X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kardiologa byłam zanim zaszłam w ciążę, stwierdził, że "taka moja uroda" :) tętno takie trwa chwilę kiedy włącza się panika, zaraz spada do "normalnego "u mnie 85-95
    Ulcio nie stresuj się, ja mam w czwartek i już się nie mogę doczekać

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:58

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypilam pol kawowego ;)
    moni28 wrote:
    od dwóch dni chodzi za mną piwo Karmi dzisiaj na zakupach już prawie miałam w koszyku lecz odstawiłam na półkę przeraziło mnie te [do 0.5 alk.].Czy któraś z was już się skusiła;]

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mam :) wstaje rano, delikatne wybrzuszenie, na koneic dnia 8 m-c :D
    paaolka wrote:
    Dziewczynki a czy Was tez tak wzdyma wieczorami? Ja to juz nie wiem czy to jest normalne...rano wstaje, brzucha prawie nie widac, a wieczorami mam balon i czuje jak mi sie tam wszystko wewnatrz kisi, meczy mnie to dosc...pamietam jak w zeszlym roku kolezanka najadla sie brukselki w swojej ciazy ktoregos dnia i miala tak ogromne wzdecie ze jak poszla do lekarza to dostala opierdziel ze mogla dziecko przydusic, ze mialo za malo miejsca...czy to w ogole jest mozliwe??

paaolka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy to możliwe, ale wczoraj leżąc na kanapie, poczułam w brzuchu bąbelki, takie jakby zawieszone w próżni. Pomyślałam, ze pewnie jelita mi grają, ale nie! Wyjątkowo nie miałam wczoraj wzdęcia, ani bulgotania w jelitach. Akcja była jednorazowa, ale czekam na więcej!!! Może to moje maleństwo tańczyło??? :D :D :D

lubek, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek rano jest już widoczny , ale wieczorem to jakaś masakra chyba 8 miesiąc. aż synek mówi mamuś ale Ci już duży brzusio urósł.

Scęście wrote:
    ja tak mam :) wstaje rano, delikatne wybrzuszenie, na koneic dnia 8 m-c :D

MOI lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mam podobnie. I wystarczy, że zjem śniadanie, a już mi rośnie bandzioch ;) Chyba czas na jakieś spodnie ciążowe...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to mam - rano brzuch prawie płaski, wieczorem balon jak w szóstym miesiącu! I czasami owszem, czuję że mam wzdęcie, ale czasami czuję się normalnie a bandzioch wielki :(
    Byłam w sklepie przymierzałam spodnie ciążowe, ale nic z tego - w tyłku dobre, w brzuchu za wielkie :) Czyli nie mam w czym chodzić de facto :)

MOI lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu były fajne spodnie, akurat takie ciążowe, z tyłu gumka w pasie, ja właśnie w takich chodzę, bo jakaś gruba już jestem, ukryć, że jestem w ciąży za nic sie nie da, ani rano, a wieczorem to w ogóle jak słoń wyglądam :)
    Anoolka jak ty sobie radzisz? Kilka jak temu jak moja córcia powaznie zachorowałam to dopadła mnie nerwica wegetatywna, więc atak paniki jest mi znany, ale to było wieki temu. Teraz zakupiłam sobie meliskę bo lepszego pomysłu nie mam.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po piątkowej wizycie u doktorka :)
    Bobas 66.6 mm
    Kość nosowa: 0.15 cm
    Przezierność karkowa: 0.09 cm
    Maluch był bardzo grzeczny podczas badania i dał wszystko sobie zmierzyć ;)

MOI, lubek, Scęście, Anoolka, MartaR.., paaolka, Kajaoli, Kakabaka, Madź lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mama86, zastanawiam się czy na tym usg da się podejrzeć płeć czy jeszcze za szybko?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rano taki mini mini brzuszek a później wielki brzuchol :D
    Jeszcze troszkę i ten ranny też będzie widoczny :)

paaolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:58

• moni28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie spodnie ciążowe swa również za duże. ale kupiłam fajne jeeginsy spodnie jeansowe z gumka w pasie na razie zdają egzamin.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki.Wczoraj w kosciele myslalam ze zemdleje tak slabo mi sie zrobilo ze wyjsc musialam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tetno 150 nie jest normalnym tetnem nawet gdy pojawia sie co jakis czas, takze radze am wizyte u kardiologa i holtera, ja mam wade serca a moje tetno nieraz juz wynosilo po 240 do tego dusznosci nie moglam zlapac powietrza musialam robic sklony, skonczylo sie na zabiegu na serce,i wyszla wada serca po 25 latach

marta
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski wiecie co poszłam z młodym na rekolekcje i płakałam na mszy normalnie mi łzy leciały to jak ksiądz coś powiedział to jak dzieci śpiewały bosh ze ja taka płaczliwa :-D

Anoolka, paaolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha ja beczałam wczoraj na programie Dowborki tym o remoncie mieszkania :)

MartaR.., paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;) A ja ryczałam wczoraj jak bóbr jak oglądałam "Lessie" na Polsacie ;) normalnie zanosiłam się az mój mąż zapytał czy cos mi sie stało.. ;)

Anoolka, MartaR.., moni28 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Hej laski wiecie co poszłam z młodym na rekolekcje i płakałam na mszy normalnie mi łzy leciały to jak ksiądz coś powiedział to jak dzieci śpiewały bosh ze ja taka płaczliwa :-D
    To mnie rozbawiłaś hehe :D Co jak co ale na mszy ? :D

MartaR.. lubi tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ