Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis mam wizyte kontrolna u mojego gina a w poniedzialek spotkanie z polozna w szpitalu, w ktorym bede rodzic. Ciekawa jestem bardzo, czego tam sie dowiem. Moze juz bedzie mowic o organizacji albo o szkole rodzenia. Zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:58
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
A ja mam jutro wizytę na 11.15
Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Dzis mam wizyte kontrolna u mojego gina a w poniedzialek spotkanie z polozna w szpitalu, w ktorym bede rodzic. Ciekawa jestem bardzo, czego tam sie dowiem. Moze juz bedzie mowic o organizacji albo o szkole rodzenia. Zobaczymy
Samej radości na wizycie życzę...
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Faktycznie tu dziś cicho! Dziewczyny, pobudka!!!!
Dziś wieczorkiem mam wizytę, więc zapewne opowiem o niej jutro rano. Niestety czuję się jakoś "nieswojo" na dole i zastanawiam się, czy nie przyplątała mi się jakaś infekcja. Ostatnie wyniki moczu też były bez szału, więc mam nadzieję, że ginka coś na to zaradzi Brałyście już jakieś specyfiki na infekcje intymne i infekcje układu moczowego??MartaR.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:hej kobitki.
jeżeli chodzi o wizyty u stomatologa to znieczulenie można brać moja Pani dentystka ''dodam że bardzo dobra'' uświadomiła mi że owe znieczulenie działa miejscowo i ponoć nie ma większego wpływu na dzidziusia. Cały pierwszy trymestr męczyłam się z bólem jednego zęba, ząb był 2 razy czyszczony dwa razy lekarstwo wkładane do kanału, przy leczeniu pod mikroskopoem okazuje się że kanał ma wygięcie i żadne lekarstwo do niego nie dochodzi diagnoza - trzeba usunąć zębą- ponieważ bakterie są znacznie groźniejsze dla maluszka niż znieczulenie i usunięcię zęba. we wtorek ząb został usunięty ból jak ręką odjął. Czuje się rewelacyjnie i mam nadzieje że rzeczywiście ten vcały zabieg nie miał wpływu na moją kruszynkę. Zęby lepiej leczyc niż czekać jak jakieś bakterie dostaną sie do maleństwa.
Moni Ty trafiłaś na dobrego dentystę a znając moje szczęście mi odmówi znieczulenia Aż mi się nie chce tam iść a koniecznie muszę -
nick nieaktualny
-
MOI wrote:Niestety czuję się jakoś "nieswojo" na dole i zastanawiam się, czy nie przyplątała mi się jakaś infekcja. Ostatnie wyniki moczu też były bez szału, więc mam nadzieję, że ginka coś na to zaradzi Brałyście już jakieś specyfiki na infekcje intymne i infekcje układu moczowego??
Brałam nystatynę przez 10 dni jakieś 5 tygodni temu. Pierwszy raz w życiu mi się przypałętała infekcja pochwy:/. Wykryła ją ginka bo ja w zasadzie zauważyłam tylko odrobinkę innego niż zwykle śluzu. No i oczywiście lek przez nią był przepisany.
Jeżeli chodzi o infekcje układu moczowego to też raz miałam i brałam urosal, ale to było duuużo wcześniej więc nie wiem czy ten lek można w ciąży (nie pamiętam ulotki).
Twój gin na pewno ci doradzi i przepisze co trzeba, a w razie wątpliwości zanim cokolwiek zażyjesz, poczytaj o leku w necie i gdziekolwiek się da. Ja tak zrobiłam.
-
MOI wrote:MartaR, ale robiłaś wtedy coś szczególnego? Czasem tak może być jak np. za szybko wstaniesz, czy zrobisz jakikolwiek gwałtowny ruch. Poza tym kontroluj ciśnienie krwi. Wierzę, że to nic groźnego, ale nie można tego zignorować
-
nick nieaktualny
-
Cześć Prosze o dopisanie mnie do listy . Termin to 31.10. Jakos wczesniej nie mialam odwagi naleze do bardzo pesymistycznie nastawionych ludzi . Dzisaj dostalam porzadny ochrzan od doktora do ktorego pobieglam w panice ze mam przeczucie ze cos zlego sie stalo z moim dzieckiem . Oczywiscie wszytsko ok oprocz tego ze moja dawka stresu udziela sie mojemu malenstwu przez co mialo wysokie tetno . Musze wziasc ba luz . Mam zakaz rozmawiania z mr google . Moj dzidzius ma 3,5 centymetra i mam przeczucie ze to chlopczyk .
paaolka, Kakabaka, Kajaoli, MartaR.., lubek, mad8, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
misiulka2000 wrote:Jutro zaczynam 10