Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w piękny Poniedziałek Wielkanocny a za oknem przywitały nas Białe okna ehh.
My wczoraj odwiedziliśmy moich rodziców. Przyjechał mój brat ze Śląska mają synka dwa miesiące starszego od Bartoszka. Ale się fajnie bawili. Obaj grzeczni....
Może na weekend majowy uda się nam do nich pojechać.
Dziś jedziemy do teściów. Kent średnio mam ochotę bo nie za bardzo przepadam za siostra męża. I drażni mnie jak teście non stop do Bartoszka "a kupie dziś uśmiech a kupie dziś uśmiech" "o udalo mi się kupić uśmiech" boszeee jak mnie drażni ten uśmiech -
Melissa wrote:Dziś jedziemy do teściów. Kent średnio mam ochotę bo nie za bardzo przepadam za siostra męża. I drażni mnie jak teście non stop do Bartoszka "a kupie dziś uśmiech a kupie dziś uśmiech" "o udalo mi się kupić uśmiech" boszeee jak mnie drażni ten uśmiech
-
Anoolka wrote:Probiotyk musi być z odpowiednimi bakteriami, my używamy lacidofilu w kapsulkach- otwieram i wrzucam do posiłku. No i jak najmniej marchewki.
Dziewczyny, to może nie zaczynać rozszerzania diety od marchewki? Nas to czeka za parę dni, nie chciałabym żeby małego przytkało tym bardziej, że od wtorku bedę sama w domu i całe rozszerzanie będzie odbywało się tylko ze mna -
A my byliśmy wczoraj u kuzynki. Zjechała się cała, moja rodzina. Pełno dzieci, hałas, piski a Lila grzeczna jak nigdy. Większość czasu przesiedzialam z nią w pokoju dzieci bo interesowaly ją wszystkie zabawki i obserwowała jak maluchy szaleja. Jeszcze trochę i będzie z nimi biegać
-
tofirus wrote:Mitaka, taką wieprzową polędwiczkę?
Tak jest, zakupiłam taką zwykłą w sklepie a dobre to to - sama z chęcią wcinam jak coś zostanie bez doprawiania. Dałam mu bo już jadł słoiczki ze schabem i było ok. Smakują też kluski lane na rosołku takim jeszcze nie przyprawianym oczywiście. Ogólnie daje mu polizać prawie wszystko - wczoraj np lizną kiełbasy swojskiej wędzonej i płacz był jak się zabrało, no ale bez przesady to, że dwa zęby wybiły nie uprawnia od razu do szamania kiełby
Witam nowe koleżanki
Sylwia zdrówka!tofirus, Sisilla, perswazja7 lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:A czy oprócz nas jest jeszcze jakaś mamusia z bezzębnym malcem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 13:59
-
ataga4 wrote:A czy oprócz nas jest jeszcze jakaś mamusia z bezzębnym malcem?
Anoolka, ataga4, Sisilla, tofirus, paaolka lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:My byliśmy dziś u teściów. Po chwili teście poprosili żeby mąż pojechał po brata i drugiego wnuka. Pojechał no i słyszę że Mikołajek biedny bo zapalenie oskrzeli ma. Ja wielkie oczy i mowie że jak chory to jedziemy jak mąż z nimi wróci bo mi się maluch zarazi, a teściowa że mam nie przesadzac bo jak ma być chory to i tak będzie no żesz k***wa mać. Przyjechali, mąż na szybkiego kawę dopijał, my w drugim pokoju a teściowa zeby wnuki się razem pobawiły a ja do niej że nie bo Mikołaj chory. Ta ręką machnela że oj tam przesadzam i oczywiście foch że już jedziemy Normalnie "mamusia" mi humor spieprzyla
U nas dzis kolejne 'wypłakana' kupa....ale juz nie az tak zbita. Wczoraj z nim płakałam jak mi tak płakał, a dzis tak popłakiwał i krzyczał z przerwami, ja mu nóżku trzymałam w górze bo 'lepiej szło' i jak mały przestał płakac tylko papatrzył na mnie z wyrzutem to popatrzyłam na niego i mówię: Synu, ja tak nie płakałam i nie krzyczałam jak Ciebie rodziłam. I się uspokoił na chwile biedne moje dziecko, ale chyba z tych emocji, że jego boli mi trochę napięcie zeszło Boże, jaka ja głupiarenatkach lubi tę wiadomość
-
Cieszcie się, że jeszcze nie zabkujecie:) Franiowi miesiąc temu wyszły 2 zęby po paru bezsennych nocach. Teraz znowu się zaczyna górne jedynki i dolne dwójki idą. Zawsze w nocy po cycu od razu zasypial, teraz poplakuje, trze dziąsła i czasem muszę mu posmarowac calgelem. Na szczęście ulga natychmiastowa, ale bardzo często się budzi💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...