Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do środy polozna ma jeszcze wolne wiec się musze uzbroic w cierpliwość dziś skolei brzuch mam tak wielki i tak się jakoś pcha jakby miał mi zaraz wybuchnąć... Czuje się dobrze aż za dobrze i to "za" mnie martwi... Eh taka rola matek...

7a4aio4pfp2702id.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie jesteś sama z tym zamartwianiem :) Moja wizyta kontrolna też w środę i już czuję niepokój.

Ten tydzień był dla mnie bardzo trudny. Ta śliczna kotka z mojego zdjęcia musiała zostać uśpiona we wtorek :( W przeciągu paru dni chłoniak ją bardzo wyniszczył. Cała rodzina strasznie to przeżyła, bo takie nasze oczko w głowie było. Niesamowity przyjaciel. Ach... nie mogłam się nawet logować na stronę, bo ciężko mi patrzeć na to zdjęcie. I tak jakieś stany depresyjne mnie zaczęły łapać.

Mam nadzieję, że w środę na wizycie będzie wszystko dobrze, bo przydałoby mi się trochę pozytywów, to tych ostatnich beznadziejnych tygodniach...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja juz nie chce mieć zwierząt to tak jak członka rodziny się żegna bo nim był przez tyle lat mój synek chce mieć psa a ja jestem zdecydowanie na NIE choć kocham psy...

7a4aio4pfp2702id.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim....
    Jak Wam zaczal sie poranek, bo dla mnie fatalnie...cala noc nie spalam bo mialam okropne bole brzucha... nie moglam spac na zadnym boku, tylko na wznak...dodatkowo mam zaparcia...choc dzis zjadlam sobie owsianke i juz jest lepiej...
    Tak sie przestraszylam tych boli, ze nie poszlam dzis do pracy i ide do lekarza...mam nadzieje ze mnie przyjmie...oby bylo wszystko w porzadku

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a to nie sa przypadkiem gazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:12

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam czasem zle dni- nawet bardzo czesto- wtedy nie chce mi sie poprostu nic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie cos takiego ze boli was brzuch i idziecie sprawdzic do lazienki czy przypadkiem nie dostalyscie miesiaczki- ja tak mam.Dzis cos pelza bardzo nisko i boje sie zeby dzidzius nie wylecial bo czuje go bardzo nisko

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, też wczoraj nad tym się zastanawiałam bo jak już czuję ruchy to tak samo bardzo nisko. Bóle brzucha też niestety miewam..

Ostatnio też gorzej sypiam, nie potrafię się ułożyć, zawsze uwielbiałam spać na lewym boku a teraz jak na złość codziennie budzę się na plecach. Poza tym często się przebudzam i muszę od nowa walczyć, żeby zasnąć.

Theagnes daj znać jak po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 13:46

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Kurde, też wczoraj nad tym się zastanawiałam bo jak już czuję ruchy to tak samo bardzo nisko. Bóle brzucha też niestety miewam..

Ostatnio też gorzej sypiam, nie potrafię się ułożyć, zawsze uwielbiałam spać na lewym boku a teraz jak na złość codziennie budzę się na plecach. Poza tym często się przebudzam i muszę od nowa walczyć, żeby zasnąć.

Theagnes daj znać jak po wizycie
    widze ze nie jestem jedyna

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Marta, a to nie sa przypadkiem gazy?
    Wzięłam sobie ciepły prysznic i brzuch trochę zelzał... Moj synek nazwał brzuch Julian i cały czas do Niego tak mówi :-D nawet ja juz zaczęłam tak mówić gorzej jak będzie dziewczynka :-D

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Wzięłam sobie ciepły prysznic i brzuch trochę zelzał... Moj synek nazwał brzuch Julian i cały czas do Niego tak mówi :-D nawet ja juz zaczęłam tak mówić gorzej jak będzie dziewczynka :-D
    Julian- fajnie:)

MartaR.. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    hej wszystkim....
    Jak Wam zaczal sie poranek, bo dla mnie fatalnie...cala noc nie spalam bo mialam okropne bole brzucha... nie moglam spac na zadnym boku, tylko na wznak...dodatkowo mam zaparcia...choc dzis zjadlam sobie owsianke i juz jest lepiej...
    Tak sie przestraszylam tych boli, ze nie poszlam dzis do pracy i ide do lekarza...mam nadzieje ze mnie przyjmie...oby bylo wszystko w porzadku
    Mi rano zachciało się -przepraszam za dosłowność- kupę, siedziałam przy komputerze i stwierdziłam że pójdę jak skończę grać. Momentalnie rozbolał mnie cały brzuch aż ponad pępek,to był taki skurczowy mocny ból. Boże jak ja się przestraszyłam :/
    Przeszło całkiem dopiero po dwóch wizytach w kibelku i stwierdziłam że więcej nie będę zwlekać ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka mi jak sie zachce to odrazu mnie brzuch zaczyna bolec i musze pedzic do kibelka a z siusianiem to samo bo jak dluzej przytrzymam to mnie zaczyna piec pecherz

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Anoolka mi jak sie zachce to odrazu mnie brzuch zaczyna bolec i musze pedzic do kibelka a z siusianiem to samo bo jak dluzej przytrzymam to mnie zaczyna piec pecherz
    Ehh to chyba faceci kiedyś powiedzieli że "ciąża to piękny stan" bo żadna kobieta by czegoś takiego nie wymyśliła ;)

paradise, MOI, MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ehh to chyba faceci kiedyś powiedzieli że "ciąża to piękny stan" bo żadna kobieta by czegoś takiego nie wymyśliła ;)

w 100% się zgodzę :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    napewno nie na poczatku gdzie sie wymiotuje i takie tam a pozniej nie wiem zobacze moze tak bedzie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam niedawno wyniki badań. Zrobiłam kilka czynników krzepliwości i wszystkie są w normie poza fibrynogenem i chciałam się Was poradzić, bo może któraś wie o tym co nieco. Fibrynogen mam 580mg/dl, norma podana jest 180-350, ale z tego co wiem, to w ciąży normy są wyższe, ale czy o tyle? Poza tym zrobiłam INR, APTT, morfologię i mocz - tu wszystko jest ok.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julian dał znać i wariuje w brzuchu :-D jestem spokojniejsza

Madź, caterinka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Będę miała synka. Bardzo dokładnie to było widać. Mam nawet zdjęcie usg z jajkami :) Marcel ma 10 cm. Wszystko jest ok :)

Madź, sylwia1985, paaolka, agatas, MartaR.., Nelly, lubek, caterinka, Monica, Bergo, Kajaoli, MOI, anka_a, paradise, Strokrotka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...byłam w ośrodku...a tu klops...ginekologa nie ma do 06.05 :((((
    Poszłam więc tylko do lekarza pierwszego kontaktu po zwolnienie...
    I nie iwem co robić...Bo w ciągu dnia brzuch nie bolał, tylko czułam się po nocy jakby mi ktoś lał po brzuchu...
    Teraz czuje się taka nedęta...i nie wiem czy to gazy się zatrzymały czy co, bo czuje się taka pełna, czy dziecko mi gdzieś uciska (ale na to chyba jeszcze za wcześnie) choć dzis byłam raz w toalecie...
    Boje się tej nocy...no ale jak znów mnie będzie bardzo bolało to chyba pojade do szpitala...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ