Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma takie dziwne bóle w pochwie jak mnie złapie to az chodzic nie moge ostatnio złapało mnie na chwile i przeszło a dzisiaj to trzyma i trzyma nie wiem czy to normalne czy powód do zmartwień. Teraz w naszych organizmach dzieja sie takie dziwne rzeczy ze nie wiadomo czym sie martwić a co jest całkiem normalne.

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja się boje farbowania i wyglądam jak 10 nieszczęść :(

A dziwactwa na glowie mogą powychodzić niezależnie od trymestru ;)
    mi gin mowil ze spokojnie mozna farbowac tylko smial sie ze efekt moze byc niezadawalajacy ale ide bo mam jutro urodziny 29 i chce humor sobie poprawic zreszta dziwnie sie czuje z takimi odrostami bo pracuje jako kosmetyczka i musze jakos wygladac

Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja się boje farbowania i wyglądam jak 10 nieszczęść :(

A dziwactwa na glowie mogą powychodzić niezależnie od trymestru ;)
    mi gin mowil ze spokojnie mozna farbowac tylko smial sie ze efekt moze byc niezadawalajacy ale ide bo mam jutro urodziny 29 i chce humor sobie poprawic zreszta dziwnie sie czuje z takimi odrostami bo pracuje jako kosmetyczka i musze jakos wygladac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pochwie to ja czuje taki ukłucia, jakby ktos mi szpilki wbijał trwa to chwilke i przechodzi.
    Czy miewacie bóle głowy takie tylko po jednej stronie najbardziej odczuwalne podczas ruszania głową. miewam tak co jakis czas.

a co się dzieje ze scęściem czy ktos cos wie ;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście kwitnie ;)
    a powaznie, to wszystko u niej w porzadku :)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super;] troszku się zmartwiłam bo dawno jej u nas nie było ;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę w środę do fryzjera na malowanie:) bo też już wyglądam jak siedem nieszczęść:P

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide po swietach, ale bede farbowac farba bez amoniaku. Glowa mnnie zaczyna bolec, w nocy spac nie mogkam bylo mi niedobrze. I stres do czwartku... Jak z dzidzią :-[

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jak ja marze o zmianie koloru wlosow ale tez sie jakos obawiam farbowac , moze w drugim trymestrze przejdzie mi ten strach bo wlosy moje maja bardzo nieatrakcyjny kolor :) w tej chwili oczekuje z niecierpliwoscia srody na wizyte u mojej pani doktor a w nastepna srode pierwsze badanie genetyczne . Oczywiscie jestem przerazona . Dobrze ze ostatnio na forum same dobre wiesci i pozytywne wyniki to dodaje optymizmu i wiary ze i u mnie bedzie dobrze .

nzjddzu51633cvyn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamunie :-) super ze pod moja nieobecnosc nic zlego sie nie dzialo :-*
    Ja bylam u rodzinnej i dala zwolnienie do swiat i nakaz wylegiwania sie w cieple bo mam stan podgoraczkowy i bole glowy od zatok, takze troche odpoczne. Ale nie dala lekow. Kazala domowymi sposobami sie kurowac , a paracetamol dopiero jak goraczka 38,0 i wiecej. Wiec pije syrop sosnowy-ciocia robila. Herbate z miodem imbirem i cytryna i leze :-) Bylam na usg wczoraj, mialo byc 4d ale ten lekarz to pajac, i nie zrobil :-( opisze wam jutro bo z tel pisze i niewygodnie i powoli. Ale z malenstwem jest ok :-) wsadzal se kciuka do oka. Ma 6cm, kosc nosowa widoczna, nt 1,71. Mozdzek 1,24 :-) wszystko ok <3 jak widzicie weszlam w 2 trymestr :-) waga po 1 +1,8kg :-)
    Moni moze bym i ja ten lek na zatoki wziela? Ale mi pow w aptece ze teraz to mi nic w kierunku zatok nie wolno :-/ to juz sama ne wiem.
    Do jutra, buziaki :-*

Eweloka84, MOI lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

[QUOTE=Scęście

Moni moze bym i ja ten lek na zatoki wziela? Ale mi pow w aptece ze teraz to mi nic w kierunku zatok nie wolno :-/ to juz sama ne wiem.
    Do jutra, buziaki :-*[/QUOTE]

kochanienka na temat tego leku są różne opinie w internecie moja laryngolog wiedząc ze jestem w ciąży wypisała mi sinulan gdzie na ulotce jest napisane że kobiety w ciąży i karmiące mnie powinny ich stosować, farmaceutka mi poleciła sinupret jest napisane że w ciąży należy zachować ostrożność. sinupret jest lekiem homeopatycznym na forum piszą że jest bezpieczny ja już sam nie wiem.
    mazm jeszcze krople do nosa. Tabletkę wzięłam na razie jedną ale z wielkim stresem.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze to znalazłam na zapalenie zatok physiomer izotoniczny udrazniajacy nos w takim atomizerku (butli) bardzo dobrze przepłukuje mi zatoki i bezpieczny dla kobiet w ciazy. mysle o zakupie

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny czyżby dzisiaj nikt nic nie napisał ???? Dziewczyny wstawać !!! ;)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jestem :)
    Wchodziłam wcześniej i tez zdziwiłam sie ze nikt nie pisze... ;)
    A ja sobie oglądam teraz program "Porody" na Polsat Cafe i akurat pokazują poród w moim szpitalu :)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam niestety polsat cafe a szkoda :(

• paaolka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niedawno odkryłam ten program, bo wcześniej w ogole na niego nie zaglądałam... ;) jest jeszcze na TVN Style tez program z porodami ale z Wielkiej Brytani i często dość późnym wieczorem albo nawet w nocy...ale tez czasem oglądam..heh ;) Widać tam jak rożnie kobiety radzą sobie z bólem, jak rożnie zachowują sie ich partnerzy...a no i położne tez sa baaardzo rożne...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam po prostu się pochwalić Dziś zaczynam 14 tydzień 2 trymestr tylko jest jeden mały problem:) mam jedne jedyne jeansy w których mogę się dopiąć nie ściskając maluszka:) chyba czas powoli popatrzeć za ciążowymi ubrankami.

Boże dziewczyny podziwiam Was za to że możecie patrzeć na te porody ja już przeżywam tak bardzo boję się bólu. Też oglądałam takie programy póki sama nie zaszłam w ciąże teraz wolę nie patrzeć i nie nakręcać się:) Trzymajcie się ciężaróweczki:)oczywiście zdrowo.

paaolka, Madź, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Musiałam po prostu się pochwalić Dziś zaczynam 14 tydzień 2 trymestr tylko jest jeden mały problem:) mam jedne jedyne jeansy w których mogę się dopiąć nie ściskając maluszka:) chyba czas powoli popatrzeć za ciążowymi ubrankami.

Monica to idziemy łeb w łeb :) ja tez zaczynam 14 tydzień, 13 właśnie skończony :) i mamy od dziś II trymestr :D hurrey!
    Ja juz we wszystkich jeansach nie dopinam guzików bo mi ciasno jest, mimo ze brzuszek jeszcze jakiś duży nie jest.. ;) ale tez myślę o zmianie ciuchów, muszę chyba kupić leginsy i w tunikach będę łazić.. ;)

Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ