X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 31 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 nie ma problemu;) ja mam 26 lat, a mąż 27:) staraliśmy się jakieś 5 msc o Zuzię, jestem na rocznym macierzyńskim, a później chcemy się starać o drugiego dzidziusia, a jak nie to wrócę do pracy, ale na pół etatu, bo nie mam co zrobić z małą, a nie chcemy jej oddawać do żłobka:)teściów mam hmmm...co najmniej 'dziwnych', wszystko było super, dopóki z nimi nie zamieszkaliśmy czekając na własne M, i tak się porobiło, że teraz kontakt jest bardzo sporadyczny, z teściową wręcz go nie ma...ale chyba czują się winni i boją się konfrontacji, bo ilekroć zapraszaliśmy ich żeby przyszły zobaczyć małą, to teść odpowiada 'może kiedyś', a teściowa już się zbiera od jej narodzin:) jeśli chodzi jeszcze o mnie to z zawodu jestem socjologiem, ale nie pracuje w tej branży, pracą nie mam się za bardzo co chwalić, ponieważ do tej pory pracowałam w biurze obsługi klienta i nie chciałabym tam wracać;)

Sisilla tak też myślę, że każde dziecko inne, a ja już mądrzejsza o te doświadczenia dam radę karmić dłużej (a na pewno mocno w to wierzę):)

ataga4, Sisilla, Nelly, pestka lubią tę wiadomość

relgh3715cfcrqnh.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 31 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona dokł. z Nowej Huty;)

Bella_Ona lubi tę wiadomość

relgh3715cfcrqnh.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia witamy serdecznie :)
    U nas po rozszerzeniu diety nie było kupyyy i dzisiaj zaaplikowałam Tomkowi czopka, zrobił na szczęście za bardzo się nie wysilając wielgachną gestą kupę :)

Monica dokładnie tak jak dziewczyny piszą jesteśmy tu żeby się wspierać. Nie wstydź się pokazać nam Kubusia na pewno jest mega przystojniakiem i niejedna mała panna z forum się koło niego zakręci :) Może któraś z nas będzie mogła Wam jakoś pomóc.

Scęście lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy ciągle rozmiar 62 ale już kilka ubranek mam z 68. Tomek w piątek na mierzeniu miał 63 cm długości i ważył 6630 g :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia wrote:
    Bella_Ona dokł. z Nowej Huty;)
    o kurcze to tesciowie nie widzieli jeszcze ani razu malej?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie... moze to glupie, ale zastanawiam sie jak jutro ugotowac Julci ziemniaczka? W mundurku? Wydaje mi sie, ze ziemniak ugotowany w skorce i obrany po ugotowaniu jest smaczniejszy, ale czy nadaje sie dla dzieci? Poza tym zastanawiam sie czy moge do niego dac odrobine masla?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    My nosimy ciągle rozmiar 62 ale już kilka ubranek mam z 68. Tomek w piątek na mierzeniu miał 63 cm długości i ważył 6630 g :)
    ale malenstwo :) chyba najmniejszy i najdrobniejszy z wszystkic maluszkow pazdziernikowych

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo wspierania to u mnie dzisiaj był nieciekawy dzień. Pisałam Wam na początku lutego że moja siostra pojechała rodzić Stasia, a teraz mały Stasio jest z nią w szpitalu. Mały chlustał i wymiotował kilka dni temu przez całą noc i dostali od pediatry od razu skierowanie do szpitala bo podejrzewali rotawirusa. Po kilku dniach okazało się że to nie infekcja a zdiagnozowali zwężenie odźwiernika żołądka :(

"Schorzenie to polega na tym, że błona mięśniowa w okolicy odźwiernika (tj. przy końcowym odcinku żołądka łączącego go z początkową częścią dwunastnicy) ulega zgrubieniu. W efekcie dochodzi do zwężenia, które w znacznym stopniu utrudnia przemieszczanie się pokarmu w tym rejonie. "

Dzisiaj przywieźli ich do szpitala w Warszawie i byłam u niej chwilkę a M chodził z Tomkiem w deszczu dookoła szpitala. Boże dziewczyny dzieciątko tak zmizerniało i jest już takie słabe że nawet nie ma siły płakać. Strasznie jej współczuję i staram się podtrzymywać ją na duchu. Prawdopodobnie jutro małego czeka operacja.

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mam pytanie... moze to glupie, ale zastanawiam sie jak jutro ugotowac Julci ziemniaczka? W mundurku? Wydaje mi sie, ze ziemniak ugotowany w skorce i obrany po ugotowaniu jest smaczniejszy, ale czy nadaje sie dla dzieci? Poza tym zastanawiam sie czy moge do niego dac odrobine masla?
    Ja myślę że może spróbuj ugotować tak całkiem bez niczego a pojutrze już dodaj trochę masła. I też bym gotowała w mundurku :)
    Dałam dzisiaj jabłko Tomkowi w siateczce do ciumkania :) ale się znęcał nad tym i nawet oczy miał wymazane jabłkiem :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwo- jak mi szkoda takich maluszkow :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ale malenstwo :) chyba najmniejszy i najdrobniejszy z wszystkic maluszkow pazdziernikowych
    no jest taki drobny ale ma za to dużą głowę :) bo w obwodzie 43 cm :)

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewoppka wrote:
    no jest taki drobny ale ma za to dużą głowę :) bo w obwodzie 43 cm :)
    to madry bedzie :) nasz tez ma duza glowe i smiejemy sie ze dlatego jeszcze jej ladnie nie trzyma tylko czasem potrafi dac w banie :)i ze madry bedzie bo ma ciezki mozg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:53

rewoppka, Anoolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i od jutra zaczynam skalpel z Chodakowska zeby do lata miec sexi figure :)
    to ,,tylko,, 39 minut dziennie a efekty ponoc mega :)
    nowy miesiac nowe postanowienie :)

dobrej nocki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustaliliśmy w końcu datę chrztu i dzisiaj byliśmy zamówić lokal! Bo my jeszcze nie chrzczeni :P

BAM! 26 kwiecień!

Pisałyście ostatnio na FB o ilości osób na chrzcinach, no to my będziemy mieć prawie małe wesele bo liczyliśmy na ok 40 osób. I to jest naprawdę najbliższa rodzina! i jedni przyjaciele. Normalnie dziki szał :P

pestka lubi tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoppka to faktycznie mega impreza sie szykuje. A Tomcio ile dostanie prezentow! ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia widzieli, tesciowa na chrzcinach podeszla w kosciele a tesc jak moj maz byl z mala na spacerze to podjechal pod urzad( jego prace) i tez ja widzial pare razy

relgh3715cfcrqnh.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoppka, szkoda twojego siostrzeńca, że tak się meczy, i siostry też, pewnie strasznie się zamartwia. No ale z drugiej strony dobrze ze wiedzą co się dzieje i zaradza temu, stres związany z operacją będzie gigantyczny, ale on nie będzie tego pamiętał a siostra za jakiś czas tez zapomni. Duzo zdrówka dla małego!

Co do chrzcin to faktycznie mini wesele się Wam szykuje :-D Powinniście pomyśleć o orkiestrze hihi ;-) :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:48

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, pociągnijmy ten temat ;-) Jak często dziadkowie widują się z Waszymi dziećmi? I na jak długo? Jak "oceniacie" te relacje, czy wg Was odnajdują się w opiece nad maluchami, czy coś Wam przeszkadza (np sposób podnoszenia lub zabawy) a może coś szczególnie podoba? :-)

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga u nas tesciowa jak nie widzi dzieci pare dni to sama dzwoni pyta czy mize wpasc, tudziesz bierze np Pole na pare godzin, zeby bylo mi lzej ( z samym Ignasiem). Tesc owszem tak, ale bez przesady, natomiast jest bardzo za dziecmi. Moi rodzice... hmmm... kochaja bardzo wnuki, ale brakuje im czasu... :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ