Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    MOI to zobaczymy czy w mi sie sprawdzi,ph mam 7, i niemam ochoty na słodkie, w większości tak jak pisałaś. Hmm ciekawe.
    Czyli masz wszystkie objawy na chłopca!!!! :D

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, śliczny ten wózek!!! Chętnie bym się nim zainteresowała, ale moi rodzice obiecali nam wózek i myśleli raczej o nowym (w końcu ma to być prezent). Nie chciałabym ich stawiać w niezręcznej sytuacji.

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI no to ładna niespodzianka ;) Ja też jak na razie wszystkie objawy mam na chłopca ale się okażę ;)

MOI, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Hahaha mnie też już nosi :) Na smyk.pl zaczynaja sie wyprzedaze i juz ogladałam ciuszki, moja kolezanka szyje kocyki i podusie z róznymi motywami z bawełną polska badz USA a z drugiej strony taki materiał z wypustakami (ale wytłumaczyłam - nie mogę znaleźć słowa), ale są super! :-)

Co do tego materiału to chyba chodzi o polarek minky ;)

Też mi się takie podobają i na pewno taki kupię :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Stokrotka, śliczny ten wózek!!! Chętnie bym się nim zainteresowała, ale moi rodzice obiecali nam wózek i myśleli raczej o nowym (w końcu ma to być prezent). Nie chciałabym ich stawiać w niezręcznej sytuacji.

U mnie tak samo - rodzice chcą nam zrobić prezent i kupić wózek, nowy, ale oczywiście sami będziemy mogli sobie wybrac taki jaki chcemy ;) wczesniej sporo oglądałam uzywanych wózków na allegro, ale skoro chcą kupic to spore ułatwienie dla nas ;)

MOI, a u Ciebie faktycznie niezłe zaskoczenie z tą dziewczynką... ;) gratuluje :D choć wierzę że przeżyliście z mężem szok...w 12 tyg narzady płciowe wyglądaja podobnie i u chłopców i u dziewczynek, więc może tamten lekarz po prostu za wcześnie Ci powiedział o synku...u mnie w 13 tyg kobieta mówila tez o chłopcu, ale powiedziała że nie chce żebym się juz nastawiała na 100% bo na tym etapie to nigdy nie jest pewne..Jutro mam wizyte, ale nie wiem czy bedzie usg, jak nie to dopiero na połówkowym sie przekonam... ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam z niecierpliwością na wizytę. Staram się sama sobie tłumaczyć, że na pewno wszystko będzie ok, żeby się nie denerwować. Ostatnio jak się tak denerwowałam, to na wizycie ciśnienie podeszło mi na niecałe 160/85 (gdzie normalnie mam 110-120/65). Wizyta dopiero o 17:00, więc muszę się czymś zająć, żeby szybciej zleciało.

A tak poza tym, to od paru dni mam "tiki" w brzuchu. Najczęściej jak spokojnie leżę wieczorem, to dość nisko brzucha czuje delikatne pukanie. Najpierw kojarzyło mi się to z tikami nerwowymi mięśni, ale nie takie szybkie. Poza tym zdarza się bulgotanie, jakbym rybkę miała, trochę inne niż burczenie w brzuchu. Ostatnio zastanawiałam się, że może mi się tylko wydaje, ale wczoraj wieczorem dość mocno to czułam. Dziwię się tylko, bo to moja pierwsza ciąża i wszędzie jest napisane, że powinnam czuć maluszka za kilka tygodni dopiero i tak też się nastawiałam. Może to z tych nerwów już świruję?

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi dziewczynki fajne są :)
    Nieraz czytałam żeby nie sprawdzać płci tak wcześnie bo później duże zaskoczenie może być he he :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tydzień temu lekarz powiedział ze chłopczyk i mam nadzieje że tak juz zostanie bo juz kilka rzeczy kupiłam typowo dla chłopca. Ale do nastepnej wizyty 28 juz nic nie kupuję bo to róznie bywa. Chociaz u mnie nie było tak wczesnie :)

MOI lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Co do tego materiału to chyba chodzi o polarek minky ;)

Też mi się takie podobają i na pewno taki kupię :D
    Tak! Dokladnie!!! Dziekuje za podpowiedz :)

paaolka lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    A ja czekam z niecierpliwością na wizytę. Staram się sama sobie tłumaczyć, że na pewno wszystko będzie ok, żeby się nie denerwować. Ostatnio jak się tak denerwowałam, to na wizycie ciśnienie podeszło mi na niecałe 160/85 (gdzie normalnie mam 110-120/65). Wizyta dopiero o 17:00, więc muszę się czymś zająć, żeby szybciej zleciało.

A tak poza tym, to od paru dni mam "tiki" w brzuchu. Najczęściej jak spokojnie leżę wieczorem, to dość nisko brzucha czuje delikatne pukanie. Najpierw kojarzyło mi się to z tikami nerwowymi mięśni, ale nie takie szybkie. Poza tym zdarza się bulgotanie, jakbym rybkę miała, trochę inne niż burczenie w brzuchu. Ostatnio zastanawiałam się, że może mi się tylko wydaje, ale wczoraj wieczorem dość mocno to czułam. Dziwię się tylko, bo to moja pierwsza ciąża i wszędzie jest napisane, że powinnam czuć maluszka za kilka tygodni dopiero i tak też się nastawiałam. Może to z tych nerwów już świruję?

Będzie dobrze!!!! Nie denerwuj sie :) już za 6 godzin zobaczysz swoje maleństwo :)

agatas lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    Byłam dziś dopiero u lekarza,z tymi wzdęciami i bólami brzucha...bo boli mnie tylko wieczorem i w nocy...i dostałam skierowanie do szpitala :(
    Boję się bardzo, bo jeszcze nigdy nie leżałam w szpitalu...al trzymajcie kciuki

ania.g lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj na badaniach krwi i moczu bo mialam wolne w pracy i pozalatwialam rozne sprawy- kupilam sukienke na komunie bo moj jest chrzestnym.Ja nie kupuje jeszcze nic dla malucha- wole dmuchac na zimne ale i tak mnostwo rzeczy bedziemy mieli po dzieciach brata mojego G

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 trzymaj się tam i daj znać co u Ciebie i co mówią lekarze jak będziesz miała okazje, trzymam mocno kciuki - na pewno będzie wszystko dobrze!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hej dziewczyny...
    Byłam dziś dopiero u lekarza,z tymi wzdęciami i bólami brzucha...bo boli mnie tylko wieczorem i w nocy...i dostałam skierowanie do szpitala :(

Ojej, jaka jesteś biedna :( Ale na pewno trochę poleżysz i wszystko będzie dobrze.

Trochę mnie to zmartwiło, bo też mam ostatnio bóle. Ale raczej podbrzusza, i niestety zupełnie inne niż przy rozciąganiu macicy (te też wcześniej miałam). Mam wrażenie że brzuch mi bardzo twardnieje i to się niestety dzieje głownie wieczorem jak wracam z pracy, więc pewnie od siedzenia :( Przerzuciłam się od dziś na siedzenie na piłce, podobno to zdrowiej, ale nie wiem czy wytrzymam, bo to jednak brak oparcia dla pleców i zaczynają mnie boleć. Czyli jak nie urok to... :(

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kochana, ja też czułam chłopczyka, poza tym wierzyłam, że tak jest nam pisane, tak po prostu będzie, bo kiedyś wyobrażając sobie rodzinę zawsze widziałam chłopczyka!!!
    Z zakupami się wstrzymałam i jeszcze poczekam do tego 28 maja, ale tak mnie już nosi, żeby coś kupić, że szok!!!! No chyba że się skuszę na jakiś neutralny kocyk ;D

Moi, ale heca!!!:):);) no to namieszali wam w glowach ;) ale bedziecie mieli co wspominac :)

U nas na 100% chlopczyk gdyz robilismy wczesniej badania genetyczne i przy okazji potwierdzili plec :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:40

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hej dziewczyny...

Ale co powiedzial lekarz? Wytlumaczyl ci dlaczego cie wysyla do szpitala?
    Daj nam koniecznie znac jak tylko bedziesz mogla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:53

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    A ja czekam z niecierpliwością na wizytę.
    Ja już czułam maleństwo w 17 tyg,a wcześniej tak jak opisujesz, na pewno to twoje maleństwo już daje znać.
    Nie denerwuj sie, nie ma czym :)

agatas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedynie takie kłucia po prawej stronie, niewiem co to,ale na razie nie panikuje.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hej dziewczyny...
    Trzymam kciuki <3 A czy lekarz powiedział co się dzieje?

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli brzuch ale to chyba normalne w ciazy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ