X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam duzo fajnych linkow, jak cie to interesuje to wrzuce tu z mila checia. Niestety nie znam polskich stron z ciuszkami, jesli masz jakies propozycje to tez chetnie sobie zerkne :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam polskich linków z ciuszkami bo u nas to raczej ciężko z takimi stronami albo ja nie umiem szukać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz doczytałam ja w Krakowie

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha w Krakowie :) Piekne miasto, jedno z moich ulubionych, zaraz po liceum studiowalam tam mode :)
    Jest jedna taka firma, ktora, jestem pewna ze znajdziesz w Polsce, nazywa sie Verbaudet. Bardzo fajne ciuszki, tu jest link na francuskie Verbaudet i caly ich katalog z ciuszkami dla noworodkow:

http://www.vertbaudet.fr/bebe-nouveau-ne-kits-naissance-bebe.htm#?intcmpid=nav_haute_bebe_nouveau_ne_kits_naissance

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Ci bardzo :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli slodkie ciuszki. Ja zaczne kupowac dopiero wtedy gdy bede wiedziala na 100% kto we mnie mieszka chlopczyk czy dziewczynka :)

Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a jak samopoczucie bo u mnie świetnie ja nawet nie czuje ze mam małego bąbla w brzuchu ...czy to jest normalne?

sylwia1985 lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Hej dziewczyny a jak samopoczucie bo u mnie świetnie ja nawet nie czuje ze mam małego bąbla w brzuchu ...czy to jest normalne?
    Ja się w końcu doczekałam drugiego trymestru więc humorek dopisuje :)
    A w drugim trymestrze samopoczucie się poprawia i nie raz słyszałam że dziewczyny martwiły się że nie czują się jak by były w ciąży a później okazywało się że wszystko jest ok więc nie martw się :)

Kajaoli, MartaR.., MOI lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje sie bardzo dobrze :) oby to byl dobry znak :)
    A ciuszki kupilam bo mi sie bardzo spodobaly. Jesli lekarz pomylil sie i okaze sie, ze to jednak dziewczynka, sprezentuje je komus albo zostawie sobie na pozniej :)

MartaR.., Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KajaOli dodasz coś różowego i będzie super :-P ale będzie chłopak jak juz siusiaka pokazał to nie odpadnie :-P

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 15tydzień jeszcze 5tygodni i będzie połówka leci ten czas i dobrze ...

MOI, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka
    ja dziś zaczęłam 2 trymestr :) jupi nie mogę się doczekać poniedziałku bo mam usg trochę się stresuję ale ogólnie czuję się świetnie

Kajaoli moja Kingusia miała body w takie granatowo-białe paseczki to tego ubierałam jej legginsy granatowe i biały kapelusik na głowę wyglądała super :) więc w razie czego dziewczynki też mogą chodzić w paski :D

Anoolka, MartaR.., Kajaoli, Madź lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci, leci... I pomyśleć, że za chwilę będziemy tulić nasze malutkie bąbelki :D

Wczoraj na Polsat Cafe widziałam końcówkę polskiego programu "Porody" (to chyba jakaś nowość?). Kobieta miała cesarkę i rodziła bliźnięta -chłopczyka i dziewczynkę. Jak zobaczyłam te dwa malutkie szkraby to tak się popłakałam, że szok. Wzruszyłam się na maxa i ryczałam jak bóbr!!!

Anoolka, MartaR.., blue00, paaolka, Kajaoli, Madź lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tlc albo na TVN style leci tych programów tego typu ciążę z zaskoczenia ,porodówka, dzieci do adopcji tez oglądam i się katuje bo płacze jak by kran odkręcili mi gdzieś...

paaolka, MOI lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Na tlc albo na TVN style leci tych programów tego typu ciążę z zaskoczenia ,porodówka, dzieci do adopcji tez oglądam i się katuje bo płacze jak by kran odkręcili mi gdzieś...

Tez lubie ogladac te programy :) a teraz na zwolnieniu to juz w ogole mam na nie duzo czasu... ;) wzruszam sie i wyobrazam sobie jak bedzie z naszym maluszkiem :)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    KajaOli dodasz coś różowego i będzie super :-P ale będzie chłopak jak juz siusiaka pokazał to nie odpadnie :-P

Marta, wiesz jak to jest ;) mam kolezanke, ktorej powtarzano przez cala ciaze, ze bedzie miala dziewczynke.
    No i Maksio wracal ze szpitala do domu w rozowych spioszkach w kwiatki :):)

MOI, MartaR.., mała_mi, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy Wy też tak miałyscie albo macie,
    a mianowicie wczoraj coś mi jakby naderwało isę w pachwinie jak sobie szłam...
    Usiadłam na chwile na kanapie - bólu nie czułam, ale przy podnoszeniu się, ból niedoopisania, nie mogłam się wyprostować ani zrobić kroka,=...
    Po godzienie mogłam dopiero zrobić jakieś kroki, a po nocy, nadal coś mnie ciągnie i rwie w lewej pachwinie, i chodze jak babcia, ale mogę isę poruszać, bo nawet w pracy jestem...
    Ale ból towarzyszy mi tylko przy poruszaniu i tylko z lewej strony pachwiny...
    Naczytałam isę coś o rozciągających się wiązadłach...ale żeby tylko z jednej strony i taki nagły, niezapowiadany ból?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes, ja miałam kiedyś takie akcje, ale nie będąc w ciąży. Przechodziło samo, ale trochę niestety trwało, zanim się "zaleczyło". Staraj się nie nadwyrężać, nie obciążać tej bolącej strony <3

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do progu wrażliwości to strasznie się zmienia ja odkąd mam dzieci to na ich wszystkich występach przedszkolnych i szkolnych ryczę jak bóbr

theagnes jak dalej Cię tak boli po nocy to podejdź nawet do internisty niech zobaczy

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Theagnes, ja miałam kiedyś takie akcje, ale nie będąc w ciąży. Przechodziło samo, ale trochę niestety trwało, zanim się "zaleczyło". Staraj się nie nadwyrężać, nie obciążać tej bolącej strony <3

Dzięki, no własnie nie wiem czy to coś z ciążą powiązane że wiązadło mi isę nadwyrężyło bo się rozciąga, czy poprostu bez przyczyny isę naciągnęło i boli, bo ból wchodził aż do środka...
    Teraz jest juz mniejszy

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ