WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi kolkami to była jazda ciesze się ze juz po ale zęby też dają w kość

Ewelka91
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    "jak juz bedziesz wiekszy, taki ze bedziesz mogl byc bez rodzicow to babcia cie zabierze na dlugo! Na 2h, pojdziemy do kina!"

A to dobre! :-D Ale się uśmiałam :-D :-D :-D

Kkasia, Anoolka, Nelly, Sisilla lubią tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    Ustaliliśmy w końcu datę chrztu i dzisiaj byliśmy zamówić lokal! Bo my jeszcze nie chrzczeni :P

BAM! 26 kwiecień!

Pisałyście ostatnio na FB o ilości osób na chrzcinach, no to my będziemy mieć prawie małe wesele bo liczyliśmy na ok 40 osób. I to jest naprawdę najbliższa rodzina! i jedni przyjaciele. Normalnie dziki szał :P
    My też jeszcze nie chrzcilismy, czekaliśmy na chrzestna, czyli siostrę męża, która urodziła 3 dni temu. Chciałabym w maju, bo będzie jeszcze moja siostra, która potem wyjeżdża do GB do męża. Ale to miesiąc komunii i myślę, że nie znajdziemy lokalu, a też szykuje nam się pod 40:-)
    Oczywiście wypadałoby zaprosić jeszcze parę osób no ale bez przesady na weselu mieliśmy 106:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Oj z tymi kolkami to była jazda ciesze się ze juz po ale zęby też dają w kość

Dokładnie...trzeba przetrwać;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a i od jutra zaczynam skalpel z Chodakowska zeby do lata miec sexi figure :)
    to ,,tylko,, 39 minut dziennie a efekty ponoc mega :)
    nowy miesiac nowe postanowienie :)

dobrej nocki

Cwiczylam skalpel przed ciążą, efekty super tylko trzeba naprawdę trzeba się przyłożyć. Cały czas napięty brzuch!:-) ja też zbieram się żeby znowu zacząć ćwiczyć:-)

DeLaCruz, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko odsypia nocke...ostatnio mamy pobudki o 5 rano, czasem i wcześniej, a później kładę się z małą do łóżka i usypiamy razem i tak do 9 a czasem dłużej;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Wydrukuj sobie porównanie mleka mm i kobiecego i pokaż albo wyucz się na pamięć ;)
    popieram :) też to chciałam napisać! kurde zamiast Cię chwalić, że jesteś wytrwała, żę dajesz dziecku najlepsze....eh, ludziom się w tyłkach przewraca :/

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z teścia to jest tak ze jak my pojedziemy do nich to wtedy zobaczą Tomka. Niestety gospodarstwo i krowy nie pozwalają im na wypady w odwiedziny tak daleko. Ale jak się tomek urodził to po tygodniu przyjechali zobaczyć wnuka ;) jak jesteśmy u nich to zajmują się nim tzn teściowa i babcia bo teście to się boi :P wiec mogę sobie dłużej pospać i trochę odpocząć. Dzwonią pytają jak maluszek i kiedy przyjedziemy także ja mam bardzo duże wsparcie od nich z reszta to naprawdę normalni i fajni ludzie. Jedyny minus to taki ze u nich strasznie jest głośno, jak tesciowka ryknie z obory ze trz3ba gnoj wypompowac albo ze sie krowa cieli to w domu slychac :P
    Moi rodzice mieszkają 7 km ode mnie i ja do nich często wpadam i mama do mnie też jak się steskni za wnuczkiem. Ona może z nim wszystko robić a młody będzie i tak się cieszył :) tata raczej dystans trzyma ale jak trzeba to pobawić się z nim i go potrzyma czy ponosi na rękach ;) mówi ze jak będzie chodził to się wtedy nim zajmie, taaa juz to widzę jak go gania po pokojach.

ataga4, pestka lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiadam na pytanie o spanie po kaszce: a gów.o dała ta kaszka:-) obudził się 23:30, a po moim mleku śpi przynajmniej do 1, często do 2-2:30. Nie wiem może za mało mu dałam, ale na pierwszy raz 75ml gęstej to chyba sporo?

Co do dziadków, to teść nie pracuje i 3 razy w tygodniu chodzi z Antkiem na spacery po 2-2,5godziny. Teściowa pracuje często do późna, ale przynajmniej raz w tygodniu wpada wieczorem na kompanie, chociaż widać, że jest mega zmęczona pracą(ksiegowa w dużym szpitalu podczas rozbudowy). Często dzwonią i się interesują. Moi rodzice mieszkają 50km od nas i najczęściej to my do nich jeździmy. Jak by trzeba bylo to dziadkowie by oczywiście przyjechali i zostali z małym. Na razie jak gdzieś wychodzimy, to tesciowie zostają bo mają bliżej:-)

Scęście, pestka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:49

Scęście, Sroka, pestka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ - no co Ty opowiadasz z tymi pieluchami do wody?? ja bylam pewna ze one sa wlasnie po o by kupka i isuisu sie w niej trzymaly taki nie wyskoczyly do wody :O zszokowalas mnie!! :P
    Kkasia wrote:
    Witajcie dziewczyny;)

Od dłuższego czasu śledzę Wasze wpisy na forum i nie raz zdarzyło mi się skorzystać z Waszych rad, bo sama jestem mamą Zuzi, którą urodziłam w październiku. Czytając, już wiele razy miałam się udzielić na forum, ale zawsze odkładałam to w czasie 'bo to, bo tamto' i tak zeszło prawie 6 msc;) Ale teraz, kiedy jestem w okresie rozszerzania diety malutkiej wróciłam do czytania Waszych postów, by móc skorzystać z Waszych doświadczeń i w razie chęci podzielić się moimi;)Zatem witajcie jeszcze raz;)
    o prosze :) niby juz nasze dzieciaki polroczniaki a tu dochodza nowe mamusie! :) witaj, im nas wiecej tym lepiej :) mamy tez grupe na fb by latwiej dodawac fotki, wiec jelsi korzystasz z fb podaj swoj e-mail to Cie zaprosimy :)

Kkasia lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    REWOPPKA straszna histroia, rodzonej siostrze sie tak przytrafilo i to boli.. a najbardziej cierpi tn malenki Stas :( a na czym polegac ebdzie zabieg? udroznia to jakos? zweza i juz bedzie ok?
    a chrzciny, no faktycznie :) duze. ale no coz, u mnei najblizsza rodzina na weselu tzn rodzenstwo moich rodzicow z dziecmi to bylo 70 osob!! ale na hcrzciny zapraszalam tylko swoje rodzenstwo, rodzicow, i babcie bo inaczej to znow wesee by bylo.
    Kkasia wrote:
    ataga4 nie ma problemu;) ja mam 26 lat, a mąż 27:) staraliśmy się jakieś 5 msc o Zuzię, jestem na rocznym macierzyńskim, a później chcemy się starać o drugiego dzidziusia, a jak nie to wrócę do pracy, ale na pół etatu, bo nie mam co zrobić z małą, a nie chcemy jej oddawać do żłobka:)teściów mam hmmm...co najmniej 'dziwnych', wszystko było super, dopóki z nimi nie zamieszkaliśmy czekając na własne M, i tak się porobiło, że teraz kontakt jest bardzo sporadyczny, z teściową wręcz go nie ma...ale chyba czują się winni i boją się konfrontacji, bo ilekroć zapraszaliśmy ich żeby przyszły zobaczyć małą, to teść odpowiada 'może kiedyś', a teściowa już się zbiera od jej narodzin:) jeśli chodzi jeszcze o mnie to z zawodu jestem socjologiem, ale nie pracuje w tej branży, pracą nie mam się za bardzo co chwalić, ponieważ do tej pory pracowałam w biurze obsługi klienta i nie chciałabym tam wracać;)

Sisilla tak też myślę, że każde dziecko inne, a ja już mądrzejsza o te doświadczenia dam radę karmić dłużej (a na pewno mocno w to wierzę):)
    ah ci tesciowie :P ja akurat o swoich zlego slowa nie powiem, sa super. fakt czasem wkurza jakas pierdola ale nie na takiej zasadzie ze ze soba walczymy czy cos.. mamy fajne relacje, z tesciowa to jak z kolezanka normalnie :) przykro tylko bo z tego co zrozumialam nie widzieli jeszcze malutkiej? i co na to maz? :(
    czytajac dalej doczytalam ze ejdnak widzieli ale nie w twojej obecnosci.. czyli tylko ty masz z nim izwade a z mezem jako tako sie kontaktuja? :(

• Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pestka; ) spałam :D Agata mi się dzisian obudzila raz na jedzenie po 1. A rano 6.20 ale dałam cyca i wytłumaczył am że jest za wczesnie i po spałyśmy rwzem w łóżku do 9 ;D teraz dziecię się bawi a ja jem śniadanie. 3 strony napisałyście jak mnie nie było! Oh może doczytam ;) aaa i ciuszki z 5 10 15 już przyjechaly :) szybko 24h!

Scęście, pestka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    No właśnie, pociągnijmy ten temat ;-) Jak często dziadkowie widują się z Waszymi dziećmi? I na jak długo? Jak "oceniacie" te relacje, czy wg Was odnajdują się w opiece nad maluchami, czy coś Wam przeszkadza (np sposób podnoszenia lub zabawy) a może coś szczególnie podoba? :-)
    u nas dosc czesto. jesli hcdozi o moich rodzicow to tata jezdzi zawodowo i nei ma go po 8-10 tyg w domu, jak wraca na tydzien to staramy sie ze 3 razy go odwiedzac (wiecej tez nei ma czasu bo musi fakturowac, jezdzic po urzedach z rozliczeniai przed nastepna trasa bo to jego dzialalnosc). moja mama pracuje do 16 lub 18, zalezy... i w tyg tez jej dupki nei zawracamy ale co neidziela jestesmy na obiedzie ;) pza tym codziennie dzwoni, albo co drugi :) a tesciowie.. w sumie to my jestesmy czesciej u nich niz oni u nas bo oni meiszkaja na baaaardzo duzej dzialce, ze stawem, kurkami, konikami, ogrodem, tarasem.. i na podworku jest dzialalnsoc ich i mojego meza. moj maz wiec ejst tam codziennie w pracy, a ja jak jest ladna pogoda to ide tam na spacer i siedzimy na dworze albo w domu.. zajmuja sie wtedy malym, woza go w owzku, nsoza, zabawiaja zeby wtedy nas odciazyc a my jak goscie tam wtedy tylko kawka i zero obowiazkow ;) jesli jest dlugo brzydka pogoda i jakos sie tam nei zjawiamy to 1-2 razy w tyg wpadaja na godzinke poltorej i wtedy teez tylk ooni chca zajmwoac sie malym. fakt czasem zlapia nei tak jakym chciala ale po prostu mowie zeby mama zlapala go inaczej bo on jakos dziwne wykrecony i mowi aaa dobra dobra i zmienia pozycje bez problemu :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A propos nocnych pobudek. Pewnie w święta usłyszę kilka "dobrych rad", że moje mleko jest "za chude" i że Kajtek się nim nie najada skoro tyle razy się budzi w nocy i żebym dawała mu na noc mm albo kaszkę... Może przygotować sobie jakieś gotowe odpowiedzi i kontrargumenty? :-P :-D

Jak ja nie lubię "dobrych rad".. Teściowa ma zawsze swoje pomysły: Czemu dziecku wody nie dajecie? (jak był na samej piersi) Zawsze do męża ma swoje uwagi: Do siebie go trzymaj, Źle go bujasz, Dziecko lubi w ciszy itd. Tylko jak sama bierze na ręce to strasznie to pokracznie wygląda jakby nigdy dziecka na rękach nie trzymała. W ogóle czasem mam wrażenie jakby traktowała Frania jak przedmiot - zero z nim kontaktu, tylko komentuje, co trzeba z nim zrobić. A już najbardziej mnie wkurzają komentarze o moje karmienie piersią.. Nawet kupiła Frankowi butelkę i smoczek, mimo, iż wiele razy podkreślaliśmy, że nie będziemy używać. Zawsze na siłę swoje racje próbuje wcisnąć. Za to sama w ogóle nie karmiła piersią, ale oczywiście czuje się ekspertką w tym temacie, bo przecież jest FARMACEUTKĄ, ho ho. Ech.. A męża karmiła, uwaga, mlekiem Humana 0 dla dzieci o niskiej wadze urodzeniowej (mąż się urodził 4100g :P), bo twierdzi, że jest modyfikowane, humanizowane, czyli takie samo jak z piersi :/
    Musiałam się wygadać.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to medal dla twojej tesciowej hahaha :D

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cwiczen... ja przed ciaza 3 tyg cwiczylam, najpierw zaczelam z chodakowska ale kolana mnie bolaly i byla nudna jak dlam nei, wkurzal mnie jej glos i ta spowolniona spokojna gadka :P
    sciagnelam sobie treningi z tiffany i mel b... zrobilam sobie zdjecia w dniu gdy zaczynalam i robilam co tydzien... po 3 tyg dowiedzialam sie o ciazy i przestalam ,ale powiem wam ze efekty nei tyle w wadze co wygladzie po 3 tyg jak dla mnei byly bardzo duze!! mega zmniejszyly mi sie faldki pod biustonoszem na plecach, boczki, tylek sie podniosl a brzuch nabral fajnego ksztaltu. moge wam na fb wrzucic fotke i same zobaczycie ze widac roznice. mam godzinny trening sciagniety i wrzucony na yt jakby ktoras chciala. zaczyna sie fajnie tanecznie tak jakby 10 min na boczki tiffany, pozniej jest 10 min na nogi, 18 na brzuch, 10 na pupe, i zakonczneie rozciaganiem kilka minut.... chyba 58 min razem.... ale chociaz muzyczka fajna w tle, radocha przy boczkach, mnie sie bardzo podoba, lepsze jak chodakowska moim zdaniem :)

• Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A propos nocnych pobudek. Pewnie w święta usłyszę kilka "dobrych rad", że moje mleko jest "za chude" i że Kajtek się nim nie najada skoro tyle razy się budzi w nocy i żebym dawała mu na noc mm albo kaszkę... Może przygotować sobie jakieś gotowe odpowiedzi i kontrargumenty? :-P :-D
    Ciup faktycznie trzeba się na to przygotować.
    Opcja nr 1. mówić że dziecko na cycu ale śpi całą noc! :D
    Opcja nr 2. jak mówi moja koleżanka : dziecko to nie świnka na utuczenie i kaszki jej pchać nie będę, po to jestem matką z cyckami z mlekiem żeby wstawać ;D

Dziewczyny smutna wiadomość. W Niemczech mamy rodzinę, jest tam babcia i chrzęsną ciotka mojego Męża. Ona miała takiego " partnera" nie byli małżeństwem tylko ona panna on kawaler ( ona ma po 60 dobrze, on pod 80lat ) Dzisiaj zmarł :< Od listopada był na ojomie bo pękł mu tętniak na aorcie i trzymali go tak na sprzęcie aż do dziś. Ciocia mówiła że on się już poddał i nie walczył. Cały Klaus - bo tak miał na imię. Umrzeć w Prima Aprilis :<

MOI, Anoolka lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

u nas kaszka sie nie sprawdziła jak wstawała po północy to po kaszce wstała kilka minut po 23

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Tak pestka; ) spałam :D Agata mi się dzisian obudzila raz na jedzenie po 1. A rano 6.20 ale dałam cyca i wytłumaczył am że jest za wczesnie i po spałyśmy rwzem w łóżku do 9 ;D teraz dziecię się bawi a ja jem śniadanie. 3 strony napisałyście jak mnie nie było! Oh może doczytam ;) aaa i ciuszki z 5 10 15 już przyjechaly :) szybko 24h!
    ło matko! i widzisz? mam Cie nie lubić? :P o której ją połozyłaś, żę do 9 spała? pięknie <3
    my od 20:30 do 7 ;)

Sroka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ