X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam zaproszenie:)

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muffinki robie z przepisu na necie - ale duzo skladnikow dodaje sama i rzeczywiscie jak sa cieple to przywieraja a jak ostygna to ladnie odchodza- ja dzis znowu robie buleczki tym razem z rodzynkami na slodko

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj przepis na te bułeczki, musza być smaczne skoro tak ciągle je wypiekasz :-)

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naparzacie :-)

Monika bidulek malutki. Oby byla jakas sprawzona diagnoza. Cierpliwosci zycze.

Co do tesciow nie widzieli Mai. W Kosciele tylko na Chrzcinach jak zaglądneli do wozka. Szkoda gadac.

Tyle napisalyscie , ze zapomnialam co mialam komu napisc.

Aaa Sroka zazdroszcze spania malej :O

Sroka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia daj przepis na te bułeczki, musza być smaczne skoro tak ciągle je wypiekasz :-)
    tez mialam prosic o przepis :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    przestan.. moj ma 7100 i 64c,. glowa tez 41,5... jest od urodzenia na 3 wzorstem i 10 wagowym centylu. i nikt z tego problemu nei robi... w koncu meisci sie w normach tak, problem bylby wtedy gdyby byl ponizej 3 ...
    Tylko właśnie ona w książeczce zapisała ze poniżej 3, ale ja nie widzę żeby miał mała głowę.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyslecie mi zaproszenie do fb?;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

buleczki

Składniki:
    3 szklanki mąki pszennej (ok. 450g)
    ¾ szklanki letniej wody
    1 ½ łyżeczki drożdży instant (lub 20g świeżych*)
    1 ½ łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
    1 jajko
    2 łyżki masła
    Sposób przygotowania:
    Wszystkie składniki zagnieść. Od momentu, gdy ciasto zacznie ładnie odchodzić od miski wyrabiać jeszcze około 5 min. Ciasto odstawić na 10min. Po tym czasie wyrobić ponownie przez około 5 min. Ciasto powinno być prężne, o wyglądzie i konsystencji plasteliny. Ciasto przełożyć do miski lekko wysmarowanej oliwą. Ciasto pozostawić na 1 godz. w ciepłym miejscu przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
    Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej części uformować bułkę, lekko spłaszczyć, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i pozostawić na ok. 45 min. do wyrośnięcia (nie dłużej, bo się za bardzo napuszą i stracą konsystencję kajzerek). Kajzerki można z góry naciąć nożem.
    Bułki piec w nagrzanym piekarniku około 15- 17 min. w temperaturze 225°C.

tylko ja dodaje jak chce na slodko to troche miodu i rodzynki
    a ogolnie dodaje platki owsiane i slonecznik i zamiast wody daje mleko
    i wszystko zagniatam i naprawde sa pycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:40

ataga4, DeLaCruz lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Coś dla tych, których nie stać na Tulę :D Ja się skuszę, moja doradczyni noszenia mówi, że to bardzo dobre i sprawdzone nosidła. Dziewczyna szyje na zamówienie, można sobie samemu zaprojektować. Są Mei Taie i nosidła ergonomiczne:

http://pathi.pl/pl/

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj facebookowego maila :-)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:48

Kasiula09, ao12., Anoolka, MOI, rewoppka, Nelly, tofirus, pestka, Scęście, Zielono mi:-))))), paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Chwalimy się :)
    999df86de34a5195med.jpg

a6670246ecd33695med.jpg

9bef0c96676d9271med.jpg
    Super! :DD Przypomniałaś mi że mam taki śliniak, tylko że zielony i nie używam <załamka> Jutro go wyciągnę ;D

Mam planach po 6. miesiącu ruszyć z przepisami BLW :D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Chwalimy się :)
    999df86de34a5195med.jpg

a6670246ecd33695med.jpg

9bef0c96676d9271med.jpg
    słodziak mały :* mamy te same kurteczki :)

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale slodziczek- fajna ma zabawke do wozka- co to?
    czy karmisz go na krzeselku ? czy mi sie tak tylko wydaje

ps.. gdzie taka zawalista czape kupilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 21:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, śliniaki są super! :D Dzięki nim prawie nie brudzi ubranek. My też zaczęliśmy BLW, ale podaję jeszcze papki, tylko, że takie z grudkami, żeby pobudzać aparat żucia. Na razie dostał do rączki piętkę od chleba, jabłko, gruszkę, jadł kaszę gryczaną paluszkami. Ale widzę, że nie jest jeszcze w pełni gotowy, bo 1: karmię go w pochylonym foteliku, przez co część jedzenia za bardzo mu leci do gardła, 2: często jedzenie wyślizguje mu się z rączek, 3: czasem za bardzo się chwieje, to jego siedzenie jeszcze nie jest mocno stabilne.

sylwia, zabawka to pałąk do wózka Canpolu :) Obecnie jego ulubiony gryzak :)
    Karmię go na krzesełku, bo ma 3-stopniową regulację oparcia i podnóżka. Można karmić w pozycji półleżącej, jak na leżaczku

A czapkę uszyłam sama. Jeszcze ma komin z tego samego materiału, a ja opaskę na uszy i czapkę :) Nosimy się "do pary" :P

caf5ec43f1397ccdmed.jpg

Mój zestaw:

ab4097634d2a9309med.jpg

I Frankowy:

7fa0034bd8f3698dmed.jpg

Uszyłam mu też parę kocyków z Minky, zabawki sensoryczne, też dla dzieci znajomych :) Poza tym do domku zasłonki, rękawice kuchenne i takie tam inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:10

rewoppka, Nelly, paaolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ładnie Franek buzke otwiera do jedzenia!! :-)

Dziewczyny, czy któraś z Was piekła może takie ciasto marchewkowo-migdalowe z mielonymi migdalami zamiast mąki? Z Możecie mi podeslac sprawdzony przepis? Teściowa takie robiła, było pyszne, ale jej teraz nie ma i nie mam skąd wziąć, w necie są przepisy ale potrzebuję sprawdzonego :-)
    Nelly, może Ty? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:20

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, zdolniacha jestes ;-) Szkoda że ja zarzucilam szycie, kiedyś bardzo lubiłam szyć i dluac w szmatkach :-) A gdzie kupowalas material minky na kocyki? Przez net? Pochwal się kocykami, i tymi zabawkami sensorycznymi, jestem ich bardzo ciekawa!

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz i Sroka, te sliniaki to na allegro?

• MOI Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    DeLaCruz i Sroka, te sliniaki to na allegro?
    Podbijam! Śliniak jest ekstra! W ogóle to Franek bardzo mi się podoba. Jest taki "dorosły"!!!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś piszecie, ledwo was nadrabiam połowy rzeczy nie pamiętam.
    Ale zacznę może od:

KASIA Witam nową koleżankę, mam nadzieję, że z nami zostaniesz, służymy radą i pomocą :)

MONIKA strasznie mi przykro z powodu Twojego dziecka, każda z nas chce, by jej dziecko było zdrowe, a najgorzej chyba to patrzeć jak cierpi. Życzę Ci wytrwałości i mam nnadzieję, że szybko Go zdiagnozuja i pomaga.

REWOPPKA, bardzo mi przykro z powodu dzieciątka Twojej siostty, miejmy nadzieję, że operacja przejdzie bez komplikacji. Daj znać potem jak maluszek.

Odnośnie teściów i rodziców to wwidujemy się około raz góra dwa tygodniu i myślę, że wystarczy. Nie zostawiam małej ani z teściową ani z rodzicami na dłużej niż pół godziny. Wkurza mnie, że obie próbują jej przekazać swoje nawyki dlatego jej nie zostawiam :) ale generalnie są okej i rodzice i teście BG tle nie w nadmiarze :D

Odnośnie spania, Karolcia śpi ciągle około 13 godzin na dobę. W ciągu dnia śpi dwa razy. Raz ok 2 godziny a drugi raz pół godziny. W nocy budzi się raz około 3.

TOFIRUS gdzie to mieszkacie, że Tesciowa pokoje wynajmuje? Może przyjedziemy to tez udzielimy kilku dobrych rad :D

SMUTAS, moja Karolka urodziła się z obwodem 33 a teraz ma 41 i nikt mi nic nie mówił, że ma za mały łepek :) ciemiaczko ma miękkie więc jeszcze urośnie :) u Ciebie tez tak na pewno będzie, nic się nie przejmuj

DeLaCruz śliczny chłopczyk z Twojego Frania :) a Ty jesteś zdolna mamusia :) sprzedajesz to co stworzysz??
    A i jeszcze miałam Cię zapytac, jak Ci poszedł egzamin ten lekarski i czy złapałaś się na staż u macierzyński dzięki temu? :)

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ