Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dostalam wczoraj wyniki dodatkowych badan genetycznych, ktore zdecydowalismy z M wykonac na wlasna reke.
    Tak wiec wyniki idealne!!!:):) wiec odetchnelismy :) oczywiscie po takich przejsciach po jakich jestesmy, nic juz dla nas nie jest pewne ale te wyniki uspokoily nas wszystkich :) do tego mamy potwierdzenie, ze bedzie na 100% chlopczyk :)
    W nastepnym tygodniu jedziemy do Polski, mam nadzieje, ze uda nam sie zrobic usg 4D na plytce :)

lubek, MartaR.., agatas, Kakabaka, Monica, Anoolka, paaolka, anka_a, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJAOLI SUPER WIEŚCI. NO I GRATULACJE ŻE BĘDZIE SYNUŚ;]

Dziewczynki, a jak z waszą wagą u mnie 2 kg. na plusie;] [z tego co chyba 1.5 kg. ważą piersi bo są przeogromne;] ]

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 na plusie ;)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też 2 kg na +, i też mi isę wydaje że większość jest w piersiach...Już nie mogę sobie dać rady z tymi piersiami, bo zaraz mi poodpadają :)

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam tez, ze bardzo mi sie poprawily paznokcie i wlosy :) paznokcie sa mocne a wlosy blyszcza i pieknie sie ukladaja (mam do ramion), rewelacja:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy cieszycie sie wygladem a ja na siebie patrzec nie moge heheheh,gorzej niz nastolatka z ta moja cera,zazdroszcze wam :)mam nadzieje,ze to przejsciowe

• lubek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez 2-3 na plusie i to wcale nie w piersiach :(, sa wieksze, ale nieduzo. Przy okazji polece Wam zestawy cwiczen dla kobiet w ciazy, ktore polecila mi inna ciezarowka, cwiczy juz kilka dni i mowi, ze czuje sie super, jak sprezyna, ja zaczynam dzis:
    1. codziennie: https://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE
    2. co dwa dni: https://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKAhttps://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKA
    3. raz na tydzien: https://www.youtube.com/watch?v=MCSFobwvQTg

Kakabaka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cerą tragedia. Jakbym dopiero w okres dojrzewania wchodziła. Jak chodzi o wagę, to na początku ciąży zgubiłam 1kg i tak do dziś zostało. Ale brzuchol mam taki, jakbym w 7 miesiącu była. Nękają mnie zaparcia i wzdęcia :/

Jutro mam USG prenatalne i tak się zastanawiam, czy to jest przez brzuch, czy dopochwowo. Jak u Was było?

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    KAJAOLI SUPER WIEŚCI. NO I GRATULACJE ŻE BĘDZIE SYNUŚ;]

Dziewczynki, a jak z waszą wagą u mnie 2 kg. na plusie;] [z tego co chyba 1.5 kg. ważą piersi bo są przeogromne;] ]

Ja na początku zgubiłam 3 kg, potem przybrałam te 3 kg i w sumie wychodzi na to, że ważę tyle co przed ciążą ;) Piersi mi aż tak bardzo nie urosły ale nadal pobolewają (ale już nie tak jak 3 tyg temu). A jeśli chodzi o cerę to jest jakaś masakra, na policzkach mam pełno czerwonych kropek (wygląda jak jakaś wysypka). Ratuję się fluidem dobrze kryjącym, bez tego ani rusz ;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne odbywają się przez brzuch. Moja twarz to też masakra co chwile mam jakieś sensację. To jest moja druga ciąża więc brzuszek juz mam widoczny jak na 3,5 a wieczxorem brzuchol ogromny na 9 miesiąc.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na razie nic na plusie, a nawet trochę na minusie ;) Chociaż wcale nie wymiotowałam, ani nie miałam mdłości.
    Teraz każdego dnia jak staje na wadze to się spodziewam od razu dwóch kilo w górę :D bo coś czuję że u mnie to będzie skokowe :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    opowiem jaka mnie niemiła przygoda spotkała. Byliśmy na weekend z mężem i znajomymi na wyjeździe w okolice Zamościa. Miasto przepiękne. Polecam :)
    Ale... pech chciał, że zapomniałam swoich kremów do piersi i przeciw rozstępom, a że skóra zaczęła już się intensywnie rozciągać bez tego ani rusz. Więc przy okazji zwiedzania miasta wstąpiłam do małego sklepu z kosmetykami i ziołami na rynku. Pan była tak miły i uprzejmy, że do rany przyłóż. Taki czaruś z siwą brodą. Mojemu mężowi się nie spodobał od razu, a mnie było miło, niestety do czasu. Kupiłam u niego dokładnie takie same balsamy z Bielendy jak używam w domu. I wszystko było pięknie, ładnie aż do momentu, kiedy po kąpieli chciałam ich użyć. Okazało się, że są w połowie puste, a termin ważności minął w marcu.
    Strasznie się wkurzyłam. Taki miły, a okazał się takim patafianem. Jak można sprzedać przeterminowany kosmetyk i to dla kobiet ciężarnych. Okropnie zawiodłam się na człowieku.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabaka obcy człowiek więc nie ma się co przejmować ;) Gorzej jak zawiedzie nas ktoś znajomy/ bliski :P

Jeśli chodzi o preparaty na rozstępy to ja używam oliwkę i lotion z rossmanna, z początku byłam sceptycznie nastawiona ale jak poczytałam opinie to się już nie wahałam ani chwili. Nie dość że tani to jeszcze skuteczny :)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jesteś zadowolona z tej serii bielenda '' sexy mama'' bo zamierzam je zakupic;]

Kakabaka wrote:
    Hej dziewczyny,
    opowiem jaka mnie niemiła przygoda spotkała. Byliśmy na weekend z mężem i znajomymi na wyjeździe w okolice Zamościa. Miasto przepiękne. Polecam :)
    Ale... pech chciał, że zapomniałam swoich kremów do piersi i przeciw rozstępom, a że skóra zaczęła już się intensywnie rozciągać bez tego ani rusz. Więc przy okazji zwiedzania miasta wstąpiłam do małego sklepu z kosmetykami i ziołami na rynku. Pan była tak miły i uprzejmy, że do rany przyłóż. Taki czaruś z siwą brodą. Mojemu mężowi się nie spodobał od razu, a mnie było miło, niestety do czasu. Kupiłam u niego dokładnie takie same balsamy z Bielendy jak używam w domu. I wszystko było pięknie, ładnie aż do momentu, kiedy po kąpieli chciałam ich użyć. Okazało się, że są w połowie puste, a termin ważności minął w marcu.
    Strasznie się wkurzyłam. Taki miły, a okazał się takim patafianem. Jak można sprzedać przeterminowany kosmetyk i to dla kobiet ciężarnych. Okropnie zawiodłam się na człowieku.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też używam oliwko babydream fur mama z rossmana, a rano używam kremu na rozstępy dla kobier w ciąży, ale już nie pamiętam z jakiej firmy..

betina89, sylwia1985 lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Czy jesteś zadowolona z tej serii bielenda '' sexy mama'' bo zamierzam je zakupic;]
    Jak na razie nie mam powodu narzekać. Używam i jest dobrze, rozstępów brak, skóra już nie swędzi, więc jestem zadowolona :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, okropny facet. Nie moglas mu tego zwrocic?
    Tez bym sie zdenerwowala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:54

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie sa bezwzgledni, wlasnie probuje zalatwic internet dla babci w Polsce. Orange proponuje taki abonament i jako prezent oferuje tabletke numeryczna. Skontaktowalam sie z nimi zeby dowiedziec sie jaka to tabletka i czy mozna na niej zainstalowac Skype bo tylko o to mi chodzi, zeby miec kontakt wizualny z dziadkami. A ta babka z orange mowi, ze mam najpierw wykupic abonament na dwa lata i dopiero wtedy o wszystkim zostane poinformowana. Co za kretacze. Oczywiscie juz im podziekowalam. Znajde cos innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:00

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam bielendy sexy mama i oliwki. Ostatnio oslabienia mam. Wychodze z domu poty mnie oblewaja, w glowie kreci, ehhh

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ciesze sie Kajaoli z takich wiesci :)
    ja nadal mam bakterie w moczu, bardzo liczne :( wiec chyba jakies zapalenie bo miesiac jadlam zurawine i bralam urinal i sie zwiekszylo, i krew moczu tez wzrosla, wiec jutro doktorek zrobi posiew pewnie i bedziemy lykac cos antybiotykowego :(
    poza tym zastanawiam sie czy w piatek odbedzie sie moje genetyczne, gdyz 28 marca mialam miec kontrolne na tamten czas myslac ze ide w 10w5d, ale podczas badania okazalo sie po pierwsze ze przyjmuje nie moj lekarz a po drugie ze dzidzia ejst starsza i ma juz 11w4d, wiec ten mlody doktorek stwierdzil ze ejstesmy juz w stanie zrobic genetyczne i zmierzyl przeziernosc, sprawdzal kosc nosowa itp itd. i kazal m ito pokazac jutro na wizycie u mojego ginka, i teraz sie martwie ze jutro moj ginek mi odbierze mozliwosc zobaczenia malenstwa w piatek :( bo powie ze skoro juz zmierzone itd to po co drugi raz po 2 tyg robic i zebym odwolala. a jest taki troche starej daty wiec uwaza ze za duzo usg to nei tak dobrze. takze uwazam ze mi odwola na 98% :( ale wtedy zamaist czekac do 16 tc na pojscie z mezem na 4d pojde wczesniej :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ