Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Niestety, Anoolka, tutaj wszyscy utrzymuja, ze przebarwienia sloneczne w czasie ciazy zostaja na cale zycie i mozna je ewentualnie wybielic mechanicznie (kremami lub laserem) ale proces ten jest bardzo dlugi, okolo kilku lat.. Dlatego nie chce ryzykowac.
Tylko trzeba pamiętać że nie wolno łykać witaminy D z fenoterolem który jest dosyć często stosowany w ciąży.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Z tymi przebarwieniami hormonalnymi rzeczywiście trzeba uważać. Przez wiele lat brałam tabletki anty i zawsze było ok, aż do któregoś lata jak cera się zbuntowała. Plamy na czole (jedna gigant), pod oczami, nad ustami. Nic z tym w zasadzie zrobić się nie da, Tylko rozjaśniać poza sezonem (niewiele pomaga) i chronić twarz 50+.
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Dziewczynki czy miewacie jeszcze gorsze dni?Bo ja taki dzisiaj mam, nic mi się nie chce,wściekła jak osa bez kija nie podchodź. Cały dzień kłótnia z M z tego wszystkiego dopadło mnie o godz. 15 zmęczenie i odpłynęłam w głęboki sen...
-
To tak jak i ja... dzień katastrofa po spaniu nadal nie wyspana może troszkę mniej wściekła... ale za to z bólem głowy. A miało być tak pięknie dzień zaczynałam z mega pozytywnym nastawieniem. Jedyne pozytywna myśl to że z niuniĄ wszystko oki tak cudownie jest czuć CIĘ....
Anoolka wrote:Ja mam dziś taki dzień, najpierw spałam 4 godziny po których i tak jestem zmęczona no i po głowie chodzą mi jakieś czarne myśli -
nick nieaktualnyhej słonka przepraszam, że mało piszę ale jakoś jestem pochłonięta opieką nad Kasią załatwianiem wszystkiego w szkole, łażeniem po lekarzach itd.
u mnie ok musiałam być na pilnej konsultacji u endo bo wg ginekologa mam złe wyniki tsh na szczęście wszystko dobrze
usg mam 21 maja i nie mogę się doczekać
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
To mnie też proszę dopisać do listy ciężarówek. Termin - 19 października. 15 miesięcy starań (18 cykli). Wg USG z 13 tygodnia - dziewczynka, ale z większym prawdopodobieństwem dowiemy się tego 4.06.br.
lubek, MartaR.., paradise, Bergo, ania.g, Anoolka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Dziewczyny, a co dzieje sie z MartaR? Ktoras z was ma jakies wiadomosci od niej?
-
Hej. Nawiązując do rozmowy. Ja tez nie biorę żadnych dodatkowych leków oprócz kwasu foliowego. Jestem przeciwna chemi choć zdaje sobie sprawę ze mogę nie dostarczać wszelkiego. Jednak leki wchłaniają się tylko w kilku % wiec wole skupić się na zdrowym odżywianiu.
Wymusilam na ginie płeć i stwierdził że na 75%dziewczynka bo nic nie widział
Skończyły mi się zaparcia i od wczoraj zaczynam się trochę lepiej czuć. Mdłości NA SZCZESCIE slabna.bo Ju mam dosyć tych meczarni. Brzuszka jeszcze nie mam. Waga +1kg.lubek lubi tę wiadomość
-
paradise wrote:Witaj Nelly
Jak tam dziewczyny samopoczucie?
Dzięki, super! Jestem zaskoczona łagodnym przebiegiem ciąży. Zero wymiotów czy innych przykrych niespodzianek, sypiam jak niemowlę (o czym przed ciążą mogłam tylko pomarzyć), brak zaparć, krwawień, bóli itp. Wyniki prawidłowe. Po prostu sielanka. Oby jak najdłużejparadise, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:Jestem...byłam tydzień czasu nad morzem... U mnie chyba wszystko dobrze... Tylko mam złe myśli za długo nie widziałam dzidzi usg dopiero 22maja wcześniej czułam (tak mi się wydawało) dzieciaczka a teraz tak jakby sporadycznie sama nie wiem pójdę jutro do połoznej...pozdrawiam i miłego dnia życzę :-*
Dobrze, ze masz mozliwosc skonsultowac z polozna. My mamy takie spotkanie za dwa tygodnie a 28 maja polowkowe.MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Nommm.. Tak nie spalam do 5 nad ranem niestety..
Marta, napisz co ciekawego sie dowiesz dzis na spotkaniu z polozna. Ja malego czuje od kilku dni i tez nieraz nie jestem pewna czy to moje dziecie tak kopie czy to babelki ale bywaja tez momenty, ze jestem pewna na sto procent.
Mysle, zeby sie nie stresowac tylko trzeba troszke poczekac az maluchy podrosna i ich ruchy beda wyrazniejsze