X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam drugi trymestr :)
    A wieczorem mam wizytę u ginka z badaniami prenatalnymi. Wizytę mam dopiero na 20:20 więc o wynikach dam znać jutro :)
    Mam dzisiaj dzień niecierpliwego wyczekiwania :)
    Aha! I badałam dzisiaj ponownie mocz i PH spadło z 7.0 na 5.0 więc pewnie się potwierdzi to moje przeczucie na dziewczynkę :)

Anoolka, MartaR.., Kajaoli, MOI, lubek, Madź lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wczoraj Ovu pozytywnie mnie zaskoczył i dostałam miesiąc abonamentu gratis w przeprosinach za awarię serwera :D Wy też dostałyście?

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi PH wzrosło do 7,5 wiec chyba chłopak się szykuje...

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem jak sie sprawdza wasze przeczucia :) czekam z niecierpliwoscia na wiesci :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie panika dopadła. Przeczytałam na fejsie info od dziewczyny która dostała potwierdzenie, że jej maluszek ma zespół downa i teraz o niczym innym nie moge myśleć. Aż płakać mi się chce, że z moim Dzidziolkiem możne coś być nie tak. Matko jedyna ale się boję.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana daj znać co z Twoimi zatokami. Sama cierpię ostatnio z bólu zatok i głowy, a wizytę u laryngologa mam dopiero jutro.

scęście
    ''zapytam ginka jutro co na to poradzic, a jesli steirdzi ze antybiotyk jakis na takie problemy to juz nei jego zakres tylko rodzinnej to pojde w czwartek do rodzinnej neich m icos da na te zatoki, bo ilez mozna meic chore.''

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:04

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka nawet tak nie myśl, nie nakręcaj się, bo zmartwienie szkodzi dziecku, myślimy pozytywnie - będziemy miały zdrowe i szczęśliwe dzieci, koniec :)

Kakabaka, MartaR.. lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka to ty w moich okolicach mieszkasz? Ja w Rzeszowie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam babydream z rossmana i powiem wam ze lubie ten balsamik choc jest dosc maly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:40

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w maju skoncze 36 lat wiec ryzyko urodzenia dziecka z zespolem downa moze byc u mnie duze, ale czy przez to mniej bym kochala swoje dziecko? nie sadze, nie zamartwiajcie sie na zapas, bo to niczemu nie sluzy, napewno z waszymi maluchami wszystko jest ok. :) :)

Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczyny czytajcie składy na balsamach i kremach i unikajcie jak ognia parabenów. Ja używam bio - oil (choć w składzie głównie parafina - która blokuje wchłanianie się witamin). A w internecie można znaleźć naprawdę niedrogie naturalne oleje i ekstrakty ma rozstępy i cellulit.
    Naprawdę nie warto faszerować się chemią siebie i maluszka, czasem warto dołożyć parę złotych i być spokojnym :)

MOI lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach, popieram w 100% Czytanie składów to podstawa!!!
    Nie rozumiem dlaczego używasz bio-oil, skoro zdajesz sobie sprawę z zawartości parafiny?? Słyszałam co prawda, że są osoby zadowolone z tego olejku, ale zastanawiam się jakie ma faktycznie działanie, skoro inne wartościowe substancje w nim zawarte nie mają szans właśnie przez parafinę...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kakabaka to ty w moich okolicach mieszkasz? Ja w Rzeszowie
    Mieszkam w Poznaniu,a w Twoich okolicach byliśmy tylko na trzy dni bo mąż miał spotkanie z prokuratorem w Jarosławiu i klientem w więzieniu w Przemyślu :)
    Więc skoro i tak musiał jechać tak daleko to czemu nie połączyć przyjemnego z pożytecznym :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mieszkam w Poznaniu,a w Twoich okolicach byliśmy tylko na trzy dni bo mąż miał spotkanie z prokuratorem w Jarosławiu i klientem w więzieniu w Przemyślu :)
    Więc skoro i tak musiał jechać tak daleko to czemu nie połączyć przyjemnego z pożytecznym :)
    o szkoda a juz myslalam ze bedr miala nowa kolezanke:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    renatkach, popieram w 100% Czytanie składów to podstawa!!!
    Nie rozumiem dlaczego używasz bio-oil, skoro zdajesz sobie sprawę z zawartości parafiny?? Słyszałam co prawda, że są osoby zadowolone z tego olejku, ale zastanawiam się jakie ma faktycznie działanie, skoro inne wartościowe substancje w nim zawarte nie mają szans właśnie przez parafinę...

używam bo dostałam :) i chce go wysmarować :p a że nie szkodzi to stwierdziłam, że może na początek wystarczy, a jak już wysmaruję to kupiłam sobie: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_6&products_id=1227
    myślę, że będzie lepszy ;)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    o szkoda a juz myslalam ze bedr miala nowa kolezanke:)
    Też cierpię na samotność :) Nie ma żadnej dziewczyny z okolic Poznania, a przynajmniej się nie ujawniają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Lublina jakby co :) :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    używam bo dostałam :) i chce go wysmarować :p a że nie szkodzi to stwierdziłam, że może na początek wystarczy, a jak już wysmaruję to kupiłam sobie: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_6&products_id=1227
    myślę, że będzie lepszy ;)

Fajny, ale tani nie jest. Ja stawiam na prostotę, czyli czysty olejek ze słodkich migdałów. Polecam!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jest go dużo, 210ml, a ten bio oil kosztuje 30zł za 60ml :/ a olejek z migdałów też nie taki tani ;) ale będę szukać chyba, że masz coś pod ręką taniego :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta oliwka z rossmanna na rozstępy ma mix olejów:
    " zawiera wysokiej jakości olejek migdałowy, makadamia, jojoba, olej sojowy i słonecznikowy, a także witaminę E, nie zawiera olejów mineralnych, barwników i konserwantów. Olejek perfumowany, nie zawiera alergenów"

Zresztą tu jest recenzja z wizażu:
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:53

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ