Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany dziewczyny zrobiłam listę zakupów dla dzidzi dla mnie do szpitala do porodu mała załamka ale już powoli trzeba kupować dobrze ze wózek mam a nawet dwa to największy wydatek odejdzie na obecną chwilę myślę że w 1000zł się zamknę to i tak nie jest źle ale lista rzeczy na dwie strony podaniowe jest...
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Przywitam się na tym wątku, jestem w 19 tydz ciąży, niestety z komplikacjami. Ale ostatnim wizyta była zdecydowanie pomyślna, łożysko sie podnosi i niejestem uziemiona, płci nieznam niestety,bo ponoć nie widać,a i maleństwo niedaje zajrzeć pomiędzy nóżki.paradise, Anoolka, ania.g, lubek, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Dziewczynki gdy miewacie bóle głowy to ból jest umiejscowiony na całej głowie czy tylko w jednym miejscu. Od początku ciąży miewam bóle głowy zawssze tylko z prawej strony. Chyba muszę się wybrać do neurologa.
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Mam problem może mi poradzicie coś? Jestem zatrudniona na umowę na czas określony do końca sierpnia-rodzę koniec września początek października bo to różnie bywa. Od dzisiaj do końca tygodnia jestem na zwolnieniu z racji tego, że mam tak zapchany nos, że nie mogę oddychać i bolące gardło. Leżę i się grzeję. No i chodzi o to, że w pracy jak to w pracy gorący okres teraz a ja na zwolnieniu (niewyimaginowanym bądź co bądź)i pełne niezadowolenie z tego powodu. Koleżanka dyskretnie podpowiada żebym w ogóle poszła już na zwolnienie bo widzi, że mi coraz ciężej a nerwówka i bieganina jest, poza tym mam kłopoty z koncentracją za co często mi się obrywa. Jednym słowem jestem zestresowana i zmęczona tym wszystkim, no i zupełnie nie wiem co robić.... chciałam to ciągnąć jak najdłużej żeby się wykazać i dostać normalną umowę, a jak pójdę na zwolnienie.... z drugiej strony dziecko ważniejsze, a mój stres i zmęczenie chyba nie ma obojętnego wpływu. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Z tego co się orientuje to umowa powinna ci zostać przedłużona do czasu porodu, gdybyś poszła od początku na L4 to dostawałabyś 100% pensji.teraz też dostaniesz. Potem rok macierzyńskiego.jeśli nawet umowa zostanie zerwana, to rejestrujesz sie w biurze pracy, i masz ubezp.jeśli należy ci sie zasiłek dla bezrobotnych,a w tym czasie gdy jest wypłacany urodzisz, opłacane będziesz mieć też macierzyński.mitaka lubi tę wiadomość
-
Witaj Aniqa
moni28 mówiłaś ginekologowi o tych bólach? Ja też miewam bóle głowy ale rzadko, jednak jak już są to nie potrafię nawet wstać z łóżka. Zazwyczaj też nie boli mnie cała głowa tylko ból utrzymuję się z jednej strony - chociaż nie potrafię sobie przypomnieć czy zawsze z tej samej. Również słyszałam, że plastry apapu są dobre, ale sama z nich nie korzystałam.
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Dziewczyny chyba jestem wariatką, albo już w nie długim czasie nią zostanę. Nie wiem czy to wina hormonów, ale popadam ze skrajności w skrajność. Byle czym się przejmuję, coś mnie zaboli to już jestem chora a już nie wspomnę jak martwię się o zdrowie maluszka. Czuję już ruchy szkrabika, ale gdy tylko jeden dzień nie odczuwam niuni to już panikuję. Do wizyty połówkowej jeszcze dwa tygodnie a do tego czasu na pewno zostanie wariatką i chyba mnie wywiozą w kaftanie.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Z tego co się orientuje to umowa powinna ci zostać przedłużona do czasu porodu, gdybyś poszła od początku na L4 to dostawałabyś 100% pensji.teraz też dostaniesz. Potem rok macierzyńskiego.jeśli nawet umowa zostanie zerwana, to rejestrujesz sie w biurze pracy, i masz ubezp.jeśli należy ci sie zasiłek dla bezrobotnych,a w tym czasie gdy jest wypłacany urodzisz, opłacane będziesz mieć też macierzyński.
Niestety mieszkamy w takim kraju że jeśli już w ciąży zostanie umowa przedłużona normalnie czyli nie do dnia porodu to to jakiś cud jest
Więc ja bym poszła na zwolnienie zwłaszcza że stres w pracy jest i nie wyrozumiały szef -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też miałam podobny dylemat, bałam sie iść na l4 i pracowałam do 4 msc. Potem krwawienia dostałam i wybrałam ważniejsze, mam l4,a umowa niezostanie zerwana tylko wygaśnie po porodzie, a ja będe mieć macierzyńskie. Także dokładnie cie rozumie,ale mi musiało przemówić dopiero do głowy krwawienie.teraz wiem że maleństwo ważniejsze niż praca.
Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaR.. wrote:Rany dziewczyny zrobiłam listę zakupów dla dzidzi dla mnie do szpitala do porodu mała załamka ale już powoli trzeba kupować dobrze ze wózek mam a nawet dwa to największy wydatek odejdzie na obecną chwilę myślę że w 1000zł się zamknę to i tak nie jest źle ale lista rzeczy na dwie strony podaniowe jest...Matka fantastycznej 4
-
mitaka wrote:Właśnie a macie już jakieś listy z wyprawką czy na razie tak co w ręce wpadnie bo urocze albo promocja? niedługo trzeba się będzie zastanawiać.
ania.g jaki model wózka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:29
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny