X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dostalam wczoraj wyniki dodatkowych badan genetycznych, ktore zdecydowalismy z M wykonac na wlasna reke.
    Tak wiec wyniki idealne!!!:):) wiec odetchnelismy :) oczywiscie po takich przejsciach po jakich jestesmy, nic juz dla nas nie jest pewne ale te wyniki uspokoily nas wszystkich :) do tego mamy potwierdzenie, ze bedzie na 100% chlopczyk :)
    W nastepnym tygodniu jedziemy do Polski, mam nadzieje, ze uda nam sie zrobic usg 4D na plytce :)

lubek, MartaR.., agatas, Kakabaka, Monica, Anoolka, paaolka, anka_a, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJAOLI SUPER WIEŚCI. NO I GRATULACJE ŻE BĘDZIE SYNUŚ;]

Dziewczynki, a jak z waszą wagą u mnie 2 kg. na plusie;] [z tego co chyba 1.5 kg. ważą piersi bo są przeogromne;] ]

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 na plusie ;)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też 2 kg na +, i też mi isę wydaje że większość jest w piersiach...Już nie mogę sobie dać rady z tymi piersiami, bo zaraz mi poodpadają :)

Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam tez, ze bardzo mi sie poprawily paznokcie i wlosy :) paznokcie sa mocne a wlosy blyszcza i pieknie sie ukladaja (mam do ramion), rewelacja:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy cieszycie sie wygladem a ja na siebie patrzec nie moge heheheh,gorzej niz nastolatka z ta moja cera,zazdroszcze wam :)mam nadzieje,ze to przejsciowe

• lubek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez 2-3 na plusie i to wcale nie w piersiach :(, sa wieksze, ale nieduzo. Przy okazji polece Wam zestawy cwiczen dla kobiet w ciazy, ktore polecila mi inna ciezarowka, cwiczy juz kilka dni i mowi, ze czuje sie super, jak sprezyna, ja zaczynam dzis:
    1. codziennie: https://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE
    2. co dwa dni: https://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKAhttps://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKA
    3. raz na tydzien: https://www.youtube.com/watch?v=MCSFobwvQTg

Kakabaka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cerą tragedia. Jakbym dopiero w okres dojrzewania wchodziła. Jak chodzi o wagę, to na początku ciąży zgubiłam 1kg i tak do dziś zostało. Ale brzuchol mam taki, jakbym w 7 miesiącu była. Nękają mnie zaparcia i wzdęcia :/

Jutro mam USG prenatalne i tak się zastanawiam, czy to jest przez brzuch, czy dopochwowo. Jak u Was było?

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    KAJAOLI SUPER WIEŚCI. NO I GRATULACJE ŻE BĘDZIE SYNUŚ;]

Dziewczynki, a jak z waszą wagą u mnie 2 kg. na plusie;] [z tego co chyba 1.5 kg. ważą piersi bo są przeogromne;] ]

Ja na początku zgubiłam 3 kg, potem przybrałam te 3 kg i w sumie wychodzi na to, że ważę tyle co przed ciążą ;) Piersi mi aż tak bardzo nie urosły ale nadal pobolewają (ale już nie tak jak 3 tyg temu). A jeśli chodzi o cerę to jest jakaś masakra, na policzkach mam pełno czerwonych kropek (wygląda jak jakaś wysypka). Ratuję się fluidem dobrze kryjącym, bez tego ani rusz ;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne odbywają się przez brzuch. Moja twarz to też masakra co chwile mam jakieś sensację. To jest moja druga ciąża więc brzuszek juz mam widoczny jak na 3,5 a wieczxorem brzuchol ogromny na 9 miesiąc.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na razie nic na plusie, a nawet trochę na minusie ;) Chociaż wcale nie wymiotowałam, ani nie miałam mdłości.
    Teraz każdego dnia jak staje na wadze to się spodziewam od razu dwóch kilo w górę :D bo coś czuję że u mnie to będzie skokowe :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    opowiem jaka mnie niemiła przygoda spotkała. Byliśmy na weekend z mężem i znajomymi na wyjeździe w okolice Zamościa. Miasto przepiękne. Polecam :)
    Ale... pech chciał, że zapomniałam swoich kremów do piersi i przeciw rozstępom, a że skóra zaczęła już się intensywnie rozciągać bez tego ani rusz. Więc przy okazji zwiedzania miasta wstąpiłam do małego sklepu z kosmetykami i ziołami na rynku. Pan była tak miły i uprzejmy, że do rany przyłóż. Taki czaruś z siwą brodą. Mojemu mężowi się nie spodobał od razu, a mnie było miło, niestety do czasu. Kupiłam u niego dokładnie takie same balsamy z Bielendy jak używam w domu. I wszystko było pięknie, ładnie aż do momentu, kiedy po kąpieli chciałam ich użyć. Okazało się, że są w połowie puste, a termin ważności minął w marcu.
    Strasznie się wkurzyłam. Taki miły, a okazał się takim patafianem. Jak można sprzedać przeterminowany kosmetyk i to dla kobiet ciężarnych. Okropnie zawiodłam się na człowieku.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabaka obcy człowiek więc nie ma się co przejmować ;) Gorzej jak zawiedzie nas ktoś znajomy/ bliski :P

Jeśli chodzi o preparaty na rozstępy to ja używam oliwkę i lotion z rossmanna, z początku byłam sceptycznie nastawiona ale jak poczytałam opinie to się już nie wahałam ani chwili. Nie dość że tani to jeszcze skuteczny :)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jesteś zadowolona z tej serii bielenda '' sexy mama'' bo zamierzam je zakupic;]

Kakabaka wrote:
    Hej dziewczyny,
    opowiem jaka mnie niemiła przygoda spotkała. Byliśmy na weekend z mężem i znajomymi na wyjeździe w okolice Zamościa. Miasto przepiękne. Polecam :)
    Ale... pech chciał, że zapomniałam swoich kremów do piersi i przeciw rozstępom, a że skóra zaczęła już się intensywnie rozciągać bez tego ani rusz. Więc przy okazji zwiedzania miasta wstąpiłam do małego sklepu z kosmetykami i ziołami na rynku. Pan była tak miły i uprzejmy, że do rany przyłóż. Taki czaruś z siwą brodą. Mojemu mężowi się nie spodobał od razu, a mnie było miło, niestety do czasu. Kupiłam u niego dokładnie takie same balsamy z Bielendy jak używam w domu. I wszystko było pięknie, ładnie aż do momentu, kiedy po kąpieli chciałam ich użyć. Okazało się, że są w połowie puste, a termin ważności minął w marcu.
    Strasznie się wkurzyłam. Taki miły, a okazał się takim patafianem. Jak można sprzedać przeterminowany kosmetyk i to dla kobiet ciężarnych. Okropnie zawiodłam się na człowieku.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też używam oliwko babydream fur mama z rossmana, a rano używam kremu na rozstępy dla kobier w ciąży, ale już nie pamiętam z jakiej firmy..

betina89, sylwia1985 lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Czy jesteś zadowolona z tej serii bielenda '' sexy mama'' bo zamierzam je zakupic;]
    Jak na razie nie mam powodu narzekać. Używam i jest dobrze, rozstępów brak, skóra już nie swędzi, więc jestem zadowolona :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka, okropny facet. Nie moglas mu tego zwrocic?
    Tez bym sie zdenerwowala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:54

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie sa bezwzgledni, wlasnie probuje zalatwic internet dla babci w Polsce. Orange proponuje taki abonament i jako prezent oferuje tabletke numeryczna. Skontaktowalam sie z nimi zeby dowiedziec sie jaka to tabletka i czy mozna na niej zainstalowac Skype bo tylko o to mi chodzi, zeby miec kontakt wizualny z dziadkami. A ta babka z orange mowi, ze mam najpierw wykupic abonament na dwa lata i dopiero wtedy o wszystkim zostane poinformowana. Co za kretacze. Oczywiscie juz im podziekowalam. Znajde cos innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:00

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam bielendy sexy mama i oliwki. Ostatnio oslabienia mam. Wychodze z domu poty mnie oblewaja, w glowie kreci, ehhh

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ciesze sie Kajaoli z takich wiesci :)
    ja nadal mam bakterie w moczu, bardzo liczne :( wiec chyba jakies zapalenie bo miesiac jadlam zurawine i bralam urinal i sie zwiekszylo, i krew moczu tez wzrosla, wiec jutro doktorek zrobi posiew pewnie i bedziemy lykac cos antybiotykowego :(
    poza tym zastanawiam sie czy w piatek odbedzie sie moje genetyczne, gdyz 28 marca mialam miec kontrolne na tamten czas myslac ze ide w 10w5d, ale podczas badania okazalo sie po pierwsze ze przyjmuje nie moj lekarz a po drugie ze dzidzia ejst starsza i ma juz 11w4d, wiec ten mlody doktorek stwierdzil ze ejstesmy juz w stanie zrobic genetyczne i zmierzyl przeziernosc, sprawdzal kosc nosowa itp itd. i kazal m ito pokazac jutro na wizycie u mojego ginka, i teraz sie martwie ze jutro moj ginek mi odbierze mozliwosc zobaczenia malenstwa w piatek :( bo powie ze skoro juz zmierzone itd to po co drugi raz po 2 tyg robic i zebym odwolala. a jest taki troche starej daty wiec uwaza ze za duzo usg to nei tak dobrze. takze uwazam ze mi odwola na 98% :( ale wtedy zamaist czekac do 16 tc na pojscie z mezem na 4d pojde wczesniej :)

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ