X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam zaproszenie:)

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muffinki robie z przepisu na necie - ale duzo skladnikow dodaje sama i rzeczywiscie jak sa cieple to przywieraja a jak ostygna to ladnie odchodza- ja dzis znowu robie buleczki tym razem z rodzynkami na slodko

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj przepis na te bułeczki, musza być smaczne skoro tak ciągle je wypiekasz :-)

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naparzacie :-)

Monika bidulek malutki. Oby byla jakas sprawzona diagnoza. Cierpliwosci zycze.

Co do tesciow nie widzieli Mai. W Kosciele tylko na Chrzcinach jak zaglądneli do wozka. Szkoda gadac.

Tyle napisalyscie , ze zapomnialam co mialam komu napisc.

Aaa Sroka zazdroszcze spania malej :O

Sroka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia daj przepis na te bułeczki, musza być smaczne skoro tak ciągle je wypiekasz :-)
    tez mialam prosic o przepis :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    przestan.. moj ma 7100 i 64c,. glowa tez 41,5... jest od urodzenia na 3 wzorstem i 10 wagowym centylu. i nikt z tego problemu nei robi... w koncu meisci sie w normach tak, problem bylby wtedy gdyby byl ponizej 3 ...
    Tylko właśnie ona w książeczce zapisała ze poniżej 3, ale ja nie widzę żeby miał mała głowę.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyslecie mi zaproszenie do fb?;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

buleczki

Składniki:
    3 szklanki mąki pszennej (ok. 450g)
    ¾ szklanki letniej wody
    1 ½ łyżeczki drożdży instant (lub 20g świeżych*)
    1 ½ łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
    1 jajko
    2 łyżki masła
    Sposób przygotowania:
    Wszystkie składniki zagnieść. Od momentu, gdy ciasto zacznie ładnie odchodzić od miski wyrabiać jeszcze około 5 min. Ciasto odstawić na 10min. Po tym czasie wyrobić ponownie przez około 5 min. Ciasto powinno być prężne, o wyglądzie i konsystencji plasteliny. Ciasto przełożyć do miski lekko wysmarowanej oliwą. Ciasto pozostawić na 1 godz. w ciepłym miejscu przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
    Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej części uformować bułkę, lekko spłaszczyć, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i pozostawić na ok. 45 min. do wyrośnięcia (nie dłużej, bo się za bardzo napuszą i stracą konsystencję kajzerek). Kajzerki można z góry naciąć nożem.
    Bułki piec w nagrzanym piekarniku około 15- 17 min. w temperaturze 225°C.

tylko ja dodaje jak chce na slodko to troche miodu i rodzynki
    a ogolnie dodaje platki owsiane i slonecznik i zamiast wody daje mleko
    i wszystko zagniatam i naprawde sa pycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:40

ataga4, DeLaCruz lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Coś dla tych, których nie stać na Tulę :D Ja się skuszę, moja doradczyni noszenia mówi, że to bardzo dobre i sprawdzone nosidła. Dziewczyna szyje na zamówienie, można sobie samemu zaprojektować. Są Mei Taie i nosidła ergonomiczne:

http://pathi.pl/pl/

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj facebookowego maila :-)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:48

Kasiula09, ao12., Anoolka, MOI, rewoppka, Nelly, tofirus, pestka, Scęście, Zielono mi:-))))), paaolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Chwalimy się :)
    999df86de34a5195med.jpg

a6670246ecd33695med.jpg

9bef0c96676d9271med.jpg
    Super! :DD Przypomniałaś mi że mam taki śliniak, tylko że zielony i nie używam <załamka> Jutro go wyciągnę ;D

Mam planach po 6. miesiącu ruszyć z przepisami BLW :D

DeLaCruz lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Chwalimy się :)
    999df86de34a5195med.jpg

a6670246ecd33695med.jpg

9bef0c96676d9271med.jpg
    słodziak mały :* mamy te same kurteczki :)

Ewelka91
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale slodziczek- fajna ma zabawke do wozka- co to?
    czy karmisz go na krzeselku ? czy mi sie tak tylko wydaje

ps.. gdzie taka zawalista czape kupilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 21:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, śliniaki są super! :D Dzięki nim prawie nie brudzi ubranek. My też zaczęliśmy BLW, ale podaję jeszcze papki, tylko, że takie z grudkami, żeby pobudzać aparat żucia. Na razie dostał do rączki piętkę od chleba, jabłko, gruszkę, jadł kaszę gryczaną paluszkami. Ale widzę, że nie jest jeszcze w pełni gotowy, bo 1: karmię go w pochylonym foteliku, przez co część jedzenia za bardzo mu leci do gardła, 2: często jedzenie wyślizguje mu się z rączek, 3: czasem za bardzo się chwieje, to jego siedzenie jeszcze nie jest mocno stabilne.

sylwia, zabawka to pałąk do wózka Canpolu :) Obecnie jego ulubiony gryzak :)
    Karmię go na krzesełku, bo ma 3-stopniową regulację oparcia i podnóżka. Można karmić w pozycji półleżącej, jak na leżaczku

A czapkę uszyłam sama. Jeszcze ma komin z tego samego materiału, a ja opaskę na uszy i czapkę :) Nosimy się "do pary" :P

caf5ec43f1397ccdmed.jpg

Mój zestaw:

ab4097634d2a9309med.jpg

I Frankowy:

7fa0034bd8f3698dmed.jpg

Uszyłam mu też parę kocyków z Minky, zabawki sensoryczne, też dla dzieci znajomych :) Poza tym do domku zasłonki, rękawice kuchenne i takie tam inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:10

rewoppka, Nelly, paaolka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ładnie Franek buzke otwiera do jedzenia!! :-)

Dziewczyny, czy któraś z Was piekła może takie ciasto marchewkowo-migdalowe z mielonymi migdalami zamiast mąki? Z Możecie mi podeslac sprawdzony przepis? Teściowa takie robiła, było pyszne, ale jej teraz nie ma i nie mam skąd wziąć, w necie są przepisy ale potrzebuję sprawdzonego :-)
    Nelly, może Ty? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:20

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, zdolniacha jestes ;-) Szkoda że ja zarzucilam szycie, kiedyś bardzo lubiłam szyć i dluac w szmatkach :-) A gdzie kupowalas material minky na kocyki? Przez net? Pochwal się kocykami, i tymi zabawkami sensorycznymi, jestem ich bardzo ciekawa!

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz i Sroka, te sliniaki to na allegro?

• MOI Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    DeLaCruz i Sroka, te sliniaki to na allegro?
    Podbijam! Śliniak jest ekstra! W ogóle to Franek bardzo mi się podoba. Jest taki "dorosły"!!!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś piszecie, ledwo was nadrabiam połowy rzeczy nie pamiętam.
    Ale zacznę może od:

KASIA Witam nową koleżankę, mam nadzieję, że z nami zostaniesz, służymy radą i pomocą :)

MONIKA strasznie mi przykro z powodu Twojego dziecka, każda z nas chce, by jej dziecko było zdrowe, a najgorzej chyba to patrzeć jak cierpi. Życzę Ci wytrwałości i mam nnadzieję, że szybko Go zdiagnozuja i pomaga.

REWOPPKA, bardzo mi przykro z powodu dzieciątka Twojej siostty, miejmy nadzieję, że operacja przejdzie bez komplikacji. Daj znać potem jak maluszek.

Odnośnie teściów i rodziców to wwidujemy się około raz góra dwa tygodniu i myślę, że wystarczy. Nie zostawiam małej ani z teściową ani z rodzicami na dłużej niż pół godziny. Wkurza mnie, że obie próbują jej przekazać swoje nawyki dlatego jej nie zostawiam :) ale generalnie są okej i rodzice i teście BG tle nie w nadmiarze :D

Odnośnie spania, Karolcia śpi ciągle około 13 godzin na dobę. W ciągu dnia śpi dwa razy. Raz ok 2 godziny a drugi raz pół godziny. W nocy budzi się raz około 3.

TOFIRUS gdzie to mieszkacie, że Tesciowa pokoje wynajmuje? Może przyjedziemy to tez udzielimy kilku dobrych rad :D

SMUTAS, moja Karolka urodziła się z obwodem 33 a teraz ma 41 i nikt mi nic nie mówił, że ma za mały łepek :) ciemiaczko ma miękkie więc jeszcze urośnie :) u Ciebie tez tak na pewno będzie, nic się nie przejmuj

DeLaCruz śliczny chłopczyk z Twojego Frania :) a Ty jesteś zdolna mamusia :) sprzedajesz to co stworzysz??
    A i jeszcze miałam Cię zapytac, jak Ci poszedł egzamin ten lekarski i czy złapałaś się na staż u macierzyński dzięki temu? :)

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ