X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja jeszcze jaja nie dawałam.

Nam też mówił po 6 i jeszcze nie dawałam.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A ja potrafię położyć go spać nawet i o 18, zdrzemnie się pół godziny czy 40 minut, potem chwilka zabawy, kąpiel a i tak ładnie idzie spać.
    u nas tak samo :) na przykład dokąłdnie tak było wczoraj ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja jeszcze jaja nie dawałam.
    my też jeszcze bez jaja :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne te bezjajowe Swieta :( no ale ... na drugi rok bedzie sam smigal z jajami

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • perswazja7 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Witam nową mamusie! :) Zachęcam do dołączenia do naszej grupy na fb. Chetnie tez zobaczymy foteczki Kasi :)
    .
    mogłabym dostać zaproszenie do grupy na fb. Dzięki

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perswazja7 musisz podać swojego maila i wtedy któraś z nas wyśle ci zaproszenie na fb :) a tak przy okazji witam również nową mamusię! Ciekawe ile jest jeszcze takich podczytujących nas, bo po liczbie ostatnich ujawnień chyba sporo :) faktycznie czasami dobrze mieć swoją grupę wsparcia!

Ja zabrałam dziś Zosię na święcenie jajek w tuli, była ogromnie zainteresowana wszystkim dokoła. Paradise my mieszkamy rzut beretem od siebie, a ty piszesz, że u ciebie śnieg heheh u mnie słoneczko i 9 stopni, może Będzin to jakaś enklawa dobrej pogody.

Ja również życzę wam mamuśki ciepłych, rodzinnych świąt i samych radości, wiosny w serduchach i pogody ducha!

renatkach lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a co ci jest, przeziębiłaś się czy jakie licho? Zdrowiej szybko i trzymaj się cieplutko!

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja zabrałam dziś Zosię na święcenie jajek w tuli, była ogromnie zainteresowana wszystkim dokoła. Paradise my mieszkamy rzut beretem od siebie, a ty piszesz, że u ciebie śnieg heheh u mnie słoneczko i 9 stopni, może Będzin to jakaś enklawa dobrej pogody.

Ja również życzę wam mamuśki ciepłych, rodzinnych świąt i samych radości, wiosny w serduchach i pogody ducha!

A właśnie u nas sie rozpogodzilo więc chyba pogoda z Bedzina zaszczycila nas swoją obecnością :P

Sisilla, renatkach lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat Dziewczyny! Te ktore moga, nie sie objadaja jajkami i wszelkimi przysmakami, a tym ktore nie moga jesc, niech chociaz swieci sloneczko a dzieci beda grzeczniutkie jak aniolki :-)

ataga4, rewoppka, Zielono mi:-))))), paaolka, perswazja7 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny!

Małgoś była dziś święcić i nawet sobie koszyczek trzymała przy naszej pomocy :)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI - gratulacje juz pol roczku :)

Adas dzis od 6:30 do 18:30 tylko jedna 2h drzemka i cos dziwnego na plecach - zaczerwienienie (jakby podraznie) i krostki na pleckach, pare na glowce i po boczkach troche. Albo uczulenie na banana albo potowki w ilosciach hurtowych bo po zdjeciu ciuszka juz takie czerwone nie bylo.

MOI lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny :-)

paradise, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki stare i nowe! Im więcej tym weselej ;)
    My dzisiaj wspólnie byliśmy w kościele. Akurat nas śnieg zastał, ale jak wracaliśmy to już wiosna pełną parą. Byliśmy od 12 u teściów i odwiedzili nas kuzynowie mojego męża z dziećmi. Normalnie Agata w swoim żywiole, tak się na dzieciaki cieszyła. Dzisiaj pierwszy raz na oczy widziała dziecko płci męskiej i był to dla nie pozytywny szok!

Paradise skąd Ty jesteś, że wspominasz w wypowiedziach Będzin? Bo ja się tam rodziłam :P

Nie wiem czy odpisywała na temat krzesełka, ale tak to POlly 2w1.

Sylwia wracaj do zdrówka! Bo mamy nie idą na zwolnienia ;)

U nas co do usypiania jest okej. Małą chwilę uspokoję na rękach, a później daje do łóżeczka i karuzela lub już nie.

Mąż właśnie się zbiera do pracy,b o ma nockę.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:

Adas dzis od 6:30 do 18:30 tylko jedna 2h drzemka i cos dziwnego na plecach - zaczerwienienie (jakby podraznie) i krostki na pleckach, pare na glowce i po boczkach troche. Albo uczulenie na banana albo potowki w ilosciach hurtowych bo po zdjeciu ciuszka juz takie czerwone nie bylo.
    Paulina bardzo możliwe, że to po bananie. Poobserwuj, nie podawaj już banana i zobaczysz ;) Nic się nie martw!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życze wam Wesołych Świat Wielkanocnych !

A wczoraj mojemu bratu urodzil sie synek, dzis jezdzilam do szpitala w odwiedziny i jest taki maleńki juz zapomnialam jak moja byla taka malutka

Sroka, MOI, Anoolka, paradise, Zielono mi:-))))), paaolka, perswazja7, renatkach lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt;)

Sroka, Anoolka, paradise, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

relgh3715cfcrqnh.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A mnie pediatra powiedziała, żeby jajko dawać dopiero po 6 miesiącu. Wy miałyście inne wskazówki?

Można po 5mc. Kiedyś były zalecenia, że najpierw żółtko, a dopiero po 6mc całe jajo. Może stąd?

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, ja mieszkam w Będzinie :)

Sroka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie! W calym tym przedswiatecznym zamieszaniu zapomnialam sie pochwalic, ze mamy juz 6 miesiecy :-D

Dzis Julcia znowu dostala brokula i byla zachwycona, chciala wiecej, ale dozuje jej te pierwsze jarzynki ;-)

Stwierdzam, ze rozszerzanie diety moja metoda jest beznadziejne, bo na raczce Julci pojawil sue suchy chropowaty placek i teraz nie wiem, czy zawinila marchewka, czy ziemniak, czy maselko dodane do ziemniaka. A moze nie chodzi o warzywo, tylko o chemikalnia: ziemniaka sama kupilam i ugotowalam (co prawda bio z lidla, ale nigdy nie ma pewnosci).

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:

Tez obstawiam banana, albo raczej chemie od banana.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ