X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:02

perswazja7, pestka, Zielono mi:-))))), Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:02

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Kurcze, to ja sobie jednak nie wyobrażam... :-P zwłaszcza jak pochylam się nad Kajtkiem, przytulam, biorę na ręce, albo "łaskoczę" go nosem po brzuszku, on wtedy łapie za włosy, raczej nieświadomie, ale piąstkę zaciśnie i ciągnie :-D Przed porodem myślałam że będę musiała obciąć włosy, ale mi szkoda! :-P :-D A sprzątanie, ehh, gdzie się nie przewinę to zostawiam włosa :-P Coś jak kociaki Sroki i Paoolki :-D

Ataga ja też się lenię,tak to mężuś mój mówi....gdzie się nie pojawię tam mój włos :-( Dlatego spinam wlosy w domu,bo Jula ciągnie niesamowicie za nie.

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój bąbel wstał z drugiej drzemki, nakarmie go ziemniaczkiem i idziemy/jedziemy do babci na obiad :-)

U nas też już druga godzinna drzemka była...dziś chyba taki dzień zamulony :-( Smacznego obiadku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:51

ataga4 lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzisiaj jak go karmiłam to nawet lapał i przyciągał moją rękę do siebie :-D

• Smutas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o drzemkach a moje dziecko nie dość że spało 3 azy po 40 min tak teraz śpi 2 ray po 40 min, kurde że taki maluch tyle wytrzymuje. Naszczęście ostatnio noce ładnie przesypia. Ja tez mam długie wlosy i ciagle związuje bo mi przeszkadzają.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to w ogóle snu nie potrzebuje. W nocy pobudki co chwile a w dzień ze 3 razy po 30 min. Dziś w sumie udało mu się spać 2 godz do południa jak nigdy ale co z tego jak teraz spał 10 min i szaleje. ..

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nick od miasta Puerto de la Cruz, gdzie byliśmy w podróży poslubnej:) a wiele osób pyta się mnie czy mam jakieś południowe pochodzenie, że względu na czarne włosy i ciemną karnację. Stąd się śmiałam, jak myslalyscie, żem blond ;)

Jak Franuś miał jakieś 3-4mc to jeszcze chodziłam w rozpuszczonych włosach, a teraz tylko związane. Nie lubię tak, ale jest praktycznie,bo mały strasznie wyrywa włosy.

Taaak, nosidełko jest super:) odkąd przyszło ani razu nie użyłam wózka. Mąż też się przekonał, już planuje jjakąś wycieczkę, żeby ponosić na plecach. Może Bieszczady.?
    Dzisiaj miał go w nosidle w kościele. Tak to siedział na kolanach, a Jak zaczął marudzic to hop w nosidlo i zasnął w kilka minut :) przegenialna sprawa. Na zakupy też z nim tak wyskakuje. Fajnie że jest się mobilnym i Nie trzeba taszczyc tego wózka :)

ataga4, mój przy karmieniu potrafi wziąć sobie zabawkę i się nią bawić ;) nudzi mu się czy co?

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Zawsze mnie to zastanawiało jak to się dzieje że niektóre dzieci się nie brudza :) Podczas jedzenia też nie? A podczas picia? Nie ulewa mu się czasem?Nie slini się??
    przy cycu sie nie brudzi, nie ulewa mu sie, czasem sie zdarzy bo on od razu po jedzneiu laduje na brzuchu, nei utrzymam go i wtedy brudzi sie to na czym lezy hihih a nei ubranko ;) jak je tez nei ma brudnych ubranek, bo ja do jedzenia owijam go pielucha tetrowa, od szyji do kolan ja ma :D wiec brudzi sie pielucha :) slinic sie slini ale on od dlugiego juz zcasu spedza czas tylko na brzuchu w sumie na ziemi wiec slin isie na to na czym lezy, a jak siedzi czy cos to sie az tak nei slin izeby lecialo tylko na brodzie ma to go wycieram chusteczkami bo nei moge patrzec ze mokra buzia :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Szczepiliśmy się na żółtaczkę i pierwszą dawkę na pneumokoki. Wszystko dobrze zniosła....A waga...klocuszek kochany 7400 i 66cm.
    Hi hi tez bym chciala takiego "klocuszka" ;-)

Dziewczyny jak wasze dzieci reaguja na starte jabluszko? Dzis dalam Julci, wziela lyzeczke choc z wielkim trudem i od razu poszedl wielki paw!!! Nie wiem, czy nie polubika jablka, czy to raczej wina tego, ze nie bylo idalnie gladkie, tylko mialo malutkue grudki. Z kolei jabluszko Gerbera je w miare normalnie (choc 3 lyzeczki to dla niej max).

U nas problemow z kupa ciag dalszy. Dzis bylo kupsko po 5 dniach!!! Juleczka nie spinala sie i raczej nie meczyla, za to ja jestem wykonczona psychicznie wiecznym mysleniem o jej kupie, a raczej jej braku ;-)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jabłuszko scieram i na poczatku ladnie jadla potem strasznie sie krzywila jak by nie wiadomo jak bylo kwasne wczoraj zjadla ladnie i nawet buzie otwierala jak lyzeczke widziala

preg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki też wędrują po łóżeczkach?
    Małgoś zaraz jak ją włożę, to wio na brzuch, podciąga się na szczebelkach, robi wycieczki dookoła łóżeczka i ani myśli spać. Dzisiaj tak wariowała od 5.20 rano :/

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was uff.... Melduję się i ja. Niestety bez dobrych wieści. M na antybiotyku, Zosia na antybiotyku a ja po 5 z rzędu nieprzespanej nocy poddałam się, tzn, mój organizm. Dziś gorączka 39, ledwo dycham, spałam pół dnia, dzieci pojechały na kilka godzin do teściowej. Głowę mi rozpierdziela, teraz mam temp. 35.1. Nosz, nawet na studiach na imprezy nie zarywałam 5 nocy z rzędu ;) ten katar u Zosi mnie wykańcza, jak wasze dzieci radziły sobie z katarem, też miałyście taką masakrę nocami? Bo z tego, co czytam, to wiele waszych pociech miało katar, było chorych, Ataga, Scęście, ewelka91. Czy wy też po nocach nie spałyście?

Kaszulator a co u was? Piotruś dostał antybiotyk? jak sobie radzisz?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny które nie są jeszcze na grupie FB zapraszamy!!!!
    Na razie doszlysmy że omija nas Moi i Melissa ;)
    Nie omijam was! Bardzo chetnie bym do was dolaczyla, tylko ze ja nie jestem fejsbukowa ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Sisilla! Trzymaj sie kochana! Oby te chorobska w koncu odpuscily! =-O

Sisilla lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla o matko współczuje niech te okropne choróbska odpuszczą w końcu trzymaj sie dzielnie.

Moi a moze załóż nawet jakies fikcyjne konto specjalnie zebys byla na grupie

Sisilla, Anoolka, ataga4, MOI, Scęście lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Adaś też wędruje po łóżeczku, a czasami tak dziwnie podnosi nogi do góry przez sen i tak gwałtownie je opuszcza nie wiem co to znaczy czy coś mu się śni czy brzuszek boli hm nie wiem ,Wasze dzieciaczki też tak czasem robią??
    Moja podnosi nogi do góry a potem wali nimi o materac każdego dnia i każdej nocy, na jawie i we śnie

Agsonik, Anoolka, Scęście lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie unikam ale nie mam fb ma konto tylko mój Mąż. A noże faktycznie założę jakieś fikcyjne żeby tylko z Wami tam być.

Anoolka, Scęście lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Nie omijam was! Bardzo chetnie bym do was dolaczyla, tylko ze ja nie jestem fejsbukowa ;-)
    Ja też nie jestem fejsbukowa, ale w końcu założyłam sobie konto tylko na potrzeby tej grupy :-)

Anoolka, ataga4, pestka, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    założyłam konto ale tylko na potrzeby grupy. mogę komuś wysłać maila

Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ