normalnie. Już nie pamiętam do czego miałam się odnieść ;)

Po pierwsze, witamy nową koleżankę :)

Temat dziadków, to chyba temat rzeka. Ja mam teściów 50 m od domu, bo wybudowaliśmy się na działce obok, więc widujemy się codziennie. Wielki plus dla teściowej, że jemy u nich obiady, bo powiedziała, że i tak gotuje to po co my mamy gotować (prowadzi wynajem pokoi z wyżywieniem i jest niewiele dni w roku, w których nie ma gości). Natomiast kontakty z Małgosiem jej dawkuję do max godziny dziennie, ponieważ mam do nich wiele zastrzeżeń. Dodam, że jest to ich wnuk nr 1. Ostatnio chciała mi ją nakarmić takim wafelkiem z nadzieniem :/ W ogóle to ciągle się pyta czy daje jej jeść, ile je i żeby jej dawać więcej i nowe rzeczy. A jak jej mówię, że coś wprowadziłam nowego, to zawsze pyta, czy oby na pewno wolno. I tak w kółko... Trzyma małą cały czas na kolanach i do niej ciumcia, a potem oddaje szybko, bo jej się cwaniara wyrywa i zaczyna jojczeć. Boję się, że jak Małgoś podrośnie, to teściowa zacznie ją "urabiać" po swojemu... Aha, no i cały czas opowiada wszystko ze szczegółami swoim gościom i cały czas dzieli się z nami ich "dobrymi radami". I w ogóle czasem tak nas traktuje, jakbyśmy mięli po naście lat i nic o życiu nie wiedzieli :D Ostatnie słowo musi do niej należeć
    Teściu się nie wtrąca. Przyjdzie, pouśmiecha się do małej, coś tam do niej pomruczy i pójdzie. Mówi, że czeka, aż mała stanie na nogi.
    A moja mama mieszka 100 km od nas i jest czynna zawodowo, ale kontakt telefoniczny mamy codziennie. Po porodzie była u nas ponad tydzień i wszystko ogarniała. Gdyby nie ona, to oddałabym Małgoś z powrotem do szpitala ;) Przyjeżdża do nas od czasu do czasu. No i my już byliśmy z Małgosią dwa razy. W niedzielę znów jedziemy. Ale przede wszystkim moja mama ma nieziemski kontakt z dziećmi, bo pracuje w przedszkolu, ale nigdy się nie narzuca. Ona tylko proponuje, albo sugeruje. Naprawdę żałuję, że nie mam jej bliżej.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    co do cwiczen... ja przed ciaza 3 tyg cwiczylam, najpierw zaczelam z chodakowska ale kolana mnie bolaly i byla nudna jak dlam nei, wkurzal mnie jej glos i ta spowolniona spokojna gadka :P
    sciagnelam sobie treningi z tiffany i mel b... zrobilam sobie zdjecia w dniu gdy zaczynalam i robilam co tydzien... po 3 tyg dowiedzialam sie o ciazy i przestalam ,ale powiem wam ze efekty nei tyle w wadze co wygladzie po 3 tyg jak dla mnei byly bardzo duze!! mega zmniejszyly mi sie faldki pod biustonoszem na plecach, boczki, tylek sie podniosl a brzuch nabral fajnego ksztaltu. moge wam na fb wrzucic fotke i same zobaczycie ze widac roznice. mam godzinny trening sciagniety i wrzucony na yt jakby ktoras chciala. zaczyna sie fajnie tanecznie tak jakby 10 min na boczki tiffany, pozniej jest 10 min na nogi, 18 na brzuch, 10 na pupe, i zakonczneie rozciaganiem kilka minut.... chyba 58 min razem.... ale chociaz muzyczka fajna w tle, radocha przy boczkach, mnie sie bardzo podoba, lepsze jak chodakowska moim zdaniem :)

to zapodaj tego linka na yt :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    :-D :-D :-D Humanizowane zabrzmiało najlepiej :-D

A jak jej powiedziałam, że Humana to tylko nazwa produktu to się na mnie obraziła.

MOI, Kaszulator, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    W ogole jak w temacie spania jesteśmy...jak dlugo teraz śpią wasze pociechy? Ja zauwazyłam, że u nas ostatnio w nocy sen się skrócił, wczesnie było 11,5h teraz jest około 10,5h. W dzień tak samo, było 3-4h, teraz są góra 3 czasem 2. Jak u was?

Franek śpi od 18 do 5, a w dzień 2 drzemki po 30-40min i jedno ok. 1h

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie było mnie wczoraj cały dzień bo myłam okna, wysprzątałam kuchnie ( lodówkę też :P ) łazienkę i salon ;) Ale jestem z siebie dumna!

Lila widzi się z moją mamą średnio raz w tygodniu. W sumie jest jedyną osobą z którą możemy zostawić małą gdy jest taka potrzeba. Lila bardzo pozytywnie na nią reaguje a moja mama zwariowała na punkcie wnuczki. Z tatą mam już gorszy kontakt. Mała widziała go raz i to przypadkiem w sklepie. Proponowałam mu kilka razy, żeby wpadł ale chyba nie czuje potrzeby, żeby mieć z nami kontakt. Z rodzicami Kaspra różnie bywa.. Czasami przyjeżdżają w miarę często a potem nagle robią sobie przerwę i nie odzywają się miesiąc - nie wiem o co chodzi. Teściu raczej przygląda się wszystkiemu z boku a teściowa niby weźmie małą na ręce, coś tam zagada ale widać, że nie czuje się swobodnie i nie ma podejścia do dzieci a oczywiście swoje rady wpycha.

Witam nową mamusie! Super, że do nas dołączyłaś! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

U nas zależy to od dnia.. np. wczoraj spała w nocy 10h i w ciągu dnia razem 3,5h wyszło wszystkich drzemek to jakieś 13,5h na dobę ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Ustaliliśmy w końcu datę chrztu i dzisiaj byliśmy zamówić lokal! Bo my jeszcze nie chrzczeni :P

BAM! 26 kwiecień!

Pisałyście ostatnio na FB o ilości osób na chrzcinach, no to my będziemy mieć prawie małe wesele bo liczyliśmy na ok 40 osób. I to jest naprawdę najbliższa rodzina! i jedni przyjaciele. Normalnie dziki szał :P

heh, podziwiam za mobilizacje :P bo ja nadal nie potrafię się za to zabrać a jeszcze prababcie atakują i ciągle wypytują kiedy.. U nas też będzie duża imprezka bo mamy sporą najbliższą rodzinę.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:52

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ciup faktycznie trzeba się na to przygotować.
    Opcja nr 1. mówić że dziecko na cycu ale śpi całą noc! :D
    Opcja nr 2. jak mówi moja koleżanka : dziecko to nie świnka na utuczenie i kaszki jej pchać nie będę, po to jestem matką z cyckami z mlekiem żeby wstawać ;D

Dziewczyny smutna wiadomość. W Niemczech mamy rodzinę, jest tam babcia i chrzęsną ciotka mojego Męża. Ona miała takiego " partnera" nie byli małżeństwem tylko ona panna on kawaler ( ona ma po 60 dobrze, on pod 80lat ) Dzisiaj zmarł :< Od listopada był na ojomie bo pękł mu tętniak na aorcie i trzymali go tak na sprzęcie aż do dziś. Ciocia mówiła że on się już poddał i nie walczył. Cały Klaus - bo tak miał na imię. Umrzeć w Prima Aprilis :<
    smutne... moj dziadek rowno 10 lat temu zmarl w prima aprilis.

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    My niby wszystko wiemy, gdzie, co kiedy, nawet moja mama zaproponowala ze zrobi chrzciny u siebie, ale moj M chyba nie chce. A to tylko moi rodzice, moj brat z dziewczyna (chrzestni) i mama z 2mezem (czy tam nie mezem) i babcia mojego M.

No na tyle osób to możecie swobodnie sobie zorganizować przyjęcie w domu ;) Dlaczego Twój M nie chce? Ja naliczyłam teraz 26 dorosłych osób ( z nami ) + 11 dzieci o.O

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ