Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anoolka wrote:Wysłałam Ci zaproszenie na fejsie do mokazji, tylko nie wiem czy jak jesteś "starszym" klientem to czy będzie Cię obowiąywać ta promocja. A masz aplikacje mobilną mbanku? bo jest potrzebna
Pestka włąśnie doczytałam że to oferta tylko dla nowych klientów banku
http://www.bankier.pl/wiadomosc/mBank-i-Allegro-beda-wspolnie-oferowac-rachunki-bankowe-3323470.html -
ataga4 wrote:Dziewczyny,moglybyscie mnie sprawdzic? Bo: Kajtek ma 6mies i 1 tydz i dlugi na 75cm to wg mnie wychodzi 97centyl, a pielegniarka wpisala w ksiazeczce ze 50-75 centyl. Ona się rabnela czy ja źle patrzę? Ostatnio 2 mies temu byl na 97centylu mierząc 69cm i tak nagle by spadl?
edit: sprawdziłam, 97 centylataga4 lubi tę wiadomość
-
ataga też weszłam na te siatki centylowe i wychodzi mi, że moj mały wagowo 25-50 a wzrostowo 50-75. Mi się zgadza z tym co mi położna powiedziała
I rzuciłam okiem na rok, jaki będzie duży i długi, bo u nas tendencja cały czas taka sama. I wychodzi mi, że będzie wazył około 9,5 kg i mierzył 77cm Ciekawe, jak będzie w rzeczywistościMOI lubi tę wiadomość
-
Sisilla wrote:Nadrobiłam was uff.... Melduję się i ja. Niestety bez dobrych wieści. M na antybiotyku, Zosia na antybiotyku a ja po 5 z rzędu nieprzespanej nocy poddałam się, tzn, mój organizm. Dziś gorączka 39, ledwo dycham, spałam pół dnia, dzieci pojechały na kilka godzin do teściowej. Głowę mi rozpierdziela, teraz mam temp. 35.1. Nosz, nawet na studiach na imprezy nie zarywałam 5 nocy z rzędu ten katar u Zosi mnie wykańcza, jak wasze dzieci radziły sobie z katarem, też miałyście taką masakrę nocami? Bo z tego, co czytam, to wiele waszych pociech miało katar, było chorych, Ataga, Scęście, ewelka91. Czy wy też po nocach nie spałyście?
Kaszulator a co u was? Piotruś dostał antybiotyk? jak sobie radzisz?
ogolnie bardzo ci wpsolczuje. ty musisz byc juz mega wyczerpana... nikt nei moze ci jakos bardziej pomoc? -
Ataga, Scęście, dziewczyny, u nas nieszczęść ciąg dalszy. Zosia obudziła się dziś z zaklejonym drugim oczkiem czyli tadammmm po tygodniu zakrapiania obu oczek antybiotykiem zapalenie spojówki przeszło na drugie oczko, co za cholerstwo. Dramat. Zosia dziś maruda straszna, widać, że ja to oczko męczyło, a ja jestem u kresu wytrzymałości, starszy synuś dzielny, bawi się z siostrą jest grzeczny, aż mi go żal, ze tylko wiecznie wqrzona na jojczenie Zosi i niewyspana, padam na pysk, a dla niego nie mam czasu i wiecznie tylko bądź cicho, bo Zosia śpi, nie lataj, bo karmię Zosię i się rozprasza itp, później idę do niego, tłumaczę, całuję, przytulam, ale i tak wiem, że to trochę za mało a co do pomocy, dziewczyny, niestety w nocy nikt mi nie pomaga, o mąż też chory i eksmitowany do drugiego pokoju, a ja jeszcze kp.
-
Sisilla wrote:Ataga, Scęście, dziewczyny, u nas nieszczęść ciąg dalszy. Zosia obudziła się dziś z zaklejonym drugim oczkiem czyli tadammmm po tygodniu zakrapiania obu oczek antybiotykiem zapalenie spojówki przeszło na drugie oczko, co za cholerstwo. Dramat. Zosia dziś maruda straszna, widać, że ja to oczko męczyło, a ja jestem u kresu wytrzymałości, starszy synuś dzielny, bawi się z siostrą jest grzeczny, aż mi go żal, ze tylko wiecznie wqrzona na jojczenie Zosi i niewyspana, padam na pysk, a dla niego nie mam czasu i wiecznie tylko bądź cicho, bo Zosia śpi, nie lataj, bo karmię Zosię i się rozprasza itp, później idę do niego, tłumaczę, całuję, przytulam, ale i tak wiem, że to trochę za mało a co do pomocy, dziewczyny, niestety w nocy nikt mi nie pomaga, o mąż też chory i eksmitowany do drugiego pokoju, a ja jeszcze kp.
Sisilla, my przerabialiśmy już zaropiałe oczka kilka razy u Magdy, antybiotyk w kropelkach też na starcie w szpitalu dostała, ale zrobili też wcześniej wymaz i wyszedł czysty. Później też się zdarzały zaklejone oczka po nocy, byliśmy u pediatry neonatologa i powiedział, że nawet nie ma sensu brać wymazu, bo to nie ropne zapalenie, tylko zatkany kanalik łzowy. Może u Was się teraz tak zdarzyło - nawet jeśli wcześniej nie było tego problemu, to one się mogą podobno trochę przytkać podczas kataru...
A ze starszym synem...mam identycznie, ciągle tylko "cicho, bo usypiam Magdę, nie wchodź do pokoju, bo karmię" (Magda jak tylko usłyszy jego tupot małych stóp to przestaje jeść)...czasami marzę o tym, żeby położyć się z nim, poczytać książki, pobawić się na spokojnie, ale Magda i dom na głowie nie sprzyjają -
sylwia1985 wrote:dobrej nocki my jutro okuliste mamy ale cos mi sie wydaje ze diagnoza bedzie taka sama i potrzebne beda okularki
Trzymamy kciuki
Swoją drogą szybko zdiagnozowana wada wzroku u dziecka i odpowiednio dobrane okulary to szansa na znaczną poprawę widzenia! Ze mną rodzice za późno trafili do dobrego specjalisty niestety (pierwsza okulistka niestety się nie popisała), podobno gdybym zaczęła wcześniej nosić okulary mogłabym mieć o wiele mniejszą wadę.
Koniecznie daj znać po wizycie. -
Sisilla,Kaszulator,szkoda mi tych Waszych chłopców. Wiem ze przecież krzywda im sie nie dzieje, ale też sa malymi jeszcze dziećmi a muszą być trochę dorosłe,zeby nie przeszkadzac, bo mlodsze rodzenswto cos tam.
Ale czeka to pewnie każda z nas jesli planujemy kolejne dzieci. -
Dzień dobry.
u nas troszkę lepsza noc niż poprzednie tzn bez płaczu ale pobudki standardowe
mam pytanie jaką wit D podajecie dzieciakom? firm tyle i ceny różne. Ja kupowalam Bioaron zazwyczaj.
mój lekarz mówił ze nie ma sensu podawać innych wit ze wit D najważniejsza. A jak pytałam o DHA tez mówił ze że potrzeba. Ale drugiej strony ja juz od dawna nie łyka wit a i ryb tez nie jem wić tych kwasów tłuszczowych u mnie nie ma więc i mały ich nie dostaje. Może powinnam mu jednak podawać DHA. -
Sylwia moje endo 74 to tak jak 74 z h&m. A jak mierze h&m nP. Z 5 10 15 to wychodzą większe. Więc w sumie nie wiem jakie byś musiała brać.
My dzisiaj tak na 100% wchodzimy 74 z bodziaków;)
My pospałyśmy do 9.30 teraz Mała znowu ma drzemkę to jej pazurki zrobie i idę ćwiczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:50