Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kalitria wrote:Bulgotki to ja właśnie mam, najczęściej po jedzeniu, i nie chce mi sie wierzyć ze to klusek,
Kajaoli lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Moje pierwsze kopniaczki też odczuwam bardzo nisko, ale czasem ewidentnie jest na środku, a czasem po prawej lub lewej stronie. Czuję je też pod ręką i potrafię dokładnie zlokalizować lokatora (kiedy leżę), bo pod ręką czuję taką jakby gulę, wypukłość
Kajaoli, ania.g, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Jeśli posmarujesz się kremem z filtrem to nie wytworzy się u Ciebie wit D.
Ja stwierdziłam że warto posmarować się po 15 min przebywania na słońcu i będzie ok
Ogólnie mam stwierdzony niedobór zresztą jak większość społeczeństwa
więc łykam witaminkę d w kropelkach na receptę.
A tutaj znalazłam fajny artykuł:
http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=61928
Acha, rozumiem. Nie wiedzialam o tym. Tylko, ze ja mam bardzo wrazliwa skore i boje sie, ze jak nie zabezpiecze przed sloncem to wystapia stale przebarwienia.. -
ania.g wrote:Nie, nie, to coś zupełnie innego jak ruch jelit po jedzeniu. Trudno to opisać, dla mnie bardziej jakby ktoś mnie od środka dotykał, pukał lekko. No i jest to na razie dosyć nisko.
Czuje dokladnie to samo, lekkie pukniecia (pojedyncze lub podwojne) od srodka. A moj mezczyzna przylozyl dzisiaj w dlon w odpowiednim momencie (mial farta) i tez poczulania.g lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, widzę że same chłopaqki będą się rodzić w październiku. Gratuluje wszystkim które już wiedzą a reszcie zycze spełnienia marzeń co do płci ale najwazniejsze to zeby nasze dzidzie były zdrowe
MOI, paradise, ania.g, Anoolka, Madź lubią tę wiadomość
-
mitaka również gratuluję dzisiaj śniło mi się po raz kolejny, że będzie chłopak ale kto naprawdę mieszka w brzuszku dowiem się dopiero 26go
U Was też dziewczyny taka beznadziejna pogoda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 10:22
mitaka, Madź lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Acha, rozumiem. Nie wiedzialam o tym. Tylko, ze ja mam bardzo wrazliwa skore i boje sie, ze jak nie zabezpiecze przed sloncem to wystapia stale przebarwienia..
-
Kupiłam sobie takie mini domowe KTG i żeby nasłuchiwać serca muszę je dość mocno docisnąć do brzucha. Wtedy najlepiej słychać. Mniej więcej pod pępkiem, lekko z lewej. Kiedy tak ostatnio nasłuchuję już dwa razy zdarzyło się, że poczułam jakby jakieś bulgotki i puknięcie od środka. No i nie wiem czy to jakieś gazy w jelitach czy może moje dziecko? Z kalendarza wynika, że jestem w 15 tygodniu (14t3d), ale z USG że o tydzień do przodu, więc może to już ruchu... Jak myślicie, czy to możliwe już?
Kajaoli, Madź lubią tę wiadomość
-
paradise wrote:mitaka również gratuluję dzisiaj śniło mi się po raz kolejny, że będzie chłopak ale kto naprawdę mieszka w brzuszku dowiem się dopiero 26go
U Was też dziewczyny taka beznadziejna pogoda?
Mam już dwie córki i teraz wszyscy są przekonani że będzie chłopak. Ja tylko marzę aby dziecko było zdrowe. Oczywiście jestem bardzo ciekawa kto tam jestMatka fantastycznej 4 -
Bergo wrote:Kupiłam sobie takie mini domowe KTG i żeby nasłuchiwać serca muszę je dość mocno docisnąć do brzucha. Wtedy najlepiej słychać. Mniej więcej pod pępkiem, lekko z lewej. Kiedy tak ostatnio nasłuchuję już dwa razy zdarzyło się, że poczułam jakby jakieś bulgotki i puknięcie od środka. No i nie wiem czy to jakieś gazy w jelitach czy może moje dziecko? Z kalendarza wynika, że jestem w 15 tygodniu (14t3d), ale z USG że o tydzień do przodu, więc może to już ruchu... Jak myślicie, czy to możliwe już?Matka fantastycznej 4
-
Anoolka wrote:Kajaoli to przede wszystkim chroń twarz przed słońcem, a jak wyskoczy Ci jakieś przebarwienie na ciele to przecież zniknie po porodzie
Niestety, Anoolka, tutaj wszyscy utrzymuja, ze przebarwienia sloneczne w czasie ciazy zostaja na cale zycie i mozna je ewentualnie wybielic mechanicznie (kremami lub laserem) ale proces ten jest bardzo dlugi, okolo kilku lat.. Dlatego nie chce ryzykowac.