Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy wpaść ponieważ większość z Nas została usunięta za nie odzywanie się ... :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na fejsie nie pasuje, wolę tu z wami popisać :)

MartaR.., Aniqa, Kakabaka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wkrótce kupię od znajomych w pracy nową wanienkę bebejou z wbudowanym termometrem http://www.bebe-jou.com/product/show/12/Thermobath.html oraz wózek quinny http://www.quinny.com/strollers-buggy/speedi/ który też był nieużywany trafiła się okazja więc trzeba skorzystać (wolałabym 4 koła, może uda mi się dokupić inną końcówkę)
    bo w Holandii wózki dziecięce są droogie

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje córki tofirus ;)

Aniqa jak na wizytę razem z usg niedrogo płacisz. W jakim mieście mieszkasz?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zakupami też na razie poczekam ;) no chyba, że coś mi wpadnie w oko w dobrej cenie to wtedy skorzystam z okazji.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już część robię zakupów:) do szkoły rodzenia zapisałam się na sierpień:) niedługo odbieramy nasze klucze do własnego M z ogrodem:) jestem przeszczęśliwa:) oby dzidziorek rósł zdrowo:) a ja się rozglądam za hartanem albo emajungą czy coś takiego:P

Strokrotka, Eweloka84, paaolka, Madź, paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    ja już część robię zakupów:) do szkoły rodzenia zapisałam się na sierpień:) niedługo odbieramy nasze klucze do własnego M z ogrodem:) jestem przeszczęśliwa:) oby dzidziorek rósł zdrowo:) a ja się rozglądam za hartanem albo emajungą czy coś takiego:P

Bardzo zazdraszczam wlasnego M... My nadal wynajmujemy i mam tego dosc.. a miszkania sa drogie :(
    W ogole przez ostatnie tygodnie nan okropnego doła przez temat mieszkania, pracy...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dosc mieszkania z tesciami gdzie mamy wspolna kuchnie- masakra. Mieszkamy w domu i moj mial juz dawno pomyslec o kuchni ale wowczas beda dwa pokoje +kuchnia +lazienka a teraz sa 3 pokoje ale wole juz miec dwa pokoje a swiety spokoj - nie jestesmy odgrodzeni nawet a mowilam zebysmy wstawili jakies drzwi bo chcac isc na strych przechodza przez nasze pietro i prywatnosci zero i nie wyobrazam sobie co bedzie jak sie dzidzior urodzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Bardzo zazdraszczam wlasnego M... My nadal wynajmujemy i mam tego dosc.. a miszkania sa drogie :(
    W ogole przez ostatnie tygodnie nan okropnego doła przez temat mieszkania, pracy...

stokrotka, musisz myśleć pozytywnie, i cieszyć się każdą chwilą :)
    ja staram sie tak robić...

Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my długo się staraliśmy:( mieszkamy w wawie no i miesiąc w miesiąc 1500 zł w plecy... na szczęście mam cudownego szefa, który zawyżał mi dochody i dostaliśmy kredy i płacimy 1400 ale już na swoje:) ciasną kawalerke zamieniliśmy na 60 m z 130 m ogrodem w świetnej cenie jak na wawe:) nie mieliśmy innej opcji płacić komuś albo sobie:( ale na prawdę to droga przez mękę;)

paaolka, Strokrotka, ania.g, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnego wieczoru,ja uciekam bo jestem śpiąca za to maleństwo wręcz odwrotnie.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, na szczeście usg było ;) ale na szybko i doktor nadal nie chciał potwierdzić płci, mówi że za wcześnie...choc wydawało mi się że tam widziałam przez moment siusiaczka... ;) badania i wszystko pozostałe ok, tylko zmieniło mi się znacznie ph moczu, wcześniej miałam 7,5 (czyli jak na chłopca) a teraz 5 (jak na dziewczynkę)...doktor mówił niby że to nie ma żadnego znaczenia, bo zależy od tego co sie jadło dzień przed badaniem, ale ciekawa jestem jaka płec nam się ujawni na połówkowym, bo teraz już zdezorientowana jestem... ;)

ao12., Madź, Strokrotka, MOI, agatas, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka doczekasz się :)
    loveyou88 piękny ogród macie :) my mieszkamy póki co z moimi rodzicami ale już niedługo zaczynamy budowę- czyli około 2 lat jeszcze ale potem na swoje :)

paaolka, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzialke 10 km od miasta i chba tez zacznueny budowe, ale zaczybamy ja od dwoch lat :/ i caly czas COŚ!!!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka my 10miesięcy staramy się o zezwolenie ale mam nadzieję, że ostatecznie w połowie sierpnia zaczniemy w końcu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta biurokracja jest straszna, ale żeby cokolwiek załatwić to katastrofa.

• MOI Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my zaczęliśmy budowę w sierpniu 2012 roku, a projekt i papierologię zaczęliśmy załatwiać w lutym 2012. Teraz się wykańczamy, dosłownie i w przenośni. Mąż sam wykonuje ostatnie prace, kafelki, parapety itp. więc jest zarobiony i praktycznie się nie widujemy (kurcze, teraz myślę jakim cudem udało nam się zrobić dziecko :P). Teraz dochodzi presja czasu, bo chcemy się wprowadzić przed porodem, a tyle jeszcze pracy...
    Powiem wam, że fatalnie wspominam ten czas od początku budowy! To na prawdę duża próba dla związku (na prawdę nie dziwię się, że ludzie się przez to rozwodzą), no chyba, że dysponujecie takim kapitałem, który pozwala na budowę i wykończenie przez profesjonalną firmę i porządny nadzór nad budową. Dla przeciętnych ludzi z mega kredytem rozłożonym na 100 lat, liczących się z każdym groszem, budowa to horror, stres, kupa załatwiania, szukania i kombinowania.
    Mam nadzieję, że będziecie miały lepsze wspomnienia, niż ja!!!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo tego, ze zawsze gdzies tam marzylam sobie o wlasnym domku z ogrodkiem, wlasnie przez ten stres i kupe zalatwiania jednak zdecydowalismy sie na kupno mieszkania. Dla mnie samo wykonczenie i wymeblowanie go jest sporym nakladem pracy.

MOI wydaje mi sie, ze szybko zapomnicie o tych przykrych wspomnieniach jak juz sie wprowadzicie z maluszkiem do wlasnego domu :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny, my zaczęliśmy budowę w sierpniu 2012 roku, a projekt i papierologię zaczęliśmy załatwiać w lutym 2012. Teraz się wykańczamy, dosłownie i w przenośni. Mąż sam wykonuje ostatnie prace, kafelki, parapety itp. więc jest zarobiony i praktycznie się nie widujemy (kurcze, teraz myślę jakim cudem udało nam się zrobić dziecko :P). Teraz dochodzi presja czasu, bo chcemy się wprowadzić przed porodem, a tyle jeszcze pracy...
    Powiem wam, że fatalnie wspominam ten czas od początku budowy! To na prawdę duża próba dla związku (na prawdę nie dziwię się, że ludzie się przez to rozwodzą), no chyba, że dysponujecie takim kapitałem, który pozwala na budowę i wykończenie przez profesjonalną firmę i porządny nadzór nad budową. Dla przeciętnych ludzi z mega kredytem rozłożonym na 100 lat, liczących się z każdym groszem, budowa to horror, stres, kupa załatwiania, szukania i kombinowania.
    Mam nadzieję, że będziecie miały lepsze wspomnienia, niż ja!!!

Właśnie tu jest problem... Nawet właściwie nie ma z czym zaczynać, a kredytu nikt nam nie da :( Czuję, że stoimy w miejcu i długo się z niego nie ruszymy.. Zwłaszcza, ze podejście mojego Męża do wszystkiego ostatnio mnie poraża.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:23

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy budowę za miesiąc :) tzn murarze wchodzą, bo dzieje się już teraz. I śmieje się, że nasz Mały to materialista bo rok się o niego staraliśmy a jak tylko dostaliśmy pozwolenie na budowę i nakupowałam kilka zabawek dla niemowlaków (nie mogłam się powstrzymać-dostawałam na głowę, że próbujemy i ciągle nic) to za parę tygodni dwie kreseczki na teście hehe

Strokrotka, MOI, Madź lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ