X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nic sie nie martw 3-6 miesiaca jest tobezpieczny okres na zabiegi stomatologiczne z uzyciem znieczulenia. bedzie dobrze. trzymam kciuki

Anoolka wrote:
    Moni Ty trafiłaś na dobrego dentystę a znając moje szczęście mi odmówi znieczulenia :/ Aż mi się nie chce tam iść a koniecznie muszę :(

Anoolka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misiulka i witamy w naszym skromnym gronie

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny , jestescie super .Jestem z wami od samego poczatku :) kibicuje przezywam z wami kazdy dzien . Troche wiecej o mnie . O tego szkrabka staraliśmy sie 7 miesiecy . Mam skonczone 36 lat i 14 letnia core .

Anoolka, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Misiulka :) super, ze zdecydowalas qie do nas dolaczyc :) mowisz, ze jestes pesymistka? aaaaa to chyba bedziesz pierwsza w naszym gronie ;););)
    Obiecuje kochana, ze jutro z rana wpisze cie na nasza szacowna liste, dzis juz jestem tak padnieta, ze boje sie ze cos popsuje :)
    Zycze wszystkim dobrej nocy :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z samego rańca. Ja już wyspana;0
    Lecę dziś na wyniki. Życzę wam miłego dnia;]

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli to i mnie wpisz na listę bo widze ze mnie nie ma :/
    termin mam na 20 października
    A poza tym to witam sie z wami i życze miłego dnia :)

preg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, przynoszę wieści po-wizytowe :D
    Ogólnie mieliśmy mega ubaw :-D Kiedy Dżunior ukazał się na monitorze, pierwszy zobaczyliśmy go w pozycji pionowej! Do tej pory wylegiwał się i wyglądał jak rogalik :P Dziewczyny nie uwierzycie, ale maluszek zaczął się ruszać i tak przebierał nóżkami, że wyglądało to jakby zatańczył Moonwalk'a!!! Normalnie jak Michael Jackson!!!!! :-D
    1323230s8iso9unnt.gif
    Później z gracją poruszał rączką, a potem podrapał się po głowie :P Ginka powiedziała, że bardzo ruchliwe dziecko, a ja wiem, że na bank jest grzeczniutkie, tylko chciało zaprezentować rodzicom swoje taneczne umiejętności ;-) Pytaliśmy, czy widać jakiej jest płci (nie zdradzając, że na usg genetycznym lekarz wypatrzył jąderka), ale maluszek tak się zasłaniał nóżkami, że nie było szans, żeby cokolwiek dostrzec. Dżunior ma już 9,4 cm!!!

Kajaoli, Koza, Kakabaka, MartaR.., mad8, Madź, caterinka, Anoolka, Nati74, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka i MartaR uważajcie na siebie i koniecznie kontrolujcie swoje dolegliwości u lekarza!!!!! Nie potrafię nic mądrego poradzić w tym temacie, ale błagam, o każdym dziwnym zdarzeniu informujcie lekarza!!!

Aaaa zapomniałam powiedzieć, że ginka stwierdziła, że może mi schodzą kamyczki, co jest dość częste w ciąży, ale moje wyniki nie są takie złe. Nie zaproponowała leczenia, więc będę popijać skoncentrowany sok 100% z żurawiny, który na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże ;) Na infekcję intymną, której nie byłam pewna, kazała stosować clotrimazolum, a jak będzie gorzej, to wtedy da jakieś leki. Myślę, że będę też stosować globulki z bakteriami, bo o ile wiem, nie mają przeciwwskazań w ciąży, a zawsze to dodatkowa ochrona przed niechcianym "gościem" ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi fantastycznie :) Ty masz tutaj z nas najstarsza ciąże?

MOI lubi tę wiadomość

e7835254a1.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Moi fantastycznie :) Ty masz tutaj z nas najstarsza ciąże?
    Na to wygląda! Z kalendarza termin wychodzi nawet na 27 września, ale owulkę miałam później niż przepisowego 14 dnia cyklu, więc mój faktyczny termin przypada na 30 września - 1 października :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry! Ja dzisiaj zaczynam drugi trymestr, yupi!! :)
    Czulam sie dobrze caly czas, wiec roznicy pewnie nie zobacze.
    Dziewczynom, ktore sa jeszcze przed prenatalnym i tym po, ktore chca sobie porownac, moge udostepnic moj film z prenatalnego, wlasnie sobie wrzucilam na google plus. Jesli ktoras z Was chcialaby zobaczyc, niech wysle do mnie swoj email.
    Sciskam Was w ten piekny dzien!

Kakabaka, Madź, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI ale macie fajnego tancerza :)
    Ciekawe co nasz Dzidziolek będzie wywijał w środę. Już się nie mogę doczekać żeby go zobaczyć.

MOI lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    dzien dobry! Ja dzisiaj zaczynam drugi trymestr, yupi!! :)
    Czulam sie dobrze caly czas, wiec roznicy pewnie nie zobacze.
    Dziewczynom, ktore sa jeszcze przed prenatalnym i tym po, ktore chca sobie porownac, moge udostepnic moj film z prenatalnego, wlasnie sobie wrzucilam na google plus. Jesli ktoras z Was chcialaby zobaczyc, niech wysle do mnie swoj email.
    Sciskam Was w ten piekny dzien!
    Ja bardzo bym chciała zobaczyć!!! Jak mogę podesłać adres mail?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze prywatna wiadomoscia, jesli nie chcesz tu podawac :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś krew i mocz rano dałam do badania oby wyszło dobrze... Z następny czwartek do lekarza jeszcze tydzień :-D

MOI lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ciesze sie ze zlych wiadomosci nie ma od kad przestalam pisac!! :) nadrobilam posty, ciesze sie z super bąbelkow :)
    moj chyba tez ma się dobrze, 9 kweitnia idziemy na wizyte kontrolna bez usg, 11 kweitnia pretetalne :)

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak objawy u Was. U mnie mdlosci juz chyba koniec, apetyt chyba wraca, piersi mniej bola. 11 tydziwn ciazy bo ja od razu stres ze cos nie tak. I ciagnie mnie raz na jakis czas w dole brzucha.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bez objawowo tylko piersi powróciły w 15tyg... Gdzieś czytałam ze objawy mijają tak w 10-13tygodniu wiec to chyba normalne :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja to prawie w ogole objawow nie mialam, na samym poczatku tylko lekkie mdlosci i niechec do niektorych potraw...a no i bardziej senna bylam, ale teraz juz od dawna czuje sie calkiem zwyczajnie jak przed ciaza...juz wczesniej jak sie martwilam to dziewczyny mnie pocieszaly ze to normalne, ze nie kazdy ma objawy :) ale i tak do kolejnej wizyty pewnie jeszcze nieraz bede swirowac...dopiero jak bede czula ruchy malenstwa bede spokojniejsza..czyli za jakis miesiac pewnie.. ;)

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje objawy również minęły ... szkoda że razem z tymi objawami nie pposzło sobe moje lenistwo;0

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ