X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak słyszałam, że jak wychodzą zęby to dziecko może się łapać za ucho;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieta Swieta i po Swietach- ach jak ten czas leci szybko
    jak bylam w domu u rodzicow to przegladalam stare fotki z liceum az sie lezka zakrecila bo to juz 30 na karku a tak bym chciala miec te 20 lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nei mamy zebow jeszcze ataga4 :)

Anoolka wrote:
    My byliśmy dziś u teściów. Po chwili teście poprosili żeby mąż pojechał po brata i drugiego wnuka. Pojechał no i słyszę że Mikołajek biedny bo zapalenie oskrzeli ma. Ja wielkie oczy i mowie że jak chory to jedziemy jak mąż z nimi wróci bo mi się maluch zarazi, a teściowa że mam nie przesadzac bo jak ma być chory to i tak będzie :O no żesz k***wa mać. Przyjechali, mąż na szybkiego kawę dopijał, my w drugim pokoju a teściowa zeby wnuki się razem pobawiły a ja do niej że nie bo Mikołaj chory. Ta ręką machnela że oj tam przesadzam i oczywiście foch że już jedziemy :/ Normalnie "mamusia" mi humor spieprzyla
    o kurwa dobra jest ;/ i ona i mama tego chlopca ze go z zapaleniem oskrzel iciaga po lduziach.. zamiast w dom usiedziec i go kurowac.

• MOI Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja wlasnie wczoraj szukajac krzeselka na nie natrafilam i powaznie sie zastanawiam :) ale chcialam do 300zl max, najlepiej ze 250... alem ysle i mysle :)
    No strasznie mi sie podoba to krzeselko, ale troche boje sie brac w ciemno. A znalazlas o nim jakies opinie?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla buziole ślemy z Jędrusiem na te sześć miesięcy :)
    My też bez zębów jeszcze. Lekarz powiedział że to już niedługo, ale ja nic nie widzę. Poza strasznym ślinotokiem objawów ząbkowania brak :)

Sisilla lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też mam 30lat i wcale nie czuję się ani na te 30 lat (bo jak mialabym się niby czuc?) ani tym bardziej staro :-P Lubię czasem przeglądać stare zdjęcia, czasem niewiele brakuje żeby lezka w oku się zakrecila ze wzruszenia, ale każdy wiek ma swój urok i to jest piękne :-)

Anoolka, sylwia1985, pestka, Sisilla, perswazja7 lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bratowa wspominała że była bardzo zadowolona z krzeselka chicco i fisher price. Mieli jeszcze jakies "niefirmowe" ale sie rozkletokalo. Tzn dzieci zniszczyły, zużyły, rozklekotaly. A trzecie dziecko ani razu nie jadło w krzesełku :-P

MOI lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mamę chłopca chyba teściu przycisnął żeby przyjechali bo strasznie wkurzona przyjechała, ale ja jakbym miała tak chore dziecko to by mnie wołami z domu nie wyciągnęli.

No to super swieta. Ty wkurzona, mama chlopca też, beznadzieja!

Ja też bym się nie ruszyla. Święta, ale trudno. Zdrowie dziecka wazniejsze. Jak moja mama miała 60urodziny a K byl chory, to niestety, chociaż chciałam pojsc, to siedzialam z nim w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 22:09

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaś mam do czytania kilka stron bo od wczoraj nie wchodziłam czytać ale udało mi się uchwycić pytanie atagi o żeby i chwalę się że mój mały buldog, bo tak się ślini jeszcze nie ma ząbków :)

ataga4 lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brak ząbków, slinienie i pchanie rak do buzi na potęgę:-)

W sobotę miałam spotkanie klasowe ..... uwaga...... z dziewczynami z gimnazjum. Ale jaja, że udało nam się zgadac:-) nie widzialysmy się 12 lat, a czułam się jak wśród najlepszych znajomych. Co za histori z życia się osluchalam o boszszsze:-) było super, pierwszy raz wyszłam sama od porodu wieczorem:-D

rewoppka, sylwia1985, MOI, ataga4, Anoolka, pestka, Kasiula09, Scęście, paaolka, Sisilla, perswazja7 lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    U nas brak ząbków, slinienie i pchanie rak do buzi na potęgę:-)

W sobotę miałam spotkanie klasowe ..... uwaga...... z dziewczynami z gimnazjum. Ale jaja, że udało nam się zgadac:-) nie widzialysmy się 12 lat, a czułam się jak wśród najlepszych znajomych. Co za histori z życia się osluchalam o boszszsze:-) było super, pierwszy raz wyszłam sama od porodu wieczorem:-D
    ale supcio- ja mialam 10 lecie matury ale niestety mnie nie bylo bo wtedy bylam w koncowce ciazy - ale zaluje bo podobno bylo super

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia ja też mam 30lat i wcale nie czuję się ani na te 30 lat (bo jak mialabym się niby czuc?) ani tym bardziej staro :-P Lubię czasem przeglądać stare zdjęcia, czasem niewiele brakuje żeby lezka w oku się zakrecila ze wzruszenia, ale każdy wiek ma swój urok i to jest piękne :-)
    Mi tez w tym roku stuknie 30. Zawsze chcialam byc starsza i miec juz te 30 lat -uwazalam ze w tym wieku zycie jest najfajniejsze, bo sytuacja zawodowa i rodzinna stabilna, kobieta jest "dojrzala", swiadoma swoich potrzeb i mozliwosci, wiec saaammmeee plusy :-) Poza ty jak pomysle jak wielkie szczescie mnie spotkalo i tyle osiagnelam w tak mlodym wieku (nie chwalac sie), to czuje dume: maz, dziecko, wlasny dom (nooo moze raczej banku) :-) Tylko zawodowo moglo byc troche lepiej.

ataga4, pestka, paaolka, Sisilla, sylwia1985 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze mamy sporo bezzebnych dzieciaczkow :-) Julcia ma dwie dolne jedynki i chyba cos sie dzieje na gorze, bo katarek, slinienie i marudzenie z nerwowym wkladaniem paluszkow.
    Od jakiegos tygodnia bardzo zmienilo sie zachowanie Julci. Intetesuje ja doslownie wszystko, zauwaza najmniejsze drobiazgi i po wszystko wyciaga raczki, jest przewesola i posyla na okraglo usmieszki, no cudo <3 Nie wiem czy skonczyl sie kolejny skok rozwojowy, bo juz stracilam orientacje w tych skokach, ale jest super! Ponadto znowu pieknie otwierala dzioba po jedzonko: brokula cd i dzisiejsza dynie. Wyglafalo jakby jeszcze chciala :-) Wczpraj pierwszy raz posadzilismy ja na krzeselku do karmienia u moich rodzicow i taka byla zadowolona!!! Tak szeroko sie smiala, ze jeeej!!! :-D

pestka, Zielono mi:-))))), ataga4, Sisilla, rewoppka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasia wrote:
    tak słyszałam, że jak wychodzą zęby to dziecko może się łapać za ucho;)
    o proszę, to u nas już tez powinny być, bo miętosi te uszy jak najęty ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi super, że Jula taka radosna! :)

My święta spokojnie, odpoczęliśmy bardzo, leniliśmy się i nie było latana ani biegania( bo u rodziców M w Radomiu nie byliśmy tym razem). Więc było więcej czasu :)
    Ja po raz pierwszy upiekłam babke cytrynową- nieskromnie powiem, że pyyycha! :D

Ja dzisiaj tez próbuje brokuła mu dac, zobaczymy, czy dzisiaj zaakceptuje :) groszek zjadł :)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Co za głupota, brak słów. Słuchajcie moja teściowa też w Święta się nie popisała. Umówiła się, że przyjedzie do nas w sobotę do południa (bo niedziele i poniedziałek mieliśmy już zaplanowany) O 13:00 zadzwoniła, że będzie trochę później a potem nie odbierała cały dzień a my czekaliśmy.. i czekaliśmy w domu :/ Po czym w niedziele jak szykowaliśmy się do wyjścia bo jechaliśmy na obiad do mojej kuzynki zadzwoniła jakby nigdy nic i powiedziała, że jest w drodze do nas. Na szczęście Kasper nie uległ opieprzył ją i powiedział, że nie ma nas w domu.. Nie wiem czy ja się już czepiam czy to z nią coś jest nie tak :/ Dzisiaj ma oczywiście pretensje do wszystkich.
    zdecydowanie z nia cos jest nei tak ;) ja pitole! ;/

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    No strasznie mi sie podoba to krzeselko, ale troche boje sie brac w ciemno. A znalazlas o nim jakies opinie?
    nie bo ja nawet szcezrze Ci powiem ze nie szukam. sama wiem co chce, ladny wyglad, jeden kolor bez wzorow wiec tutaj mi odpowiada, firma tez dobra mysle bo jednak espiro a nie firma "krzak".. dodatkowo ma wsyztsk oco czego potrzebuje, pasy bezpieczenstwa, regulowane oparcie i wysokosc, wkladka dla malenstwa, zdejmowany blat, kolka do transportu.... ja ogolnei jak cos kupuje to nei niucham po opiniach... moze blad moze nie :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No u mnie święta niestety do kitu :( Najpierw teściowa a później mąż. Miał jechać tylko na chwilę do kumpla samochód nowy obejrzeć a wrócił po ponad trzech godzinach nawalony jak świnia :/ i zepsuł mi tym plany wyjścia do sąsiadki na kawe :/ Na dodatek Filip wyje dziś jak wściekły, chyba mu przebija się trójka, więc jak meżuś wróci z pracy to tak mu dam popalić że mu życie zbrzydnie ;)
    a to niedobrota z meza! ja wam nei pisalam jak w sobote poszlismy do przyjaciol na jajeczko ;] moj maz tak sie napil ze trupa do domu wiozlam :P oj wpsolczulam mu wstac w neidziele na sniadanie do moich rodzicow. tak sie spil ze nawet by nei zauwazyl czy kuba jest w domu czy go nie ma :D ale nei gniewam sie, wiedzialam po co tam idziemy to raz a dwa ostatni raz tak sie napil minimum rok temu, jemu tez sei nalezy bo pracuje non stop i tylko praca dom praca dom i zero rozrywek. za to mialam spokojne swieta b oalkoholu nei tknal haha :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kuba w kilka ostatnich dni tez mega zmienil swoje zachowanie :) w niedziele stanal na 4, ale nie umial nic wiecej z tym zrobic :P wczoraj juz stanal i bujal sie przod tyl, wiec moze neidlugo dojda rece i nogi i zacznie sie raczkowanie :) chociaz chyba jednak m isie do tego nei psieszy bo.... czolga sie. ale to tak pelza ze juz wszedzie pojdzie. wychodi z pokoju, idzie na koneic pokoju i ciaga za firanke, ostatnio juz prawie byl pod stolikiem kawowym, takze do tej pory lezal na macie a ja szlam sprzatac innep omeiszczenia a teraz juz sie boje czy czegos nei zroi sobie jak go spuszcze z oka bo idac pod stolik kawowy jeszcze jedno podciagniecie do przodu i bylby glowa w dolnej polce wiec pewnie i guz na czole by byl :P filmiki nagrywam pamiatkowe jak sie tak czolga. ale najbardziej to polubil moje smierdzace niebieksie kapcie w kolorowe kwiatki, wszedzie za nimi idzie, tlyko je widzi i dzioba otwiera z radosci haha.

Anoolka, tofirus, DeLaCruz, paaolka, ataga4, Sisilla, pestka, rewoppka, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić :) Ala pełza, potrafi już mniej więcej 2 długości ciała bez zatrzymania. Ale... do tyłu :P

Anoolka, tofirus, DeLaCruz, paaolka, ataga4, MOI, perswazja7, pestka, rewoppka, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ