Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ale cudowny ten wózek! I faktycznie sprawdzi się na wszelkich bezdrożach, tego szukam!!! Cena nowych egzemplarzy niestety powala :( Są jakieś tańsze, a równie dobre na nierówny teren???
    Niestety cena nowego faktycznie powala ale bardzo często można kupić używany za sporo niższą cenę.
    Moja siostra ma teutonie i xlandera. Zdecydowanie woli teutonie chociażby dlatego że ma o wiele więcej miejsca w spacerówce i dla takiego dwulatka to już jest różnica.

MOI lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy drugą październikową dziewczynkę gratulacje Moi :-*

MOI lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwalę się :)
    jesteśmy po wizycie- mamy syna :)!!

caterinka, Aniqa, MartaR.., Anoolka, sylwia1985, paradise, Strokrotka, Kajaoli, Kakabaka, MOI, Nelly lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny zazdroszcze wam, znacie już płeć, też bym chciała już wiedzieć,ale podobno ten lekarz mówi ok 7 msc :(

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź gratuluję październikowego mężczyzny :-*

7a4aio4pfp2702id.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, gratuluję córeczki niespodzianki :)
    Madź, gratuluję synka :)

MOI lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Kurcze dziewczyny zazdroszcze wam, znacie już płeć, też bym chciała już wiedzieć,ale podobno ten lekarz mówi ok 7 msc :(
    Może lekarz chce mieć 100% pewności. Moja gin twierdziła że pomyliła się tylko raz jak na razie w swojej karierze. Mam nadzieję że u nas już nic się nie zmieni.

Aniqa lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny październikowy chłopczyk ;) Gratuluje Madź.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny!

Ja na szczęście mogę odetchnąć z ulgą. Krwiak się wchłonął i wszystko w macicy wraca do normy. Dzieciaczek cały i zdrowy. Mieliśmy okazję widzieć jak ziewa :D Lekarz zerkał co tam miedzy nogami i mówił, że jąderek jak na razie nie widać, także są szanse na dziewczynkę. Teraz jedyne o czym marzę, to żeby reszta ciąży była spokojniejsza i bez takich nerwów :)
    Kolejna wizyta 28 maja :)

Madź, Kajaoli, ania.g, Aniqa, Strokrotka, paradise, Kakabaka, caterinka, MOI, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    agatas najważniejsze, że wszystko już jest dobrze.. :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Dawno sie tu nie udzielałam ale myśle ze to sie zmieni :) Gratuluje tym co już wiedzą płeć :) Ja tez bym chciała wiedzieć jutro mam wizyte ale jakoś wątpie w to że jeszcze sie dowiem bo moja ginka tak po 20 tygodniu mówi wiec zobaczymy.

preg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas super wiadomość :) Bardzo się cieszę, że pozbyłaś się tego nieznośnego krwiaka. Lekarz pozwolił Ci już odstawić duphaston?

Dziewczyny, wczoraj dostałam pierwszy porządny znak od maluszka, aż się przestraszyłam :) Później przez resztę dnia cisza, dzisiaj jak na razie też, no ale chyba na początku jest to normalne, że ruchy nie są jeszcze regularnie wyczuwalne. (?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:43

agatas lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Agatas super wiadomość :) Bardzo się cieszę, że pozbyłaś się tego nieznośnego krwiaka. Lekarz pozwolił Ci już odstawić duphaston?

Duphaston mam brać jeszcze przez 3 tygodnie, ale w mniejszej dawce (2x1). Ostatnio bardzo szybko odstawiałam, może dlatego tak szybko była powtórka problemu. Mam już nie brać leku na obkurczenie krwiaka. Poza tym kazał mi brać megne b6.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas to super! Ulga z serca, ja troszke musze poczekać jeszcze na to.
    Paradise też super, za niedługo będziesz dokładnie wiedzieć kiedy śpi a kiedy kręci sie po całym brzuchu. Dziś buszowało mi to maleństwo zaraz po przebudzeniu, teraz odpoczywa,bo cisza z kopaniem.ale i tak lubie jak sie rozpycha.

agatas lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, kiedy masz wizytę? Teraz ja będę trzymała kciuki za Was ;)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Aniqa, kiedy masz wizytę? Teraz ja będę trzymała kciuki za Was ;)
    Miałam w poniedziałek,i już troche lepiej, łożysko sie podnosi do góry,a krwiak maleje, czyli jestem na dobrej drodze, ale jak sie łożysko podniesie całkiem a krwiak wchłonie to będe spokojniejsza. Wizyte mam 28 maja.
    Dziewczyny,przemyślałam sobie i chce zrobić te usg 4d, zresztą wszyscy mnie namawiają, ale kiedy sie je robi?,i co mi da?,i czym sie różni od badania prenatalnego?

• mama86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Czesc :) Dawno sie tu nie udzielałam ale myśle ze to sie zmieni :) Gratuluje tym co już wiedzą płeć :) Ja tez bym chciała wiedzieć jutro mam wizyte ale jakoś wątpie w to że jeszcze sie dowiem bo moja ginka tak po 20 tygodniu mówi wiec zobaczymy.
    Ja tez nie mogę się doczekać mojej wizyty i tego jak dowiem się jaka jest płeć malucha ;) Wizytę mam dopiero 22.05. Więc mam nadzieję, że wtedy doktorek powie nam kto siedzi w środku ;) Mi jednak coś mówi, że będzie to dziewucha :D Zobaczymy czy moje przeczucia się sprawdzą :)

A co to wózka to z moim lubym jesteśmy raczej zdecydowani na x-landera. Co prawda mieszkam w mieście i są tu w miarę proste drogi, jednak bardzo dużo jeździmy nad morze i do lasu a x-lander podobno świetnie sobie w takich terenach radzi :) Miała go może któraś z Was? Bo interesuje mnie też to ile miejsca zajmuje złożony stelaż w bagażniku? Bo auto to mamy senada i miejsce jest trochę ograniczone :)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane:) Ja mam wizyte dzisiaj, ale nie mam pojęcia, czy bedzie na niej tym razem usg...a bardzo bym chciała, żeby być spokojniejsza na kolejne tygodnie do połówkowego..w każadym razie powtarzam sobie ze wszystko jest na pewno w porzadku... ;)

Madź lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o wózek, to z mężem zdecydowanie jesteśmy za firmą camarelo, model najnowszy carmela 3 w 1 w wersji żakardowej. Jak dla mnie ma wszystkie cechy, na których mi zależy. Tylko musimy zdecydować gdzie kupimy :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Miałam w poniedziałek,i już troche lepiej, łożysko sie podnosi do góry,a krwiak maleje, czyli jestem na dobrej drodze, ale jak sie łożysko podniesie całkiem a krwiak wchłonie to będe spokojniejsza. Wizyte mam 28 maja.
    Dziewczyny,przemyślałam sobie i chce zrobić te usg 4d, zresztą wszyscy mnie namawiają, ale kiedy sie je robi?,i co mi da?,i czym sie różni od badania prenatalnego?

Oby to był ostatni krwiak w naszej grupie. Okropne dziadostwo.
    Jakie masz zalecenia od lekarza?
    Bardzo mocno trzymam kciuki!!

Aniqa lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ