X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :)
    Juz po weekendzie u rodzinki, bylo superancko, uwielbiam tam jezdzic. Wszyscy sie dowiedzieli i gratulowali wsrod lez i usmiechow :):)

Dowiedzialam sie czegos ciekawego, mianowicie ze date porodu mozna obliczyc na podstawie pelni ksiezyca.
    Slyszalyscie o czyms takim?
    Wiec tak: sprawdza sie date poczatku ostatniej miesiaczki ( poczatku ciazy) i liczy dziewiec nastepujacych po tej dacie pelni ksiezyca :) przy dziewiatej pelni moze juz sie urodzic dziecko tzn. Od tego momentu trzeba juz byc przygotowanym na wszystko. Mi wychodzi dziewiata pelnia 9ego wrzesnia, wiec miesiac wczesniej niz oficjalna data porodu. Mam kolezanke, ktorej dziewczynka urodzila sie dokladnie w dziewiatej pelni ( tez na miesiac przed wyznaczonym porodem).
    A informacje te podala pani, ktora zajmuje sie na codzien dzieciaczkami i ma juz wieloletnie doswiadczenie:)

Jak ktoras z Was chce sobie sprawdzic to podaje linka do kalendarza faz ksiezyca w 2014 roku:

http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca

Ciekawa jestem :):)

MartaR.., Kakabaka, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, tak się ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blue00 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po-weekendowo!!!! Nie wiem, jak wam, ale mnie minął ten czas pod znakiem bólu głowy :( W dodatku dalej boli :/ To pewnie przez ten wiatr i pełnię księżyca bbrrrrr...

Kajaoli, mi też wychodzi księżycowy termin na 9.09. i podejrzewam, że połowa z nas na forum tak będzie miała ;) ;) ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Czesc kochane :)
    Juz po weekendzie u rodzinki, bylo superancko, uwielbiam tam jezdzic. Wszyscy sie dowiedzieli i gratulowali wsrod lez i usmiechow :):)

Dowiedzialam sie czegos ciekawego, mianowicie ze date porodu mozna obliczyc na podstawie pelni ksiezyca.
    Slyszalyscie o czyms takim?
    Wiec tak: sprawdza sie date poczatku ostatniej miesiaczki ( poczatku ciazy) i liczy dziewiec nastepujacych po tej dacie pelni ksiezyca :) przy dziewiatej pelni moze juz sie urodzic dziecko tzn. Od tego momentu trzeba juz byc przygotowanym na wszystko. Mi wychodzi dziewiata pelnia 9ego wrzesnia, wiec miesiac wczesniej niz oficjalna data porodu. Mam kolezanke, ktorej dziewczynka urodzila sie dokladnie w dziewiatej pelni ( tez na miesiac przed wyznaczonym porodem).
    A informacje te podala pani, ktora zajmuje sie na codzien dzieciaczkami i ma juz wieloletnie doswiadczenie:)

Jak ktoras z Was chce sobie sprawdzic to podaje linka do kalendarza faz ksiezyca w 2014 roku:

http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca

Ciekawa jestem :):)

Hmmmm ciekawe... ale jak mieisączka była np 13.01 a pełnia 16.01 to tą pełnię liczę jako pierwszą, czy zaczynam liczyć dopiero od lutego???

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    dziewczyny,udalo sie :) :) :) mam zielonego plusika

To wspaniale!!!!:):) Gratuleje Blue:):):) Super, ze podzielilas sie z nami ta wiadomoscia :):) Jak sie czujesz?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Witam się z wami po-weekendowo!!!! Nie wiem, jak wam, ale mnie minął ten czas pod znakiem bólu głowy :( W dodatku dalej boli :/ To pewnie przez ten wiatr i pełnię księżyca bbrrrrr...

Kajaoli, mi też wychodzi księżycowy termin na 9.09. i podejrzewam, że połowa z nas na forum tak będzie miała ;) ;) ;)

Ha ha ! No tak :):):);) wiekszosc z nas bedzie miala na 9ego wrzesnia :) a jakby tak policzyc od dnia owulacji? :) chyba wtedy wyjda roznice :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hmmmm ciekawe... ale jak mieisączka była np 13.01 a pełnia 16.01 to tą pełnię liczę jako pierwszą, czy zaczynam liczyć dopiero od lutego???

Tak sobe mysle, ze bardziej powinno sie brac pod uwage dzien owulacji, wiec u ciebie bedzie sie liczyc od lutego :)
    W takim razie tobie wychodzi 8 pazdziernika, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:34

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLUE00
    GRATULACJE

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje sie @ :) :),na srode mam termin ale wiem,ze nie przyjdzie,kreska jest az za bardzo wyrazna by sobie przeszla bokiem :) :)

Kajaoli, Eweloka84, Madź, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Tak sobe mysle, ze bardziej powinno sie brac pod uwage dzien owulacji, wiec u ciebie bedzie sie liczyc od lutego :)
    W takim razie tobie wychodzi 8 pazdziernika, tak?

W takim razie wyszło by mi 8 października...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    czuje sie @ :) :),na srode mam termin ale wiem,ze nie przyjdzie,kreska jest az za bardzo wyrazna by sobie przeszla bokiem :) :)

No to super wiadomość! Teraz odpoczywać i za dużo się nie stresować :)

blue00 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    dziewczyny,udalo sie :) :) :) mam zielonego plusika
    WIELGACHNE GRATULACJE!!!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka
    mi pęka głowa od wczoraj :(

blue00 super kochana gratulację
    Anoolka - zrobimy zrzutę na pluszowego misia, żebyś miała z kim spać :D

Kajolii u mnie licząc od owulacji wychodzi 23.10. licząc od @ wychodzi 23.09.

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jak sie dzisiaj czujecie? Ktore z was maja umowione wizyty w tym tygodniu?
    U mnie szykuje sie wizyta w czwartek : usg prenatalne czyli bedziemy mierzyc, wazyc i sprobujemy zobaczyc czy szykuje nam sie chlopczyk czy dziewczynka. Ale chyba to jeszcze za wczesnie na takie nowiny. Pewnie dowiemy sie za miesiac albo jeszcze pozniej :):)

Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:48

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    hej słoneczka
    mi pęka głowa od wczoraj :(

blue00 super kochana gratulację
    Anoolka - zrobimy zrzutę na pluszowego misia, żebyś miała z kim spać :D

Kajolii u mnie licząc od owulacji wychodzi 23.10. licząc od @ wychodzi 23.09.

A kiedy mialas ostatnia @ i owulacje?:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg moich obliczeń wychodzi na 8października czyli jakieś 2tygodnie wcześniej ale zobaczymy :)

blue00 cieszę się bardzo kochana :*

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnią @ miałam 31.12 a owulację wg spadku temperatury i ovufriend 15.01.

• kalitria Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Ha ha ! No tak :):):);) wiekszosc z nas bedzie miala na 9ego wrzesnia :) a jakby tak policzyc od dnia owulacji? :) chyba wtedy wyjda roznice :)
    mi czy od miesiaczki czy owulacji wychodzi 8 pazdziernik. 2 tyg wczesniej. tylko ja to raczej na cc się piszę wiec jest mozliwosc wyboru daty, a nie wiem czy chce rodzić w pełnie rety.gif

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochane, jak sie dzisiaj czujecie? Ktore z was maja umowione wizyty w tym tygodniu?

Ja leże z katarem i się kuruję po weekendzie. Fatalne i zwalające z nóg w szybkim tempie przeziębienie. Mam nadzieję, że nie wykaszlałam albo nie wykichalam małego. Jedyną dobrą stroną leżenia w łóżku było to, że mój gaszek zrobił mi ogórkową (miedzy innymi służkowymi daniami). A szacunek na tyle wielki mu zasługuje, że jest Cypryjczykiem i o ogórkowej pojecia nie miał NonNon01.gif

Trzymam kciuki Kajoli za czwartkową wizytę, żebyście dowiedzieli się jak najwięcej o maluszku i jak najlepszych rzeczy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:06

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli ja to jednak durna jestem albo to przez dzisiejszy ból głowy mi wychodzi jak Wam :) tylko zamiast na pełnię popatrzyłam na Nów

Kajaoli, kalitria lubią tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ