X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak emolium do kąpieli i potem już niczym ją nie smaruje tylko buzie latopiciem.
    Juz mu powiedziałam że sam niech gotuje, bo na prawdę Umnie gotowac. No ale on wychodzi z założenia że on zarabia to tyle wystarczyy

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka tylko ja zawsze kroje i pakuje w woreczki po dwa plastry i wyciągam na obiad. A tu mam całe pół kg jak pokoje to z tych kawałków mogłabym wyjaśnić kilka osób a nie tylko siebie i męża. Coz upieke w piekarniku i tyle innego wyjścia nie ma.

Sroka a fajny ten latopic kiedyś w aptece Gemini fajna promocja była na cały zestaw i żałuję że nie kupiłam bo teraz już nie ma mega się rozeszlo.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka nie przejmuj sie ja mam tak codziennie - dzis zrobilam spaghetti i to mial pretensje ze za duzo sosu a za malo miesa- ach te chlopy !!! podstawic pod nos a i tak wiecznie cos im nie pasuje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Anoolka tylko ja zawsze kroje i pakuje w woreczki po dwa plastry i wyciągam na obiad. A tu mam całe pół kg jak pokoje to z tych kawałków mogłabym wyjaśnić kilka osób a nie tylko siebie i męża. Coz upieke w piekarniku i tyle innego wyjścia nie ma.

Sroka a fajny ten latopic kiedyś w aptece Gemini fajna promocja była na cały zestaw i żałuję że nie kupiłam bo teraz już nie ma mega się rozeszlo.
    Melissa a zrob i bedzie na pare dni - ja zawsze tez tak robie jak ty ze rozdzielam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy JUVIT D3, daję 3 krople wg zaleceń lekarza i ortopedy też, bo Antoś szybko rośnie no i jest ogólnie duży i dlatego mamy większą dawkę plus wapno w sumie 5ml dziennie. Antek bardzo chętnie pije kropelki z łyżeczki, a syrop ze strzykawki zwykłej.

Byliśmy dziś na spacerze 3,5 godziny !!! Cały czas spał, chyba jakbym pod klatkę nie podjechała, to jeszcze by się nie obudził :-)

My kąpiemy w Nivea dla dzieci, wcześniej mieliśmy Mustella, buźkę smarujemy Ziajką dla dzieci, a ciało Medicremem, który zalecił dermatolog - jest bardzo fajny - sama czasem się posmaruję troszkę , bo to opakowanie 0,5kg :-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze ze poszliscie do drugiego okulisty i moze nie jest tak zle jak tamta lekarka mowila.

My kapiemy w hippie plyn do ciala i wlosków, potem smaruje oliwka a buzie kremem z bambino ale nie caly czas tylko co kilka dni

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    Sylwia1985 super ze jakieś pozytywy wizyty są. Oby Nikus nie musiał nigdy nosić okularów i wada zanikla.

a jakieś emolienty typu balneum oilatum itd używacie?
    ja kąpałam w babydream dopóki nie pojawiły się suche łokcie. teraz mamy ziaja med i polecam, fajne i na pewno tańsze niż te wszyetkie Oilatumy inne. A będę stosowac jeszcze Latopic do kąpieli- ogólnie kosmetyki świetne, mega dobry skłąd bez chemii, więc jak o emolienty chodzi to Ziaja ed albo Latopic polecam. Mniej chemii, lepszy skłąd i tańsze :)

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpaliśmy w płynie do kąpieli dla niemowląt Hippa, a teraz kąpiemy w Oilatum albo w krochmalu jak nie zapomnę ugotować, odkąd się porobiły czerwone suche placki na całym ciele. To ponoć od Dzidziusia, w którym do niedawna praliśmy ubranka. Nasza pediatra twierdzi, że z niemowlakami Dzidziuś ma tylko wspólną nazwę, bo jego skład niewiele się różni od dorosłych proszków.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    O właśnie to te krople...a są na receptę? Bo mi tak w aptece babka powiedziała?????

Tak sa na receptę, ale pediatra bez problemu ci je wypisze, ja wczoraj na szczepieniu poprosilam.

Melissa lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka współczuję 'tekstów' męża. Mój nigdy nc takiego nie powiedział, ale mój poprzedni chłopak, jak ierwszy raz zrobiłąm pierogi, cała dumna z siebie, to zjadł trochę, podziękować, zwrócił mi uwagę, żą za mało słone i resztę z talerzy wyrzucił..wtedy się po prostu rozpłakałam, miaąłm z 17 lat, teraz dostał by w zeby :P Ale na szcęście, to były chłopak. Mój mąż by się nie odwarzył :D

DeLaCruz, Agsonik lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    co stosujecie do kąpieli dzieciaków?

Emulsje do kąpieli mediderm, czasem zwykle mydelko bambino

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja kąpałam w babydream dopóki nie pojawiły się suche łokcie. teraz mamy ziaja med i polecam, fajne i na pewno tańsze niż te wszyetkie Oilatumy inne. A będę stosowac jeszcze Latopic do kąpieli- ogólnie kosmetyki świetne, mega dobry skłąd bez chemii, więc jak o emolienty chodzi to Ziaja ed albo Latopic polecam. Mniej chemii, lepszy skłąd i tańsze :)

Mediderm ma jeszcze lepszy sklad iz Latopic :-) i tańszy :-) ja w tym kapie i kremuje. A buzię smaruje Latopiciem

Anoolka lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupiłam emolium w promocji cos po 26 zł i od razu 4 wzięłam. Sama dla siebie stoduje mediderm wiec później będziemy kąpać małą w tym.
    Jak mnie dziś boli lewa łopatka, masakra jakąś. Obrażony śpi dalej a mnie się marzy pół godzinki chociaż dlatego próbuje Agate położyć spać by chwilę dychnąc.
    Takie testy co do obiadu mam często. Bo mąż to z domu wyniósł. U niego ojciec gotowal i też matce wmawial ze się do niczego nie nadaje. Teraz to samo jest w naszym małżeństwie ale ja zaraz na to reaguje bo nie wyobrażam sobie żeby moja Agatka na to parzała i wysluchiwała gupot ojca jak mnie coś zarzuca.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka posłuchała mamy i zasneła. Ja się tez położę chociaż czeka na mnie pościel do wyniesienia na strych do wyschnięcia i tona prasowania. Ahh ale mam to w tyłku!

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    mam pytanie jaką wit D podajecie dzieciakom? firm tyle i ceny różne. Ja kupowalam Bioaron zazwyczaj.
    Bioaron w kapsułkach. Poprzednio był Vitaderol i mąż mówi, że miał oleisty posmak, a Bioaron smakuje sytrynowo i Magdzie smakuje, często otwiera buźkę po więcej ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy w naturalnym emoliencie (z naturalnych olejkow, a nue parafiny) Alphanova Bebe, wlosy szampinem Babydream, a teraz jeszcze zaczniemy testowac Linomag oliwke do kapieli i plyn.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy w Babydream. Okazalo sie na kosmetyki Ziaja ma uczulenie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 18:04

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lala dalej śpi. Ahh wstanie to kąpanie będzie ale coś ciężko widzę z zasnięciem na noc.

Agsonik lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ale tutaj spokojnie przez weekend.. Mała właśnie zasnela więc lecę na balkon sprzątać bo gołębie upodobaly sobie akurat nasz. Zrobiły gniazdo, wychowaly potomstwo i wyfrunely a ja za udostępnienie lokum w zamian dostałam obsrany balkon :/

Haha u mnie to samo, maz wiecznie czasu nie ma. I kolejne maja jaja. A takie kupska tam sa , ze masakra.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapiemy w babydream, do smarowania lipikar ap+

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ