X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak emolium do kąpieli i potem już niczym ją nie smaruje tylko buzie latopiciem.
    Juz mu powiedziałam że sam niech gotuje, bo na prawdę Umnie gotowac. No ale on wychodzi z założenia że on zarabia to tyle wystarczyy

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka tylko ja zawsze kroje i pakuje w woreczki po dwa plastry i wyciągam na obiad. A tu mam całe pół kg jak pokoje to z tych kawałków mogłabym wyjaśnić kilka osób a nie tylko siebie i męża. Coz upieke w piekarniku i tyle innego wyjścia nie ma.

Sroka a fajny ten latopic kiedyś w aptece Gemini fajna promocja była na cały zestaw i żałuję że nie kupiłam bo teraz już nie ma mega się rozeszlo.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka nie przejmuj sie ja mam tak codziennie - dzis zrobilam spaghetti i to mial pretensje ze za duzo sosu a za malo miesa- ach te chlopy !!! podstawic pod nos a i tak wiecznie cos im nie pasuje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Anoolka tylko ja zawsze kroje i pakuje w woreczki po dwa plastry i wyciągam na obiad. A tu mam całe pół kg jak pokoje to z tych kawałków mogłabym wyjaśnić kilka osób a nie tylko siebie i męża. Coz upieke w piekarniku i tyle innego wyjścia nie ma.

Sroka a fajny ten latopic kiedyś w aptece Gemini fajna promocja była na cały zestaw i żałuję że nie kupiłam bo teraz już nie ma mega się rozeszlo.
    Melissa a zrob i bedzie na pare dni - ja zawsze tez tak robie jak ty ze rozdzielam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy JUVIT D3, daję 3 krople wg zaleceń lekarza i ortopedy też, bo Antoś szybko rośnie no i jest ogólnie duży i dlatego mamy większą dawkę plus wapno w sumie 5ml dziennie. Antek bardzo chętnie pije kropelki z łyżeczki, a syrop ze strzykawki zwykłej.

Byliśmy dziś na spacerze 3,5 godziny !!! Cały czas spał, chyba jakbym pod klatkę nie podjechała, to jeszcze by się nie obudził :-)

My kąpiemy w Nivea dla dzieci, wcześniej mieliśmy Mustella, buźkę smarujemy Ziajką dla dzieci, a ciało Medicremem, który zalecił dermatolog - jest bardzo fajny - sama czasem się posmaruję troszkę , bo to opakowanie 0,5kg :-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze ze poszliscie do drugiego okulisty i moze nie jest tak zle jak tamta lekarka mowila.

My kapiemy w hippie plyn do ciala i wlosków, potem smaruje oliwka a buzie kremem z bambino ale nie caly czas tylko co kilka dni

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Sylwia1985 super ze jakieś pozytywy wizyty są. Oby Nikus nie musiał nigdy nosić okularów i wada zanikla.

a jakieś emolienty typu balneum oilatum itd używacie?
    ja kąpałam w babydream dopóki nie pojawiły się suche łokcie. teraz mamy ziaja med i polecam, fajne i na pewno tańsze niż te wszyetkie Oilatumy inne. A będę stosowac jeszcze Latopic do kąpieli- ogólnie kosmetyki świetne, mega dobry skłąd bez chemii, więc jak o emolienty chodzi to Ziaja ed albo Latopic polecam. Mniej chemii, lepszy skłąd i tańsze :)

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpaliśmy w płynie do kąpieli dla niemowląt Hippa, a teraz kąpiemy w Oilatum albo w krochmalu jak nie zapomnę ugotować, odkąd się porobiły czerwone suche placki na całym ciele. To ponoć od Dzidziusia, w którym do niedawna praliśmy ubranka. Nasza pediatra twierdzi, że z niemowlakami Dzidziuś ma tylko wspólną nazwę, bo jego skład niewiele się różni od dorosłych proszków.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    O właśnie to te krople...a są na receptę? Bo mi tak w aptece babka powiedziała?????

Tak sa na receptę, ale pediatra bez problemu ci je wypisze, ja wczoraj na szczepieniu poprosilam.

Melissa lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka współczuję 'tekstów' męża. Mój nigdy nc takiego nie powiedział, ale mój poprzedni chłopak, jak ierwszy raz zrobiłąm pierogi, cała dumna z siebie, to zjadł trochę, podziękować, zwrócił mi uwagę, żą za mało słone i resztę z talerzy wyrzucił..wtedy się po prostu rozpłakałam, miaąłm z 17 lat, teraz dostał by w zeby :P Ale na szcęście, to były chłopak. Mój mąż by się nie odwarzył :D

DeLaCruz, Agsonik lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    co stosujecie do kąpieli dzieciaków?

Emulsje do kąpieli mediderm, czasem zwykle mydelko bambino

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja kąpałam w babydream dopóki nie pojawiły się suche łokcie. teraz mamy ziaja med i polecam, fajne i na pewno tańsze niż te wszyetkie Oilatumy inne. A będę stosowac jeszcze Latopic do kąpieli- ogólnie kosmetyki świetne, mega dobry skłąd bez chemii, więc jak o emolienty chodzi to Ziaja ed albo Latopic polecam. Mniej chemii, lepszy skłąd i tańsze :)

Mediderm ma jeszcze lepszy sklad iz Latopic :-) i tańszy :-) ja w tym kapie i kremuje. A buzię smaruje Latopiciem

Anoolka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupiłam emolium w promocji cos po 26 zł i od razu 4 wzięłam. Sama dla siebie stoduje mediderm wiec później będziemy kąpać małą w tym.
    Jak mnie dziś boli lewa łopatka, masakra jakąś. Obrażony śpi dalej a mnie się marzy pół godzinki chociaż dlatego próbuje Agate położyć spać by chwilę dychnąc.
    Takie testy co do obiadu mam często. Bo mąż to z domu wyniósł. U niego ojciec gotowal i też matce wmawial ze się do niczego nie nadaje. Teraz to samo jest w naszym małżeństwie ale ja zaraz na to reaguje bo nie wyobrażam sobie żeby moja Agatka na to parzała i wysluchiwała gupot ojca jak mnie coś zarzuca.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka posłuchała mamy i zasneła. Ja się tez położę chociaż czeka na mnie pościel do wyniesienia na strych do wyschnięcia i tona prasowania. Ahh ale mam to w tyłku!

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    mam pytanie jaką wit D podajecie dzieciakom? firm tyle i ceny różne. Ja kupowalam Bioaron zazwyczaj.
    Bioaron w kapsułkach. Poprzednio był Vitaderol i mąż mówi, że miał oleisty posmak, a Bioaron smakuje sytrynowo i Magdzie smakuje, często otwiera buźkę po więcej ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy w naturalnym emoliencie (z naturalnych olejkow, a nue parafiny) Alphanova Bebe, wlosy szampinem Babydream, a teraz jeszcze zaczniemy testowac Linomag oliwke do kapieli i plyn.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy w Babydream. Okazalo sie na kosmetyki Ziaja ma uczulenie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 18:04

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lala dalej śpi. Ahh wstanie to kąpanie będzie ale coś ciężko widzę z zasnięciem na noc.

Agsonik lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ale tutaj spokojnie przez weekend.. Mała właśnie zasnela więc lecę na balkon sprzątać bo gołębie upodobaly sobie akurat nasz. Zrobiły gniazdo, wychowaly potomstwo i wyfrunely a ja za udostępnienie lokum w zamian dostałam obsrany balkon :/

Haha u mnie to samo, maz wiecznie czasu nie ma. I kolejne maja jaja. A takie kupska tam sa , ze masakra.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapiemy w babydream, do smarowania lipikar ap+

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ