Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale naparzacie
Monika bidulek malutki. Oby byla jakas sprawzona diagnoza. Cierpliwosci zycze.
Co do tesciow nie widzieli Mai. W Kosciele tylko na Chrzcinach jak zaglądneli do wozka. Szkoda gadac.
Tyle napisalyscie , ze zapomnialam co mialam komu napisc.
Aaa Sroka zazdroszcze spania malej
Sroka lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:przestan.. moj ma 7100 i 64c,. glowa tez 41,5... jest od urodzenia na 3 wzorstem i 10 wagowym centylu. i nikt z tego problemu nei robi... w koncu meisci sie w normach tak, problem bylby wtedy gdyby byl ponizej 3 ...
-
ataga4 wrote:Sylwia daj przepis na te bułeczki, musza być smaczne skoro tak ciągle je wypiekasz
buleczki
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej (ok. 450g)
¾ szklanki letniej wody
1 ½ łyżeczki drożdży instant (lub 20g świeżych*)
1 ½ łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 jajko
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zagnieść. Od momentu, gdy ciasto zacznie ładnie odchodzić od miski wyrabiać jeszcze około 5 min. Ciasto odstawić na 10min. Po tym czasie wyrobić ponownie przez około 5 min. Ciasto powinno być prężne, o wyglądzie i konsystencji plasteliny. Ciasto przełożyć do miski lekko wysmarowanej oliwą. Ciasto pozostawić na 1 godz. w ciepłym miejscu przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej części uformować bułkę, lekko spłaszczyć, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i pozostawić na ok. 45 min. do wyrośnięcia (nie dłużej, bo się za bardzo napuszą i stracą konsystencję kajzerek). Kajzerki można z góry naciąć nożem.
Bułki piec w nagrzanym piekarniku około 15- 17 min. w temperaturze 225°C.
tylko ja dodaje jak chce na slodko to troche miodu i rodzynki
a ogolnie dodaje platki owsiane i slonecznik i zamiast wody daje mleko
i wszystko zagniatam i naprawde sa pychaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:40
ataga4, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Coś dla tych, których nie stać na Tulę Ja się skuszę, moja doradczyni noszenia mówi, że to bardzo dobre i sprawdzone nosidła. Dziewczyna szyje na zamówienie, można sobie samemu zaprojektować. Są Mei Taie i nosidła ergonomiczne:
http://pathi.pl/pl/
Nelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Super! :DD Przypomniałaś mi że mam taki śliniak, tylko że zielony i nie używam <załamka> Jutro go wyciągnę
Mam planach po 6. miesiącu ruszyć z przepisami BLWDeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Sroka, śliniaki są super! Dzięki nim prawie nie brudzi ubranek. My też zaczęliśmy BLW, ale podaję jeszcze papki, tylko, że takie z grudkami, żeby pobudzać aparat żucia. Na razie dostał do rączki piętkę od chleba, jabłko, gruszkę, jadł kaszę gryczaną paluszkami. Ale widzę, że nie jest jeszcze w pełni gotowy, bo 1: karmię go w pochylonym foteliku, przez co część jedzenia za bardzo mu leci do gardła, 2: często jedzenie wyślizguje mu się z rączek, 3: czasem za bardzo się chwieje, to jego siedzenie jeszcze nie jest mocno stabilne.
sylwia, zabawka to pałąk do wózka Canpolu Obecnie jego ulubiony gryzak
Karmię go na krzesełku, bo ma 3-stopniową regulację oparcia i podnóżka. Można karmić w pozycji półleżącej, jak na leżaczku
A czapkę uszyłam sama. Jeszcze ma komin z tego samego materiału, a ja opaskę na uszy i czapkę Nosimy się "do pary"
Mój zestaw:
I Frankowy:
Uszyłam mu też parę kocyków z Minky, zabawki sensoryczne, też dla dzieci znajomych Poza tym do domku zasłonki, rękawice kuchenne i takie tam inneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:10
rewoppka, Nelly, paaolka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Jak ładnie Franek buzke otwiera do jedzenia!!
Dziewczyny, czy któraś z Was piekła może takie ciasto marchewkowo-migdalowe z mielonymi migdalami zamiast mąki? Z Możecie mi podeslac sprawdzony przepis? Teściowa takie robiła, było pyszne, ale jej teraz nie ma i nie mam skąd wziąć, w necie są przepisy ale potrzebuję sprawdzonego
Nelly, może Ty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:20
-
DeLaCruz, zdolniacha jestes Szkoda że ja zarzucilam szycie, kiedyś bardzo lubiłam szyć i dluac w szmatkach A gdzie kupowalas material minky na kocyki? Przez net? Pochwal się kocykami, i tymi zabawkami sensorycznymi, jestem ich bardzo ciekawa!
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Ale dziś piszecie, ledwo was nadrabiam połowy rzeczy nie pamiętam.
Ale zacznę może od:
KASIA Witam nową koleżankę, mam nadzieję, że z nami zostaniesz, służymy radą i pomocą
MONIKA strasznie mi przykro z powodu Twojego dziecka, każda z nas chce, by jej dziecko było zdrowe, a najgorzej chyba to patrzeć jak cierpi. Życzę Ci wytrwałości i mam nnadzieję, że szybko Go zdiagnozuja i pomaga.
REWOPPKA, bardzo mi przykro z powodu dzieciątka Twojej siostty, miejmy nadzieję, że operacja przejdzie bez komplikacji. Daj znać potem jak maluszek.
Odnośnie teściów i rodziców to wwidujemy się około raz góra dwa tygodniu i myślę, że wystarczy. Nie zostawiam małej ani z teściową ani z rodzicami na dłużej niż pół godziny. Wkurza mnie, że obie próbują jej przekazać swoje nawyki dlatego jej nie zostawiam ale generalnie są okej i rodzice i teście BG tle nie w nadmiarze
Odnośnie spania, Karolcia śpi ciągle około 13 godzin na dobę. W ciągu dnia śpi dwa razy. Raz ok 2 godziny a drugi raz pół godziny. W nocy budzi się raz około 3.
TOFIRUS gdzie to mieszkacie, że Tesciowa pokoje wynajmuje? Może przyjedziemy to tez udzielimy kilku dobrych rad
SMUTAS, moja Karolka urodziła się z obwodem 33 a teraz ma 41 i nikt mi nic nie mówił, że ma za mały łepek ciemiaczko ma miękkie więc jeszcze urośnie u Ciebie tez tak na pewno będzie, nic się nie przejmuj
DeLaCruz śliczny chłopczyk z Twojego Frania a Ty jesteś zdolna mamusia sprzedajesz to co stworzysz??
A i jeszcze miałam Cię zapytac, jak Ci poszedł egzamin ten lekarski i czy złapałaś się na staż u macierzyński dzięki temu?DeLaCruz lubi tę wiadomość