Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka, gratuluje chlopca!!!:):) i wpisuje oczywiscie na nasza liste :)

mitaka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co dzieje sie z MartaR? Ktoras z was ma jakies wiadomosci od niej?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Niestety, Anoolka, tutaj wszyscy utrzymuja, ze przebarwienia sloneczne w czasie ciazy zostaja na cale zycie i mozna je ewentualnie wybielic mechanicznie (kremami lub laserem) ale proces ten jest bardzo dlugi, okolo kilku lat.. Dlatego nie chce ryzykowac.
    To zostaje Ci suplementacja. Ja na samym początku brałam 5000 j.m. żeby uzupełnić niedobory a teraz w ciąży biorę 2000.
    Tylko trzeba pamiętać że nie wolno łykać witaminy D z fenoterolem który jest dosyć często stosowany w ciąży.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi przebarwieniami hormonalnymi rzeczywiście trzeba uważać. Przez wiele lat brałam tabletki anty i zawsze było ok, aż do któregoś lata jak cera się zbuntowała. Plamy na czole (jedna gigant), pod oczami, nad ustami. Nic z tym w zasadzie zrobić się nie da, Tylko rozjaśniać poza sezonem (niewiele pomaga) i chronić twarz 50+.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy miewacie jeszcze gorsze dni?Bo ja taki dzisiaj mam, nic mi się nie chce,wściekła jak osa bez kija nie podchodź. Cały dzień kłótnia z M z tego wszystkiego dopadło mnie o godz. 15 zmęczenie i odpłynęłam w głęboki sen...

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorsze dni? Pewnie, że mam. Czasami potrafię w ciągu sekundy przejść z euforii w wściekłość ;c Na szczęście nie zdarza się to zbyt często.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczynki czy miewacie jeszcze gorsze dni?Bo ja taki dzisiaj mam, nic mi się nie chce,wściekła jak osa bez kija nie podchodź. Cały dzień kłótnia z M z tego wszystkiego dopadło mnie o godz. 15 zmęczenie i odpłynęłam w głęboki sen...
    Ja mam dziś taki dzień, najpierw spałam 4 godziny po których i tak jestem zmęczona no i po głowie chodzą mi jakieś czarne myśli :/

• moni28 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak i ja... dzień katastrofa po spaniu nadal nie wyspana może troszkę mniej wściekła... ale za to z bólem głowy. A miało być tak pięknie dzień zaczynałam z mega pozytywnym nastawieniem. Jedyne pozytywna myśl to że z niuniĄ wszystko oki tak cudownie jest czuć CIĘ....
    Anoolka wrote:
    Ja mam dziś taki dzień, najpierw spałam 4 godziny po których i tak jestem zmęczona no i po głowie chodzą mi jakieś czarne myśli :/

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słonka przepraszam, że mało piszę ale jakoś jestem pochłonięta opieką nad Kasią załatwianiem wszystkiego w szkole, łażeniem po lekarzach itd.

u mnie ok musiałam być na pilnej konsultacji u endo bo wg ginekologa mam złe wyniki tsh na szczęście wszystko dobrze
    usg mam 21 maja i nie mogę się doczekać :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie też proszę dopisać do listy ciężarówek. Termin - 19 października. 15 miesięcy starań (18 cykli). Wg USG z 13 tygodnia - dziewczynka, ale z większym prawdopodobieństwem dowiemy się tego 4.06.br.

lubek, MartaR.., paradise, Bergo, ania.g, Anoolka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dziewczyny, a co dzieje sie z MartaR? Ktoras z was ma jakies wiadomosci od niej?
    Jestem...byłam tydzień czasu nad morzem... U mnie chyba wszystko dobrze... Tylko mam złe myśli za długo nie widziałam dzidzi usg dopiero 22maja wcześniej czułam (tak mi się wydawało) dzieciaczka a teraz tak jakby sporadycznie sama nie wiem pójdę jutro do połoznej...pozdrawiam i miłego dnia życzę :-*

7a4aio4pfp2702id.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nelly ;)

Jak tam dziewczyny samopoczucie? :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nawiązując do rozmowy. Ja tez nie biorę żadnych dodatkowych leków oprócz kwasu foliowego. Jestem przeciwna chemi choć zdaje sobie sprawę ze mogę nie dostarczać wszelkiego. Jednak leki wchłaniają się tylko w kilku % wiec wole skupić się na zdrowym odżywianiu.
    Wymusilam na ginie płeć i stwierdził że na 75%dziewczynka bo nic nie widział :-)

Skończyły mi się zaparcia i od wczoraj zaczynam się trochę lepiej czuć. Mdłości NA SZCZESCIE slabna.bo Ju mam dosyć tych meczarni. Brzuszka jeszcze nie mam. Waga +1kg.

lubek lubi tę wiadomość

9qeydmw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj poczulam takie bulgotki z z lewej strony tak jakby plywala rybka w akwarium i zastanawiam sie czy to moj dzidziorek

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Witaj Nelly ;)

Jak tam dziewczyny samopoczucie? :)

Dzięki, super! Jestem zaskoczona łagodnym przebiegiem ciąży. Zero wymiotów czy innych przykrych niespodzianek, sypiam jak niemowlę (o czym przed ciążą mogłam tylko pomarzyć), brak zaparć, krwawień, bóli itp. Wyniki prawidłowe. Po prostu sielanka. Oby jak najdłużej :-)

paradise, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, oby tak dalej! :) Ja niestety, aż tak dobrze się nie mam, ale na szczęście ostatnio mam spokojniejsze dni ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise, i oby z każdym dniem było tylko lepiej!

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Jestem...byłam tydzień czasu nad morzem... U mnie chyba wszystko dobrze... Tylko mam złe myśli za długo nie widziałam dzidzi usg dopiero 22maja wcześniej czułam (tak mi się wydawało) dzieciaczka a teraz tak jakby sporadycznie sama nie wiem pójdę jutro do połoznej...pozdrawiam i miłego dnia życzę :-*

Dobrze, ze masz mozliwosc skonsultowac z polozna. My mamy takie spotkanie za dwa tygodnie a 28 maja polowkowe.

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu chyba spać nie może :-D ja też w nocy spać nie mogłam głowa za pełna myśli głupich...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nommm.. Tak nie spalam do 5 nad ranem niestety..

Marta, napisz co ciekawego sie dowiesz dzis na spotkaniu z polozna. Ja malego czuje od kilku dni i tez nieraz nie jestem pewna czy to moje dziecie tak kopie czy to babelki ale bywaja tez momenty, ze jestem pewna na sto procent.
    Mysle, zeby sie nie stresowac tylko trzeba troszke poczekac az maluchy podrosna i ich ruchy beda wyrazniejsze :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ