Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak wiek ciąży z usg jest inny niż ten który liczę sama i który liczy mi Belly, to jak mam liczyć?
    Bo wg usg ciąża jest o tydzień starsza niż z moich wyliczeń...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja nie mam niestety polsat cafe a szkoda :(

na ipli możesz oglądać :)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki od 24 kwietnia w lidlu będą fajne spodnie jeginsy z gumką w pasie w bardzo fajnych kolorach, godne polecenia cena też niczemu sobie;]

Anoolka, paaolka, Madź, Monica, MOI lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni dzięki za info :) będzie trzeba upolować :)

• marta83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anoolka to dobrze kochana ze u ciebie tak bo tutaj to jest jakas parodia. kobiety w ciazy maja dobra opieke, hehe jak zaplacimy to mamy, w innych krajach maja lepiej. a ty z tym serduszkiem tak z tym szybszym tetnem itp ???????? to pamietaj zeby ci dala holtera bo samo ekg moze ci nic nie pokazac, ja jeszcze bede musiala zaliczyc endykronologa i zobaczyc czy mi sie guzki nie powiekszyly przez te hormony

marta
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja licze z OM i tego sie bede trzymac, gdyz kazdy lekarz mowi ze jest jeden sposob liczenia tygodni ciazy, z OM. a usg to za kazdym razem zmienia termin, moja dzidzia na jednym jest 3 dni mlodsza na drugim 3 dni starsza a na 3 robionym kilka dni p odrugim o tydzien mlodsza, wiec bym zglupiala liczac z usg ;)
    theagnes87 wrote:
    dziewczyny a jak wiek ciąży z usg jest inny niż ten który liczę sama i który liczy mi Belly, to jak mam liczyć?
    Bo wg usg ciąża jest o tydzień starsza niż z moich wyliczeń...

Kajaoli lubi tę wiadomość

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też licze z OM tylko u mnie prawie zawsze się zgadza:)
    Dziś kończę I trymestr, i jestem niesamowicie szczęśliwa:) Przytyłam 1,5 kg, jak mi minęły mdłości wzięłam się za cwiczenia nareszcie:) tzn wróciłam do nich:)
    Dziś też cudowny dzień, wspólne sniadanko z Mężusiem, potem do kościółka, na fitness na piłki i pilates, potem na zakupy do sephory no i na koniec na mecz pucharu polski w piłke ręczną:) super:) i do tego słonko za oknem:)
    Życze miłego dnia ciężarówki:)

lubek, mała_mi, Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli mam pytanko czy mam rozumieć że na termin z USG patrzeć z przymrużeniem oka??:) bo ostatnio jak byłam na USG to mój doktorek stwierdził że patrząc na maluszka długość itd. to termin porodu z 18-go przesunie się na 13-go:)Powiedziałam doktorze może jednak trzymajmy się tego 18-go żebym ja się psychicznie nastawiła na to co mnie czeka:)a on mi na to ulubione powiedzonko ginów heh WOJNY I PORODU NIE PRZEWIDZI:)SOBIE POMYŚLAŁAM no to mnie pocieszyłeś:)ale też na koniec stwierdził, żeby jednak trzymać się tego 18-go Października czyli wyliczeń z miesiączki...zobaczymy.
    Moni28 Bardzo dziekujemy za podpowiedź.

Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę... Nadrabiam zaległości a i mnie też tak brzuch pobolewa pod pepkiem i po bokach...

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno z IP wróciłam :/ Jakieś krwawienie mi się znowu rano pojawiło podczas sikania. Obudziłam mojego Krzysia i pojechaliśmy, żeby sprawdzić co się dzieje.
    Wczoraj po dwumiesięcznym poście troszkę poserduszkowaliśmy. Znowu nie możemy się przytulać, znowu leżenie, odpoczywanie i takie tam. Lekarz powiedział, że szyjka nie wygląda tak jak powinna i do kolejnej wizyty u mojego lekarza mam na siebie uważać. Na szczęście w macicy nic się nie dzieje, dzidzia cała i zdrowa :)
    Ach...ja to chyba jakiegoś pecha mam :(.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Kochana a jak Twoje zatoki;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    A ja niedawno z IP wróciłam :/ Jakieś krwawienie mi się znowu rano pojawiło podczas sikania. Obudziłam mojego Krzysia i pojechaliśmy, żeby sprawdzić co się dzieje.
    Wczoraj po dwumiesięcznym poście troszkę poserduszkowaliśmy. Znowu nie możemy się przytulać, znowu leżenie, odpoczywanie i takie tam. Lekarz powiedział, że szyjka nie wygląda tak jak powinna i do kolejnej wizyty u mojego lekarza mam na siebie uważać. Na szczęście w macicy nic się nie dzieje, dzidzia cała i zdrowa :)
    Ach...ja to chyba jakiegoś pecha mam :(.
    W ciąży z Igorkiem tez ale w około 6miesiącu krew z moczem miałam w szpitalu okazało się ze mam zapalenie pęcherza i 3dni na ziołowych tabletkach chyba urosept i przeszło...

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    W ciąży z Igorkiem tez ale w około 6miesiącu krew z moczem miałam w szpitalu okazało się ze mam zapalenie pęcherza i 3dni na ziołowych tabletkach chyba urosept i przeszło...

U mnie krwawienie nie było z pęcherza, tylko z szyjki.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u fryzjera tydzień temu i wszystko ok. Jestem zadowolona. Wyszło tak jak zawsze :-)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci ze jako tako przeszly...
    nie mam juz tego okropnego bolu, ale co na to pomoglo nei wiem, bo nic nie bralama :D poza herbata z imbirem ktora zrzucila mi goraczke :)
    moni28 wrote:
    Scęście wrote:

Kochana a jak Twoje zatoki;]

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Dziś wieczorem ide na usg prenatalne...mam nadzieje ze będzie wszystko ok, ale jak wiadomo trochę sie stresuje...w każdym razie pierwszy raz zabieram męża, oby wszystko było ładnie widac :)

Mam do Was takie pytanko, jak sie ważycie to rano czy wieczorem?
    Bo ja dopiero wczoraj kupiłam sobie wagę, wcześniej ważyła mnie pielęgniarka jak byłam u mojego gina, no i wczoraj wieczorem jak sie zważyłam to stwierdziłam ze przytyłam juz 2,5 kg bo było 57,5 a rano po wypróżnieniu znowu ta sama waga co miesiąc temu - 55kg. Wiec chyba będę obstawać za ta ranną... ;)

MOI, Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno wszystko bedzie dobrze :) ale stres jest, jak zawsze. bedzie widac bedzie :) my bylismy z mezem pierwszy raz razem jak mialam rowno 13+0 i byl zdumiony :)
    a wazenie - rano po siusiu :) wieczorem to juz wazysz wsyztsko co zjadlas itd itd.
    paaolka wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    Dziś wieczorem ide na usg prenatalne...mam nadzieje ze będzie wszystko ok, ale jak wiadomo trochę sie stresuje...w każdym razie pierwszy raz zabieram męża, oby wszystko było ładnie widac :)

Mam do Was takie pytanko, jak sie ważycie to rano czy wieczorem?
    Bo ja dopiero wczoraj kupiłam sobie wagę, wcześniej ważyła mnie pielęgniarka jak byłam u mojego gina, no i wczoraj wieczorem jak sie zważyłam to stwierdziłam ze przytyłam juz 2,5 kg bo było 57,5 a rano po wypróżnieniu znowu ta sama waga co miesiąc temu - 55kg. Wiec chyba będę obstawać za ta ranną... ;)

paaolka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, ja ważę się zawsze rano i pod warunkiem, ze czuję się porządnie wysikana i w miarę opróżniona. Ważne, żeby ważyć się w podobnych "warunkach" i w tych samych ciuchach lub nago ;)

paaolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam ze rano jest najlepiej :) żeby zawsze były właśnie podobne warunki - pusto w żołądku i w pęcherzu i lepiej bez ciuchów ;) wiec wychodzi na to ze w sumie jeszcze nic nie przytyłam, no może z pół kg od stycznia... ;)

Scęście, mam właśnie nadzieje ze mój mąż tez będzie pozytywnie zaskoczony ze takie piękne bobo siedzi u mnie w brzuszku ;) A Wy dostaliście może filmik na płytce, albo nagrywaliście sobie komórką? Bo zastanawiam się czy by nam pozwolił lekarz...

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ