Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    ja tylko jutro dobieram wyniki a wizyte mam dopiero 28 kwietnia :( wiec moze nie zejde na zawał...
    aha źle doczytałam :)
    a jak mi z moczu wychodzi dziewczynka a ze serduszka chłopak ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:04

• Monica Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane oświecicie mnie aż mi wstyd że taka zielona jestem bo widzę że macie więcej wiadomości i doświadczenia o co chodzi z tym tętnem serduszka że zgadujecie czy to chłopiec czy dziewczynka?:) zielona jestem ale z chęcią bym sobie sprawdziła dla zabawy:)Proszę powiedzcie mi.

Co do duphastonu Moni28 ja też miałam dużą dawkę bo już na początku miałam plamienia teraz leczę niedoczynność tarczycy powiem Ci że sama z obawy przed stratą bobasa prosiłam lekarza aby mi dał dodatkową dawkę ale powiedział, że to bez sensu bo wszystko wyszło w porządku w badaniu USG i nie jest to takie zdrowe brać dłużej aniżeli do 12 tyg. Nie wiem nie pouczam i broń Boże nie odstawiaj jak lekarz nie każe zapytaj może innego lekarza bo mój twierdzi że jak są plamienia ok ale jak nie ma potrzeby to odstawić.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dostałam wyniki PAPPA wszystko w najlepszym porządku :) odetchnęliśmy z mężem :) czekam na wizytę u położnej...jeszcze daleko do 29-04

Madź, Anoolka, Eweloka84, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam plamień w ciąży. Tylko W 6 tyg. okazało się że mam krwiaka poza kosmówkowego stąd ten duphaston. Ale w 10 tyg. po krwiaku już nie było śladu. W Pierwszej ciąży też tak miałam ale duphaston brałam tylko do 12 tyg. ale to był inny lekarz. skoro krwiaka nie ma brak sladów zmian w macicy z szyjką wszystko oki. to po co ten dupek;] chcę się w końcu cieszyć z uroków ciąży a po tabletkach czułam się okropnie.

A jeżeli już mowa już o pulsie dzidzi to słyszałam że jak puls do 150 to niby dziewczynka a powyżej to chłopiec. Ale to tak z przymrużeniem oka;]]

Co do duphastonu Moni28 ja też miałam dużą dawkę bo już na początku miałam plamienia teraz leczę niedoczynność tarczycy powiem Ci że sama z obawy przed stratą bobasa prosiłam lekarza aby mi dał dodatkową dawkę ale powiedział, że to bez sensu bo wszystko wyszło w porządku w badaniu USG i nie jest to takie zdrowe brać dłużej aniżeli do 12 tyg. Nie wiem nie pouczam i broń Boże nie odstawiaj jak lekarz nie każe zapytaj może innego lekarza bo mój twierdzi że jak są plamienia ok ale jak nie ma potrzeby to odstawić.[/QUOTE]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam, że lepiej napiszę Wam jak jest u mnie i może same mi wywróżycie:)
    tętno serca 169 a PH 7 dziękuje za ewentualne odpowiedzi pozdrawiam i czekam z niecierpliwością:)

moni28 lubi tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanienka widzę u Ciebie jajeczka;;]]

Monica wrote:
    Pomyślałam, że lepiej napiszę Wam jak jest u mnie i może same mi wywróżycie:)
    tętno serca 169 a PH 7 dziękuje za ewentualne odpowiedzi pozdrawiam i czekam z niecierpliwością:)

Monica lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to super z Ciebie wróżka moni28 bo mój gin też tak to widzi:)liczyłam po cichutku na dziewczynkę bo chciałam jej dać imię po zmarłej Mamie no ale jak będzie chłopiec też będę szczęśliwa już jestem:)ale powiem Ci na uszko że mam nadzieję że może się mylicie hehe pozdrawiam Kochana i dziękuje bardzo, że mi odpisałaś:)

• Monica Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo i widzę że chcę dać na imię chłopcu tak jak Twój synuś ma na imię:)

• Monica Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni28 Ja nie wiem czym były spowodowane moje plamienia ale ja mam mięśniaka w macicy mały ale jest i polipy na jajnikach i w ogóle stwierdził tyle chorób że myślałam że umieram a najważniejsze stwierdził że moje pęcherze graffa nie pękają są z krwią i inne horrory że o ciąży to w ogóle mogę zapomnieć. Brak miesiączki, mdłości po 5 dniach pojechałam do niego mój mąż wparował w zasadzie rzucił mu trzy pozytywne testy ciążowe na biurko i mówi że ja taka zdołowana że dzieci nie mogę mieć teraz a tu testy pozytywne. Gin na to nie jestem wróżką! heh na co mąż ale chyba lekarzem z doświadczeniem jak mniemam to już tak! no i tak zaczęłam ciąże:)Myślałam że nas wykopie za drzwi ale zrobił Usg i już był nasz kropek:) Ginekologa oczywiście zmieniłam natychmiast:)TAKŻE Z TYMI LEKARZAMI TO RÓŻNIE BYWA:)życzę Ci zdrówka i cierpliwości do lekarzy.

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec. Jesli tętno płodu jest szybsze niż 140, wskazuje na dziewczynkę, nizsze niż 140-
    chłopiec

to na internecie znalazłam :)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym Monica powiedziała, że dziewczynka :)

Monica lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ph jest 6,5 a tetno 179 :)obstawiam dziewuszke :D oby sie sprawdziło

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubusie to super chłopaki.;] Mam najwspanialszego synka pod słońcem;;]]
    Monica wrote:
    oo i widzę że chcę dać na imię chłopcu tak jak Twój synuś ma na imię:)

Monica lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiam dupka robbiłam to stopniowo. nie będę się faszerowała lekami, skoro wszystko oki I MAM nadzieje że tak zostanie.

Monica wrote:
    Moni28 Ja nie wiem czym były spowodowane moje plamienia ale ja mam mięśniaka w macicy mały ale jest i polipy na jajnikach i w ogóle stwierdził tyle chorób że myślałam że umieram a najważniejsze stwierdził że moje pęcherze graffa nie pękają są z krwią i inne horrory że o ciąży to w ogóle mogę zapomnieć. Brak miesiączki, mdłości po 5 dniach pojechałam do niego mój mąż wparował w zasadzie rzucił mu trzy pozytywne testy ciążowe na biurko i mówi że ja taka zdołowana że dzieci nie mogę mieć teraz a tu testy pozytywne. Gin na to nie jestem wróżką! heh na co mąż ale chyba lekarzem z doświadczeniem jak mniemam to już tak! no i tak zaczęłam ciąże:)Myślałam że nas wykopie za drzwi ale zrobił Usg i już był nasz kropek:) Ginekologa oczywiście zmieniłam natychmiast:)TAKŻE Z TYMI LEKARZAMI TO RÓŻNIE BYWA:)życzę Ci zdrówka i cierpliwości do lekarzy.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z przymrużeniem oka ;;]]

Eweloka84 wrote:
    jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec. Jesli tętno płodu jest szybsze niż 140, wskazuje na dziewczynkę, nizsze niż 140-
    chłopiec

to na internecie znalazłam :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Nie miałam plamień w ciąży. Tylko W 6 tyg. okazało się że mam krwiaka poza kosmówkowego stąd ten duphaston. Ale w 10 tyg. po krwiaku już nie było śladu. W Pierwszej ciąży też tak miałam ale duphaston brałam tylko do 12 tyg. ale to był inny lekarz. skoro krwiaka nie ma brak sladów zmian w macicy z szyjką wszystko oki. to po co ten dupek;] chcę się w końcu cieszyć z uroków ciąży a po tabletkach czułam się okropnie.
    [/QUOTE]

Ja też miałam krwiaka - dużo większy od zarodka i blisko maluszka. Z krwawieniem. Duphaston brałam od 6 do 10 tygodnia jakoś. Jeszcze w trakcie zmniejszania się krwiaka go stopniowo odstawiałam. Lekarz mówił, że nie ma potrzeby faszerować się niepotrzebnie progesteronem. I wszystko wróciło do normy, po krwiaku nie ma śladu :)
    Nie jestem lekarzem i każdy przypadek jest inny, ale faktycznie wygląda to tak, jakby lekarz nabijał tylko rachunek w aptece (zwłaszcza, że dupek za tani nie jest). Może warto skonsultować to z innym lekarzem, tym bardziej jeżeli nie czujesz się po nim dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 21:15

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że krwiaki to częsta przypadłość... Ja też miałam niewielkiego i brałam duphaston 2x1 od 7 do 14 tygodnia. Już w 11 tygodniu moja ginka stwierdziła, że po krwiaku ani ma śladu, ale i tak kazała jeszcze dwa opakowania wykupić. Odstawiłam z dnia na dzień, jak mi się tabletki skończyły i czuję się o niebo lepiej :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Kubusie to super chłopaki.;] Mam najwspanialszego synka pod słońcem;;]]

Ja tez chce dać swojemu synusiowi Kubuś na imię ;) wiem ze to popularne imię ale mi sie wlasnie bardzo podoba :)

Monica lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    chłopiec

Eweloka84 wlasnie mi z ph wychodzil chlopiec (mialam 7,5) a z tetna dziewczynka - bylo 150, wczoraj dowiedzialam sie ze na 90% chlopak :) wiec tetno sie nie sprawdzilo...pani doktor jak pytalam to powiedziala ze tetno zalezy od aktywnosci maluszka czesto..ale powróżyć sobie mozna ;)

Monica, Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Zagladam od czasu do czasu, ale nie nadrobię :(

Ja badania mam w czwartek prywatnie, a wczoraj byłam na NFZ,lekarz tylko sonde przyłozył, zeby spr długość szyjki i czy serce bije i BEDE MIAŁA SYNA!!!! Powiedział, ze na 100% chłopak :)

Strokrotka gratuluje kawalera! :) Jak na razie większość chłopaczków w naszym gronie sie szykuje.. ;)

Kulka41 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ