Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paaolka wrote:ao12. no to super ze wszystko w porzadku u Twojego maluszka
Ale chyba cos sie nie zgadza z Twoim suwaczkiem..bo II trymestr zaczyna sie od 14 tyg..
dzieciątko okazało się starsze i termin porodu też się zmienił na 16 październikapaaolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
ao12. wrote:no nie zgadza się, będę musiała to jakoś zmienić,
dzieciątko okazało się starsze i termin porodu też się zmienił na 16 października
Aaaa no to wszystko jasne super ze dzidzia tak rosnie
Ja ide w poniedzialek na usg prenatalne..zobaczymy co u mojego malucha slychac, juz nie moge sie doczekacAnoolka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny, ja wczoraj miałam prenatalne, lekarz powiedział że dziecko zdrowe, kość nosoba widoczna, serce bija (154 ud/min), przezierność 2 mm (troche wydaje mi się duża, ale lekarz powiedział że jest prawidłowa)
Maluszek ma juz 7 cm i wg usg jesteśmy o tydzień do przodu!!
Płci nie dało się zobaczyć
A powiedzcie mi, ja mam teraz określić wiek ciąży? Wg swoich wyliczeń czy wg usg?MOI, paaolka, lubek, Madź, Kajaoli, mała_mi, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie czy jeśli wyszło Wam wszystko ok wręcz idealnie na USG prenatalnym to czy dalej zdecydujecie się jeszcze na test PAPPA??proszę powiedzcie co o tym sądzicie?miałam USG wszystko książkowo jak się wyraził lekarz, ale powiedział że mogę dla siebie bo nie muszę zrobić ten test PAPPA.Dodam że nie mam w rodzinie żadnych dzieci z wadami, mam 33 lata i chyba dziś ostatni dzwonek na ten test.W internecie różne opinie na temat testu. Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam cieplutko
-
Ja też mam takie ukłucia. Czasem jakby prawy jajnik, czasem centralnie macica, a innym razem bardziej na dole, jakby pochwa/szyjka. Nie jest to bardzo uciążliwe, więc myślę, że nie dzieje się nic złego
Monica, to zależy od zasobności portfela, ale też Twoich przekonań. Jeśli miałabyś całą ciążę się zamartwiać, bo nie zrobiłaś testu, to lepiej go wykonać. Moim zdaniem nie jest to jednak konieczne, zwłaszcza, że jak sama piszesz, ciąża książka i nie ma takich przypadków w Twojej rodzinie. Ja te testy odpuściłam, ale decyzja należy do Ciebie -
nick nieaktualnyJa jestem po wizycie i normalnie miałam nie mieć usg ale pan doktor dla mojego spokoju zrobił mi szybciutkie usg żebym mogła zobaczyć że serduszko bije i że dzieciaczek się rusza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59
paaolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Yupi ide jutro zrobic wkoncu odrosty bo patrzec nie moge na siebie,ale wolalam poczekac az zaczne 2 trymestr zeby dziwactwa nie powychodzily na glowie
A dziwactwa na glowie mogą powychodzić niezależnie od trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 14:13
-
anoolka ty sie ciesz ze masz nakoniec maja kochana ja poszlam ostatnio do rejestracji i mowie ze chcialam sie zarejstrowac do kardiologa tak na sierpien bo mam wade serca i musze miec konsultacje pod wzgledem porodu a pani mowi do mnie ze na listopad wolne terminy moja mina byla poprostu bezcenna, wyjasnilam pani oco chodzi i w ogole a ona do mnie zebym poszla gdzie indziej mowie do niej ze nie bo to jest moj lekarz prowadzacy, to kazala mi podejsc w sierpniu i zapyac czy mnie przyjmie, poprostu paranoja.marta