Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a do tego cos sie podziebiłam, mam jakis stan podgoraczkowy, od kad otworze cozy to kicham, ciagle mnie rkeci w nosie i kicham a nos zatkany, zatoki wlasciwie i ani w to ani w tamto, meidzy brwiami cuzje jakby mi ktos wsadzil balon, i bol glowy rpzez to...... zapytam ginka jutro co na to poradzic, a jesli steirdzi ze antybiotyk jakis na takie problemy to juz nei jego zakres tylko rodzinnej to pojde w czwartek do rodzinnej neich m icos da na te zatoki, bo ilez mozna meic chore..
-
Kajaoli wrote:Kakabaka, okropny facet. Nie moglas mu tego zwrocic?
Tez bym sie zdenerwowala..
Ale ostrzegam dziewczyny mieszkające w pobliżu.
-
Scescie, bidulka straszna z ciebie. Dbaj o siebie i lecz szybko te infekcje.
A ja wlasnie zalatwilam sobie Usg 4D w trakcie pobytu w PL od razu po swietachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 13:04
Madź lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieje, ze mimo wszystko, Kakabaka, weekend wam sie udal my tez juz zarezerwowalismy w maju dwa krotkie pobyty nad morzem, powinno juz wtedy byc cieplutko i slonecznie (mamy nadzieje)
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Mam nadzieje, ze mimo wszystko, Kakabaka, weekend wam sie udal my tez juz zarezerwowalismy w maju dwa krotkie pobyty nad morzem, powinno juz wtedy byc cieplutko i slonecznie (mamy nadzieje)
Ja jestem po pobycie nad morzem. Byliśmy w ten weekend w Dąbkach pod Darłowem Pogoda dopisała i wróciliśmy wypoczęci
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajoli mam niedyskretne pytanie też robiłam test pappa i wolną BHCG, ale czekam na interpretację i się martwie...możesz napisać jakie miałas wyniki tylko jak masz w tych jednostkach IU/L ?
I jeszcze dopisze byłam dziś na USG na NFZ genetyczne...babka robiła mi je niacałe 10 min...nic nie mówiłam, że byłam prywanie i robił 40 min, a ona rach ciach i już... bez sensu, mały się ruszał ale ja nic nie widziałam tylko mąż ale co najśmieszniejsze w sobote miał 5cm, a dziś 3 dni później 5,8!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 16:07
-
Hej dziewczyny, jestem "nowa" na forum, ale termin mam na 27 pazdziernika wedlug OM. Mam 32 lata i udalo sie za pierwszym razem.. z reszta jak i przy pierwszej ciazy. Podobno po tabletkach latwiej no i w moim przypadku dwa razy to sie sprawdzilo.. pozdrawiam wszystkie Panie
lubek, Madź, MartaR.., Anoolka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Kochane nie piszę często bo pracuje przy kompie po 9 godzin więc tylko czytam a na pisanie już sił nie mam za bardzo. Cieszę się że wszystkie badania wychodzą super i lepiej się czujecie bo ja akurat jestem szczęściarą nie wymiotowałam ani razu:)No i pochwale się ja dziś także miałam badania prenatalne no i wszystko w najlepszym porządku, dziecko zdrowe książkowo ułożone, ale mój maluszek ssał cały czas kciuk więc ciężko było obejrzeć nosek ale w końcu się udało. Jestem bardzo szczęśliwa cieszę się i Waszym szczęściem:) aa i prawdopodobnie będzie chłopiec ale powiedział że jeszcze za wcześnie 13 tydzień coś tam między nóżkami było nie da się ukryć pozdrawiam Kochane trzymajcie się ciepło z fasolkami:))
lubek, Kajaoli, MartaR.., Madź, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Loveyou, przygotowalam ci swoje wyniki ale sama nie potrafie ich zinterpretowac, pisze tylko to co widze na kartce. Mam nadzieje, ze pojecia medyczne polskie i francuskie sa podobne, zebys mogla sprawdzic swoje. Pamietaj, ze kazdy jest inny wiec jak bedziesz miala inne wyniki niz ja to nie znaczy od razu, ze cos jest nie tak.
Robilam test PAPP-A ale dodatkowo zdecydowalismy z M ze zrobimy test Harmony, ktorego wyniki sprawdzaja sie w 99% jak przy amniopunkcji. Tylko ze test Harmony to proste pobranie krwi a nie wod plodowych i nie ma ryzyka poronienia. Nie wiem czy o tym slyszalas, podobno to niedawno pojawilo sie na rynku.
A oto wyniki PAPP-A:
PAPP-A
2800,0 mU/l
0,93 MoM
BhCG
18,5 ng/ml
0,53 MoM
CN
0,96 MoM
Ryzyko : 1/6000 -
Loveyou, gdybys nie byla pewna interpretacji wynikow to polecam ci test Nifty , mozesz go wykonac w Polsce bez problemu. To jest odpowiednik tego testu Harmony, ktory ja robilam dodatkowo. Tak jak pisalam wczesniej , test ten daje taka sama pewnosc jak amniopunkcja ale nie stanowi zagrozenia dla ciazy bo jest to proste pobranie krwi. Niestety kosztuje drogo bo 2500 zl.
Jesli chcesz, to mozesz sobie o tym poczytac:
http://www.genomed.pl/index.php/en/test-nifty