X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie na fejsie do mokazji, tylko nie wiem czy jak jesteś "starszym" klientem to czy będzie Cię obowiąywać ta promocja. A masz aplikacje mobilną mbanku? bo jest potrzebna

Pestka włąśnie doczytałam że to oferta tylko dla nowych klientów banku :(
    http://www.bankier.pl/wiadomosc/mBank-i-Allegro-beda-wspolnie-oferowac-rachunki-bankowe-3323470.html
    ehh..szkoda. Uwielbiam jak się dba o starycj klientów :P no ale mimo wszystko dzięki za informację :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczyny,moglybyscie mnie sprawdzic? Bo: Kajtek ma 6mies i 1 tydz i dlugi na 75cm to wg mnie wychodzi 97centyl, a pielegniarka wpisala w ksiazeczce ze 50-75 centyl. Ona się rabnela czy ja źle patrzę? Ostatnio 2 mies temu byl na 97centylu mierząc 69cm i tak nagle by spadl?
    mój ma 70cm i jest 50-75, więc sie robnęła na bank :)

edit: sprawdziłam, 97 centyl :)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga też weszłam na te siatki centylowe i wychodzi mi, że moj mały wagowo 25-50 a wzrostowo 50-75. Mi się zgadza z tym co mi położna powiedziała :)
    I rzuciłam okiem na rok, jaki będzie duży i długi, bo u nas tendencja cały czas taka sama. I wychodzi mi, że będzie wazył około 9,5 kg i mierzył 77cm :D Ciekawe, jak będzie w rzeczywistości :)

MOI lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, i my wreszcie kupiliśmy krzesełko do karmienia, więc skończymy z partyzantką :-)
    http://allegro.pl/super-okazja-krzeselko-chicco-polly-2-w-1-i5274867090.html

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wasze dzieciaczki tak równomiernie rosną i przybierają na wadze. Julcia to typowy pulpet, bo przy wadze 9400 ma niecałe 70 cm :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ataga tez mam w H@m 25% znizki i zastanawiam sie nad body na lato- myslisz ze 80 beda dobre czy 86 brac
    H&M wychodzi większe niż inne firmy. Także nie masz co szaleć ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa założyłam konto na fejsie -specjalnie dla was! :) Powiedźcie mi teraz co i jak z tą naszą grupą?

pestka, Anoolka, ataga4, Sisilla, sylwia1985, Zielono mi:-))))), Kasiula09 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Nadrobiłam was uff.... Melduję się i ja. Niestety bez dobrych wieści. M na antybiotyku, Zosia na antybiotyku a ja po 5 z rzędu nieprzespanej nocy poddałam się, tzn, mój organizm. Dziś gorączka 39, ledwo dycham, spałam pół dnia, dzieci pojechały na kilka godzin do teściowej. Głowę mi rozpierdziela, teraz mam temp. 35.1. Nosz, nawet na studiach na imprezy nie zarywałam 5 nocy z rzędu ;) ten katar u Zosi mnie wykańcza, jak wasze dzieci radziły sobie z katarem, też miałyście taką masakrę nocami? Bo z tego, co czytam, to wiele waszych pociech miało katar, było chorych, Ataga, Scęście, ewelka91. Czy wy też po nocach nie spałyście?

Kaszulator a co u was? Piotruś dostał antybiotyk? jak sobie radzisz?
    ja musze powiedziec ze u nas noce byly spokojne, wieczory masakra, ale odciagalam, piskalam, potem nasivin, odciagalam zasypial i spal. jak jadl w nocy to czasem troche mial przytkan yale nei wybudzal ogo to, a jak widzialam ze mu ciezko ejsc to odessalam i dalam cyca i przy nim zasypial dalej... ogolnie nie uwazam ze te noce byly gorsze jak teraz, nie meczylam sie w nocy gdy byl chory.

ogolnie bardzo ci wpsolczuje. ty musisz byc juz mega wyczerpana... nikt nei moze ci jakos bardziej pomoc? :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Aaaaa założyłam konto na fejsie -specjalnie dla was! :) Powiedźcie mi teraz co i jak z tą naszą grupą?
    podaj mejla na ktorego fb zlaozylas, zaprosze ci i juz powinnas byc w grupie i miec ja po lewej stronie w zakladkach :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    H&M wychodzi większe niż inne firmy. Także nie masz co szaleć ;)
    a wieksze niz endo?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, Scęście, dziewczyny, u nas nieszczęść ciąg dalszy. Zosia obudziła się dziś z zaklejonym drugim oczkiem czyli tadammmm po tygodniu zakrapiania obu oczek antybiotykiem zapalenie spojówki przeszło na drugie oczko, co za cholerstwo. Dramat. Zosia dziś maruda straszna, widać, że ja to oczko męczyło, a ja jestem u kresu wytrzymałości, starszy synuś dzielny, bawi się z siostrą jest grzeczny, aż mi go żal, ze tylko wiecznie wqrzona na jojczenie Zosi i niewyspana, padam na pysk, a dla niego nie mam czasu i wiecznie tylko bądź cicho, bo Zosia śpi, nie lataj, bo karmię Zosię i się rozprasza itp, później idę do niego, tłumaczę, całuję, przytulam, ale i tak wiem, że to trochę za mało :( a co do pomocy, dziewczyny, niestety w nocy nikt mi nie pomaga, o mąż też chory i eksmitowany do drugiego pokoju, a ja jeszcze kp.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki :) my jutro okuliste mamy ale cos mi sie wydaje ze diagnoza bedzie taka sama :( i potrzebne beda okularki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:34

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek co tu taka cisza wszyscy jeszcze spia? my od 6:30 na nogach

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ataga, Scęście, dziewczyny, u nas nieszczęść ciąg dalszy. Zosia obudziła się dziś z zaklejonym drugim oczkiem czyli tadammmm po tygodniu zakrapiania obu oczek antybiotykiem zapalenie spojówki przeszło na drugie oczko, co za cholerstwo. Dramat. Zosia dziś maruda straszna, widać, że ja to oczko męczyło, a ja jestem u kresu wytrzymałości, starszy synuś dzielny, bawi się z siostrą jest grzeczny, aż mi go żal, ze tylko wiecznie wqrzona na jojczenie Zosi i niewyspana, padam na pysk, a dla niego nie mam czasu i wiecznie tylko bądź cicho, bo Zosia śpi, nie lataj, bo karmię Zosię i się rozprasza itp, później idę do niego, tłumaczę, całuję, przytulam, ale i tak wiem, że to trochę za mało :( a co do pomocy, dziewczyny, niestety w nocy nikt mi nie pomaga, o mąż też chory i eksmitowany do drugiego pokoju, a ja jeszcze kp.

Sisilla, my przerabialiśmy już zaropiałe oczka kilka razy u Magdy, antybiotyk w kropelkach też na starcie w szpitalu dostała, ale zrobili też wcześniej wymaz i wyszedł czysty. Później też się zdarzały zaklejone oczka po nocy, byliśmy u pediatry neonatologa i powiedział, że nawet nie ma sensu brać wymazu, bo to nie ropne zapalenie, tylko zatkany kanalik łzowy. Może u Was się teraz tak zdarzyło - nawet jeśli wcześniej nie było tego problemu, to one się mogą podobno trochę przytkać podczas kataru...
    A ze starszym synem...mam identycznie, ciągle tylko "cicho, bo usypiam Magdę, nie wchodź do pokoju, bo karmię" (Magda jak tylko usłyszy jego tupot małych stóp to przestaje jeść)...czasami marzę o tym, żeby położyć się z nim, poczytać książki, pobawić się na spokojnie, ale Magda i dom na głowie nie sprzyjają :(

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dobrej nocki :) my jutro okuliste mamy ale cos mi sie wydaje ze diagnoza bedzie taka sama :( i potrzebne beda okularki

Trzymamy kciuki :)
    Swoją drogą szybko zdiagnozowana wada wzroku u dziecka i odpowiednio dobrane okulary to szansa na znaczną poprawę widzenia! Ze mną rodzice za późno trafili do dobrego specjalisty niestety (pierwsza okulistka niestety się nie popisała), podobno gdybym zaczęła wcześniej nosić okulary mogłabym mieć o wiele mniejszą wadę.
    Koniecznie daj znać po wizycie.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:03

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla,Kaszulator,szkoda mi tych Waszych chłopców. Wiem ze przecież krzywda im sie nie dzieje, ale też sa malymi jeszcze dziećmi a muszą być trochę dorosłe,zeby nie przeszkadzac, bo mlodsze rodzenswto cos tam.
    Ale czeka to pewnie każda z nas jesli planujemy kolejne dzieci.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszly mi ciuszki z 5 10 15 rozmiar 86 i superowskie - przynajmniej sprawdzona marka :) i taniutkie byly bo po promocji to kupilam - bedzie mial na zas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    u nas troszkę lepsza noc niż poprzednie tzn bez płaczu ale pobudki standardowe

mam pytanie jaką wit D podajecie dzieciakom? firm tyle i ceny różne. Ja kupowalam Bioaron zazwyczaj.

mój lekarz mówił ze nie ma sensu podawać innych wit ze wit D najważniejsza. A jak pytałam o DHA tez mówił ze że potrzeba. Ale drugiej strony ja juz od dawna nie łyka wit a i ryb tez nie jem wić tych kwasów tłuszczowych u mnie nie ma więc i mały ich nie dostaje. Może powinnam mu jednak podawać DHA.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moje endo 74 to tak jak 74 z h&m. A jak mierze h&m nP. Z 5 10 15 to wychodzą większe. Więc w sumie nie wiem jakie byś musiała brać.
    My dzisiaj tak na 100% wchodzimy 74 z bodziaków;)
    My pospałyśmy do 9.30 :) teraz Mała znowu ma drzemkę to jej pazurki zrobie i idę ćwiczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:50

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ