X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bez zebow :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Muszę się pochwalić :) Ala pełza, potrafi już mniej więcej 2 długości ciała bez zatrzymania. Ale... do tyłu :P
    hahaha :)

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wasze dzieciaki się przemieszczają! :) Franek próbuje się czolgac. Podnosi też pupę jak do raczkowania, ale rączki zdecydowanie jeszcze za słabe.
    Jutro szczepienie. Zobaczymy ile uroslismy;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ale super wasze dzieciaki się przemieszczają! :) Franek próbuje się czolgac. Podnosi też pupę jak do raczkowania, ale rączki zdecydowanie jeszcze za słabe.
    Jutro szczepienie. Zobaczymy ile uroslismy;)
    my wczoraj sie wazylismy to 7500 na golaska ;) a 18 marca bylo 7100 i 64cm.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Kubusiaczek :)
    2823f6a54abbc7e8med.jpg
    wczoraj sie odstroilem na sweita :P
    8ce57e1d505a0058med.jpg
    a wieczorem relaks :P
    dab9d4e275db061amed.jpg

Zielono mi:-))))), Anoolka, Kasiula09, paaolka, tofirus, Melissa, Sisilla, perswazja7, MOI, pestka, rewoppka, Nelly, sylwia1985, DeLaCruz, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    o proszę, to u nas już tez powinny być, bo miętosi te uszy jak najęty ;)

My też bez ząbków....

Poważnie z tymi uszami??? Julka od jakiś 2 tygodni miętosi jak nie jedno to drugie. Aż sprawdzam cały czas czy ma czyste :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:36

perswazja7 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj Kubusiaczek :)
    2823f6a54abbc7e8med.jpg
    wczoraj sie odstroilem na sweita :P
    8ce57e1d505a0058med.jpg
    a wieczorem relaks :P
    dab9d4e275db061amed.jpg

Takiego Kubusia chciałabym dla mojej Julci jako męża hehehehe CUDOWNY JEST :-)

Scęście lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    My też bez ząbków....

Poważnie z tymi uszami??? Julka od jakiś 2 tygodni miętosi jak nie jedno to drugie. Aż sprawdzam cały czas czy ma czyste :-)
    ja z kolei slyszalam ze dziecko tarmosi uszy jak chce spac, i u mnei to prawda, trze je i grzebie w srodku i marudny i ide go usypiac :P

MOI lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Ci powiem szczerze ze nei dopuszczam do siebie mysl ize z moi mdzieciem jest cos nei tak i nei zwracam uwagi.... oczko jedno tez mu zezuje, ale to nic w porownani udo strita jakiego mial od razu po porodzie, oba byly w kaciakach. nie wiem czy tak go ujmuje akurat czy co, bo faktycznie tak to tu wyglada ;] az zaaraz m usie poprzygladam jak wstanie ;) jedynie co mnei nei pokoi to ze nei odwraca sie przez prawe ramie, zawsze tylko przez lewe na brzuch i spowrotem, no i jak lezy na brzuchu to unosi i rece i nogi do gory i tez nei iwem czy to normalne..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak go nosze to okreca sie na akzda strone, jak jest twarza do mnei to juz patrzy na prawo juz na lewo, jak przodem do swiata go nsoze to przewaznie wychyla glowke do przodu...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na prosto tez umie trzymac jak chce..
    6d1e2d954826e089med.jpg

paaolka, Melissa, perswazja7, rewoppka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zalezy jak go poloze, no nie wiem.... dzis mu sie poprzygladam ..

• Sroka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny ten Twój Kubuś ;D a te szelki to super wyglądają :)

Powiedzcie mi czy Wy smarujecie jeszcze czymś sutki po karmieniu?

Widzę że nie które z Was miały dość atrakcji w święta. Nie wyobrażam sobie jak z tak chorym dzieckiem idzie z domu wyjść jeszcze w taką pogodę. :/

U nas święta dość fajnie i szybko minęły. Agata nawet w święta nie płakała na rękach moich teściów wiec jest progres :)

u nas tarmoszenie uszu tez jest. I palce do buzi. Przez to dalej ta plamka się nie zzagoiła ale co się dziwić jak w tych okolicach zawsze jest mokro.

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Piękny ten Twój Kubuś ;D a te szelki to super wyglądają :)

Powiedzcie mi czy Wy smarujecie jeszcze czymś sutki po karmieniu?

U nas święta dość fajnie i szybko minęły. Agata nawet w święta nie płakała na rękach moich teściów wiec jest progres :)
    ja tylko pierwszy tdyzien smarowalam, pozniej juz nie...
    no to super!! w koncu sie przemogla! :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

u nas tarmoszenie uszu tez jest. I palce do buzi. Przez to dalej ta plamka się nie zzagoiła ale co się dziwić jak w tych okolicach zawsze jest mokro.[/QUOTE]

A co z ta plamką? Bo mój miał pod broda taką plamę, wygladało to najpierw na obtarcie, myślałam że od czapki, potem się zrobiło czerwone i chropowate, Pani doktor pow że to jest odparzenie i dała nam maść TRIDERM, smarowałam mu 2 razy dziennie rano i wieczorem i zeszło :)

U nas w niedziele dużo latania, Antoś był troche marudny, moich rodzicó grzeczny jak aniołek a u babci męża płakał i do nikogo nie hciał bo ich nie zna.

A mam pyt, moje dziecie nie chce pić z butelki ani z niekapka, za to wczoraj pił ze zwykłego plastikowego kubka, jak ja mam go przekonać bo niebyłobyy problemu gdyby nie nadchodzące lato i dawanie pić na dworzu.

I jeszcze pyt. Antoś jak się cieszy alb cos go ciekawi to prostuje ręce i nogi, śmieje się i mówie na niego paralityk ale niepodoba mi się to i troche martwi, czy wasze dzieci tak robią?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki z Wami po świętach :) Tyle nadziergałyscie że od wczoraj jak wrócilismy nie mogłam nadrobic... ;) a od piątku nie zaglądałam do komputera, tylko w telefonie na fb.

Sam Krzys był bardzo grzeczny :) nie przeszkadzały mu wędrówki z rąk do rąk, za to mi troche bardziej bo kazdy trzymał go inaczej, nie zawsze bezpiecznie...Ciesze sie ze chociaz z moją babcią sie zobaczyłam w te święta, bo już biedna bardzo słabiutka jest, ma 94 lata i juz prawie nie wstaje, chyba że jej pomogą, mało słyszy i czasami juz jakies dziwne rzeczy mówi, coś jej się zdaje, jak bylismy to do cioci która stała obok cos o burakach zaczeła mówić, że za dużo na polu posadziła i że słońce ją pali..ale o dziwo jak pokazaliśmy jej Krzysia i mój tata zapytał czy wie kto to jest, to na początku powiedziała że mały chłopiec, ale zapytana o imię powiedziała "Krzyś" :) ciocia któa babcią się opiekuje mówi że jeszcze 2 mce temu babcia czesto patrzyłą na zdjęcia Krzysia, swojego dopiero 2 prawnuczka :)

Krzys nam troche teraz odreagowuje chyba święta, bo moja rodzina bardzo głosna jest i mimo ze bł grzeczny, to nocami wybudza sie z płaczem, chyba że to z innego powodu, moze to i zęby..

Bo my tez jeszcze bęzzębni, tzn Krzyś ;) i nadal rózowe dziąsełka tylko, ale ślini się bardzo, wszystko pcha do buzi, ucho też często trze, ale nie wiem czemu jedno...śmieszyło mnie w świeta tez troche to że dosłownie każdy po kolei próbował mnie uświadomićże na pewno zęby będą małemu szły, skoro tak pcha rączki do buzi, jakbym ja byłą jakas ciemna i nie wiedziała, haha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:58

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle witam tez nowe mamusie :) fajnie ze się ujawniłyscie :) pewnie jest jeszcze sporo takich które tylko czytają ;) ja jak się staralismy i bylam na ovu, prowadzilam tam tylko kalendarzyk, i nie udzielałam sie na forum staraczek, ale codziennie podczytywałam i sporo cennych informacji stamtad mialam :) dopiero jak juz udało mi się zobaczyc 2 kreski na teście odwazylam sie dołaczyc tutaj na fioletową stronę bbf ;)

perswazja7 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dam ta dam ta dam!!! Kajtek przekrecil się dziś w pleckow na brzuszek :-)

paaolka, Kkasia, Sroka, Zielono mi:-))))), tofirus, Sisilla, Anoolka, perswazja7, MOI, pestka, rewoppka, Nelly, sylwia1985, DeLaCruz, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

• Kkasia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja Ci powiem szczerze ze nei dopuszczam do siebie mysl ize z moi mdzieciem jest cos nei tak i nei zwracam uwagi.... oczko jedno tez mu zezuje, ale to nic w porownani udo strita jakiego mial od razu po porodzie, oba byly w kaciakach. nie wiem czy tak go ujmuje akurat czy co, bo faktycznie tak to tu wyglada ;] az zaaraz m usie poprzygladam jak wstanie ;) jedynie co mnei nei pokoi to ze nei odwraca sie przez prawe ramie, zawsze tylko przez lewe na brzuch i spowrotem, no i jak lezy na brzuchu to unosi i rece i nogi do gory i tez nei iwem czy to normalne..

Moja Zuzia tez sie obraca na brzuch przez lewe ramie, jak bylismy ostatnio na rehabilitacji to Pani dala nam cwiczenie na to zeby obracala sie tez w druga ale szczerze nie robie z nia tych cwiczen bo uwazam ze to nie jest nic zlego tym bwrdziej ze nawet znam dzieci ktore albo pomijaja ten etap albo zaczynaja go duzo pozniej;)poza tym zauwazylam ze mala zaczela sie przekrecac przez drugie ramie ale robi to bardzo rzadko moze po proostu nie lubi;)

relgh3715cfcrqnh.png
  • Kkasia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    My też bez ząbków....

Powaznie;)

relgh3715cfcrqnh.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ