X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam drugi trymestr :)
    A wieczorem mam wizytę u ginka z badaniami prenatalnymi. Wizytę mam dopiero na 20:20 więc o wynikach dam znać jutro :)
    Mam dzisiaj dzień niecierpliwego wyczekiwania :)
    Aha! I badałam dzisiaj ponownie mocz i PH spadło z 7.0 na 5.0 więc pewnie się potwierdzi to moje przeczucie na dziewczynkę :)

Anoolka, MartaR.., Kajaoli, MOI, lubek, Madź lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wczoraj Ovu pozytywnie mnie zaskoczył i dostałam miesiąc abonamentu gratis w przeprosinach za awarię serwera :D Wy też dostałyście?

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi PH wzrosło do 7,5 wiec chyba chłopak się szykuje...

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem jak sie sprawdza wasze przeczucia :) czekam z niecierpliwoscia na wiesci :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie panika dopadła. Przeczytałam na fejsie info od dziewczyny która dostała potwierdzenie, że jej maluszek ma zespół downa i teraz o niczym innym nie moge myśleć. Aż płakać mi się chce, że z moim Dzidziolkiem możne coś być nie tak. Matko jedyna ale się boję.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana daj znać co z Twoimi zatokami. Sama cierpię ostatnio z bólu zatok i głowy, a wizytę u laryngologa mam dopiero jutro.

scęście
    ''zapytam ginka jutro co na to poradzic, a jesli steirdzi ze antybiotyk jakis na takie problemy to juz nei jego zakres tylko rodzinnej to pojde w czwartek do rodzinnej neich m icos da na te zatoki, bo ilez mozna meic chore.''

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:04

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka nawet tak nie myśl, nie nakręcaj się, bo zmartwienie szkodzi dziecku, myślimy pozytywnie - będziemy miały zdrowe i szczęśliwe dzieci, koniec :)

Kakabaka, MartaR.. lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka to ty w moich okolicach mieszkasz? Ja w Rzeszowie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam babydream z rossmana i powiem wam ze lubie ten balsamik choc jest dosc maly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 10:40

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w maju skoncze 36 lat wiec ryzyko urodzenia dziecka z zespolem downa moze byc u mnie duze, ale czy przez to mniej bym kochala swoje dziecko? nie sadze, nie zamartwiajcie sie na zapas, bo to niczemu nie sluzy, napewno z waszymi maluchami wszystko jest ok. :) :)

Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczyny czytajcie składy na balsamach i kremach i unikajcie jak ognia parabenów. Ja używam bio - oil (choć w składzie głównie parafina - która blokuje wchłanianie się witamin). A w internecie można znaleźć naprawdę niedrogie naturalne oleje i ekstrakty ma rozstępy i cellulit.
    Naprawdę nie warto faszerować się chemią siebie i maluszka, czasem warto dołożyć parę złotych i być spokojnym :)

MOI lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach, popieram w 100% Czytanie składów to podstawa!!!
    Nie rozumiem dlaczego używasz bio-oil, skoro zdajesz sobie sprawę z zawartości parafiny?? Słyszałam co prawda, że są osoby zadowolone z tego olejku, ale zastanawiam się jakie ma faktycznie działanie, skoro inne wartościowe substancje w nim zawarte nie mają szans właśnie przez parafinę...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kakabaka to ty w moich okolicach mieszkasz? Ja w Rzeszowie
    Mieszkam w Poznaniu,a w Twoich okolicach byliśmy tylko na trzy dni bo mąż miał spotkanie z prokuratorem w Jarosławiu i klientem w więzieniu w Przemyślu :)
    Więc skoro i tak musiał jechać tak daleko to czemu nie połączyć przyjemnego z pożytecznym :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mieszkam w Poznaniu,a w Twoich okolicach byliśmy tylko na trzy dni bo mąż miał spotkanie z prokuratorem w Jarosławiu i klientem w więzieniu w Przemyślu :)
    Więc skoro i tak musiał jechać tak daleko to czemu nie połączyć przyjemnego z pożytecznym :)
    o szkoda a juz myslalam ze bedr miala nowa kolezanke:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    renatkach, popieram w 100% Czytanie składów to podstawa!!!
    Nie rozumiem dlaczego używasz bio-oil, skoro zdajesz sobie sprawę z zawartości parafiny?? Słyszałam co prawda, że są osoby zadowolone z tego olejku, ale zastanawiam się jakie ma faktycznie działanie, skoro inne wartościowe substancje w nim zawarte nie mają szans właśnie przez parafinę...

używam bo dostałam :) i chce go wysmarować :p a że nie szkodzi to stwierdziłam, że może na początek wystarczy, a jak już wysmaruję to kupiłam sobie: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_6&products_id=1227
    myślę, że będzie lepszy ;)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    o szkoda a juz myslalam ze bedr miala nowa kolezanke:)
    Też cierpię na samotność :) Nie ma żadnej dziewczyny z okolic Poznania, a przynajmniej się nie ujawniają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Lublina jakby co :) :)

• MOI Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    używam bo dostałam :) i chce go wysmarować :p a że nie szkodzi to stwierdziłam, że może na początek wystarczy, a jak już wysmaruję to kupiłam sobie: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_6&products_id=1227
    myślę, że będzie lepszy ;)

Fajny, ale tani nie jest. Ja stawiam na prostotę, czyli czysty olejek ze słodkich migdałów. Polecam!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jest go dużo, 210ml, a ten bio oil kosztuje 30zł za 60ml :/ a olejek z migdałów też nie taki tani ;) ale będę szukać chyba, że masz coś pod ręką taniego :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta oliwka z rossmanna na rozstępy ma mix olejów:
    " zawiera wysokiej jakości olejek migdałowy, makadamia, jojoba, olej sojowy i słonecznikowy, a także witaminę E, nie zawiera olejów mineralnych, barwników i konserwantów. Olejek perfumowany, nie zawiera alergenów"

Zresztą tu jest recenzja z wizażu:
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 11:53

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ