X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    O to idę spojrzeć na allegro. Założyłam sobie konto w mbanku i za zakupy na alledrogo zwracają trochę kasy :P
    oooo a jak to działa? Ja mam mbank i nie miałam pojęcia :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:03

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Ewy Klucze mieliśmy taki kpl: http://www.mojebobo.com.pl/komplet-welurowy-r-56-kaftanik-spioszki-fun-club-niebieski,p2867.html
    I faktycznie dość szczupły był, wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, ale jak napisalyscie to skojarzylam :-)

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tomi.pl/ewa-klucze-body-mis.html
    ja mam te.
    kolory super. jedne niebieskie a te ma głównym zdj są takie pistacjowe.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:03

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaczki takie dlugie a moj tylko ~65cm. Ja mam 166cm a M 180cm.

W srode szczepienie wiec bedzie mierzenie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie tutaj nie było i zaraz idę nadrobić bo Lila ma drzemkę. Doszło do mnie dzisiaj nosidełko ;) Nie mogę się doczekać jak mała wstanie i wypróbujemy je chociaż po mieszkaniu bo na spacer nie ma dzisiaj szans. Wyszłam z nią wcześniej na godzinę i myślałam, że urwie mi łeb.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny,moglybyscie mnie sprawdzic? Bo: Kajtek ma 6mies i 1 tydz i dlugi na 75cm to wg mnie wychodzi 97centyl, a pielegniarka wpisala w ksiazeczce ze 50-75 centyl. Ona się rabnela czy ja źle patrzę? Ostatnio 2 mies temu byl na 97centylu mierząc 69cm i tak nagle by spadl?

Ona się rąbnęła. Mi też wychodzi 97

ataga4, DeLaCruz lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś plany na majówkę? Wyjeżdżacie gdzieś? My jedziemy na weekend do Ojcowa, na wieś do rodzinki.

ataga4 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już macie nosidełka, a ja zamówiłam ze swoim materiałem i jeszcze czekam, ale w tym tygodniu ma być:-) chyba przypchalyscie trochę kolejkę swoimi zamówieniami gotowych nosidel haha ;-) dziewczynie zrobił się ruch dzięki forum :-D nasze nosidlo będzie w rowery, bo my jesteśmy rowerowi, już nie mogę się doczekać kiedy z młodym wsiadziemy na bajka:-) już ponad rok nie jeździłam, ale mi się tęskni.

Anoolka, ataga4, DeLaCruz, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś plany na majówkę? Wyjeżdżacie gdzieś? My jedziemy na weekend do Ojcowa, na wieś do rodzinki.

O też myśleliśmy o tych rejonach. Masz może jakieś namiary na dobre noclegi? Może rodzinka coś podpowie? Byłabym bardzo wdzięczna:-) plis plis plis:-D

paradise lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    O też myśleliśmy o tych rejonach. Masz może jakieś namiary na dobre noclegi? Może rodzinka coś podpowie? Byłabym bardzo wdzięczna:-) plis plis plis:-D

Ja niestety żadnych namiarów nie mam bo jak już jedziemy to śpimy u rodzinki ale popytam miejscowych, może coś polecą ;)

KasiaMJ lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups mój mały dopadł jaka ulotkę z apteki i się nią bawił a ze byłam zajęta czymś innym nie zauważyłam że on ją mamla i patrze a pn zjadł kawałek chciałam mu wyciągnąć ale już w buzi czysto było.
    Qrcze oby mu nic nie było. ...

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na strone siatkicentylowe.edziecko.pl i tam po wprowadzeniu danych pokazuje ktory centyl. Wzrost jest powyzej 97 centyla :-P (ale biorę poprawkę na ten pomiar) a wagowo miedzy 75 a 90. Więc ona sie pomyliła

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, dzieciom zdarza się zjeść papierowe rzeczy, koleżanka mi mowila ze jej corka zjadła chusteczkę higieniczna, a dowiedzial sie o tym dopiero wtedy gdy w kupie znalazła niestrawione kawałki papieru :-D

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, jak dziś zyjesz?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ale u mnie też wczoraj nie chciały się wyświetlać żadne suwaczki, dziś już ok :)
    Ja dwa dni nie dałam śliwek i znowu kupy nie ma :/Dziś za to już się parzą. Ale i tak myślę że czasem musi być od nich przerwa żeby jelita się nie przyzwyczaiły. Kupiłam w końcu też te nieszczęsne buraki ale chyba dopiero pojutrze mu cos z nich zmajstruję. Dziś nie miałam czasu bo byłam mocz na posiew zawieźć a jutro zwykły. Myślałam że będę miała problem ze złapaniem siuśków a to akurat bez problemu za to nie umiem dobrze założyć woreczka :/ i dlatego jutro muszę znowu jechać. Ale co tam, nie było mnie kilka godzin w domu i jak wróciłam to jak nowo narodzona :D Mama została z Filipem a ja chociaż trochę odpoczęłam bo tak marudzi mała maruda że szkoda gadać. Ależ się rozpisałam ;)

A ja zastanawiałam się nad tym bidonem ale jakoś sobie nie wyobrażam że taki maluch wie jak się z niego napić :P

A ja jednak spróbuję, najwyżej będzie na później. Tylko ciągle nie mogę się po ten bidon wybrać. Franek zaczął siorbac z doidy tzn tak zasysac więc ze słomki może też da radę

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    DeLaCruz,widzę,że masz dlugie wlosy, i inne dziewczyy pewnie też, więc jak sobie na codzień z nimi radzicie, jak maluszki je łapią i wyrywaja? Ja teraz ciagle chodze w spietych albo zwiazanych i bez gumki nie ruszam sie z domu :-D A tak lubilam chodzić w rozpuszczonych :-P
    klne w duchu i wyjmuje mu z meidz palców :P czy tam placy :P nie lubie siebie w zwiazanych, jak umyje wlosy to dwa dni chdoze w rozpuszczonych, ewentualnei grzywke do gory na wsowke przypne ak m ina buzie spada. a dopier po 2 dnaich zwiaze jak i tak sa do mycia i nei wyjde z dom udopoki nei umyje, bo inaczej to jakby zwiazala i chciala rozpuscic to by byly pogniecione pofalowane i by sie nei nadawaly, wiec zwiazuje dopiero przed myciem :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga tez mam w H@m 25% znizki i zastanawiam sie nad body na lato- myslisz ze 80 beda dobre czy 86 brac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 19:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a jak dlugi jest teraz Nikus?
    Ja bym chyba 80 (mowimy o h&m) wzięła. Chociaż wiadomo że większe tez potem wykorzystasz jako podkoszulek ale żeby znów nie chodził w worku :-P najlepiej by było wcześniej obejrzeć na żywo :-P nie masz u siebie h&m zeby podjechac i obejrzeć?

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ