Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak wiek ciąży z usg jest inny niż ten który liczę sama i który liczy mi Belly, to jak mam liczyć?
    Bo wg usg ciąża jest o tydzień starsza niż z moich wyliczeń...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja nie mam niestety polsat cafe a szkoda :(

na ipli możesz oglądać :)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki od 24 kwietnia w lidlu będą fajne spodnie jeginsy z gumką w pasie w bardzo fajnych kolorach, godne polecenia cena też niczemu sobie;]

nick nieaktualny, paaolka, Madź, Monica, MOI lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni dzięki za info :) będzie trzeba upolować :)

• marta83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anoolka to dobrze kochana ze u ciebie tak bo tutaj to jest jakas parodia. kobiety w ciazy maja dobra opieke, hehe jak zaplacimy to mamy, w innych krajach maja lepiej. a ty z tym serduszkiem tak z tym szybszym tetnem itp ???????? to pamietaj zeby ci dala holtera bo samo ekg moze ci nic nie pokazac, ja jeszcze bede musiala zaliczyc endykronologa i zobaczyc czy mi sie guzki nie powiekszyly przez te hormony

marta
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja licze z OM i tego sie bede trzymac, gdyz kazdy lekarz mowi ze jest jeden sposob liczenia tygodni ciazy, z OM. a usg to za kazdym razem zmienia termin, moja dzidzia na jednym jest 3 dni mlodsza na drugim 3 dni starsza a na 3 robionym kilka dni p odrugim o tydzien mlodsza, wiec bym zglupiala liczac z usg ;)
    theagnes87 wrote:
    dziewczyny a jak wiek ciąży z usg jest inny niż ten który liczę sama i który liczy mi Belly, to jak mam liczyć?
    Bo wg usg ciąża jest o tydzień starsza niż z moich wyliczeń...

Kajaoli lubi tę wiadomość

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też licze z OM tylko u mnie prawie zawsze się zgadza:)
    Dziś kończę I trymestr, i jestem niesamowicie szczęśliwa:) Przytyłam 1,5 kg, jak mi minęły mdłości wzięłam się za cwiczenia nareszcie:) tzn wróciłam do nich:)
    Dziś też cudowny dzień, wspólne sniadanko z Mężusiem, potem do kościółka, na fitness na piłki i pilates, potem na zakupy do sephory no i na koniec na mecz pucharu polski w piłke ręczną:) super:) i do tego słonko za oknem:)
    Życze miłego dnia ciężarówki:)

lubek, mała_mi, Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli mam pytanko czy mam rozumieć że na termin z USG patrzeć z przymrużeniem oka??:) bo ostatnio jak byłam na USG to mój doktorek stwierdził że patrząc na maluszka długość itd. to termin porodu z 18-go przesunie się na 13-go:)Powiedziałam doktorze może jednak trzymajmy się tego 18-go żebym ja się psychicznie nastawiła na to co mnie czeka:)a on mi na to ulubione powiedzonko ginów heh WOJNY I PORODU NIE PRZEWIDZI:)SOBIE POMYŚLAŁAM no to mnie pocieszyłeś:)ale też na koniec stwierdził, żeby jednak trzymać się tego 18-go Października czyli wyliczeń z miesiączki...zobaczymy.
    Moni28 Bardzo dziekujemy za podpowiedź.

nick nieaktualny, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę... Nadrabiam zaległości a i mnie też tak brzuch pobolewa pod pepkiem i po bokach...

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno z IP wróciłam :/ Jakieś krwawienie mi się znowu rano pojawiło podczas sikania. Obudziłam mojego Krzysia i pojechaliśmy, żeby sprawdzić co się dzieje.
    Wczoraj po dwumiesięcznym poście troszkę poserduszkowaliśmy. Znowu nie możemy się przytulać, znowu leżenie, odpoczywanie i takie tam. Lekarz powiedział, że szyjka nie wygląda tak jak powinna i do kolejnej wizyty u mojego lekarza mam na siebie uważać. Na szczęście w macicy nic się nie dzieje, dzidzia cała i zdrowa :)
    Ach...ja to chyba jakiegoś pecha mam :(.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Kochana a jak Twoje zatoki;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    A ja niedawno z IP wróciłam :/ Jakieś krwawienie mi się znowu rano pojawiło podczas sikania. Obudziłam mojego Krzysia i pojechaliśmy, żeby sprawdzić co się dzieje.
    Wczoraj po dwumiesięcznym poście troszkę poserduszkowaliśmy. Znowu nie możemy się przytulać, znowu leżenie, odpoczywanie i takie tam. Lekarz powiedział, że szyjka nie wygląda tak jak powinna i do kolejnej wizyty u mojego lekarza mam na siebie uważać. Na szczęście w macicy nic się nie dzieje, dzidzia cała i zdrowa :)
    Ach...ja to chyba jakiegoś pecha mam :(.
    W ciąży z Igorkiem tez ale w około 6miesiącu krew z moczem miałam w szpitalu okazało się ze mam zapalenie pęcherza i 3dni na ziołowych tabletkach chyba urosept i przeszło...

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    W ciąży z Igorkiem tez ale w około 6miesiącu krew z moczem miałam w szpitalu okazało się ze mam zapalenie pęcherza i 3dni na ziołowych tabletkach chyba urosept i przeszło...

U mnie krwawienie nie było z pęcherza, tylko z szyjki.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u fryzjera tydzień temu i wszystko ok. Jestem zadowolona. Wyszło tak jak zawsze :-)

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem ci ze jako tako przeszly...
    nie mam juz tego okropnego bolu, ale co na to pomoglo nei wiem, bo nic nie bralama :D poza herbata z imbirem ktora zrzucila mi goraczke :)
    moni28 wrote:
    Scęście wrote:

Kochana a jak Twoje zatoki;]

• paaolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Dziś wieczorem ide na usg prenatalne...mam nadzieje ze będzie wszystko ok, ale jak wiadomo trochę sie stresuje...w każdym razie pierwszy raz zabieram męża, oby wszystko było ładnie widac :)

Mam do Was takie pytanko, jak sie ważycie to rano czy wieczorem?
    Bo ja dopiero wczoraj kupiłam sobie wagę, wcześniej ważyła mnie pielęgniarka jak byłam u mojego gina, no i wczoraj wieczorem jak sie zważyłam to stwierdziłam ze przytyłam juz 2,5 kg bo było 57,5 a rano po wypróżnieniu znowu ta sama waga co miesiąc temu - 55kg. Wiec chyba będę obstawać za ta ranną... ;)

MOI, Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno wszystko bedzie dobrze :) ale stres jest, jak zawsze. bedzie widac bedzie :) my bylismy z mezem pierwszy raz razem jak mialam rowno 13+0 i byl zdumiony :)
    a wazenie - rano po siusiu :) wieczorem to juz wazysz wsyztsko co zjadlas itd itd.
    paaolka wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    Dziś wieczorem ide na usg prenatalne...mam nadzieje ze będzie wszystko ok, ale jak wiadomo trochę sie stresuje...w każdym razie pierwszy raz zabieram męża, oby wszystko było ładnie widac :)

Mam do Was takie pytanko, jak sie ważycie to rano czy wieczorem?
    Bo ja dopiero wczoraj kupiłam sobie wagę, wcześniej ważyła mnie pielęgniarka jak byłam u mojego gina, no i wczoraj wieczorem jak sie zważyłam to stwierdziłam ze przytyłam juz 2,5 kg bo było 57,5 a rano po wypróżnieniu znowu ta sama waga co miesiąc temu - 55kg. Wiec chyba będę obstawać za ta ranną... ;)

paaolka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, ja ważę się zawsze rano i pod warunkiem, ze czuję się porządnie wysikana i w miarę opróżniona. Ważne, żeby ważyć się w podobnych "warunkach" i w tych samych ciuchach lub nago ;)

paaolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam ze rano jest najlepiej :) żeby zawsze były właśnie podobne warunki - pusto w żołądku i w pęcherzu i lepiej bez ciuchów ;) wiec wychodzi na to ze w sumie jeszcze nic nie przytyłam, no może z pół kg od stycznia... ;)

Scęście, mam właśnie nadzieje ze mój mąż tez będzie pozytywnie zaskoczony ze takie piękne bobo siedzi u mnie w brzuszku ;) A Wy dostaliście może filmik na płytce, albo nagrywaliście sobie komórką? Bo zastanawiam się czy by nam pozwolił lekarz...

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ ‹ 215 216 217 218 219 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ