Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    a tak poza wszystkim, oczywiście w pasie już się nie spinam w żadne spodnie i mój patent, gumką do włosów zaczepiam o guzik i dziurke i długa koszulka:P Rewelacja:)
    a jestem taka szczęśliwa z dzidziorkiem w brzuszku:)
    a powiedzcie jak zachowują się wasi M:) Czy też dotykają, mówią do brzuszka czy jak?:)

Loveyou88 mam teraz taki sam brzuszek jak Ty :) i tak samo radze sobie ze spodniami, bo niby niektore dadza sie jeszcze dopiac ale na scisk i mnie uwiera, wiec tez zaczepiam gumka i dluzsze bluzki nosze ;) musze pomyslec o jakichs ciazowych chyba w koncu... ;)
    A jesli chodzi o dotykanie przez M, to wieczorem jak sie kladziemy to zawsze glaszcze, ale mysle ze mowic zacznie do niego pozniej, jak bedzie troszke wiekszy i bedzie czul jak dzidzia sie rozpycha ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mezczyzna zdecydowal sie "rozmawiac z brzuszkiem" juz od samego poczatku, jak tylko dowiedzial sie o ciazy. Tak jakos sam z siebie :) i wczoraj gdy dowiedzial sie, ze prawdopodobnie od tego tygodnia maly slyszy juz normalnie dzwieki, przytulil sie do brzucha i spytal swojego synka czy to prawda :) bardzo lubie te momenty :)

Kiedys powiedzialam mojemu M, ze jak przyszly tata rozmawia ze swoim dzieckiem, ktore jest jeszcze w brzuszku to po porodzie reaguje ono na jego glos i odwraca glowke w jego strone. Wyczytalam to w ksiazce, w ktorej bylo opisane jak wygladaja rozne etapy nawiazywania kontaktu ze swoim dzieckiem w czasie ciazy.
    Byc moze to ta informacja go zachecila do rozmow z maluchem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 07:53

Anoolka, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek udanego urlopu :) mogę pozazdrościć energii, ja po wyjściu do sklepu czuję się już zmęczona ;c Dobry patent z tą gumką, chyba wypróbuje. Jak się na jem wywala mi troszkę brzuszek i czasami ciężko mi się dopiąć a na spodnie ciążowe w moim przypadku chyba jeszcze za wcześnie bo jak wszystko strawie brzucha nie ma :D

Miłego dnia dziewczyny :)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Loveyou88 mam teraz taki sam brzuszek jak Ty :) i tak samo radze sobie ze spodniami, bo niby niektore dadza sie jeszcze dopiac ale na scisk i mnie uwiera, wiec tez zaczepiam gumka i dluzsze bluzki nosze ;) musze pomyslec o jakichs ciazowych chyba w koncu... ;)

Ja kupiłam sobie leginsy w reserved. Są elastyczne i z gumką w pasie a wyglądem imitują jeansy. Wszystkie moje spodnie mnie uciskały więc musiałam coś w końcu kupić.

paaolka lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Ja kupiłam sobie leginsy w reserved. Są elastyczne i z gumką w pasie a wyglądem imitują jeansy. Wszystkie moje spodnie mnie uciskały więc musiałam coś w końcu kupić.

A jakos ostatnio kupowalas? I duzo kosztowaly? ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na całość i zakupiłam w HM typowo ciążowe dżinso-leginsy :D Wybrałam rozmiar większy - przyszłościowy, bo niby takie były obcisłe, ale podczas chodzenia obsuwają się i spadają z krocza :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A jakos ostatnio kupowalas? I duzo kosztowaly? ;)

Kupiłam je w sobotę za 79,99zł. Odwiedziłam parę sklepów i wzięłam pierwsze, które pasowały bo nie miałam już w czym chodzić.
    Jak dla mnie są fajne chociaż wolałabym ciemne a były tylko jasne.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Kupiłam je w sobotę za 79,99zł. Odwiedziłam parę sklepów i wzięłam pierwsze, które pasowały bo nie miałam już w czym chodzić.
    Jak dla mnie są fajne chociaż wolałabym ciemne a były tylko jasne.

No to jeszcze cena znośna ;) a ja tez wołałabym wlasnie ciemne...ale zawsze moge sie przejechać do reserved i przymierzyc, anuz mi sie spodobają takie jaśniejsze ;)
    A kupie sobie tez ze 2-3 pary zwykłych leginsow i bede nosic z tuniczkami chyba, no i niedługo lato to i tak za jeansami tęsknić nie będę... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No to jeszcze cena znośna ;) a ja tez wołałabym wlasnie ciemne...ale zawsze moge sie przejechać do reserved i przymierzyc, anuz mi sie spodobają takie jaśniejsze ;)
    A kupie sobie tez ze 2-3 pary zwykłych leginsow i bede nosic z tuniczkami chyba, no i niedługo lato to i tak za jeansami tęsknić nie będę... ;)

No cena mogłaby być niższa.
    Jechałam na zakupy z myślą o tunice i leginsach właśnie, ale jak się jest pod ścianą to się bierze co jest:). Zwłaszcza, że nie jestem z dużego miasta więc sklepów miałam do wyboru maaaaaluśko:).
    Za jakieś 2 tygodnie jadę w odwiedziny do teściów i tam pewnie zaopatrzę się trochę lepiej. Znając moją teściową to też będzie chciała sprezentować coś mi i orzeszkowi.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny czy Wasza waga przyrasta normalnie? Pytam bo ja mam wahania z dnia na dzień potrafi spaść o 0,5 kg.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez jakis czas skakala ale okazalo sie, ze mierzylam za kazdym razem na innej wadze i dlatego rozne wyniki. A jak mierze tylko na jednej (u siebie w domu) to przyrost jest stopniowy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 1 trymestrze skakała przez wymioty, teraz nie wiem bo zepsuła mi się waga :D i ważona jestem tylko na wizytach.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja dzisiaj miałam wizytę, na razie wszystko w porządku. Maluszek ma CRL 9,81 cm. Pozdrawiam :)

paradise, caterinka, paaolka, ania.g, MOI, Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super renatkach :) to maluszek rośnie jak na drożdżach :D

Ja idę 8 maja na wizytę, ale nie wiem, czy będzie usg wtedy..a bardzo bym chciała, bo potem to pewnie dopiero połówkowe..

Udanego długiego weekendu kochane! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 18:29

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    U mnie przez jakis czas skakala ale okazalo sie, ze mierzylam za kazdym razem na innej wadze i dlatego rozne wyniki. A jak mierze tylko na jednej (u siebie w domu) to przyrost jest stopniowy :)
    Ważę się codziennie w domu na czczo na tej samej wadze.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez rożnie z wagą było w ciągu 2 dni wahania były nawet do 1 kg.
    A teraz od jakichś 2 tygodni wszystko stoi w miejscu i się zastanawiam czy to dobrze czy źle.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę miala synka. Cieszę się bardzo :)

paradise, Anoolka, paaolka, lubek, Monica, ania.g, Kajaoli, Magdzialenka, Madź lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Smutas ;) Też już bym chciała się dowiedzieć kto mieszka u mnie w brzuszku.

Dziewczyny bierzecie jeszcze kwas foliowy?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go mam w witaminkach i to dosyć sporo.
    Ja biorę prenatal classic a Wy?

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam ostatnio mojego ginekologa o jakieś witaminy ale powiedział, że mam brać sam kwas foliowy bo wyniki mam bardzo dobre. No ale są kobiety, które wyniki też mają dobre a witaminy jednak biorą. I teraz tak siedzę i się zastawiam czy zakupić coś na własną rękę czy słuchać się swojego ginekologa :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ