Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, no zgadlas zawsze mialam problem z odmawianiem ludziom...nie wiem czemu tak mam, ale jak ktos chce sie spotkac, czy prosi mnie o pomoc, to lece zawsze i o sobie mysle na samym koncu...ale wiem ze musze to troszke zmienic, bo teraz musze dbac i myslec nie tylko o sobie ale i o fasolce, no i wlasciwie jak sie juz malenstwo pojawi to i tak czasu dla innych bedzie ubedzie..
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moni28 wrote:jesteśmy na tym samym etapie;]
Jak Twoje samopoczucie?
Bardzo dobre postanowilismy w drugim trymestrze troche podrozowac a potem juz bedziemy sobie spokojnie czekac w domku i wychodzic sobie na spacerki
Ale narazie mam duzo energiiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:29
-
Mnie również rozpiera energia mogę góry przenosić.Brzusio rośnie wyudaje mi się że już czuje ruchy no i jeszcze 3 tyg. i usg połówkowe już się nie mogę doczekać kiedy podejrzę moją fasolindę;] Na połówkowe zabieram ze sobą synka który równieżś nie może się doczekać ujawnienia płci naszego szkrabika. Niech ten czas szybciej leci.....
Kajaoli wrote:Bardzo dobre postanowilismy w drugim trymestrze troche podrozowac a potem juz bedziemy sobie spokojnie czekac w domku i wychodzic sobie na spacerki
Ale narazie mam duzo energiiKajaoli lubi tę wiadomość
-
moni28 wrote:Mnie również rozpiera energia mogę góry przenosić.Brzusio rośnie wyudaje mi się że już czuje ruchy no i jeszcze 3 tyg. i usg połówkowe już się nie mogę doczekać kiedy podejrzę moją fasolindę;] Na połówkowe zabieram ze sobą synka który równieżś nie może się doczekać ujawnienia płci naszego szkrabika. Niech ten czas szybciej leci.....
Jesli do tej pory nie widac bylo plci to prawdopodobnie dziewczynka -
Zazdroszczę energii! U mnie totalne rozkojarzenie i zmęczenie, w pracy chętnie wyżłopałambym kawę albo i dwie naraz i to fusiary, no ale nie, aż się boję, że w końcu narobię jakiegoś bigosu bo obowiązków coraz więcej mi dokładają, a ku&^$$^ chyba w ciąży jestem nie?
A jak piszecie o jedzeniu to zaraz głodna jestem więc idę tylko, że mój żołąd już nie daje rady hyyy -
a to ja i mój syneczek:) rośniemy wszerz;)
Pomysł z 4 zmałpowałam od jednej z nas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:02
MOI, MartaR.., Madź, lubek, Kajaoli, paaolka, paradise, Monica, Anoolka, caterinka lubią tę wiadomość
-
a tak poza wszystkim, oczywiście w pasie już się nie spinam w żadne spodnie i mój patent, gumką do włosów zaczepiam o guzik i dziurke i długa koszulka:P Rewelacja:)
a jestem taka szczęśliwa z dzidziorkiem w brzuszku:)
a powiedzcie jak zachowują się wasi M:) Czy też dotykają, mówią do brzuszka czy jak?paaolka lubi tę wiadomość
-
Z pozdrowieniami z greckiej wyspy Kalymnos! Moja majówka trwa juz od 25tego )). Dużo chodze po skałach (wyjazd wspinaczkowy, ja oczywiscie tylko kibicuje) i jezdze skuterem, ale czuje się bardzo dobrze, wiec mi to chyba sluzy, przeszły mi nawet chroniczne bole glowy spowodowane niskim ciśnieniem. Brzuszek wieczorem tez juz trochę widać, chociaż raczej wygląda na tłusty brzuch:(. Niestety nie czuje jeszcze ruchów, a nie mogę się doczekać.. Cieszę się, ze u Was same dobre wiadomości! W piątek zaczynamy piaty miesiac .
Odpoczywajcie i bawcie się dobrze w majowke!
P.S. czytam fajna książkę - 'w Paryżu dzieci nie grymasza', polecam przyszlym mamom, które chcą zachować zdrowy rozsądek i spojrzeć na macierzyństwo z dystansem. I jeszcze równolegle czytam 'język niemowląt', polecany przez wiele znajomych z małymi dziećmi, to juz bardziej poradnik niż beletrystyka, wydaje mi się, ze lektura obowiązkowa, mnóstwo cennych wskazówek, które niekoniecznie są oczywiste (np. Na tydzień przed porodem nagotuj i zamroz obiady na kilka dni, żebyś nie musiała się tym martwic, jak maluszek pojawi sie w domu)Kajaoli, paaolka, paradise, caterinka, Madź lubią tę wiadomość
-
Lubek, czytalam ta ksiazke kilka miesiecy temu - nawet umiescilam kilka dluzszych fragmentow w swoim pamietniku "staraczkowym" - jest swietna takze goraco polecam
Udanego urlopu zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 22:02
lubek lubi tę wiadomość