Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kochane
Juz po weekendzie u rodzinki, bylo superancko, uwielbiam tam jezdzic. Wszyscy sie dowiedzieli i gratulowali wsrod lez i usmiechow
Dowiedzialam sie czegos ciekawego, mianowicie ze date porodu mozna obliczyc na podstawie pelni ksiezyca.
Slyszalyscie o czyms takim?
Wiec tak: sprawdza sie date poczatku ostatniej miesiaczki ( poczatku ciazy) i liczy dziewiec nastepujacych po tej dacie pelni ksiezyca przy dziewiatej pelni moze juz sie urodzic dziecko tzn. Od tego momentu trzeba juz byc przygotowanym na wszystko. Mi wychodzi dziewiata pelnia 9ego wrzesnia, wiec miesiac wczesniej niz oficjalna data porodu. Mam kolezanke, ktorej dziewczynka urodzila sie dokladnie w dziewiatej pelni ( tez na miesiac przed wyznaczonym porodem).
A informacje te podala pani, ktora zajmuje sie na codzien dzieciaczkami i ma juz wieloletnie doswiadczenie:)
Jak ktoras z Was chce sobie sprawdzic to podaje linka do kalendarza faz ksiezyca w 2014 roku:
http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca
Ciekawa jestemMartaR.., Kakabaka, Madź lubią tę wiadomość
-
Witam się z wami po-weekendowo!!!! Nie wiem, jak wam, ale mnie minął ten czas pod znakiem bólu głowy W dodatku dalej boli To pewnie przez ten wiatr i pełnię księżyca bbrrrrr...
Kajaoli, mi też wychodzi księżycowy termin na 9.09. i podejrzewam, że połowa z nas na forum tak będzie miałaAnoolka lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Czesc kochane
Juz po weekendzie u rodzinki, bylo superancko, uwielbiam tam jezdzic. Wszyscy sie dowiedzieli i gratulowali wsrod lez i usmiechow
Dowiedzialam sie czegos ciekawego, mianowicie ze date porodu mozna obliczyc na podstawie pelni ksiezyca.
Slyszalyscie o czyms takim?
Wiec tak: sprawdza sie date poczatku ostatniej miesiaczki ( poczatku ciazy) i liczy dziewiec nastepujacych po tej dacie pelni ksiezyca przy dziewiatej pelni moze juz sie urodzic dziecko tzn. Od tego momentu trzeba juz byc przygotowanym na wszystko. Mi wychodzi dziewiata pelnia 9ego wrzesnia, wiec miesiac wczesniej niz oficjalna data porodu. Mam kolezanke, ktorej dziewczynka urodzila sie dokladnie w dziewiatej pelni ( tez na miesiac przed wyznaczonym porodem).
A informacje te podala pani, ktora zajmuje sie na codzien dzieciaczkami i ma juz wieloletnie doswiadczenie:)
Jak ktoras z Was chce sobie sprawdzic to podaje linka do kalendarza faz ksiezyca w 2014 roku:
http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca
Ciekawa jestem
Hmmmm ciekawe... ale jak mieisączka była np 13.01 a pełnia 16.01 to tą pełnię liczę jako pierwszą, czy zaczynam liczyć dopiero od lutego???
-
MOI wrote:Witam się z wami po-weekendowo!!!! Nie wiem, jak wam, ale mnie minął ten czas pod znakiem bólu głowy W dodatku dalej boli To pewnie przez ten wiatr i pełnię księżyca bbrrrrr...
Kajaoli, mi też wychodzi księżycowy termin na 9.09. i podejrzewam, że połowa z nas na forum tak będzie miała
Ha ha ! No tak wiekszosc z nas bedzie miala na 9ego wrzesnia a jakby tak policzyc od dnia owulacji? chyba wtedy wyjda roznice -
theagnes87 wrote:Hmmmm ciekawe... ale jak mieisączka była np 13.01 a pełnia 16.01 to tą pełnię liczę jako pierwszą, czy zaczynam liczyć dopiero od lutego???
Tak sobe mysle, ze bardziej powinno sie brac pod uwage dzien owulacji, wiec u ciebie bedzie sie liczyc od lutego
W takim razie tobie wychodzi 8 pazdziernika, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej słoneczka
mi pęka głowa od wczoraj
blue00 super kochana gratulację
Anoolka - zrobimy zrzutę na pluszowego misia, żebyś miała z kim spać
Kajolii u mnie licząc od owulacji wychodzi 23.10. licząc od @ wychodzi 23.09.Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Kochane, jak sie dzisiaj czujecie? Ktore z was maja umowione wizyty w tym tygodniu?
U mnie szykuje sie wizyta w czwartek : usg prenatalne czyli bedziemy mierzyc, wazyc i sprobujemy zobaczyc czy szykuje nam sie chlopczyk czy dziewczynka. Ale chyba to jeszcze za wczesnie na takie nowiny. Pewnie dowiemy sie za miesiac albo jeszcze pozniej
Najwazniejsze, zeby bylo zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:48
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Ulcio wrote:hej słoneczka
mi pęka głowa od wczoraj
blue00 super kochana gratulację
Anoolka - zrobimy zrzutę na pluszowego misia, żebyś miała z kim spać
Kajolii u mnie licząc od owulacji wychodzi 23.10. licząc od @ wychodzi 23.09.
A kiedy mialas ostatnia @ i owulacje? -
nick nieaktualny
-
Kajaoli wrote:Ha ha ! No tak wiekszosc z nas bedzie miala na 9ego wrzesnia a jakby tak policzyc od dnia owulacji? chyba wtedy wyjda roznice
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Kochane, jak sie dzisiaj czujecie? Ktore z was maja umowione wizyty w tym tygodniu?
Ja leże z katarem i się kuruję po weekendzie. Fatalne i zwalające z nóg w szybkim tempie przeziębienie. Mam nadzieję, że nie wykaszlałam albo nie wykichalam małego. Jedyną dobrą stroną leżenia w łóżku było to, że mój gaszek zrobił mi ogórkową (miedzy innymi służkowymi daniami). A szacunek na tyle wielki mu zasługuje, że jest Cypryjczykiem i o ogórkowej pojecia nie miał
Trzymam kciuki Kajoli za czwartkową wizytę, żebyście dowiedzieli się jak najwięcej o maluszku i jak najlepszych rzeczy!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:06
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny