X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:56

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perswazja7 wrote:
    Hej Dziewczyny, tyle napisałyście przez święta, że trudno nadrobić, a jeszcze chciałam odnieść się do wcześniejszych wpisów, ale chyba na razie nie dam rady.

Podaje swojego maila, aby dołączyć do grupy na fb: [email protected]
    juz :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Kuba tez czase caly sie ywprostuje. alem oim zdaniem to jak sie cieszy czy cos, bo czesto kalde go na pelcy chce zrobic fotke, a on widzac moj telefon tak sie cieszy ze az caly stzywnieje, rece na boki stzynwo, nogi wyprostowane uniesione troche i o :P no i jak zrobic ladna fotke w takiej pozycji hihi

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze kuba od 3-4 dni ciagle mowi ma ma ma.. ale to takie smieszne bo juz jak wpadnie w trans to tak przez kilkam inut ciagle gada ma ma, mamamam, mama m, mmmmmmmmmaa hhehe :) i wczoraj maz do neigo mowi no kogo ty wolasz, kogo, a kuba ma ma :P

MOI, pestka, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla mam takie techniczne pytanie: jak idziesz z Zosia w tuli, to instalujesz ja pod kurtkę? I wtedy ty rozpieta idziesz?

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chcę zamówić Agacie krem na słońce taki na codzień ( jak już spacerki będą w pełnym słoneczku) I taki na wyjazd do Chorwacji. Polecacie jakiś? Myślę też o jakimś panthenonie w piance i o czymś na komary/ kleszcze.
    Z tego co czytalam w necie, w rozsadnej cenie i na prawde dobre sa te z rossmana. No, chyba ze chcesz wydac 50-90 zl za tubke kremu :-)

Sroka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, padłam :D Niezłe ziółko z Zosi ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perswazja7 wrote:
    I dobrze robisz, że nie dopuszczasz do siebie takich mysli. Ślicznego masz synka.
    Moja mała też trochę przechyla głowkę w prawą stronę. My też robimy więcej rzeczy od jej prawej strony. Przestałam doszukiwać się asymetrii.
    Co do obrotów, preferencja jednej strony może trwać nawet do 6 tygodni.
    Kasia też przez 2,5 tygodnia przewracała się na prawy bok, a jak zaczęła przewracać się na brzuch przez prawy bok to przewraca się też od razu w lewą stronę.
    Unoszenie rąk i nóg na tym etapie jest normalne, zaczyna tzw. pływanie.
    jak go poloze na prawy bok to sie okreci przez prawe, ale ejsl isam ma wybierac i chce sie obrocic to lewe, wiec nei to ze nie umie, wygodniej mu... a moze to znak ze jest praworeczny? skoro odpycha sie prawa reka by sie odkrecic? hm hm hm :P
    glowke tez trzyma i na prosto i na druga strone rowniez ale jednak preferuje takie wygiecie glowy, no ale kurcze tak suzkac dziury w calym, ja sama tez wole spac na tej a nei innej stronie, trzymac glowe czy reke tak a nie inaczej... mysle ze takie maluch ytez juz maja swoje upodobania.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    My już zostalismy z Kajtusiem sami, ledwo co mąż wyjechał a mnie już się tęskni :-( Ominie go tyle rzeczy zwiazanych z postępami Kajtusia,pierwsze lyzeczki z jedzeniem, pierwsze przewroty tak jak dzisiaj...jak wróci to mały pewnie już bedzie siedział...
    a za ile wroci :( musi byc ci przykro, maluch to on tam nie rozumie ale ja bym plakala cicho w poduche :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Moja Zosia przez te kilka ostatnich dni zrobiła taki postęp jeżeli chodzi o przemieszczanie się, że szok. Pierwszy szok przeżyłam ja dwa dni temu. Położyłam ją na środku łóżka, a mamy takie duuuże małżeńskie, zabezpieczyłam poduszkami i poszłam do kuchni zrobić starszemu synkowi śniadanie. Trwało to może jakieś 5 min i słyszę takie ciche bam i śmiech, potem walenie grzechotką w coś twardego. Lecę do pokoju, swoją drogą pobiłam chyba rekord świata w szybkości na 60 metrów;) Zośka spadła z łóżka na podłogę, na szczęście zjechała z kołdrą, przeczolgała sie pod szafę i waliła grzachotką w lustro od szafy, zadowolona, aż się zanosiła od śmiechu, a ja aż z wrażenia usiadłam i nogi jak z waty. dziś rano drugi szok, myślę skoro taka szybka, to rozłożyłam jej matę na kocyku na podłodze i poszłam do toalety na szybki sik ;) wracam a ona już w połowie pokoju właśnie pod stolikiem kawowym, zadowolona jak nie wiem, tylko jakby rypnęła głowa w niego to juz by tak zabawnie nie było. Więc teraz po prostu wsadzam ją do kojca, bo to takie nieobliczalne, ze masakra. Aha a podciągniętą za ręce zamiast siadać to staje, kurde tłumaczę jej ;), że może najpierw nauczyłaby się stabilnie siedzieć :) ale nie słucha, ehh.
    o boziuniu!!! dobrze ze ona z ta koldra na dol poszla! swoja droga nei wiem jak to zrobila bo koldra z malzenskie lozka to dosc ciezka jest hcyba :O
    ja nei wiem czy wam pisalam jakm i kuba spadl z naroznika na panela :( o boze... huk ogromny krzyk jeszcze wiekszy a ja spanikowana tylko patrzylam czy nei ma kaluzy krwi!

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi sie wydaje ze on po prostu lubi testrone i czasem tak skreca ta glowke.. on lezy z nia na prosto ale wlasnie jak podchdoze z telefonem robic fotki to tak sie cieszy i macha rekami i od razu wlansie glowa w tamta strone odchylona i hi hi hi hi, pokaz jakies swoje zdjecie czy filmi kto ci powiem czy zmyslasz czy cos serio jest na rzeczy.. :*

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla o kurcze dobrze ze spadła z kołdrą bo juz by nie było jej do smiechu, a swoją drogą cwaniara z niej

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nadziergałyście ;)

Sisilla Zośka niezłego stracha Ci napędziła :D ale to juz tak teraz będzie..oczy trzeba mieć z tyłu głowy ;)

Scęście niezły pełzak z Kuby :D super pełza za kapciami :D oglądałam z mężem akurat i jak zobaczył jak po raz 3 zabierasz mu kapcia to papatrzył z usmiechem i mówi: sadystka :P oczywiście z żartem :D i cudne mama! :)

co do plamek sie nie wypowiem, bo u nas nic takiego nie ma.

Franelek pełza, ale powoli i zdecydowanie mniej niż Kuba :D i o dziwo tez do przodu( ponoc dzieci zaczynają od pełzania do tyłu :P). Obracac też woli sie przez lewe ramię póki co.

Ja lecę z psiakiem na spacer ;) nareszcie ładna pogoda :)

Scęście lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy po świetach ale to przeleciało:/
    Fajnie te wasze maluchy takie aktywne a mój jeszcze nic jak sie ma na brzuchu połozyc to krzyk taki ze masakra:)
    atdc2n0ad3n8d9vq.png

Ewelka91
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś też obraca się tylko przez lewe ramię i śpi na lewym boku. Dopiero dziś pierwszy raz zobaczyłam, żeby spała na prawym.

No i też porusza się do przodu, ale zdecydowanie z mniejszą werwą niż Kubuś ;)
    Nie odpycha się rękami, tylko tyłek do góry zadziera. Wygląda jak taka gąsienica :D

Anoolka, pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Scęście niezły pełzak z Kuby :D super pełza za kapciami :D oglądałam z mężem akurat i jak zobaczył jak po raz 3 zabierasz mu kapcia to papatrzył z usmiechem i mówi: sadystka :P oczywiście z żartem :D i cudne mama! :)
    Franelek pełza, ale powoli i zdecydowanie mniej niż Kuba :D i o dziwo tez do przodu( ponoc dzieci zaczynają od pełzania do tyłu :P). Obracac też woli sie przez lewe ramię póki co.
    no my mielismy i wsteczny na poczatku :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zebyscie wy widzialy Tymka mamusi lubek! to jest kot dopiero!! moze wstawi wam filmik na grupe... on to jest kozaczek!

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach.
    dość leniwie ehh mój mały ma małą drzemkę wiec korzystam.
    u nas ząbki juz na wierzchu dwie dolne jedynki mały znosi to dzielnie. Ale noce mega pobudki do godz nawet ehh.
    w tym tyg musimy zaliczyć szczepienie żółtaczka.

Qrcze wiecie co boli mnie dziwnie brzuch nie miałam jeszcze okresu po porodzie i tak się zastanawiam czy to przygotowanie do okresu czy coś jest nie tak.
    jak jest z tym u Was?

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Witam się po świętach.
    dość leniwie ehh mój mały ma małą drzemkę wiec korzystam.
    u nas ząbki juz na wierzchu dwie dolne jedynki mały znosi to dzielnie. Ale noce mega pobudki do godz nawet ehh.
    w tym tyg musimy zaliczyć szczepienie żółtaczka.

Qrcze wiecie co boli mnie dziwnie brzuch nie miałam jeszcze okresu po porodzie i tak się zastanawiam czy to przygotowanie do okresu czy coś jest nie tak.
    jak jest z tym u Was?
    moj wlasnie ma 3 drzemke ktora trwa juz 1h40min, tylko jadl w polowie.
    i zebow nei ma ale dziasla juz takie biale i twrde, ze hcyba niebawem. wspolczuje nocek :(
    mnie czasem pobolewa na @ ale nie mam, karmie piersia.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:53

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ