X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    a tak poza wszystkim, oczywiście w pasie już się nie spinam w żadne spodnie i mój patent, gumką do włosów zaczepiam o guzik i dziurke i długa koszulka:P Rewelacja:)
    a jestem taka szczęśliwa z dzidziorkiem w brzuszku:)
    a powiedzcie jak zachowują się wasi M:) Czy też dotykają, mówią do brzuszka czy jak?:)

Loveyou88 mam teraz taki sam brzuszek jak Ty :) i tak samo radze sobie ze spodniami, bo niby niektore dadza sie jeszcze dopiac ale na scisk i mnie uwiera, wiec tez zaczepiam gumka i dluzsze bluzki nosze ;) musze pomyslec o jakichs ciazowych chyba w koncu... ;)
    A jesli chodzi o dotykanie przez M, to wieczorem jak sie kladziemy to zawsze glaszcze, ale mysle ze mowic zacznie do niego pozniej, jak bedzie troszke wiekszy i bedzie czul jak dzidzia sie rozpycha ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mezczyzna zdecydowal sie "rozmawiac z brzuszkiem" juz od samego poczatku, jak tylko dowiedzial sie o ciazy. Tak jakos sam z siebie :) i wczoraj gdy dowiedzial sie, ze prawdopodobnie od tego tygodnia maly slyszy juz normalnie dzwieki, przytulil sie do brzucha i spytal swojego synka czy to prawda :) bardzo lubie te momenty :)

Kiedys powiedzialam mojemu M, ze jak przyszly tata rozmawia ze swoim dzieckiem, ktore jest jeszcze w brzuszku to po porodzie reaguje ono na jego glos i odwraca glowke w jego strone. Wyczytalam to w ksiazce, w ktorej bylo opisane jak wygladaja rozne etapy nawiazywania kontaktu ze swoim dzieckiem w czasie ciazy.
    Byc moze to ta informacja go zachecila do rozmow z maluchem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 07:53

Anoolka, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek udanego urlopu :) mogę pozazdrościć energii, ja po wyjściu do sklepu czuję się już zmęczona ;c Dobry patent z tą gumką, chyba wypróbuje. Jak się na jem wywala mi troszkę brzuszek i czasami ciężko mi się dopiąć a na spodnie ciążowe w moim przypadku chyba jeszcze za wcześnie bo jak wszystko strawie brzucha nie ma :D

Miłego dnia dziewczyny :)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Loveyou88 mam teraz taki sam brzuszek jak Ty :) i tak samo radze sobie ze spodniami, bo niby niektore dadza sie jeszcze dopiac ale na scisk i mnie uwiera, wiec tez zaczepiam gumka i dluzsze bluzki nosze ;) musze pomyslec o jakichs ciazowych chyba w koncu... ;)

Ja kupiłam sobie leginsy w reserved. Są elastyczne i z gumką w pasie a wyglądem imitują jeansy. Wszystkie moje spodnie mnie uciskały więc musiałam coś w końcu kupić.

paaolka lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Ja kupiłam sobie leginsy w reserved. Są elastyczne i z gumką w pasie a wyglądem imitują jeansy. Wszystkie moje spodnie mnie uciskały więc musiałam coś w końcu kupić.

A jakos ostatnio kupowalas? I duzo kosztowaly? ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na całość i zakupiłam w HM typowo ciążowe dżinso-leginsy :D Wybrałam rozmiar większy - przyszłościowy, bo niby takie były obcisłe, ale podczas chodzenia obsuwają się i spadają z krocza :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A jakos ostatnio kupowalas? I duzo kosztowaly? ;)

Kupiłam je w sobotę za 79,99zł. Odwiedziłam parę sklepów i wzięłam pierwsze, które pasowały bo nie miałam już w czym chodzić.
    Jak dla mnie są fajne chociaż wolałabym ciemne a były tylko jasne.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Kupiłam je w sobotę za 79,99zł. Odwiedziłam parę sklepów i wzięłam pierwsze, które pasowały bo nie miałam już w czym chodzić.
    Jak dla mnie są fajne chociaż wolałabym ciemne a były tylko jasne.

No to jeszcze cena znośna ;) a ja tez wołałabym wlasnie ciemne...ale zawsze moge sie przejechać do reserved i przymierzyc, anuz mi sie spodobają takie jaśniejsze ;)
    A kupie sobie tez ze 2-3 pary zwykłych leginsow i bede nosic z tuniczkami chyba, no i niedługo lato to i tak za jeansami tęsknić nie będę... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No to jeszcze cena znośna ;) a ja tez wołałabym wlasnie ciemne...ale zawsze moge sie przejechać do reserved i przymierzyc, anuz mi sie spodobają takie jaśniejsze ;)
    A kupie sobie tez ze 2-3 pary zwykłych leginsow i bede nosic z tuniczkami chyba, no i niedługo lato to i tak za jeansami tęsknić nie będę... ;)

No cena mogłaby być niższa.
    Jechałam na zakupy z myślą o tunice i leginsach właśnie, ale jak się jest pod ścianą to się bierze co jest:). Zwłaszcza, że nie jestem z dużego miasta więc sklepów miałam do wyboru maaaaaluśko:).
    Za jakieś 2 tygodnie jadę w odwiedziny do teściów i tam pewnie zaopatrzę się trochę lepiej. Znając moją teściową to też będzie chciała sprezentować coś mi i orzeszkowi.

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny czy Wasza waga przyrasta normalnie? Pytam bo ja mam wahania z dnia na dzień potrafi spaść o 0,5 kg.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez jakis czas skakala ale okazalo sie, ze mierzylam za kazdym razem na innej wadze i dlatego rozne wyniki. A jak mierze tylko na jednej (u siebie w domu) to przyrost jest stopniowy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 1 trymestrze skakała przez wymioty, teraz nie wiem bo zepsuła mi się waga :D i ważona jestem tylko na wizytach.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja dzisiaj miałam wizytę, na razie wszystko w porządku. Maluszek ma CRL 9,81 cm. Pozdrawiam :)

paradise, caterinka, paaolka, ania.g, MOI, Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super renatkach :) to maluszek rośnie jak na drożdżach :D

Ja idę 8 maja na wizytę, ale nie wiem, czy będzie usg wtedy..a bardzo bym chciała, bo potem to pewnie dopiero połówkowe..

Udanego długiego weekendu kochane! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 18:29

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    U mnie przez jakis czas skakala ale okazalo sie, ze mierzylam za kazdym razem na innej wadze i dlatego rozne wyniki. A jak mierze tylko na jednej (u siebie w domu) to przyrost jest stopniowy :)
    Ważę się codziennie w domu na czczo na tej samej wadze.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez rożnie z wagą było w ciągu 2 dni wahania były nawet do 1 kg.
    A teraz od jakichś 2 tygodni wszystko stoi w miejscu i się zastanawiam czy to dobrze czy źle.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę miala synka. Cieszę się bardzo :)

paradise, Anoolka, paaolka, lubek, Monica, ania.g, Kajaoli, Magdzialenka, Madź lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Smutas ;) Też już bym chciała się dowiedzieć kto mieszka u mnie w brzuszku.

Dziewczyny bierzecie jeszcze kwas foliowy?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go mam w witaminkach i to dosyć sporo.
    Ja biorę prenatal classic a Wy?

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam ostatnio mojego ginekologa o jakieś witaminy ale powiedział, że mam brać sam kwas foliowy bo wyniki mam bardzo dobre. No ale są kobiety, które wyniki też mają dobre a witaminy jednak biorą. I teraz tak siedzę i się zastawiam czy zakupić coś na własną rękę czy słuchać się swojego ginekologa :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ