Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweloka84 wrote:ja tylko jutro dobieram wyniki a wizyte mam dopiero 28 kwietnia wiec moze nie zejde na zawał...
a jak mi z moczu wychodzi dziewczynka a ze serduszka chłopak ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:04
-
Kochane oświecicie mnie aż mi wstyd że taka zielona jestem bo widzę że macie więcej wiadomości i doświadczenia o co chodzi z tym tętnem serduszka że zgadujecie czy to chłopiec czy dziewczynka? zielona jestem ale z chęcią bym sobie sprawdziła dla zabawy:)Proszę powiedzcie mi.
Co do duphastonu Moni28 ja też miałam dużą dawkę bo już na początku miałam plamienia teraz leczę niedoczynność tarczycy powiem Ci że sama z obawy przed stratą bobasa prosiłam lekarza aby mi dał dodatkową dawkę ale powiedział, że to bez sensu bo wszystko wyszło w porządku w badaniu USG i nie jest to takie zdrowe brać dłużej aniżeli do 12 tyg. Nie wiem nie pouczam i broń Boże nie odstawiaj jak lekarz nie każe zapytaj może innego lekarza bo mój twierdzi że jak są plamienia ok ale jak nie ma potrzeby to odstawić. -
Nie miałam plamień w ciąży. Tylko W 6 tyg. okazało się że mam krwiaka poza kosmówkowego stąd ten duphaston. Ale w 10 tyg. po krwiaku już nie było śladu. W Pierwszej ciąży też tak miałam ale duphaston brałam tylko do 12 tyg. ale to był inny lekarz. skoro krwiaka nie ma brak sladów zmian w macicy z szyjką wszystko oki. to po co ten dupek;] chcę się w końcu cieszyć z uroków ciąży a po tabletkach czułam się okropnie.
A jeżeli już mowa już o pulsie dzidzi to słyszałam że jak puls do 150 to niby dziewczynka a powyżej to chłopiec. Ale to tak z przymrużeniem oka;]]
Co do duphastonu Moni28 ja też miałam dużą dawkę bo już na początku miałam plamienia teraz leczę niedoczynność tarczycy powiem Ci że sama z obawy przed stratą bobasa prosiłam lekarza aby mi dał dodatkową dawkę ale powiedział, że to bez sensu bo wszystko wyszło w porządku w badaniu USG i nie jest to takie zdrowe brać dłużej aniżeli do 12 tyg. Nie wiem nie pouczam i broń Boże nie odstawiaj jak lekarz nie każe zapytaj może innego lekarza bo mój twierdzi że jak są plamienia ok ale jak nie ma potrzeby to odstawić.[/QUOTE]
-
Kochanienka widzę u Ciebie jajeczka;;]]
Monica wrote:Pomyślałam, że lepiej napiszę Wam jak jest u mnie i może same mi wywróżycie:)
tętno serca 169 a PH 7 dziękuje za ewentualne odpowiedzi pozdrawiam i czekam z niecierpliwościąMonica lubi tę wiadomość
-
aa to super z Ciebie wróżka moni28 bo mój gin też tak to widzi:)liczyłam po cichutku na dziewczynkę bo chciałam jej dać imię po zmarłej Mamie no ale jak będzie chłopiec też będę szczęśliwa już jestem:)ale powiem Ci na uszko że mam nadzieję że może się mylicie hehe pozdrawiam Kochana i dziękuje bardzo, że mi odpisałaś
-
Moni28 Ja nie wiem czym były spowodowane moje plamienia ale ja mam mięśniaka w macicy mały ale jest i polipy na jajnikach i w ogóle stwierdził tyle chorób że myślałam że umieram a najważniejsze stwierdził że moje pęcherze graffa nie pękają są z krwią i inne horrory że o ciąży to w ogóle mogę zapomnieć. Brak miesiączki, mdłości po 5 dniach pojechałam do niego mój mąż wparował w zasadzie rzucił mu trzy pozytywne testy ciążowe na biurko i mówi że ja taka zdołowana że dzieci nie mogę mieć teraz a tu testy pozytywne. Gin na to nie jestem wróżką! heh na co mąż ale chyba lekarzem z doświadczeniem jak mniemam to już tak! no i tak zaczęłam ciąże:)Myślałam że nas wykopie za drzwi ale zrobił Usg i już był nasz kropek:) Ginekologa oczywiście zmieniłam natychmiast:)TAKŻE Z TYMI LEKARZAMI TO RÓŻNIE BYWA:)życzę Ci zdrówka i cierpliwości do lekarzy.
-
Ja odstawiam dupka robbiłam to stopniowo. nie będę się faszerowała lekami, skoro wszystko oki I MAM nadzieje że tak zostanie.
Monica wrote:Moni28 Ja nie wiem czym były spowodowane moje plamienia ale ja mam mięśniaka w macicy mały ale jest i polipy na jajnikach i w ogóle stwierdził tyle chorób że myślałam że umieram a najważniejsze stwierdził że moje pęcherze graffa nie pękają są z krwią i inne horrory że o ciąży to w ogóle mogę zapomnieć. Brak miesiączki, mdłości po 5 dniach pojechałam do niego mój mąż wparował w zasadzie rzucił mu trzy pozytywne testy ciążowe na biurko i mówi że ja taka zdołowana że dzieci nie mogę mieć teraz a tu testy pozytywne. Gin na to nie jestem wróżką! heh na co mąż ale chyba lekarzem z doświadczeniem jak mniemam to już tak! no i tak zaczęłam ciąże:)Myślałam że nas wykopie za drzwi ale zrobił Usg i już był nasz kropek:) Ginekologa oczywiście zmieniłam natychmiast:)TAKŻE Z TYMI LEKARZAMI TO RÓŻNIE BYWA:)życzę Ci zdrówka i cierpliwości do lekarzy. -
tak z przymrużeniem oka ;;]]
Eweloka84 wrote:jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec. Jesli tętno płodu jest szybsze niż 140, wskazuje na dziewczynkę, nizsze niż 140-
chłopiec
to na internecie znalazłamEweloka84 lubi tę wiadomość
-
moni28 wrote:Nie miałam plamień w ciąży. Tylko W 6 tyg. okazało się że mam krwiaka poza kosmówkowego stąd ten duphaston. Ale w 10 tyg. po krwiaku już nie było śladu. W Pierwszej ciąży też tak miałam ale duphaston brałam tylko do 12 tyg. ale to był inny lekarz. skoro krwiaka nie ma brak sladów zmian w macicy z szyjką wszystko oki. to po co ten dupek;] chcę się w końcu cieszyć z uroków ciąży a po tabletkach czułam się okropnie.
Ja też miałam krwiaka - dużo większy od zarodka i blisko maluszka. Z krwawieniem. Duphaston brałam od 6 do 10 tygodnia jakoś. Jeszcze w trakcie zmniejszania się krwiaka go stopniowo odstawiałam. Lekarz mówił, że nie ma potrzeby faszerować się niepotrzebnie progesteronem. I wszystko wróciło do normy, po krwiaku nie ma śladu
Nie jestem lekarzem i każdy przypadek jest inny, ale faktycznie wygląda to tak, jakby lekarz nabijał tylko rachunek w aptece (zwłaszcza, że dupek za tani nie jest). Może warto skonsultować to z innym lekarzem, tym bardziej jeżeli nie czujesz się po nim dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 21:15
-
Widzę, że krwiaki to częsta przypadłość... Ja też miałam niewielkiego i brałam duphaston 2x1 od 7 do 14 tygodnia. Już w 11 tygodniu moja ginka stwierdziła, że po krwiaku ani ma śladu, ale i tak kazała jeszcze dwa opakowania wykupić. Odstawiłam z dnia na dzień, jak mi się tabletki skończyły i czuję się o niebo lepiej
-
Eweloka84 wrote:jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec. Jesli tętno płodu jest szybsze niż 140, wskazuje na dziewczynkę, nizsze niż 140-
chłopiec
Eweloka84 wlasnie mi z ph wychodzil chlopiec (mialam 7,5) a z tetna dziewczynka - bylo 150, wczoraj dowiedzialam sie ze na 90% chlopak wiec tetno sie nie sprawdzilo...pani doktor jak pytalam to powiedziala ze tetno zalezy od aktywnosci maluszka czesto..ale powróżyć sobie moznaMonica, Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:Zagladam od czasu do czasu, ale nie nadrobię
Ja badania mam w czwartek prywatnie, a wczoraj byłam na NFZ,lekarz tylko sonde przyłozył, zeby spr długość szyjki i czy serce bije i BEDE MIAŁA SYNA!!!! Powiedział, ze na 100% chłopak
Strokrotka gratuluje kawalera! Jak na razie większość chłopaczków w naszym gronie sie szykuje..Kulka41 lubi tę wiadomość