Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
DeLaCruz wrote:Ale super wasze dzieciaki się przemieszczają! Franek próbuje się czolgac. Podnosi też pupę jak do raczkowania, ale rączki zdecydowanie jeszcze za słabe.
Jutro szczepienie. Zobaczymy ile uroslismy;) -
pestka wrote:o proszę, to u nas już tez powinny być, bo miętosi te uszy jak najęty
My też bez ząbków....
Poważnie z tymi uszami??? Julka od jakiś 2 tygodni miętosi jak nie jedno to drugie. Aż sprawdzam cały czas czy ma czysteWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:36
perswazja7 lubi tę wiadomość
-
Zielono mi:-))))) wrote:My też bez ząbków....
Poważnie z tymi uszami??? Julka od jakiś 2 tygodni miętosi jak nie jedno to drugie. Aż sprawdzam cały czas czy ma czysteMOI lubi tę wiadomość
-
ja Ci powiem szczerze ze nei dopuszczam do siebie mysl ize z moi mdzieciem jest cos nei tak i nei zwracam uwagi.... oczko jedno tez mu zezuje, ale to nic w porownani udo strita jakiego mial od razu po porodzie, oba byly w kaciakach. nie wiem czy tak go ujmuje akurat czy co, bo faktycznie tak to tu wyglada ;] az zaaraz m usie poprzygladam jak wstanie jedynie co mnei nei pokoi to ze nei odwraca sie przez prawe ramie, zawsze tylko przez lewe na brzuch i spowrotem, no i jak lezy na brzuchu to unosi i rece i nogi do gory i tez nei iwem czy to normalne..
-
Piękny ten Twój Kubuś a te szelki to super wyglądają
Powiedzcie mi czy Wy smarujecie jeszcze czymś sutki po karmieniu?
Widzę że nie które z Was miały dość atrakcji w święta. Nie wyobrażam sobie jak z tak chorym dzieckiem idzie z domu wyjść jeszcze w taką pogodę.
U nas święta dość fajnie i szybko minęły. Agata nawet w święta nie płakała na rękach moich teściów wiec jest progres
u nas tarmoszenie uszu tez jest. I palce do buzi. Przez to dalej ta plamka się nie zzagoiła ale co się dziwić jak w tych okolicach zawsze jest mokro.
-
Sroka wrote:Piękny ten Twój Kubuś a te szelki to super wyglądają
Powiedzcie mi czy Wy smarujecie jeszcze czymś sutki po karmieniu?
U nas święta dość fajnie i szybko minęły. Agata nawet w święta nie płakała na rękach moich teściów wiec jest progres
no to super!! w koncu sie przemogla! -
u nas tarmoszenie uszu tez jest. I palce do buzi. Przez to dalej ta plamka się nie zzagoiła ale co się dziwić jak w tych okolicach zawsze jest mokro.[/QUOTE]
A co z ta plamką? Bo mój miał pod broda taką plamę, wygladało to najpierw na obtarcie, myślałam że od czapki, potem się zrobiło czerwone i chropowate, Pani doktor pow że to jest odparzenie i dała nam maść TRIDERM, smarowałam mu 2 razy dziennie rano i wieczorem i zeszło
U nas w niedziele dużo latania, Antoś był troche marudny, moich rodzicó grzeczny jak aniołek a u babci męża płakał i do nikogo nie hciał bo ich nie zna.
A mam pyt, moje dziecie nie chce pić z butelki ani z niekapka, za to wczoraj pił ze zwykłego plastikowego kubka, jak ja mam go przekonać bo niebyłobyy problemu gdyby nie nadchodzące lato i dawanie pić na dworzu.
I jeszcze pyt. Antoś jak się cieszy alb cos go ciekawi to prostuje ręce i nogi, śmieje się i mówie na niego paralityk ale niepodoba mi się to i troche martwi, czy wasze dzieci tak robią? -
Witam sie dziewczynki z Wami po świętach Tyle nadziergałyscie że od wczoraj jak wrócilismy nie mogłam nadrobic... a od piątku nie zaglądałam do komputera, tylko w telefonie na fb.
Sam Krzys był bardzo grzeczny nie przeszkadzały mu wędrówki z rąk do rąk, za to mi troche bardziej bo kazdy trzymał go inaczej, nie zawsze bezpiecznie...Ciesze sie ze chociaz z moją babcią sie zobaczyłam w te święta, bo już biedna bardzo słabiutka jest, ma 94 lata i juz prawie nie wstaje, chyba że jej pomogą, mało słyszy i czasami juz jakies dziwne rzeczy mówi, coś jej się zdaje, jak bylismy to do cioci która stała obok cos o burakach zaczeła mówić, że za dużo na polu posadziła i że słońce ją pali..ale o dziwo jak pokazaliśmy jej Krzysia i mój tata zapytał czy wie kto to jest, to na początku powiedziała że mały chłopiec, ale zapytana o imię powiedziała "Krzyś" ciocia któa babcią się opiekuje mówi że jeszcze 2 mce temu babcia czesto patrzyłą na zdjęcia Krzysia, swojego dopiero 2 prawnuczka
Krzys nam troche teraz odreagowuje chyba święta, bo moja rodzina bardzo głosna jest i mimo ze bł grzeczny, to nocami wybudza sie z płaczem, chyba że to z innego powodu, moze to i zęby..
Bo my tez jeszcze bęzzębni, tzn Krzyś i nadal rózowe dziąsełka tylko, ale ślini się bardzo, wszystko pcha do buzi, ucho też często trze, ale nie wiem czemu jedno...śmieszyło mnie w świeta tez troche to że dosłownie każdy po kolei próbował mnie uświadomićże na pewno zęby będą małemu szły, skoro tak pcha rączki do buzi, jakbym ja byłą jakas ciemna i nie wiedziała, haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:58
-
A w ogóle witam tez nowe mamusie fajnie ze się ujawniłyscie pewnie jest jeszcze sporo takich które tylko czytają ja jak się staralismy i bylam na ovu, prowadzilam tam tylko kalendarzyk, i nie udzielałam sie na forum staraczek, ale codziennie podczytywałam i sporo cennych informacji stamtad mialam dopiero jak juz udało mi się zobaczyc 2 kreski na teście odwazylam sie dołaczyc tutaj na fioletową stronę bbf
perswazja7 lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:ja Ci powiem szczerze ze nei dopuszczam do siebie mysl ize z moi mdzieciem jest cos nei tak i nei zwracam uwagi.... oczko jedno tez mu zezuje, ale to nic w porownani udo strita jakiego mial od razu po porodzie, oba byly w kaciakach. nie wiem czy tak go ujmuje akurat czy co, bo faktycznie tak to tu wyglada ;] az zaaraz m usie poprzygladam jak wstanie jedynie co mnei nei pokoi to ze nei odwraca sie przez prawe ramie, zawsze tylko przez lewe na brzuch i spowrotem, no i jak lezy na brzuchu to unosi i rece i nogi do gory i tez nei iwem czy to normalne..
Moja Zuzia tez sie obraca na brzuch przez lewe ramie, jak bylismy ostatnio na rehabilitacji to Pani dala nam cwiczenie na to zeby obracala sie tez w druga ale szczerze nie robie z nia tych cwiczen bo uwazam ze to nie jest nic zlego tym bwrdziej ze nawet znam dzieci ktore albo pomijaja ten etap albo zaczynaja go duzo pozniej;)poza tym zauwazylam ze mala zaczela sie przekrecac przez drugie ramie ale robi to bardzo rzadko moze po proostu nie lubi;)