X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ponoć tak zaczyna się czuć. Ja też póki co to tyle i moje Dziecię jest porannym ptaszkiem, bo 3 dzień z rzędu o 4 rano jest bardzo pobudzone i mnie budzi... :o oby mu to nie zostało :P

• mitaka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wstępnie zastanawiam nad Riko Alpina FX+fotelik, ale to bardzo wstępnie jak na razie :)

misiulka2000 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja się wstępnie zastanawiam nad Riko Alpina FX+fotelik, ale to bardzo wstępnie jak na razie :)
    Obejrzałam w necie, fajnie wygląda.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na stronie z ogloszeniami kupuje od ludzi uzywane ciuszki w super stanie. Dzis kupilam 8 rzeczy za 34 zl :-)

Aniqa, Nelly, Kajaoli lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będe stawiać na używane,bo naprawde są tanie i niezniszczone, czasami jak jest promocja to w ciucholandach jest sztuka za 50 groszy.

Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zdecyduje sie na wozek trzykolowy bo uwazam, ze jest wygodniejszy. Co do ciuszkow to jeszcze nie mam pojecia jak i gdzie bede kupowac, jak narazie kupuje jak mi sie cos spodoba ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oczywiście też używane:) szkoda kasy na nowe na chwile:) chyba, że coś wyjątkowego:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) nie moge juz spac.
    Moj mezczyzna smacznie chrapie obok, drugi minimezczyzna w brzuszku,
    za oknem spiewaja pieknie ptaki a ja oczy szeroko otwarte i
    I nie ma mowy o dalszym spaniu :)

Madź, Strokrotka, Aniqa, Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!! Co za nieoczekiwany zwrot akcji!!!! :O
    Na wczorajszym usg poprosiliśmy ginkę o podanie płci (wcześniej w 12 tygodniu jąderka wypatrzył inny lekarz) i co?????? Niespodzianka! Dziewczynka!!!!! Kopary nam opadły!!!! Przez blisko 2 miesiące żyliśmy w przeświadczeniu, że mam w brzuszku chłopczyka, a tu taki szok!!! Jestem szczęśliwa, ale zdezorientowana, natomiast mąż wygląda na niezadowolonego :-/ Poza tym maluszek był w pozycji rogalika i tak się ułożył, ze było widać tylko czubek głowy i nóżki, więc nawet nie dało się go zmierzyć! Poza tym wszystko ok, serduszko pięknie biło, łożysko umiejscowione z tyłu. Kolejna wizyta 28 maja u tego lekarza od jąderek. Już ja się z nim policzę!!!!!
    I wiecie co jeszcze???? PH moczu jednak nie kłamie!!!!!!!! :P

Strokrotka, Aniqa, paradise, Madź, paaolka, agatas, sylwia1985, Monica, Kajaoli, ania.g, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja!!!!Ja mam 10 wizyte i mam nadzieje,ze moja dzidzia sie nam pokaze!Z ph wychodziloby na dziewczynke...

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Teutonia model Mistral P, wielofunkcyjny,cztery duże koła, przekładana rączka, budka taka że można zakryć całe dziecko. Jest idealny na ten las w którym mieszkam.

Ale cudowny ten wózek! I faktycznie sprawdzi się na wszelkich bezdrożach, tego szukam!!! Cena nowych egzemplarzy niestety powala :( Są jakieś tańsze, a równie dobre na nierówny teren???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI ale zaskoczenie! :-) Moze sie jeszcze okazać 28 maja, ze jednak boy :-)
    Zakupów duzo nie porobiłaś pod chłopczyka? :)

U mnie wizyta 16.04.2014 prywatnie (lekarz mówił, ze sugeruje chłopaka, ale to nic pewnego)i wtedy umówię się na połowkowe 4D do lekarzy, którzy przyjeżdzaja do nas z Łodzi, a 19.04.2014 mam wizytę na NFZ u lekarza, który mówił, ze na 1000% bedzie boy :) Także się okaże. Czuję tego chłopca we mnie :)

ogolnie mam problem z moja dwulatką - znowu wpada w jakieś dziwne histerie jak nie w nocy to nad samym ranem po przebudzeniu jakby sie jej jakieś koszmary śniły :( Nie wiem o co chodzi...

MOI lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A o co biega z tym ph moczu?

Była tu kiedyś dyskusja o ludowych mądrościach dot. przewidywania płci dziecka np. ochota na smaki, wygląd mamy, ph moczu itp. ;)
    Z moich zachciewajek kwaśno-ostro-słonych wynikałby chłopak, natomiast z PH moczu 5,5 dziewczynka (u chłopców podobno jest wyższe) :D

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do sprzedania wózek Navington Galeon jest naprawde extra, ale mam mieć chłopca, a kolor jest taki brąz z lekkim różem :-)
    Wkleiłabym zdjęcia, ale nie umiem :P

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    MOI ale zaskoczenie! :-) Moze sie jeszcze okazać 28 maja, ze jednak boy :-)
    Zakupów duzo nie porobiłaś pod chłopczyka? :)

Kochana, ja też czułam chłopczyka, poza tym wierzyłam, że tak jest nam pisane, tak po prostu będzie, bo kiedyś wyobrażając sobie rodzinę zawsze widziałam chłopczyka!!!
    Z zakupami się wstrzymałam i jeszcze poczekam do tego 28 maja, ale tak mnie już nosi, żeby coś kupić, że szok!!!! No chyba że się skuszę na jakiś neutralny kocyk ;D

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/999245829b5d.jpg

Udało mi sie wkleić. Na zywo kolor przezentuje sie jeszcze lepie, a mam do niego dodatkowwą ramę taką "lekką:, parasolkę oryginalną, torbę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:51

Aniqa, paradise lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kochana, ja też czułam chłopczyka, poza tym wierzyłam, że tak jest nam pisane, tak po prostu będzie, bo kiedyś wyobrażając sobie rodzinę zawsze widziałam chłopczyka!!!
    Z zakupami się wstrzymałam i jeszcze poczekam do tego 28 maja, ale tak mnie już nosi, żeby coś kupić, że szok!!!! No chyba że się skuszę na jakiś neutralny kocyk ;D

Hahaha mnie też już nosi :) Na smyk.pl zaczynaja sie wyprzedaze i juz ogladałam ciuszki, moja kolezanka szyje kocyki i podusie z róznymi motywami z bawełną polska badz USA a z drugiej strony taki materiał z wypustakami (ale wytłumaczyłam - nie mogę znaleźć słowa), ale są super! :-)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI to zobaczymy czy w mi sie sprawdzi,ph mam 7, i niemam ochoty na słodkie, w większości tak jak pisałaś. Hmm ciekawe.

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka,bardzo ładny ten wózek. Ja osobiście będe szukać używanego,ale właśnie tego typu.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Stokrotka,bardzo ładny ten wózek. Ja osobiście będe szukać używanego,ale właśnie tego typu.

Ja go sprzedaję tylko ze względu na to, ze będzie teraz Synek. Koleżanka rodziła w styczniu 2012 i kupiła własnie Navingtona (ja miałam w planach kupić X landera), rodziłam w kwietniu i po spacerku z jej wózkiem zdecydowałam sie na Navingtona, sprawdził się nawet na plaży :-) (zawieszenie extra no i duze pompowane koła) i gondola jest baaaaardzo duza na czym mi zależało

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ