Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KOCHANIENKA DAJ ZNAĆ JAK PO WIZYCIE;]WŁASNIE WYBIERAM SIE DO LARYNGOLOGA BO JUZ NIE DAJE RADY Z TYMI ZATOKAMI. A TOBIE CO LEKARZ POLECIŁ;]
Scęście wrote:hej
ciesze sie Kajaoli z takich wiesci
ja nadal mam bakterie w moczu, bardzo liczne wiec chyba jakies zapalenie bo miesiac jadlam zurawine i bralam urinal i sie zwiekszylo, i krew moczu tez wzrosla, wiec jutro doktorek zrobi posiew pewnie i bedziemy lykac cos antybiotykowego
poza tym zastanawiam sie czy w piatek odbedzie sie moje genetyczne, gdyz 28 marca mialam miec kontrolne na tamten czas myslac ze ide w 10w5d, ale podczas badania okazalo sie po pierwsze ze przyjmuje nie moj lekarz a po drugie ze dzidzia ejst starsza i ma juz 11w4d, wiec ten mlody doktorek stwierdzil ze ejstesmy juz w stanie zrobic genetyczne i zmierzyl przeziernosc, sprawdzal kosc nosowa itp itd. i kazal m ito pokazac jutro na wizycie u mojego ginka, i teraz sie martwie ze jutro moj ginek mi odbierze mozliwosc zobaczenia malenstwa w piatek bo powie ze skoro juz zmierzone itd to po co drugi raz po 2 tyg robic i zebym odwolala. a jest taki troche starej daty wiec uwaza ze za duzo usg to nei tak dobrze. takze uwazam ze mi odwola na 98% ale wtedy zamaist czekac do 16 tc na pojscie z mezem na 4d pojde wczesniej -
Ja też już po usg prenatalnym.
Maluszek ma 5,65cm, przezierność prawidłowa, kość nosowa jest. Serduszko pracuje prawidłowo i reszta narządów również.
Tętno miał 174 ud/min.
U nas praktycznie całe usg spał i nie chciał się przekręcić, tylko paluszka sobie do buzi wsadził Pod koniec zaczął podskakiwać i lekarz się śmiał, że jak go prosił, to spał, a jak już się namęczył, żeby wszystko posprawdzać, to maluszek się obudził
Następna wizyta 5 maja.
A tak przy okazji się wam pochwalę, że z mężem znaleźliśmy bardzo fajne mieszkanko i zaraz po świętach się przeprowadzamy do nowego gniazdka
Buziaczki śle jak zawsze dla wszystkich mamusieklubek, Kakabaka, MOI, Anoolka, paaolka, Madź, mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki to ja też się pochwalę. Własnie wróciłam z usg. Dzidźka ma 5.5cm, przezierność mniej niż 2, kośc nosowa jest . Tak machała łapkami, że nic nie dało się więcej podejrzeć
MOI, agatas, lubek, paaolka, Kakabaka, Anoolka, Madź, mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MOI byłam u laryngologa i przypisał mi te własnie leki, mówiąc że są bezpieczne
ale ja z tych niedowiarków i chciałam się dopytać bo to są jakieś leki homopatyczne byłam nawet z recepta u swojego gina a on mi oznajmił że by sprawdzić na ulotce leku i skoro laryngolog wie o ciąży to wie jakie leki przypisać.
MOI wrote:Moni28, ja bym nie brała na własną rękę, lepiej poradzić się lekarza. -
nick nieaktualny
-
sinupret jest bezpieczny w ciąży jest dużo tego w internecie natomiast tego drugiego leku jest jedna tylko opinia że niby można. ale miałam nadzieje że może któraś z was stosowała z tych leków lub słyszała jakieś opinie.
Anoolka wrote:Moni ja bym posprawdzała na necie, kiedyś rodzinny próbował mi wmówić że concor jest bezpieczny w ciąży. Jednym słowem konował. -
Wczoraj miałam badanie prenatalne, kość nosowa jest, przezierność karkowa prawidłowa, serduszko bije, ogólnie wszystko ok, Pani mierzyła mam maluszka, podskakiwał, nie chciał się odwrócić(uparciuch) i musiałam udać się na 30 minutowy szybki spacer aby maleństwo się odpowiednio ułożyło...na szczęście później już było grzeczne i wszystkie pomiary się udały.
Dzisiaj zaczęłam II trymestrpaaolka, agatas, Anoolka, Kajaoli, Madź, MartaR.., MOI, lubek, sylwia1985, mała_mi, Kakabaka lubią tę wiadomość