X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    moje objawy również minęły ... szkoda że razem z tymi objawami nie pposzło sobe moje lenistwo;0
    HeHe... A to jest chyba podstawowy objaw ciazy :-D

misiaa lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    HeHe... A to jest chyba podstawowy objaw ciazy :-D

Zgadzam się :D też mi dokucza ten objaw :D :D

MartaR.., pestka lubią tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy to jest mozliwe ale Marta pisala juz o tym :) ale chyba dzis poczulam delikatne ruchy dziecka :)
    nie jestem pewna czy to bylo to ale nie przypominalo to typowych "sznureczkow" babelkow w brzuchu.
    Byly to raczej pojedyncze delikatne pukniecia.
    Lezalam sobie na kanapie (dzis mamuska strasznie leniwa) i trzymalam sobie rece na brzuchu bo pomyslalam: a noz widelec ;) a tu takie cos :)
    No ale moze jeszcze za wczesnie i to tylko moja wyobraznia ;);) jesli tak to nic nie szkodzi, pewna bede jak dostane porzadnego kopa ;):):)

MartaR.., Anoolka, sylwia1985, kalitria, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wczesnie kochana :) i na poczatku nie poczujesz typowych ruchow tylko falowanie brzucha :) a przy pierwszej ciazy to jest miedzy 18 a 20 tyg

marta
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani dr. Powiedziała ze takie jakby tiki nerwowe w brzuszku to jest właśnie dzidzia tylko my w tak wczesnym czasie nie zdajemy sobie z tego sprawy...

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie od wczoraj kują i bolą jajniki wizytę mam w czwartek wiec leżę i czekam być może to te słynne rozciąganie ....

7a4aio4pfp2702id.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny również dołączam do grona. Od jakiegos czasu Was podczytuje ale dopiero wczoraj byłam u lekarza i po usg na ktorym wszystko jest w porządku moge śmiało do Was napisać.

Anoolka, MartaR.., lubek, Madź, paaolka, Kajaoli, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martucha_
    Ja do lekarza idę dopiero w czwartek :(
    Ale jestem troche poddenerwowana, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku

MartaR.. lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mi się wydaje że coś wczoraj w brzuszku poczuła. miałam na sobie bardzo dopasowane spodnie siedzaC na krzesle jedna noge miałam na krześle a tu lekkie musniecie puknięcie w dole brzucha. CHYBA MALUCHA PRZYGNIOTŁAM ale z drugiej strony tłumacze sobie ze to chyba za wczesnie, to pewnie w jelitach.

A lenistwa ciąg dalszy. w domu bałagan obiad bimbany a ciężaroweczce nic się nie chce.;]

MartaR.., Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z lenistwem jestem tak okropna ze wczoraj mąż wrócił z pracy to sobie obiad robił głupio mi było ale tak mi się nie chciało....

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martucha. My na jednym etapie w sume.

Martucha_ lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :)
    Mnie w nocy zaczęły budzić bóle w pachwinach...zapewne rozciągają sie powoli więzadła, czyli....brzuszek powoli zacznie wychodzić na wierzch :)))

Wiem, ze już któraś z was tak miała, ale czy to faktycznie wiąże sie z wypychaniam brzuszka?

MartaR.. lubi tę wiadomość

e7835254a1.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dwóch dni chodzi za mną piwo Karmi dzisiaj na zakupach już prawie miałam w koszyku lecz odstawiłam na półkę przeraziło mnie te [do 0.5 alk.].Czy któraś z was już się skusiła;]

MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:57

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio podczas obiadu w restauracji skusilam sie na kilka lykow czerwonego wina. Jest to bardzo dziwne bo bardzo rzadko pije wino. Ale mialam niesamwita chec zeby skosztowac. Pytalam sie lekarza czy to nie zaszkodzi i powiedzial, ze nie, pod warunkiem, ze wypilam tylko kilka malych lyczkow z kieliszka mojego M. Ale nie jestem zwolenniczka alkoholu ani jakichkolwiek uzywek wiec wiem, ze byc moze juz ani razu sie nie skusze podczas ciazy. Dbam o nas jak moge, palenie tez rzucilam jak tylko ujrzalam druga kreske :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego nie uległam pokusie te [0.5alk.]dla pocieszenia mam swoja ulubiona czekoladke toffi.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    od dwóch dni chodzi za mną piwo Karmi dzisiaj na zakupach już prawie miałam w koszyku lecz odstawiłam na półkę przeraziło mnie te [do 0.5 alk.].Czy któraś z was już się skusiła;]

Jeżeli wypijesz kilka takich piwek, to owszem poziom we krwi Ci może wzrosnąć. Ale po jednym małym karmi 0,33l nie ma szans na negatywny wpływ na płód. Nie ma co wpadać w skrajności.
    Niektóre produkty w czasie trawienia potrafią w organizmie wytworzyć większe stężenie alkoholu, niż piwo bezalkoholowe i nikt nawet się nad tym nie zastanawia.
    Ja też o siebie dbam, fajki rzuciłam od razu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Normalnego alkoholu nie tykam, ale na karmi jak mi najdzie ochota sobie nie odmówię.
    Kawę też piję jak mnie najdzie (kilka w miesiącu), za to częściej zdarza mi się pić zieloną (z opuncją - pycha).

lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy Was tez tak wzdyma wieczorami? Ja to juz nie wiem czy to jest normalne...rano wstaje, brzucha prawie nie widac, a wieczorami mam balon i czuje jak mi sie tam wszystko wewnatrz kisi, meczy mnie to dosc...pamietam jak w zeszlym roku kolezanka najadla sie brukselki w swojej ciazy ktoregos dnia i miala tak ogromne wzdecie ze jak poszla do lekarza to dostala opierdziel ze mogla dziecko przydusic, ze mialo za malo miejsca...czy to w ogole jest mozliwe??

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam balon wieczorem jak mnie zaczyna boleć kupuję activie lub gotowane buraczki co do tego co lekarz powiedział koleżance to pierwsze słyszę

• paaolka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez sie zdziwilam ze tak jej powiedziala ta doktorka...bo mi sie wydaje ze organizm nie dopuscilby do czegos takiego..no ale lekarze tez sa rozni...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ