Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Acha, mala precyzja, ten kalendarz nie pokazuje, ze dziecko urodzi sie dokladnie wtedy ( moze tak sie zdarzyc w sporadycźnych przypadkach) ale przede wszystkim informuje od jakiej daty mozemy juz spodziewac sie dzidziusia, ze od tej daty dziecko bedzie juz w pelni gotowe aby przyjsc na swiat
-
Ja do brzuszka polecam oliwkę i lotion Babydream fur mama z Rossmana (są w super cenie!), oliwkę dla dzieci HIPP (moim zdaniem jest nawet lepsza) i Palmers skoncentrowane masło do brzucha w zakręcanym słoiczku (rewelka - po wieczornym smarowaniu następnego dnia mam taką sprężystą, zadbaną skórę). Super się też sprawdza olejek ze słodkich migdałów, taki czysty bez żadnych dodatków. Do tego oczywiście 2 razy w tygodniu peeling!
Kajoli, zaczynamy maraton prenatalny! Ja mam usg w środę Też myślę, że na stwierdzenie płci może być za wcześnie, a nawet jeśli, to na bank lekarz nie da gwarancjiKajaoli lubi tę wiadomość
-
a peeling jaki??
Dopisuje się do badań prenatalnych 24 marzec. Strasznie się stresuje, mam nadzieje że wszystko będzie oki.
MOI wrote:Ja do brzuszka polecam oliwkę i lotion Babydream fur mama z Rossmana (są w super cenie!), oliwkę dla dzieci HIPP (moim zdaniem jest nawet lepsza) i Palmers skoncentrowane masło do brzucha w zakręcanym słoiczku (rewelka - po wieczornym smarowaniu następnego dnia mam taką sprężystą, zadbaną skórę). Super się też sprawdza olejek ze słodkich migdałów, taki czysty bez żadnych dodatków. Do tego oczywiście 2 razy w tygodniu peeling!
Kajoli, zaczynamy maraton prenatalny! Ja mam usg w środę Też myślę, że na stwierdzenie płci może być za wcześnie, a nawet jeśli, to na bank lekarz nie da gwarancji -
hej znow was zaniedbalam, ale zawsze czytam forum od momentu zakonczenia sledzenia wpisow.
ja mam wizyte w srode, ale taka bez usg i boje sie czy wsyztsko ok, bo teraz znow malinowa przechdozi pieklo
a czuje sie dobrze, nic mi nie dolega.. i juz sama nei wiem czy to lepiej czy gorzej, nawte juz przytylam 0,5 kg a dzis sie waze a tu znow waze tyle co w dniu 2 kresek !!Kajaoli wrote:Kochane, jak sie dzisiaj czujecie? Ktore z was maja umowione wizyty w tym tygodniu?
U mnie szykuje sie wizyta w czwartek : usg prenatalne czyli bedziemy mierzyc, wazyc i sprobujemy zobaczyc czy szykuje nam sie chlopczyk czy dziewczynka. Ale chyba to jeszcze za wczesnie na takie nowiny. Pewnie dowiemy sie za miesiac albo jeszcze pozniej
Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe -
W sumie z peelingów nie mogę polecić nic konkretnego. Używam teraz taki w czerwonej tubie Lirene to skóry bardzo suchej i szorstkiej. U mnie się sprawdza. Do tego od czasu do czasu robię taki ekologiczny z soli morskiej i oleju, ale zdzierak z niego niesamowity i na pewno używanie go nie należy do najprzyjemniejszych. Za to skóra potem jak marzenie
Przy wyborze peelingów trzeba zwracać uwagę, żeby nie miał w składzie nic pobudzającego krążenie, czyli uważać na wszystkie antycellulitowe i "odchudzające" (np. z dodatkiem kofeiny). Przed ciążą lubowałam się w samodzielnie "wybełtanym" peelingu kawowym, ale teraz to nie wskazane!Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:hej znow was zaniedbalam, ale zawsze czytam forum od momentu zakonczenia sledzenia wpisow.
ja mam wizyte w srode, ale taka bez usg i boje sie czy wsyztsko ok, bo teraz znow malinowa przechdozi pieklo
a czuje sie dobrze, nic mi nie dolega.. i juz sama nei wiem czy to lepiej czy gorzej, nawte juz przytylam 0,5 kg a dzis sie waze a tu znow waze tyle co w dniu 2 kresek !! -
nick nieaktualny
-
malinowa wczoraj plamila, i wybrala sie do szpitala. w czartek ma zabieg. prosila by nei pytac co i jak bo nei ma sily odpowiadac.... wiec wiemy tyle co napisalam, nie skarzyla sie na nic, jednorazowe plamienie i juz po ciazy? byla w 12 tc i myslala ze najgorsze za nia
-
Właśnie przed ciążą stosowałam domowy peeling z kawy oliwy i cynamonu. a teraz nie wskazany a był idealny na cellulit.
W pierwszej ciąży stosowałam antycellulitowy z Lirene , teraz wyczytałam że zakazane, i juz sama nie wiem jak mam stosować.
MOI wrote:W sumie z peelingów nie mogę polecić nic konkretnego. Używam teraz taki w czerwonej tubie Lirene to skóry bardzo suchej i szorstkiej. U mnie się sprawdza. Do tego od czasu do czasu robię taki ekologiczny z soli morskiej i oleju, ale zdzierak z niego niesamowity i na pewno używanie go nie należy do najprzyjemniejszych. Za to skóra potem jak marzenie
Przy wyborze peelingów trzeba zwracać uwagę, żeby nie miał w składzie nic pobudzającego krążenie, czyli uważać na wszystkie antycellulitowe i "odchudzające" (np. z dodatkiem kofeiny). Przed ciążą lubowałam się w samodzielnie "wybełtanym" peelingu kawowym, ale teraz to nie wskazane!