Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no zgadlas ;) zawsze mialam problem z odmawianiem ludziom...nie wiem czemu tak mam, ale jak ktos chce sie spotkac, czy prosi mnie o pomoc, to lece zawsze i o sobie mysle na samym koncu...ale wiem ze musze to troszke zmienic, bo teraz musze dbac i myslec nie tylko o sobie ale i o fasolce, no i wlasciwie jak sie juz malenstwo pojawi to i tak czasu dla innych bedzie ubedzie.. ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Was Kochane w ten piękny poranek!
    Ciesze isę, że narazie u Was wszystko w porządku :)
    Niedługo weekend majowy i już isę nie mogę doczekać tego leniuchowania...ach...
    Wy wybieracie się gdzieś w weekend?

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten weekend bedziemy przemieszczac sie na male wypady niedaleko od domu ale u nas nastepny weekend tez jest dlugi :) i wtedy wyjezdzamy nad ocean :) juz sie ciesze :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja tez Was witam dzis slonecznie:) Dwa dni temu rozpoczelam piaty miesiac :):)

Monica, anka_a, Anoolka, kalitria, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy na tym samym etapie;]
    Jak Twoje samopoczucie?

Kajaoli wrote:
    Kochane, ja tez Was witam dzis slonecznie:) Dwa dni temu rozpoczelam piaty miesiac :):)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany majówkowe hmmmm grill, grill, spędzanie czasu ze swoją rodzinką i jednodniowy wypad nad morze.... no i błogie lenistwo

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Plany majówkowe hmmmm grill, grill, spędzanie czasu ze swoją rodzinką i jednodniowy wypad nad morze.... no i błogie lenistwo
    Grill??
    Pogoda ma być paskudna i zimno :P No ale mam nadzieję że tym razem im się nie sprawdzi ;)

• MOI Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze faktycznie ma być zimno na majówkę :( A marzyłam o grillowanym mięsku i ziemniaczkach z tzazikami!!!!! Byle tylko śnieg nie spadł, jak to było 2 lub 3 lata temu!!! ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    jesteśmy na tym samym etapie;]
    Jak Twoje samopoczucie?

Bardzo dobre :) postanowilismy w drugim trymestrze troche podrozowac :) a potem juz bedziemy sobie spokojnie czekac w domku i wychodzic sobie na spacerki :)
    Ale narazie mam duzo energii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:29

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również rozpiera energia mogę góry przenosić.Brzusio rośnie wyudaje mi się że już czuje ruchy no i jeszcze 3 tyg. i usg połówkowe już się nie mogę doczekać kiedy podejrzę moją fasolindę;] Na połówkowe zabieram ze sobą synka który równieżś nie może się doczekać ujawnienia płci naszego szkrabika. Niech ten czas szybciej leci.....

Kajaoli wrote:
    Bardzo dobre :) postanowilismy w drugim trymestrze troche podrozowac :) a potem juz bedziemy sobie spokojnie czekac w domku i wychodzic sobie na spacerki :)
    Ale narazie mam duzo energii :)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Mnie również rozpiera energia mogę góry przenosić.Brzusio rośnie wyudaje mi się że już czuje ruchy no i jeszcze 3 tyg. i usg połówkowe już się nie mogę doczekać kiedy podejrzę moją fasolindę;] Na połówkowe zabieram ze sobą synka który równieżś nie może się doczekać ujawnienia płci naszego szkrabika. Niech ten czas szybciej leci.....

Jesli do tej pory nie widac bylo plci to prawdopodobnie dziewczynka ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ochote na grila- mniam mniam moze w weekend majowy uda sie zrobic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mam chec na chinszczyzne ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to skoro mowa o jedzonku ja zafundowałam sobie dziś botwinkową z młodymi ziemniaczkami i jajeczkiem:) Uwielbiam:)

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę energii! U mnie totalne rozkojarzenie i zmęczenie, w pracy chętnie wyżłopałambym kawę albo i dwie naraz i to fusiary, no ale nie, aż się boję, że w końcu narobię jakiegoś bigosu bo obowiązków coraz więcej mi dokładają, a ku&^$$^ chyba w ciąży jestem nie?
    A jak piszecie o jedzeniu to zaraz głodna jestem więc idę tylko, że mój żołąd już nie daje rady hyyy

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2vjod2h.jpg

a to ja i mój syneczek:) rośniemy wszerz;)
    Pomysł z 4 zmałpowałam od jednej z nas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:02

MOI, MartaR.., Madź, lubek, Kajaoli, paaolka, paradise, Monica, Anoolka, caterinka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou ślicznie wyglądasz :*

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza wszystkim, oczywiście w pasie już się nie spinam w żadne spodnie i mój patent, gumką do włosów zaczepiam o guzik i dziurke i długa koszulka:P Rewelacja:)
    a jestem taka szczęśliwa z dzidziorkiem w brzuszku:)
    a powiedzcie jak zachowują się wasi M:) Czy też dotykają, mówią do brzuszka czy jak?:)

paaolka lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozdrowieniami z greckiej wyspy Kalymnos! Moja majówka trwa juz od 25tego :))). Dużo chodze po skałach (wyjazd wspinaczkowy, ja oczywiscie tylko kibicuje) i jezdze skuterem, ale czuje się bardzo dobrze, wiec mi to chyba sluzy, przeszły mi nawet chroniczne bole glowy spowodowane niskim ciśnieniem. Brzuszek wieczorem tez juz trochę widać, chociaż raczej wygląda na tłusty brzuch:(. Niestety nie czuje jeszcze ruchów, a nie mogę się doczekać.. Cieszę się, ze u Was same dobre wiadomości! W piątek zaczynamy piaty miesiac :).
    Odpoczywajcie i bawcie się dobrze w majowke!
    P.S. czytam fajna książkę - 'w Paryżu dzieci nie grymasza', polecam przyszlym mamom, które chcą zachować zdrowy rozsądek i spojrzeć na macierzyństwo z dystansem. I jeszcze równolegle czytam 'język niemowląt', polecany przez wiele znajomych z małymi dziećmi, to juz bardziej poradnik niż beletrystyka, wydaje mi się, ze lektura obowiązkowa, mnóstwo cennych wskazówek, które niekoniecznie są oczywiste (np. Na tydzień przed porodem nagotuj i zamroz obiady na kilka dni, żebyś nie musiała się tym martwic, jak maluszek pojawi sie w domu) :)

Kajaoli, paaolka, paradise, caterinka, Madź lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, czytalam ta ksiazke kilka miesiecy temu - nawet umiescilam kilka dluzszych fragmentow w swoim pamietniku "staraczkowym" - jest swietna :) takze goraco polecam :)
    Udanego urlopu zycze :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 22:02

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ