X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:56

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perswazja7 wrote:
    Hej Dziewczyny, tyle napisałyście przez święta, że trudno nadrobić, a jeszcze chciałam odnieść się do wcześniejszych wpisów, ale chyba na razie nie dam rady.

Podaje swojego maila, aby dołączyć do grupy na fb: [email protected]
    juz :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Kuba tez czase caly sie ywprostuje. alem oim zdaniem to jak sie cieszy czy cos, bo czesto kalde go na pelcy chce zrobic fotke, a on widzac moj telefon tak sie cieszy ze az caly stzywnieje, rece na boki stzynwo, nogi wyprostowane uniesione troche i o :P no i jak zrobic ladna fotke w takiej pozycji hihi

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze kuba od 3-4 dni ciagle mowi ma ma ma.. ale to takie smieszne bo juz jak wpadnie w trans to tak przez kilkam inut ciagle gada ma ma, mamamam, mama m, mmmmmmmmmaa hhehe :) i wczoraj maz do neigo mowi no kogo ty wolasz, kogo, a kuba ma ma :P

MOI, pestka, Nelly, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla mam takie techniczne pytanie: jak idziesz z Zosia w tuli, to instalujesz ja pod kurtkę? I wtedy ty rozpieta idziesz?

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Chcę zamówić Agacie krem na słońce taki na codzień ( jak już spacerki będą w pełnym słoneczku) I taki na wyjazd do Chorwacji. Polecacie jakiś? Myślę też o jakimś panthenonie w piance i o czymś na komary/ kleszcze.
    Z tego co czytalam w necie, w rozsadnej cenie i na prawde dobre sa te z rossmana. No, chyba ze chcesz wydac 50-90 zl za tubke kremu :-)

Sroka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, padłam :D Niezłe ziółko z Zosi ;)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perswazja7 wrote:
    I dobrze robisz, że nie dopuszczasz do siebie takich mysli. Ślicznego masz synka.
    Moja mała też trochę przechyla głowkę w prawą stronę. My też robimy więcej rzeczy od jej prawej strony. Przestałam doszukiwać się asymetrii.
    Co do obrotów, preferencja jednej strony może trwać nawet do 6 tygodni.
    Kasia też przez 2,5 tygodnia przewracała się na prawy bok, a jak zaczęła przewracać się na brzuch przez prawy bok to przewraca się też od razu w lewą stronę.
    Unoszenie rąk i nóg na tym etapie jest normalne, zaczyna tzw. pływanie.
    jak go poloze na prawy bok to sie okreci przez prawe, ale ejsl isam ma wybierac i chce sie obrocic to lewe, wiec nei to ze nie umie, wygodniej mu... a moze to znak ze jest praworeczny? skoro odpycha sie prawa reka by sie odkrecic? hm hm hm :P
    glowke tez trzyma i na prosto i na druga strone rowniez ale jednak preferuje takie wygiecie glowy, no ale kurcze tak suzkac dziury w calym, ja sama tez wole spac na tej a nei innej stronie, trzymac glowe czy reke tak a nie inaczej... mysle ze takie maluch ytez juz maja swoje upodobania.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    My już zostalismy z Kajtusiem sami, ledwo co mąż wyjechał a mnie już się tęskni :-( Ominie go tyle rzeczy zwiazanych z postępami Kajtusia,pierwsze lyzeczki z jedzeniem, pierwsze przewroty tak jak dzisiaj...jak wróci to mały pewnie już bedzie siedział...
    a za ile wroci :( musi byc ci przykro, maluch to on tam nie rozumie ale ja bym plakala cicho w poduche :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Moja Zosia przez te kilka ostatnich dni zrobiła taki postęp jeżeli chodzi o przemieszczanie się, że szok. Pierwszy szok przeżyłam ja dwa dni temu. Położyłam ją na środku łóżka, a mamy takie duuuże małżeńskie, zabezpieczyłam poduszkami i poszłam do kuchni zrobić starszemu synkowi śniadanie. Trwało to może jakieś 5 min i słyszę takie ciche bam i śmiech, potem walenie grzechotką w coś twardego. Lecę do pokoju, swoją drogą pobiłam chyba rekord świata w szybkości na 60 metrów;) Zośka spadła z łóżka na podłogę, na szczęście zjechała z kołdrą, przeczolgała sie pod szafę i waliła grzachotką w lustro od szafy, zadowolona, aż się zanosiła od śmiechu, a ja aż z wrażenia usiadłam i nogi jak z waty. dziś rano drugi szok, myślę skoro taka szybka, to rozłożyłam jej matę na kocyku na podłodze i poszłam do toalety na szybki sik ;) wracam a ona już w połowie pokoju właśnie pod stolikiem kawowym, zadowolona jak nie wiem, tylko jakby rypnęła głowa w niego to juz by tak zabawnie nie było. Więc teraz po prostu wsadzam ją do kojca, bo to takie nieobliczalne, ze masakra. Aha a podciągniętą za ręce zamiast siadać to staje, kurde tłumaczę jej ;), że może najpierw nauczyłaby się stabilnie siedzieć :) ale nie słucha, ehh.
    o boziuniu!!! dobrze ze ona z ta koldra na dol poszla! swoja droga nei wiem jak to zrobila bo koldra z malzenskie lozka to dosc ciezka jest hcyba :O
    ja nei wiem czy wam pisalam jakm i kuba spadl z naroznika na panela :( o boze... huk ogromny krzyk jeszcze wiekszy a ja spanikowana tylko patrzylam czy nei ma kaluzy krwi!

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi sie wydaje ze on po prostu lubi testrone i czasem tak skreca ta glowke.. on lezy z nia na prosto ale wlasnie jak podchdoze z telefonem robic fotki to tak sie cieszy i macha rekami i od razu wlansie glowa w tamta strone odchylona i hi hi hi hi, pokaz jakies swoje zdjecie czy filmi kto ci powiem czy zmyslasz czy cos serio jest na rzeczy.. :*

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla o kurcze dobrze ze spadła z kołdrą bo juz by nie było jej do smiechu, a swoją drogą cwaniara z niej

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nadziergałyście ;)

Sisilla Zośka niezłego stracha Ci napędziła :D ale to juz tak teraz będzie..oczy trzeba mieć z tyłu głowy ;)

Scęście niezły pełzak z Kuby :D super pełza za kapciami :D oglądałam z mężem akurat i jak zobaczył jak po raz 3 zabierasz mu kapcia to papatrzył z usmiechem i mówi: sadystka :P oczywiście z żartem :D i cudne mama! :)

co do plamek sie nie wypowiem, bo u nas nic takiego nie ma.

Franelek pełza, ale powoli i zdecydowanie mniej niż Kuba :D i o dziwo tez do przodu( ponoc dzieci zaczynają od pełzania do tyłu :P). Obracac też woli sie przez lewe ramię póki co.

Ja lecę z psiakiem na spacer ;) nareszcie ładna pogoda :)

Scęście lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy po świetach ale to przeleciało:/
    Fajnie te wasze maluchy takie aktywne a mój jeszcze nic jak sie ma na brzuchu połozyc to krzyk taki ze masakra:)
    atdc2n0ad3n8d9vq.png

Ewelka91
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś też obraca się tylko przez lewe ramię i śpi na lewym boku. Dopiero dziś pierwszy raz zobaczyłam, żeby spała na prawym.

No i też porusza się do przodu, ale zdecydowanie z mniejszą werwą niż Kubuś ;)
    Nie odpycha się rękami, tylko tyłek do góry zadziera. Wygląda jak taka gąsienica :D

Anoolka, pestka, Sisilla lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Scęście niezły pełzak z Kuby :D super pełza za kapciami :D oglądałam z mężem akurat i jak zobaczył jak po raz 3 zabierasz mu kapcia to papatrzył z usmiechem i mówi: sadystka :P oczywiście z żartem :D i cudne mama! :)
    Franelek pełza, ale powoli i zdecydowanie mniej niż Kuba :D i o dziwo tez do przodu( ponoc dzieci zaczynają od pełzania do tyłu :P). Obracac też woli sie przez lewe ramię póki co.
    no my mielismy i wsteczny na poczatku :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zebyscie wy widzialy Tymka mamusi lubek! to jest kot dopiero!! moze wstawi wam filmik na grupe... on to jest kozaczek!

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach.
    dość leniwie ehh mój mały ma małą drzemkę wiec korzystam.
    u nas ząbki juz na wierzchu dwie dolne jedynki mały znosi to dzielnie. Ale noce mega pobudki do godz nawet ehh.
    w tym tyg musimy zaliczyć szczepienie żółtaczka.

Qrcze wiecie co boli mnie dziwnie brzuch nie miałam jeszcze okresu po porodzie i tak się zastanawiam czy to przygotowanie do okresu czy coś jest nie tak.
    jak jest z tym u Was?

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Witam się po świętach.
    dość leniwie ehh mój mały ma małą drzemkę wiec korzystam.
    u nas ząbki juz na wierzchu dwie dolne jedynki mały znosi to dzielnie. Ale noce mega pobudki do godz nawet ehh.
    w tym tyg musimy zaliczyć szczepienie żółtaczka.

Qrcze wiecie co boli mnie dziwnie brzuch nie miałam jeszcze okresu po porodzie i tak się zastanawiam czy to przygotowanie do okresu czy coś jest nie tak.
    jak jest z tym u Was?
    moj wlasnie ma 3 drzemke ktora trwa juz 1h40min, tylko jadl w polowie.
    i zebow nei ma ale dziasla juz takie biale i twrde, ze hcyba niebawem. wspolczuje nocek :(
    mnie czasem pobolewa na @ ale nie mam, karmie piersia.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:53

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ