X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ja też chciałabym zamówić kocyk podusie i sensorek z metkami dałoby się coś ruszyć w tym temacie???

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    A moj wcina wszystkie sloiczki, z rybka, z indykiem z kurczakiem, z cielecina, rosolek, zupki jarzynowe, a polecam desery z hippa sa z kaszami: jaglana, manna, orkiszowa i inne :) moj woli dania gerbera a desery i z gerbera i z hippa zje :)

Moja na kurczaka i cielęcinkę nie chce patrzeć, zamyka usta i odpycha łyżeczkę :-( w przyszłym tygodniu zrobimy drugie podejście

Na święta kupiłam jej słoiczek z królikiem zobaczymy czy jej zasmakuje.

Na śniadanko jemy różne kaszki i bardzo lubiiiii :-)

Widziałam te deserki i jak polecasz to kupie jej po świętach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 19:57

DeLaCruz lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa witamy w naszym gronie :-)

Moja Jula też cycowa i w nocy potrafi budzić się co 2-2,5godz. padam na cycki czasami :-( Zastanawiam się co mogłabym jej dać do zjedzenia żeby dłużej spała, bo daje jej raz dziennie mm 120ml. zawsze na noc i potrafi się obudzić za 2godz po tym. Mogłaby chociaż pospać 4-5godz wystarczyłoby mi tyle snu :-)

Dużo zdrówka dla Bartoszka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 20:03

so22pqr.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Te pudełka moim zdaniem to w ogóle porazka! Nawet program byl o tym w tv. Dadza kilka marnych probek a mnostwo firm wyludza dane i wydzwaniaja, pisza te maila. Nastepnym razem nie podam prawdziwych danych :)
    a ja dostalam pudelka, rozowe i niebieskie i nic nie musialam wypelniac, zadnych ankiet... :) wiec mnie nikt nei neka :P

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Jeśli chcecie złożyć u mnie zamówienie to piszcie na priv.
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Bella_Ona Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a ja dostalam pudelka, rozowe i niebieskie i nic nie musialam wypelniac, zadnych ankiet... :) wiec mnie nikt nei neka :P

Mnie juz tez nie, bo przez 2 m-ce nie odbieralam tel. Od nieznajomych numerow :D ale mam nauczke, gdzie wtedy bym pomyslala, ze to tacy wyludzacze danych tylko.

dqprh37129faxikv.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no to mnie nękają tel od kilku dni nie dają mi żyć. zamówiłam u nich dwa razy bi fajne rzeczy mieli ale teraz już nie odbieram tel. i od dwóch dni spokój.

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek
    DeLaCruz również wysłałam zaproszenie.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, Bella_ona - da radę, piszcie na priv

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ja przejrzałam ulotki i w jednym z tych pudełek znalazłam "darmową" fotoksiążkę :) ogólnie jest ładna i faktycznie za darmo, ale przesyłka za to 20 zł :)
    a widzisz, a ja sie zastanawialam czy to prawda czy pic na wode, fotomontaz.... no i stwierdzilam ze oszustwo i nie skorzystalam.... ciekawe czy jeszcze bym mogla? bo nei wyrzucilam tego :) a wsyztskiei nne rekalmowk ijak u paaolki psozly do ksoza ;] nawet mialam dwa te kupony na fotoksiazke ale jeden wyrzucilam.

co do zasypiania... ciezka sprawa. bo mam tak smao, wsyztsko jest o kdopoki kuba nie trze oczu i nei marudzi do spania, wtedy gdy go klade do usypiania to jest jedn owielkie prezenie, darcie sie, drapanie lgowy i uszu i placz dopoki nei padnie... raz to trwa 5 min raz 15, dzis rano 40 wiec myslalam ze albo ja skocze z okna albo jego wyrzuce. a t owsyztsko p oto by pospal uwaga, 11minut! aczkolwiek wczoraj mnei mega zaksoczyl... az nei wierzylam w to co widze. wrocilam od pryzjaciolki, godz 21 kuba nei psi, pytam meza czemu jak jzu powinien, a bo go uspilem jak wyszlas.. mowie fuck! uspil go po 18 jak wiedzial e o 20 juz idzie spac na noc. do 22 przewalalam sie znim, zabawialam i byl grzeczny, mowie nie no ja jestem glodna, zostaiwlam go w lozeczku i psozlam jesc sledzie do kuchni, n oslsyze ze sie kreci, drapie w ochraniacze, cos tam gada p osowjemu ale nei placze... nagle zorientowalam sieze nic nei slysze?! ide po skonczeniu kolacji a on spi, bez smoka, przytula poduszke, na boczku... nie wierzylam po prostu, ale za to wlansie rano dal popis wiec na jedn owyszlo co by wczoraj plakal 20min i dzis 20 :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Witam serdecznie.
    czytam Was już od dawna ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby się zarejestrować. Ale już jestem więc napisze coś o sobie i mam nadzieje ze mnie przyjmiecie...
    Tez jestem mamą październikowa termin miałam na 5 października ale dzidziuś postanowił pojawić się wcześniej 21 września.
    Mam synusia Bartosza urodził się SN z wagą 2890g i 51cm i 10 pkt.Jest to moje pierwsze dziecko długo wyczekiwane staraliśmy się o niego 7 miesięcy. Ja jestem na macierzyńskim w sierpniu skończę 28 lat.
    hej... ;) kurde co i raz nwoa mamuska :) fajnie... malizna ten Twoj Bartoszek, ale chyba dziek itemu porod przebiegl latwo co? :) 7 mcy to nei tak ldugo... :P u mnei 3 :) znaczy bez zabezpieczen 10 mcy ale ostatnie 3 typowe na robienie brzdaca nastawione :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Mitaka, mam dokładnie to samo. Głupiałam jak czytałam o tych wszystkich krzesełkach. Poczekam jeszcze z miesiąc i kupię to z ikei. Z tacką i ochraniaczem wyjdzie niecałe 80 zeta :P
    dlatego ja nei czytam tlyko patrze na wyglad :D jak ladne to kupie, potem bede plakac, bez cyztanai opini :P

pestka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, no to i moj cyckowy, w dzien to i co 1,5h czasem chce, w nocy roznie, raz 7 razy raz 3.. ostatnia gdozina nad ranem to jest zmiana cyckow i smoka zbey tylko ejszcze troche pociagnal w lozku ;p od polowy ncoy spi ze mna bo nei chce m isie wstawac jak on pluje msokeim i co chwila o neigo placze :P zebow nei mamy wiec wam gratuluje waszyhc hih :) u meni etz malym zajmujemy sie ylko ja i maz, nikt inny zn im ejszcze nei siedzial bez ktoregos z nas.. jakos nikomu nei ufam :P
    jesli jzu tak ladnie zarasta sie ten ubytek to napewn ozarosnie do konca, czesto maciek ontrole? a z asymetria glowk ito mocn owidoczne? i co w zwiazku z tym? czekacie czy jakos dzialacie?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sorki za bledy :P ty przepraszasz bo psizesz z synem na rekach a ja psize z kompa ale napierdykam w klawiature starsznie syzbko stad czesta zamiana literek kolejnoscia badz zbyt szybkei wcisniecie spacji zanim wyraz napsize :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 20:39

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialyscie w lidl uszczotke elektryczna viledy? cos w stylu dawnych szczotek "Kaśka", postanowilam kupic bo moj Kuba na glos dokurzacza sie drze jak oparzony a z nim na rekach to nei odkurzanie, za to czesto mam gosci w dzien znaim michal wroci i nei moge odkurzyc a podloga az sie prosi, wiec psotanowialmz e mzoe szczotka da mi sprzatac. oczywiscie nei na zasadzie ze zastapie odkurzacz szczotka, ale odkurzac bede wted gdy michal bedzie i sie zajmnie malym, a jak w dzien bedziem nie razila podloga, bo lwosy, okruskzi i bojacy sie odkurzacza kuba to wtedy ciach ciach i choc troche lepiej bedzie ;] no i kupilam ;] powiem wam ze fajna. znaczy no uwazam ze powinna byc polwoe tansza bo nic wielkeigo nie robi poza sprzataniem podlogi :P z papchrochow, wlosow czy czegos tam, ale kuba sie jej nei boi :D patrzy z maty jak sobie nia macham i nawet sie usmeicha, a ja juz sien ie martwie i nei hcdoz ewsciekla do 16 ze siedze z brudna podloga a do tego nei daj Boze ktos chce wpasc i jak tak bez odkurzenia? :P

pestka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zawsze odkurzalam codziennie, dzieki nei jwczoraj tylko poprawilam korytarz i kuchnie, dzis cale meiszkanie w chwile i odkurzanie bedzie jutro na swieta :D

pestka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:

Na święta kupiłam jej słoiczek z królikiem zobaczymy czy jej zasmakuje.

Hihi poszalalas z tym krolikiem! ;D Ale co tam, niech i Julcia poczuje ze są święta! ;-) :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    DeLaCruz a ja bym chciala juz na jesien moze, bo teraz to nie wiem czy sie wyrobisz? Chcialabym czapke z kominem :)

DeLaCruz, biznes Ci się rozkręca! :-) Niedługo wieść o Twoich "wyrobach" pewnie rozejdzie się i po innych wątkach! :-)

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Melissa, no to i moj cyckowy, w dzien to i co 1,5h czasem chce, w nocy roznie, raz 7 razy raz 3.. ostatnia gdozina nad ranem to jest zmiana cyckow i smoka zbey tylko ejszcze troche pociagnal w lozku ;p od polowy ncoy spi ze mna bo nei chce m isie wstawac jak on pluje msokeim i co chwila o neigo placze :P zebow nei mamy wiec wam gratuluje waszyhc hih :) u meni etz malym zajmujemy sie ylko ja i maz, nikt inny zn im ejszcze nei siedzial bez ktoregos z nas.. jakos nikomu nei ufam :P
    jesli jzu tak ladnie zarasta sie ten ubytek to napewn ozarosnie do konca, czesto maciek ontrole? a z asymetria glowk ito mocn owidoczne? i co w zwiazku z tym? czekacie czy jakos dzialacie?

jej z tym spaniem to jakbym czytała o swoim małym. Mojemu nawet kaszka na noc nie pomogła a było jeszcze gorzej bo się rzucał za ciężko mu było.

co do ząbków to tak niespodziewanie wyszły ani się nie spodziewałam ze juz będą.

co do asymetrii to jest minimalna ale ja pedantyczna matka to widzę. niektóre osoby nawet tego nie wiedzą a moja siostra jak jej powiedziałam to pow ze ona nic nie widzi.
    wiadomo nie ma nikogo z idealnymi głowami i idealnie symetryczne głowa. Dużo mu się juz poprawiło jak więcej zaczął siedzieć.
    asymetria widać lekko na policzkach jeden jest ociupke mniejszy i od jakiegoś czasu zauważyłam że oczko jedno tez jest mniejsze. I to będę chciała skonsultować z moja neurolog czy to jest przez asymetria bo też mały miał asymetria układał się w jedną stronę ale już zanika.
    nie umiem tego opisać ale po prostu mały przytulił się jedna strona buzi do ściany macicy i to lekko spowodowało splaszczenie policzka i części główki w okolicy ucha. Ale jak już pisałam jest to widoczne dla kogoś kto wie i szuka tych różnic.

co do wielkości mojego smyka to fakt kruszynka się urodził. Tęsknię za taką malizna ale z dnia na dzień kocham coraz bardziej mojego roześmianego ślicznego synka.

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze Wy już tak z mięsem szalejecie. A ja się boję podawać mu nowe rzeczy. podaje mu przez 4 dni nowość i robie dwa dni przerwy I kolejna nowość.

A jak Wy robicie? Po jakim czasie podalyscie mięso? ja do końca 6m kp. teraz powoli coś podaje.

‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ