X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus to kiepsko! Nie nawidze takiego uszczesliwiania na sile. A co do przeplacania, to dziadki juz tak maja -my mlodzi szperamy w necie taniej, a oni biora jak leci.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    A co myślicie o sloiczkach bebydream kupuje któraś z was ?
    Tez ostatnio o nich myslalam, wiec przy nastepnej wizycie w rossmanie porownam ich sklady z gerberem o hipp.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Tez ostatnio o nich myslalam, wiec przy nastepnej wizycie w rossmanie porownam ich sklady z gerberem o hipp.
    ja mam pesternaka z z babydream, skład to pasternak + woda.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Sisilla, Szczęście to się stracha najadłyście - już nie długo (a u niektórych już) tylko kojce będą wchodzić w grę.

Tofirus taaa znam ten typ moja babcia tak ma, dała mi chyba ze 100 zł na papierologię i rozgłaszała, że na budowę nam dała :P no ale ja bym się cieszyła w tym momencie jak by mi ktoś byle jakie krzesełko zafundował. Też pisałam, że kupię to z ikei, ale już się rozmysliłam bo blatu nie można przysunąć i duuużo rzeczy ląduje na kolanach ponoć.

Melissa ja też dzisiaj taki leniwiec, że aż mi siebie szkoda, małż pojechał się delegacjować a ja idę małego budzić i może poswimkujemy dzsiaj.... choć nawet wody mi się nie chce do wanny nalać yhhhhhhhhhh

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:40

Anoolka, Sisilla lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:56

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga podziwiam Cie i szanuje. Masz racje, zycie wszystko weryfikuje i po prostu trzeba sobie w nowej rzeczywistosci poradzic. A Ty jak widac swietnie dajesz rade.

ataga4 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ataga podziwiam Cie i szanuje. Masz racje, zycie wszystko weryfikuje i po prostu trzeba sobie w nowej rzeczywistosci poradzic. A Ty jak widac swietnie dajesz rade.

Dzięki MOI.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga współczuję, mnie te tygodniowe nieobecności dobijają no ale w weekend niby zawsze jest a taki wyjazd na dłużej za zagramanice wymyślił sobie w lecie ale zaciskam zęby bo jak chcemy się wprowadzić na swoje to trzeba coś poświęcić. Trzymaj się dzielnie i pisz , pisz, pisz to troszkę pomaga :) a i teraz cieplej sie zrobi to może szybciej zleci...

ataga4, MOI lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4 chylę Tobie czoła naprawdę! Dzielna z Ciebie mamuśka i na pewno dasz sobie radę :) Moj M też dzisiaj wyjezdza i nie będzie go prawie dwa tygodnie (pewnie to nic w porównaniu z twoim M), a ja jade na parę dni do mamy a potem siostra ma do mnie przyjechać z tym swoim biednym Stasiuniem. Pewnie się trochę ponudzę u rodziców bo oni i tak pracują ale chociaż wieczorem będzie się do kogo odezwać :) I mama zaspokoi swoją rozłąkę z wnukiem :)

ataga4, Scęście lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • rewoppka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla jak czytałam Twojego posta o Zosi i jej migracji to normalnie aż mnie ciarki przeszły! Tylko cieszyć się że taka zdolna dziewczynka a oczy to już nie trzeba mieć tylko dookoła głowy ale nawet na plecach, rękach, nogach...wszędzie! Brrrrr

Sisilla, Scęście lubią tę wiadomość

qdkk9vvj8hotjlcx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga4, kochana ja tez Ci kibicuje. Mam nadzieje, ze ten czas kiedy będzie osobno szybciutko zleci. Trzymaj sie dzielnie. I pamiętaj, ze nie jesteś sama!

Sisilla, o rany! Musialas mieć niezla minę po tym jak przybieglas do pokoju. Masz zwinną i zdolną córeczkę ;)

Dziewczyny jeszcze wczoraj pisalam, ze u nas zębów nie ma a dzisiaj przy higienie jamy ustnej znalazłam dolną jedyneczke :P

Nelly, ataga4, Anoolka, paaolka, Sisilla, tofirus, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tutaj mam pytanie kiedyś pisalyscie o czymś co czyni cuda przy ząkowaniu. Nie wiem czy to żel czy krople ale pamiętam ze nazwa na literę C. Poratujecie?

Bella_Ona lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga dzielna jesteś, na prawdę, powidziam! Ale tak jak mówisz parę pierwszych dni najgorszych potem jakoś leci..ja pierwsze półtorej roku z moim M zylismy osobno (on w Wawie, ja we Wro). Co prawda to jeszcze czasy studiów były, ale rozłąkę i rozstania pamiętam bardzo dobrze. Życie weryfikuje, jak mówisz. Ale wiesz co? każdy medal ma dwie strony. Ja najbardziej lubiłam, jak po takiej rozłace się spotykaliśmy :D Ojejku, miłość miłość i jeszcze raz miłość! Można sobie tak przypomnieć po jakimś czasie i uświadomić, jak się za kimś tęskni ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oja ale on jest slodziutki :) Taki do calowania i tulenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:10

ataga4, Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    A nas właśnie przed chwilą teściowie "uszczęśliwili" krzesełkiem do karmienia.
    Pisałam Wam już kiedyś, że czekam jeszcze parę tygodni, aż Młoda będzie stabilnie siedzieć i kupuję z Ikei, bo małe to i nieskomplikowane, a ja uważam, że krzesełko to nie jest produkt pierwszej potrzeby.
    No ale teściowa chyba stwierdziła, że nas nie stać, bo co będziemy takiego biedaka dziecku kupować. I przytachała nam Coto Baby Mambo. Dodam tylko, że zapłaciła 100 zł więcej niż jakbyśmy chcieli taki sam przez neta zamówić.
    Cóż tu dużo gadać... Mnie się krzesełko nie podoba, mężowi też nie bardzo, no ale nie skomentowaliśmy. Podziękowaliśmy i tyle.
    Najgorsze jest to, że teściowa teraz do końca życia będzie powtarzać, że kupiła wnuczce krzesełko, bo ona tak lubi się dowartościowywać.
    hahahahah cos wiem o tym dowartosciowaniu- jak moi rodzice przyjechali na chrzciny to tesciowka mowila ,, a jak ja sama zostalam z Nikusiem ,, ble ble ble tak jak gdybym ciagle go z nia zostawiala a zostala przez 6 miesiecy tylko 2 razy i to na chwilke ale mnie wkurza takie cos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 21:41

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wiecie jaki swiety spokoj bez niej !!!! ani razu mnie jeszcze zoladek nie bolal odkad pojechala wiec juz wiem ze to z nerwow mnie boli i przez tesciowke

drzwi nadal nie zrobione i polki rowniez :/ hmmm brak slow

Scęście lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Ona nie martw się mój też potrafi jeszcze zaryć brodą o glebę jak leży na brzuchu a jest starszy od Twojego. W ogóle u nas pełzanie odbywa się tak, że dupka do góry, nogi pchają i czoło szoruje i tak do przodu heja :P a potem irytacja i wrzask bo chciałbym jeszcze a nie mam siły. Ostatnio zlazł mi tak z koca i lutną czołem o podłogę no i były gorzkie żale oj były

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 21:45

ataga4, Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na kupno nosidla że strony pathi.pl :-) jestem w trakcie wyboru materiału, chyba wezmę szary w rowery z innej strony oczywiście i cały panel z niego uszyje, do tego szare ramiączka szyte błękitna nicią w kolorze rowerów:-) zdecydowałam się na ergonomiczne z klamrami, bo Mai thei czy jak to się pisze, jest wiązane i boję się, że wezelki będą mnie uwieraly podczas noszenia.

Antek już tak ślicznie je obiadki, że aż miło patrzeć. Sama mu gotuje warzywka, a teraz muszę znaleść miejsce z dobrym mieskiem cielecinka lub królikiem. Najpierw kupie słoiczek z mięsem, a potem będę gotować:-) Antek jak zobaczy miseczkę, to aż podskakuje;-)
    Na kolację tak samo chętnie je kaszke mleczno ryżowa łyżeczka:-) przez to muszę ściągać mleko przed snem, ale to lepiej niż zanik pokarmu:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gdybyście widziały moją minę, mogłabym grać w reklamie: widok miny mamy Zosi- bezcenny, za resztę zapłacisz mastercard ;) a co do kołdry na którą się zsunęła, ja zwijam moją kołdrę w rulon i plus poduszki zabezpieczam, żeby nie spadła. Zosia popchnęła rulon, rozrolował się, na szczęście, i po nim zjechała nosem w dół ;) zdążyła zabrać ze sobą jeszcze grzechotkę do jednej ręki ehh, sama się zastanawiam, jak ona to wykombinowała.

Paradise, a na ząbkowanie dentinox żel, camillia i nurofen forte kiedy jest już bardzo źle. A moja Zosia to diabeł wcielony. Nawet jak śpi przebiera nogami, już się boję jak zacznie raczkować. A swoją drogą teraz dopiero zdałam sobie sprawę, że mam w domu kilka rzeczy o które może sobie zrobić kuku kurde już człowiek mając starsze dziecko przestał na wiele rzeczy zwracać uwagę a tu najgorsze raczkowanie i pierwsze nieudolne kroki przed nami.

paradise lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ