X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/801684223179332/820978014583286/?comment_id=820981081249646&notif_t=group_comment_reply
    moni28 wrote:
    :Proszę o podanie linka do grupy facebookowej.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    malinowa wczoraj plamila, i wybrala sie do szpitala. w czartek ma zabieg. prosila by nei pytac co i jak bo nei ma sily odpowiadac.... wiec wiemy tyle co napisalam, nie skarzyla sie na nic, jednorazowe plamienie i juz po ciazy? :( byla w 12 tc i myslala ze najgorsze za nia :(

Cholera.. tak naprawde to moze kazdego dopasc na kazdym etapie ciazy. Nie wiedzialam, ze u Malinowej az tak zle.. Czuje sie teraz taka naiwna, ze wierze, ze sie uda ale co tu zrobic? Przeciez nie mozemy sie caly czas zamartwiac, ze cos pojdzie nie tak. Malinowa na pewno sie cieszyla, ze juz ryzyko za nia tak jak kazda z nas na tym etapie. Bardzo mi jej szkoda bo wyobrazam sobie jakie to okrutne zaskoczenie.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Malinowa :(

Moni ten peeling z Lirene w czerwonej tubie do skóry b. suchej i szorstkiej nie jest antycell, więc nie ma przeszkód żeby go swobodnie stosować :) Rozejrzyj się za peelengami cukrowymi albo solnymi, ale czytaj składy i unikaj jak ognia, jeśli na początku składu znajdzie się parafinum /parafinum liquidum /mineral oil.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może taki LIRENE Będę Mamą Wygładzający Balsam Antycellulitowy

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ale mówisz teraz o balsamie? Peelingu "ciążowego" chyba jeszcze nie widziałam, a co do balsamów, to wszystkie popularnych producentów mają zastrzeżone, żeby stosować od 4 miesiąca ;) Pewnie można się skusić, bo to już niedługo :D :D :D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak odczytalam od nei jwiadomosc dzis o 10 napisala, to az mi kopara opadla.. przeciez jej nicnei bylo, to hcyba tez jesli en ipomylilam osob byla jej 1 ciaza! tak sie ciesyzla, juz ciuszki miala, juz odiczala do II trymestru, bloga zalozyla i opisywala swoja ciaze.. matko.... ja tez mysle sobie ze mnei to nei dotyczy ze u meni ebdzie ok... a tak naprawde to u nei jtez bylo ok a nagle wczoraj plamienie nie wiadomo skad i od razu zakonczneie ciazy.... to ejst straszne! czasem sie zastanawiam ze moze to jest po cos, ze moze to dziecie bylo by bardzo bardzo chore, i lepiej ze tak sie stalo.. chociaz to glupei lowa, ale w koncu chyba po cos sa poronienia :( :(
    Kajaoli wrote:
    Cholera.. tak naprawde to moze kazdego dopasc na kazdym etapie ciazy. Nie wiedzialam, ze u Malinowej az tak zle.. Czuje sie teraz taka naiwna, ze wierze, ze sie uda ale co tu zrobic? Przeciez nie mozemy sie caly czas zamartwiac, ze cos pojdzie nie tak. Malinowa na pewno sie cieszyla, ze juz ryzyko za nia tak jak kazda z nas na tym etapie. Bardzo mi jej szkoda bo wyobrazam sobie jakie to okrutne zaskoczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

O matko!!!! To bardzo przykre, jaki musi czuc bol.....:( :( , az mi glupio, ze sie pochwalilam plusikiem kiedy ona.....

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od Kami wlasnei dowiedzialysmy sie na fb ze Asia (malinowa) miala ciaze obumarla, stad zabieg.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pwiem Wam, że teraz strasznie zaczęłam się bać mojej wizyty w środę. Boje się, że i u mnie coś lejarz wykryje. Czuję się dobrze i nic mi nie dolega, ale Malinowa też czułą się doskonale. Straszne, straszne uczucie...

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, u kazdego jest inaczej. Ale niepewnosc jest okropna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 16:41

Kakabaka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mnie czeka wizyta u lekarza sama się strasznie stresuje. Brak słów które mogłyby opisać co czuje teraz biedna malinowa. Kochana trzymaj się cieplutko.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te nasze ciąże to jak rosyjska ruletka :(
    Niestety statystyki mówią za siebie, 15-20 % stwierdzonych przez lekarza ciąż ulega poronieniu czyli na kogoś musi trafić :(
    Ja też się cholernie boję wizyty w środę ale mam nadzieję że najgorsze już za nami...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie slychac takie wiadomosci!!!...malinkowa kochana trzymaj sie mocno!Ja za dwie godziny mam wizyte...zreszta malinkowa tez dzis ja miala miec.

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieść o Malinowej mnie dobiła :(

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh co za smutne wieści :(

• Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra - trochę tu nie zaglądałam - a tu takie rzeczy :( współczucia kochana :( sama żyję w lekkim strachu i odliczam dni do końca 3 -go miesiąca

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1666 wrote:
    Masakra - trochę tu nie zaglądałam - a tu takie rzeczy :( współczucia kochana :( sama żyję w lekkim strachu i odliczam dni do końca 3 -go miesiąca

Malinowa właśnie pisała wczoraj, że przetrwała najgorszy okres bo to już 12-ty tc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati tylko że można mówić że się przetrwało najgorszy okres jak się zobaczy dzidzi w 12 tyg :( Ehh jak ja bym chciała żeby było już po wizycie...

• Madź Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ja chciałabym być już po 12 tyg i mieć pewność, że jest ok... Strasznie żal Malinkowej, tak strasznie żal... :(

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nati tylko że można mówić że się przetrwało najgorszy okres jak się zobaczy dzidzi w 12 tyg :( Ehh jak ja bym chciała żeby było już po wizycie...

To żadna gwarancja niestety. Niedawno koleżance zmarło dziecko w 18-tc. A mam też takie, które traciły dzieci na samym finiszu. Nie chodzi o to by się ciagle bać, ale też nie lekceważyć ewentualnych niepokojących objawów.

W późniejszej ciaży jest prosty test - liczy się 2 razy dziennie ruchy dziecka - taki drobiazg, ale po czasie w jakim naliczymy 10 ruchów móżna się zorientować czy dziecko ma się dobrze, czy zaczynają się problemy.

A mało który lekarz uczy tego ciężarne.

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ