Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecenia to duphaston 1 tabl rano, oszczędzanie sie, i cyklonamina w razie krwawienia, a ha i żelazo i magnez, żelazo 3 tabl na dzień, a magnez 5 tabletek. I nic więcej w sumie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Hej Kochane:) Ja mam wizyte dzisiaj, ale nie mam pojęcia, czy bedzie na niej tym razem usg...a bardzo bym chciała, żeby być spokojniejsza na kolejne tygodnie do połówkowego..w każadym razie powtarzam sobie ze wszystko jest na pewno w porzadku... ;)
    Ja mam na każdej wizycie usg, i to wchodzi w cene wizyty a ja jestem spokojniejsza jak widze maleństwo na ekranie. Ale ja chodze prywatnie, podobno na fundusz jak sie chodzi to jest tylko 3 razy, eh

• Madź Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a ile płacisz za wizytę ? taką zwykłą bez dodatkowych badań ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź wrote:
    Aniqa a ile płacisz za wizytę ? taką zwykłą bez dodatkowych badań ?
    100 zł płacę, ok 15 min taka wizyta. Ale przez to że chodze prywatnie, leki mam bez zniżki i badania krwi też prywatnie.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki- ja tez juz chce wiedziec kto siedzi w moim brzucholku

Aniqa, Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ponoć mam małego facetka,
    Już czytałam tu o ph moczu,że jak wysokie to chłopiec,ja mam 7
    Niemam ochoty na słodkie,to ponoć też na chłopca
    Ponoć ciąża mi służy,i ładnieje, -też chłopiec
    Maleństwo ma długie nóżki- tu cytat " eee to na bank chłopak"

MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam połówkowe 28.05. już się doczekać nie mogę...choć lekarze prognozowali synka, czekam, żeby być pewniejsza(bo pewność na 100% dopiero przy porodzie;))
    no i czekamy :)
    a wy już jakieś zakupy dla maleństw macie? My czekamy do 28 :P

MOI, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja poczułam pierwszego kopniaka w poniedziałek po "wkurzeniu" Dzidzika ;) Leżałam i stukałam w brzuch a maleństwo się oburzyło tak, że poczułam pod ręką mocny stuk :)

Cieszę się, że same pozytywne wieści na wątku i niech tak będzie dalej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:29

Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje przrwaznie rano takie bulgotki a potem takie delikatne pukniecia.Podobno dziecko robi sie aktywne bardziej po zjedzeniu duzej ilosci slodyczy i powiem Wam ze wczoraj wieczorem zjadlam zelki a po chwili dzidzior sie obudzil

anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki 20 tydzień mi wybił kurde juz połowa jakoś mi ten czas szybko leci...

agatas, sylwia1985, Madź, Anoolka, anka_a, paradise, paaolka, Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ---''Scescie''--- bardzo dawno nie widziana!.Czy wszystko u Ciebie kochanienka w porządeczku?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zakupam poczekam gdzieś do sierpnia, bo termin mam na przełom września i października, to 2 msc spokojnie wystarczą,a boje sie że różnie może być, a teraz dla mnie jest za wcześniej.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja z zakupam poczekam gdzieś do sierpnia, bo termin mam na przełom września i października, to 2 msc spokojnie wystarczą,a boje sie że różnie może być, a teraz dla mnie jest za wcześniej.
    ja tez poczekam az zaczne 3 trym to wtedy zaczne sie rozgladac za rzeczami dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 15:00

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    100 zł płacę, ok 15 min taka wizyta. Ale przez to że chodze prywatnie, leki mam bez zniżki i badania krwi też prywatnie.

no ja rozumiem, bo też taką sytuację mam- leki i badania płacę no ale jakoś sobie nie wyobrażam użerać z lekarzami z NFZ (wiem jacy są u mnie)

sylwia1985, Aniqa lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze co 5 tygodni do ginka na Nfz i jestem narazie zadowolona

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ściągnęłam sobie dziś na telefon kilka utworów muzyki poważnej do słuchania dla malucha :) Z racji tego, że nie mam takich dużych słuchawek włączam w telefonie tą muzykę i kładę na brzuch :) Nie wiem czy bobasowi się podoba ale czuję jak co jakiś czas się rusza :D Może tańczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 15:59

Eweloka84, paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, ściągnęłam sobie dziś na telefon kilka utworów muzyki poważnej do słuchania dla malucha :) Z racji tego, że nie mam takich dużych słuchawek włączam w telefonie tą muzykę i kładę na brzuch :) Nie wiem czy bobasowi się podoba ale czuję jak co jakiś czas się rusza :D Może tańczy ;)
    moj tez mowi zebym puszczala muzyke powazna ale dla mnie jest taka ponura i usypiajaca i wlaczam normalna eske przewaznie jak sprzatam w domu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Melduję się po wczorajszym usg i dzisiejszej wizycie u mojej ginki.
    Otóż okazało się niespodziewanie, że będziemy mieć małą DZIEWUSZKĘ :) A byłam na sto procent pewna, że będzie chłopak (wszystkie ludowe przepowiednie wskazywały na facecika :)). Dzieciaczek rośnie i ma się dobrze, z tym, że strasznie się skuliła pod koniec badania i lekarka za nic nie mogła zbadać wszystkich parametrów serducha, więc idziemy jeszcze raz za dwa tygodnie. Może się łaskawie będzie obracać tak jak trzeba ;)
    Poza tym przeżyłam dziś szok na wizycie kontrolnej. Stanęłam na wadze, a tam 6 kg do przodu! Nie mam pojęcia gdzie to się mieści. Brzuszek mam raczej niewielki, ani nie widzę po sobie, żeby mi jakoś pysie urosły...Jestem przerażona, bo zawsze byłam szkieletorem z niedowagą.

Trzymajcie się ciepło i koniecznie dbajcie o siebie :)

Anoolka, Nelly, MartaR.., anka_a, ao12., Madź, paradise, sylwia1985, Eweloka84, agatas, paaolka, Strokrotka, ania.g, MOI, Monica, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy trzecią kobietę :-) gratulacje tofirus

7a4aio4pfp2702id.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie szaleje na forum na fejsie.. Wpadajcie do nas tam wiecznie gwarno :)
    No i jest już więcej niz 2 dziewczynki ale to chłopaki prowadzą dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 06:44

paaolka lubi tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ