Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też wczoraj weszłam w drugi trymestr!!! Cieszę się jak szalona!
Na razie chodzę w normalnych ciuchach, bo nic nie przytyłam a nawet... schudłam. Ale u mnie to jest dziwna historia bo jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to się odchudzałam (na szczeście zdrowo - South Beach) i zeszło 3kg. A potem jeszcze 2 mimo całkowitego zaprzestania diety. Z czego ostanie kilo w ciągu ostatnich dwóch tygodni (z resztą możecie zobaczyć na moim wykresie ). Miała któraś z Was tak?... Dziecko na usg tydzien temu wyglądało zupełnie zdrowo, nawet było 5 dni większe niż wskazuje poczęcie Położna niby mówi żeby się nie martwić, bo to po prostu przyspieszył metabolizm, ale idzie już 14 tydzien i boje się, że ten brak przyrostu może być dla dziecka szkodliwy.
Co myślicie?paaolka, Anoolka, Madź, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Poczwarkah mi sie wydaje ze w pierwszym trymestrze jak nie przytyjesz to nic sie nie dzieje, zresztą kazda kobieta przybiera inaczej w ciąży na wadze...myślę ze nie masz co sie martwic o maleństwo moja mama jak byla ze mną w ciąży przytyła tylko 7 kg i to dopiero pod koniec jej ta waga podskoczyła, a ja zdrowa sie urodziłam swoja droga tez mam nadzieje za dużo nie przytyć.. ale sam brzuszek niech sobie rośnie
-
Ja najpierw schudłam 2kg czyli na 56 a od kilku dni zauważyłam większy brzuszek i dzisiaj weszlam na wagę i juz narobiłam te 2kg. Teraz ważę 58 przy 172cm wzrostu.
Usg genetyczne mam w piątek. Też zabieram pierwszy raz męża ze sobą. Nie denerwuje się
paaolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Tak z szybkim tętnem i częstymi kołataniami serca, mam nadzieję że dziś kardiolog mnie przyjmie...
Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora wspomniala o kolataniu serca podczas ciazy. Doswiadczyla tego w obydwu ciazach i powiedziala, ze za kazdym razem badania wykazaly niedobor potasu a po jego uzupelnieniu wszystko przechodzilo. Moze przyda wam sie ta informacja -
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktora wspomniala o kolataniu serca podczas ciazy. Doswiadczyla tego w obydwu ciazach i powiedziala, ze za kazdym razem badania wykazaly niedobor potasu a po jego uzupelnieniu wszystko przechodzilo. Moze przyda wam sie ta informacja
Jutro i tak robię wyniki na tarczycę więc chyba zrobię magnez potas
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki bylam dzis na usg prenatalnym i wszystko jest ok Dzidziolek bardzo ruchliwy, troche byl problem zeby go pomierzyc, ale w koncu sie udalo, przeziernosc 1,7 mm, kosc nosowa obecna, serce, pepowina i inne narzady ok, wiek z usg caly czas zgadza sie z tym z om, czyli mamy 13t2d i termin tak jak byl na 18.10, dzidziolek ma teraz 74,3 mm i chyba bedzie chlopak! pani powiedziala ze gdyby to bylo jej dziecko to juz bylaby pewna, ale mi mowi ze tak na 90%
Madź, Kakabaka, anka_a, ao12., MOI, lubek, Monica, sylwia1985, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość