Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
HEJ KOBITKI.
Jestem po dzisiejszej wizycie u gin. wściekła jak cholera. GINEKOLOG nadal chce mnie faszerować duphastonem choć jak stwierdził po badaniu ginekologicznym że z szyjką jest zamknięta utrzymuje się na prawidłowym poziomie i jest wszystko oki, ale duphaston jeszcze może Pani brać dopóki nie poczuje Pani pierwszych ruchów, strasznie źle się czuje po tych tabletkach boli mnie głowa i mam problemy z trawieniem. Opowiedziałam gin. o zatokach i lekach które mi przypisała laryngolog no i że na ulotce napisane nie zażywać w ciąży, no i że ich nie biorę , to nakrzyczał na mnie że jak lekarz wypisał to trzeba brać a przez tydzień nic się nie stanie. I weź tu kuźwa bądź mądra czy brać leki czy nie brać. Ajć albo to ja już jestem przewrażliwiona.... -
Witajcie anka_a i tofirus!
Tofirus ja też mam termin na 04.10 ja już też się nie mogę połówkowego doczekać...lekarza zwiastuja chłopaka, ale mamy czekać do połowkowego i się nie nastawiać. Co do witamin to ja biorę Ladeevit. Mają duże stężenie witamin w kapsułce i ponoć sa bardzo dobre. Opakowanie około 28 zł, więc nie jest źle. MOja następna wizyta 30.04. pozostaje czekać..trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wasze wizyty! )
Madź, Monica lubią tę wiadomość
-
moni28, ja bym zasięgnęła opinii drugiego lekarza, bo o ile nie masz problemów z zaopatrzeniem organizmu w progesteron (a na tym etapie już nie powinnaś, bo go produkuje łożysko) to nie ma żadnej potrzeby brania Duphastonu. Ale to żadnej!!! Bo ten lek składa się tylko z syntetycznego progesteronu, więc jak masz swój, to ten jest Ci niepotrzebny.
Serio - idź do innego lekarza i nie truj się. Z tym że z odstawieniem też będziesz musiała ostrożnie - to trzeba robić stopniowo. -
ostatnią tabletkę wzięłam w sobotę. I tak szczerze to sama zmniejszałam sobie dawkę lekarz najpierw kazał brać 3x2 tab. brałam tak przez miesiąc po wizycie kontrolnej nadal kazał brać choć skarżyłam się na bóle głowy po tych lekach i zmniejszyłam dawkę na 3x1 a potem na 2x1 a od soboty nie biorę i zaczynam czuć się rewelacyjnie, głowa przestaje boleć co prawda rozmawiałam z położną na ten temat i sama powiedziała że jak z szyjka wszystko oki to żeby zmniejszać dawkę a tu masz ci no nastepne opakowAnie. Podejrzewam że to chodzi o zbogacanie jego apteki bo tak wykupuje dupka.
-
Zagladam od czasu do czasu, ale nie nadrobię
Ja badania mam w czwartek prywatnie, a wczoraj byłam na NFZ,lekarz tylko sonde przyłozył, zeby spr długość szyjki i czy serce bije i BEDE MIAŁA SYNA!!!! Powiedział, ze na 100% chłopak
blue00, Madź, Eweloka84, agatas, anka_a, Monica, Kakabaka, Anoolka, paaolka, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
ja też jutro mam wizytę i stres jest nieziemski ;/
a na którą idziesz?
Eweloka84 wrote:Madź no właśnie nie wiem jak to w tej przychodni ale z tego co zrozumiałam jak babeczka mi mowiła, ze wynik i ten wynik lekarz sam sobie wrzuci w komputer
okaze się jutro, juz mam stresa
moni28 ja jak powtórzę badanie moczu to zobaczymy co pokaże ph miałam 6 i chyba jutro oddam do analizy z czystej ciekawościEweloka84 lubi tę wiadomość