X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ostatnią @ miałam 31.12 a owulację wg spadku temperatury i ovufriend 15.01.

To mozesz sie wszystkiego spodziewac juz po 9 wrzesnia :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kosmetyki dla naszych brzuszków? stosujecie czy może macie w planach zakupić??

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Jakie kosmetyki dla naszych brzuszków? stosujecie czy może macie w planach zakupić??

Olejek Weleda, pieknie pachnie i jest z naturalnych skladnikow, uwielbiam :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, mala precyzja, ten kalendarz nie pokazuje, ze dziecko urodzi sie dokladnie wtedy ( moze tak sie zdarzyc w sporadycźnych przypadkach) ale przede wszystkim informuje od jakiej daty mozemy juz spodziewac sie dzidziusia, ze od tej daty dziecko bedzie juz w pelni gotowe aby przyjsc na swiat :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do brzuszka polecam oliwkę i lotion Babydream fur mama z Rossmana (są w super cenie!), oliwkę dla dzieci HIPP (moim zdaniem jest nawet lepsza) i Palmers skoncentrowane masło do brzucha w zakręcanym słoiczku (rewelka - po wieczornym smarowaniu następnego dnia mam taką sprężystą, zadbaną skórę). Super się też sprawdza olejek ze słodkich migdałów, taki czysty bez żadnych dodatków. Do tego oczywiście 2 razy w tygodniu peeling!

Kajoli, zaczynamy maraton prenatalny! Ja mam usg w środę ;) Też myślę, że na stwierdzenie płci może być za wcześnie, a nawet jeśli, to na bank lekarz nie da gwarancji ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a peeling jaki??

Dopisuje się do badań prenatalnych 24 marzec. Strasznie się stresuje, mam nadzieje że wszystko będzie oki.

MOI wrote:
    Ja do brzuszka polecam oliwkę i lotion Babydream fur mama z Rossmana (są w super cenie!), oliwkę dla dzieci HIPP (moim zdaniem jest nawet lepsza) i Palmers skoncentrowane masło do brzucha w zakręcanym słoiczku (rewelka - po wieczornym smarowaniu następnego dnia mam taką sprężystą, zadbaną skórę). Super się też sprawdza olejek ze słodkich migdałów, taki czysty bez żadnych dodatków. Do tego oczywiście 2 razy w tygodniu peeling!

Kajoli, zaczynamy maraton prenatalny! Ja mam usg w środę ;) Też myślę, że na stwierdzenie płci może być za wcześnie, a nawet jeśli, to na bank lekarz nie da gwarancji ;)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek (20marca)

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) znow was zaniedbalam, ale zawsze czytam forum od momentu zakonczenia sledzenia wpisow.
    ja mam wizyte w srode, ale taka bez usg :( i boje sie czy wsyztsko ok, bo teraz znow malinowa przechdozi pieklo :(
    a czuje sie dobrze, nic mi nie dolega.. i juz sama nei wiem czy to lepiej czy gorzej, nawte juz przytylam 0,5 kg a dzis sie waze a tu znow waze tyle co w dniu 2 kresek !!
    Kajaoli wrote:
    Kochane, jak sie dzisiaj czujecie? Ktore z was maja umowione wizyty w tym tygodniu?
    U mnie szykuje sie wizyta w czwartek : usg prenatalne czyli bedziemy mierzyc, wazyc i sprobujemy zobaczyc czy szykuje nam sie chlopczyk czy dziewczynka. Ale chyba to jeszcze za wczesnie na takie nowiny. Pewnie dowiemy sie za miesiac albo jeszcze pozniej :):)

Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe :):)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue!!! ogromne gratulacje!!1 tylko kilka stron cie ominelo ;] i mimo ze meisac sie zmienil to zostan na nasyzm forum :*
    MartaR.. wrote:
    Gratulacje!!!!!!

blue00, Kajaoli lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie z peelingów nie mogę polecić nic konkretnego. Używam teraz taki w czerwonej tubie Lirene to skóry bardzo suchej i szorstkiej. U mnie się sprawdza. Do tego od czasu do czasu robię taki ekologiczny z soli morskiej i oleju, ale zdzierak z niego niesamowity i na pewno używanie go nie należy do najprzyjemniejszych. Za to skóra potem jak marzenie :)
    Przy wyborze peelingów trzeba zwracać uwagę, żeby nie miał w składzie nic pobudzającego krążenie, czyli uważać na wszystkie antycellulitowe i "odchudzające" (np. z dodatkiem kofeiny). Przed ciążą lubowałam się w samodzielnie "wybełtanym" peelingu kawowym, ale teraz to nie wskazane!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    hej :) znow was zaniedbalam, ale zawsze czytam forum od momentu zakonczenia sledzenia wpisow.
    ja mam wizyte w srode, ale taka bez usg :( i boje sie czy wsyztsko ok, bo teraz znow malinowa przechdozi pieklo :(
    a czuje sie dobrze, nic mi nie dolega.. i juz sama nei wiem czy to lepiej czy gorzej, nawte juz przytylam 0,5 kg a dzis sie waze a tu znow waze tyle co w dniu 2 kresek !!
    Czytałam właśnie na FB kurcze bardzo mi przykro lęk tez jest niesamowity...

7a4aio4pfp2702id.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja tez mam 24 marca;) idziemy razem:) udalo mi sie zapisac jako pierwsza w kolejce! Na 14.15 a q srode ide zrobic badania moczu i morfologie

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zaczęłam od pokaźnych wymiotów;)do brzuszka stosuję babydrem ale mleczko z rossmana:) co do prenatalnych mam 8 kwietnia usg i test pappa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 14:06

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) dziewczyny podajcie mi adres na grupe na facebooka:-)

h888upu.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    Hej :-) dziewczyny podajcie mi adres na grupe na facebooka:-)

Juz nie potrzeba :-)

h888upu.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Czytałam właśnie na FB kurcze bardzo mi przykro lęk tez jest niesamowity...

Co sie dzieje z Malinowa? Niestety nie jestem aktywna na Fb to nie wiem..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    i boje sie czy wsyztsko ok, bo teraz znow malinowa przechdozi pieklo :(
    O co chodzi? Jakie piekło ???

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa wczoraj plamila, i wybrala sie do szpitala. w czartek ma zabieg. prosila by nei pytac co i jak bo nei ma sily odpowiadac.... wiec wiemy tyle co napisalam, nie skarzyla sie na nic, jednorazowe plamienie i juz po ciazy? :( byla w 12 tc i myslala ze najgorsze za nia :(

• moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed ciążą stosowałam domowy peeling z kawy oliwy i cynamonu. a teraz nie wskazany a był idealny na cellulit.
    W pierwszej ciąży stosowałam antycellulitowy z Lirene , teraz wyczytałam że zakazane, i juz sama nie wiem jak mam stosować.

MOI wrote:
    W sumie z peelingów nie mogę polecić nic konkretnego. Używam teraz taki w czerwonej tubie Lirene to skóry bardzo suchej i szorstkiej. U mnie się sprawdza. Do tego od czasu do czasu robię taki ekologiczny z soli morskiej i oleju, ale zdzierak z niego niesamowity i na pewno używanie go nie należy do najprzyjemniejszych. Za to skóra potem jak marzenie :)
    Przy wyborze peelingów trzeba zwracać uwagę, żeby nie miał w składzie nic pobudzającego krążenie, czyli uważać na wszystkie antycellulitowe i "odchudzające" (np. z dodatkiem kofeiny). Przed ciążą lubowałam się w samodzielnie "wybełtanym" peelingu kawowym, ale teraz to nie wskazane!

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :Proszę o podanie linka do grupy facebookowej.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ