Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja mam pytanie, od wizyty u lekarza pobolewa mnie podbrzusze lekarz niby mówił, że może boleć, ale już drugi dzień... trochę mnie to niepokoi. Miałam badanie ginekologiczne i cytologię. Nie mam żadnych plamień ani nic takiego, ale czuję taki dyskomfort, jakby kłucie. Czy któraś też tak miała po wizycie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:06
-
nick nieaktualnyMalinka1666 wrote:Kochane, czy słyszałyście o tym - że w ciąży można brać znieczulenie u dentysty?
Idę dzisiaj o 16.30 i nie wiem czy mam odmówić znieczulenia czy nie...
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Cześć kobietki. Odebrałam dziś wyniki cmv i różyczki. W obu przypadkach igm ujemne a igg dodatnie. Okazuje się, że szczepionka na różyczkę, którą miałam 17 lat temu jest nadal aktywna.
Poza tym mdłości prawie minęły (dzięki Panie Boże!!!).
Gin chciała mnie dziś zbadać na leżance, ale tylko mnie dotknęła i od razu przegoniła na fotel na badanie ginekologiczne i mi mówi, że "dużo miejsca jest przy kręgosłupie i dlatego brzuszek się jeszcze nie pokazuje". Tylko się uśmiechnęłam bo brzuszka trochę mam, ale tego wzdęciowego i tłuszczowego. Ciążowy się ukrywa:).
A usg dopiero 16-go:/.MartaR.., Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:Znów mi coś w brzuchu łazi zawsze z lewej strony poniżej pępka pełzak mały
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Kakabaka ja wzięłam paracetamol, wiem że gdzieś było o tym, że on taki bezpieczny nie jest no ale jak brało mnie na wymioty to co zrobić i zimne okłady sobie fundowałam...
Co do wrażliwości to oglądałam dziś króla lwa z bratankiem i ryczałam jak niepoważna a generalnie nie wzruszają mnie bajkiMartaR.., Kakabaka lubią tę wiadomość
-
hej kobitki.
jeżeli chodzi o wizyty u stomatologa to znieczulenie można brać moja Pani dentystka ''dodam że bardzo dobra'' uświadomiła mi że owe znieczulenie działa miejscowo i ponoć nie ma większego wpływu na dzidziusia. Cały pierwszy trymestr męczyłam się z bólem jednego zęba, ząb był 2 razy czyszczony dwa razy lekarstwo wkładane do kanału, przy leczeniu pod mikroskopoem okazuje się że kanał ma wygięcie i żadne lekarstwo do niego nie dochodzi diagnoza - trzeba usunąć zębą- ponieważ bakterie są znacznie groźniejsze dla maluszka niż znieczulenie i usunięcię zęba. we wtorek ząb został usunięty ból jak ręką odjął. Czuje się rewelacyjnie i mam nadzieje że rzeczywiście ten vcały zabieg nie miał wpływu na moją kruszynkę. Zęby lepiej leczyc niż czekać jak jakieś bakterie dostaną sie do maleństwa.Kajaoli lubi tę wiadomość