Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulgotki to ja właśnie mam, najczęściej po jedzeniu, i nie chce mi sie wierzyć ze to klusek, :/

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to takie specyficzne bulgotki i o wiele niżej niż normalnie zresztą nie da się tego pomylić z jelitami :)

ania.g lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    Bulgotki to ja właśnie mam, najczęściej po jedzeniu, i nie chce mi sie wierzyć ze to klusek, :/
    Nie, nie, to coś zupełnie innego jak ruch jelit po jedzeniu. Trudno to opisać, dla mnie bardziej jakby ktoś mnie od środka dotykał, pukał lekko. No i jest to na razie dosyć nisko.

Kajaoli lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też od paru dni czuję nisko coraz wyraźniejsze "bulgotki" zazwyczaj w godzinach popołudniowych i wieczornych. Praktycznie czuję je zawsze w tym samym miejscu, też tak macie?

Kajaoli, ania.g lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze kopniaczki też odczuwam bardzo nisko, ale czasem ewidentnie jest na środku, a czasem po prawej lub lewej stronie. Czuję je też pod ręką i potrafię dokładnie zlokalizować lokatora (kiedy leżę), bo pod ręką czuję taką jakby gulę, wypukłość :)

Kajaoli, ania.g, Anoolka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie moge wyczaic czy to burczenie brzucha czy maluch ale nie moge sie doczekac kiedy bede na 100% wiedziala ze to dzidzius

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maleństwo aktywne rano ale najbardziej wieczorem i jak leżę na płasko.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeśli posmarujesz się kremem z filtrem to nie wytworzy się u Ciebie wit D.
    Ja stwierdziłam że warto posmarować się po 15 min przebywania na słońcu i będzie ok :)
    Ogólnie mam stwierdzony niedobór zresztą jak większość społeczeństwa ;)
    więc łykam witaminkę d w kropelkach na receptę.

A tutaj znalazłam fajny artykuł:
    http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=61928

Acha, rozumiem. Nie wiedzialam o tym. Tylko, ze ja mam bardzo wrazliwa skore i boje sie, ze jak nie zabezpiecze przed sloncem to wystapia stale przebarwienia..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie, nie, to coś zupełnie innego jak ruch jelit po jedzeniu. Trudno to opisać, dla mnie bardziej jakby ktoś mnie od środka dotykał, pukał lekko. No i jest to na razie dosyć nisko.

Czuje dokladnie to samo, lekkie pukniecia (pojedyncze lub podwojne) od srodka. A moj mezczyzna przylozyl dzisiaj w dlon w odpowiednim momencie (mial farta) i tez poczul :)

ania.g lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dalej cisza już 3 dzień - leniwiec jeden, ale byłam na usg wczoraj i jest chłopak :)

ania.g, paaolka, paradise, Madź, MOI, sylwia1985, caterinka, Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka gratuluje synka! :) u mnie też podobno bedzie synek, ale zobaczymy czy kolejne usg potwierdzi... ;)

mitaka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że same chłopaqki będą się rodzić w październiku. Gratuluje wszystkim które już wiedzą a reszcie zycze spełnienia marzeń co do płci ale najwazniejsze to zeby nasze dzidzie były zdrowe :)

MOI, paradise, ania.g, Anoolka, Madź lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie juz nie moge doczekac gdy sie dowiem co bede miala ale musze jeszcze poczekac do 22 maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 10:11

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka również gratuluję :) dzisiaj śniło mi się po raz kolejny, że będzie chłopak ;) ale kto naprawdę mieszka w brzuszku dowiem się dopiero 26go

U Was też dziewczyny taka beznadziejna pogoda? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 10:22

mitaka, Madź lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

Tak, brzydko, zimno i nie ma co robic :/

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Acha, rozumiem. Nie wiedzialam o tym. Tylko, ze ja mam bardzo wrazliwa skore i boje sie, ze jak nie zabezpiecze przed sloncem to wystapia stale przebarwienia..
    Kajaoli to przede wszystkim chroń twarz przed słońcem, a jak wyskoczy Ci jakieś przebarwienie na ciele to przecież zniknie po porodzie ;)

• Bergo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie takie mini domowe KTG i żeby nasłuchiwać serca muszę je dość mocno docisnąć do brzucha. Wtedy najlepiej słychać. Mniej więcej pod pępkiem, lekko z lewej. Kiedy tak ostatnio nasłuchuję już dwa razy zdarzyło się, że poczułam jakby jakieś bulgotki i puknięcie od środka. No i nie wiem czy to jakieś gazy w jelitach czy może moje dziecko? Z kalendarza wynika, że jestem w 15 tygodniu (14t3d), ale z USG że o tydzień do przodu, więc może to już ruchu... Jak myślicie, czy to możliwe już?

Kajaoli, Madź lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    mitaka również gratuluję :) dzisiaj śniło mi się po raz kolejny, że będzie chłopak ;) ale kto naprawdę mieszka w brzuszku dowiem się dopiero 26go

U mnie leje.
    Mam już dwie córki i teraz wszyscy są przekonani że będzie chłopak. Ja tylko marzę aby dziecko było zdrowe. Oczywiście jestem bardzo ciekawa kto tam jest :)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Kupiłam sobie takie mini domowe KTG i żeby nasłuchiwać serca muszę je dość mocno docisnąć do brzucha. Wtedy najlepiej słychać. Mniej więcej pod pępkiem, lekko z lewej. Kiedy tak ostatnio nasłuchuję już dwa razy zdarzyło się, że poczułam jakby jakieś bulgotki i puknięcie od środka. No i nie wiem czy to jakieś gazy w jelitach czy może moje dziecko? Z kalendarza wynika, że jestem w 15 tygodniu (14t3d), ale z USG że o tydzień do przodu, więc może to już ruchu... Jak myślicie, czy to możliwe już?
    No jasne że możliwe :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kajaoli to przede wszystkim chroń twarz przed słońcem, a jak wyskoczy Ci jakieś przebarwienie na ciele to przecież zniknie po porodzie ;)

Niestety, Anoolka, tutaj wszyscy utrzymuja, ze przebarwienia sloneczne w czasie ciazy zostaja na cale zycie i mozna je ewentualnie wybielic mechanicznie (kremami lub laserem) ale proces ten jest bardzo dlugi, okolo kilku lat.. Dlatego nie chce ryzykowac.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ