X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis tutaj cicho

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam wizyte kontrolna u mojego gina a w poniedzialek spotkanie z polozna w szpitalu, w ktorym bede rodzic. Ciekawa jestem bardzo, czego tam sie dowiem. Moze juz bedzie mowic o organizacji albo o szkole rodzenia. Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:58

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro wizytę na 11.15 :)

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dzis mam wizyte kontrolna u mojego gina a w poniedzialek spotkanie z polozna w szpitalu, w ktorym bede rodzic. Ciekawa jestem bardzo, czego tam sie dowiem. Moze juz bedzie mowic o organizacji albo o szkole rodzenia. Zobaczymy :)

Samej radości na wizycie życzę...:-D

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie tu dziś cicho! Dziewczyny, pobudka!!!!
    2330932vv2jnxjltw.gif

Dziś wieczorkiem mam wizytę, więc zapewne opowiem o niej jutro rano. Niestety czuję się jakoś "nieswojo" na dole i zastanawiam się, czy nie przyplątała mi się jakaś infekcja. Ostatnie wyniki moczu też były bez szału, więc mam nadzieję, że ginka coś na to zaradzi :O Brałyście już jakieś specyfiki na infekcje intymne i infekcje układu moczowego??

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie boli głowa jakoś tak jestem nieprzytomna czekam na meble które mieli przywieźć o 12 latam od rana sprzątam a tu mi zadzwonili ze będą za godzinę to siadłam i czekam ...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    hej kobitki.
    jeżeli chodzi o wizyty u stomatologa to znieczulenie można brać moja Pani dentystka ''dodam że bardzo dobra'' uświadomiła mi że owe znieczulenie działa miejscowo i ponoć nie ma większego wpływu na dzidziusia. Cały pierwszy trymestr męczyłam się z bólem jednego zęba, ząb był 2 razy czyszczony dwa razy lekarstwo wkładane do kanału, przy leczeniu pod mikroskopoem okazuje się że kanał ma wygięcie i żadne lekarstwo do niego nie dochodzi diagnoza - trzeba usunąć zębą- ponieważ bakterie są znacznie groźniejsze dla maluszka niż znieczulenie i usunięcię zęba. we wtorek ząb został usunięty ból jak ręką odjął. Czuje się rewelacyjnie i mam nadzieje że rzeczywiście ten vcały zabieg nie miał wpływu na moją kruszynkę. Zęby lepiej leczyc niż czekać jak jakieś bakterie dostaną sie do maleństwa.

Moni Ty trafiłaś na dobrego dentystę a znając moje szczęście mi odmówi znieczulenia :/ Aż mi się nie chce tam iść a koniecznie muszę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:57

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR, ile bym dała teraz za takie siedzenie i czekanie! ;D Powieki już mam na zapałkach, a jestem w pracy i nie mogę tak po prostu zasnąć :P

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, ja miałam ostatnio, ale ogólnie bardzo źle się czułam, miałam migrenę, dreszcze i te wymioty, za które chyba był odpowiedzialny jakiś podły wirus :O A często masz takie "akcje"?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tydzień temu zaczęło bić mocniej serce trwało to kilka sekund ale aż w głowie się zakręciło...

7a4aio4pfp2702id.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR, ale robiłaś wtedy coś szczególnego? Czasem tak może być jak np. za szybko wstaniesz, czy zrobisz jakikolwiek gwałtowny ruch. Poza tym kontroluj ciśnienie krwi. Wierzę, że to nic groźnego, ale nie można tego zignorować <3

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Niestety czuję się jakoś "nieswojo" na dole i zastanawiam się, czy nie przyplątała mi się jakaś infekcja. Ostatnie wyniki moczu też były bez szału, więc mam nadzieję, że ginka coś na to zaradzi :O Brałyście już jakieś specyfiki na infekcje intymne i infekcje układu moczowego??

Brałam nystatynę przez 10 dni jakieś 5 tygodni temu. Pierwszy raz w życiu mi się przypałętała infekcja pochwy:/. Wykryła ją ginka bo ja w zasadzie zauważyłam tylko odrobinkę innego niż zwykle śluzu. No i oczywiście lek przez nią był przepisany.
    Jeżeli chodzi o infekcje układu moczowego to też raz miałam i brałam urosal, ale to było duuużo wcześniej więc nie wiem czy ten lek można w ciąży (nie pamiętam ulotki).
    Twój gin na pewno ci doradzi i przepisze co trzeba, a w razie wątpliwości zanim cokolwiek zażyjesz, poczytaj o leku w necie i gdziekolwiek się da. Ja tak zrobiłam.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    MartaR, ale robiłaś wtedy coś szczególnego? Czasem tak może być jak np. za szybko wstaniesz, czy zrobisz jakikolwiek gwałtowny ruch. Poza tym kontroluj ciśnienie krwi. Wierzę, że to nic groźnego, ale nie można tego zignorować <3
    Ja mam wysokie ciśnienie ale to już przed ciążą miałam takie jestem na diecie przez to i mierze dwa razy dziennie najwyższe jakie miałam to 158/96

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:57

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) Prosze o dopisanie mnie do listy . Termin to 31.10. Jakos wczesniej nie mialam odwagi naleze do bardzo pesymistycznie nastawionych ludzi . Dzisaj dostalam porzadny ochrzan od doktora do ktorego pobieglam w panice ze mam przeczucie ze cos zlego sie stalo z moim dzieckiem . Oczywiscie wszytsko ok oprocz tego ze moja dawka stresu udziela sie mojemu malenstwu przez co mialo wysokie tetno . Musze wziasc ba luz . Mam zakaz rozmawiania z mr google . Moj dzidzius ma 3,5 centymetra i mam przeczucie ze to chlopczyk .

paaolka, Kakabaka, Kajaoli, MartaR.., lubek, mad8, anka_a lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Misiulka. Mam podobnie. Codzien bym latala do lekarza. Teraz musze czekac jeszcze 2 tyg, masakra jakas.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Misiulka :)
    A który to tydzień?

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 10

nzjddzu51633cvyn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Jutro zaczynam 10
    Witaj w naszym gronie :) Nic się nie stresuj. Jak będziesz miała jakieś lęki, wątpliwości lub pytania to zawsze możesz do nas napisać :) Każda z nas przeżywa dokładnie to samo co Ty i zawsze znajdzie się jakaś rada :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ