Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ponoć tak zaczyna się czuć. Ja też póki co to tyle i moje Dziecię jest porannym ptaszkiem, bo 3 dzień z rzędu o 4 rano jest bardzo pobudzone i mnie budzi... :o oby mu to nie zostało :P

• mitaka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wstępnie zastanawiam nad Riko Alpina FX+fotelik, ale to bardzo wstępnie jak na razie :)

misiulka2000 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja się wstępnie zastanawiam nad Riko Alpina FX+fotelik, ale to bardzo wstępnie jak na razie :)
    Obejrzałam w necie, fajnie wygląda.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na stronie z ogloszeniami kupuje od ludzi uzywane ciuszki w super stanie. Dzis kupilam 8 rzeczy za 34 zl :-)

Aniqa, Nelly, Kajaoli lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będe stawiać na używane,bo naprawde są tanie i niezniszczone, czasami jak jest promocja to w ciucholandach jest sztuka za 50 groszy.

Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zdecyduje sie na wozek trzykolowy bo uwazam, ze jest wygodniejszy. Co do ciuszkow to jeszcze nie mam pojecia jak i gdzie bede kupowac, jak narazie kupuje jak mi sie cos spodoba ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oczywiście też używane:) szkoda kasy na nowe na chwile:) chyba, że coś wyjątkowego:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) nie moge juz spac.
    Moj mezczyzna smacznie chrapie obok, drugi minimezczyzna w brzuszku,
    za oknem spiewaja pieknie ptaki a ja oczy szeroko otwarte i
    I nie ma mowy o dalszym spaniu :)

Madź, Strokrotka, Aniqa, Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!! Co za nieoczekiwany zwrot akcji!!!! :O
    Na wczorajszym usg poprosiliśmy ginkę o podanie płci (wcześniej w 12 tygodniu jąderka wypatrzył inny lekarz) i co?????? Niespodzianka! Dziewczynka!!!!! Kopary nam opadły!!!! Przez blisko 2 miesiące żyliśmy w przeświadczeniu, że mam w brzuszku chłopczyka, a tu taki szok!!! Jestem szczęśliwa, ale zdezorientowana, natomiast mąż wygląda na niezadowolonego :-/ Poza tym maluszek był w pozycji rogalika i tak się ułożył, ze było widać tylko czubek głowy i nóżki, więc nawet nie dało się go zmierzyć! Poza tym wszystko ok, serduszko pięknie biło, łożysko umiejscowione z tyłu. Kolejna wizyta 28 maja u tego lekarza od jąderek. Już ja się z nim policzę!!!!!
    I wiecie co jeszcze???? PH moczu jednak nie kłamie!!!!!!!! :P

Strokrotka, Aniqa, paradise, Madź, paaolka, agatas, sylwia1985, Monica, Kajaoli, ania.g, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja!!!!Ja mam 10 wizyte i mam nadzieje,ze moja dzidzia sie nam pokaze!Z ph wychodziloby na dziewczynke...

• MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Teutonia model Mistral P, wielofunkcyjny,cztery duże koła, przekładana rączka, budka taka że można zakryć całe dziecko. Jest idealny na ten las w którym mieszkam.

Ale cudowny ten wózek! I faktycznie sprawdzi się na wszelkich bezdrożach, tego szukam!!! Cena nowych egzemplarzy niestety powala :( Są jakieś tańsze, a równie dobre na nierówny teren???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI ale zaskoczenie! :-) Moze sie jeszcze okazać 28 maja, ze jednak boy :-)
    Zakupów duzo nie porobiłaś pod chłopczyka? :)

U mnie wizyta 16.04.2014 prywatnie (lekarz mówił, ze sugeruje chłopaka, ale to nic pewnego)i wtedy umówię się na połowkowe 4D do lekarzy, którzy przyjeżdzaja do nas z Łodzi, a 19.04.2014 mam wizytę na NFZ u lekarza, który mówił, ze na 1000% bedzie boy :) Także się okaże. Czuję tego chłopca we mnie :)

ogolnie mam problem z moja dwulatką - znowu wpada w jakieś dziwne histerie jak nie w nocy to nad samym ranem po przebudzeniu jakby sie jej jakieś koszmary śniły :( Nie wiem o co chodzi...

MOI lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A o co biega z tym ph moczu?

Była tu kiedyś dyskusja o ludowych mądrościach dot. przewidywania płci dziecka np. ochota na smaki, wygląd mamy, ph moczu itp. ;)
    Z moich zachciewajek kwaśno-ostro-słonych wynikałby chłopak, natomiast z PH moczu 5,5 dziewczynka (u chłopców podobno jest wyższe) :D

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do sprzedania wózek Navington Galeon jest naprawde extra, ale mam mieć chłopca, a kolor jest taki brąz z lekkim różem :-)
    Wkleiłabym zdjęcia, ale nie umiem :P

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    MOI ale zaskoczenie! :-) Moze sie jeszcze okazać 28 maja, ze jednak boy :-)
    Zakupów duzo nie porobiłaś pod chłopczyka? :)

Kochana, ja też czułam chłopczyka, poza tym wierzyłam, że tak jest nam pisane, tak po prostu będzie, bo kiedyś wyobrażając sobie rodzinę zawsze widziałam chłopczyka!!!
    Z zakupami się wstrzymałam i jeszcze poczekam do tego 28 maja, ale tak mnie już nosi, żeby coś kupić, że szok!!!! No chyba że się skuszę na jakiś neutralny kocyk ;D

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/999245829b5d.jpg

Udało mi sie wkleić. Na zywo kolor przezentuje sie jeszcze lepie, a mam do niego dodatkowwą ramę taką "lekką:, parasolkę oryginalną, torbę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:51

Aniqa, paradise lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kochana, ja też czułam chłopczyka, poza tym wierzyłam, że tak jest nam pisane, tak po prostu będzie, bo kiedyś wyobrażając sobie rodzinę zawsze widziałam chłopczyka!!!
    Z zakupami się wstrzymałam i jeszcze poczekam do tego 28 maja, ale tak mnie już nosi, żeby coś kupić, że szok!!!! No chyba że się skuszę na jakiś neutralny kocyk ;D

Hahaha mnie też już nosi :) Na smyk.pl zaczynaja sie wyprzedaze i juz ogladałam ciuszki, moja kolezanka szyje kocyki i podusie z róznymi motywami z bawełną polska badz USA a z drugiej strony taki materiał z wypustakami (ale wytłumaczyłam - nie mogę znaleźć słowa), ale są super! :-)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI to zobaczymy czy w mi sie sprawdzi,ph mam 7, i niemam ochoty na słodkie, w większości tak jak pisałaś. Hmm ciekawe.

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka,bardzo ładny ten wózek. Ja osobiście będe szukać używanego,ale właśnie tego typu.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Stokrotka,bardzo ładny ten wózek. Ja osobiście będe szukać używanego,ale właśnie tego typu.

Ja go sprzedaję tylko ze względu na to, ze będzie teraz Synek. Koleżanka rodziła w styczniu 2012 i kupiła własnie Navingtona (ja miałam w planach kupić X landera), rodziłam w kwietniu i po spacerku z jej wózkiem zdecydowałam sie na Navingtona, sprawdził się nawet na plaży :-) (zawieszenie extra no i duze pompowane koła) i gondola jest baaaaardzo duza na czym mi zależało

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ