Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyParadise ja sobie kupiłam witaminy bo w morfologii wychodzi mi brak żelaza a w prenatalu jest go bardzo dużo więc u mnie jest to wskazane. Wydaje mi się że jeśli morfologia jest ok i jest dobre samopoczucie to można sobie odpuścić ale koniecznie trzeba teraz łapać słońca żeby uzupełnić niedobory wit D. Oczywiście przed wyjściem na słońce nie wolno się smarować olejkami z filtrami
-
nick nieaktualny
-
Ja kwasu foliowego już nie biorę. Zażywam dha. Gin powiedziała, że "mogę" brać witaminy dla ciężarnych więc może coś kupię. Tylko jak powiedziała moja bratowa-lekarka trzeba z nimi ostrożnie bo maleństwa po nich mogą rosnąć jak na drożdżach. Ona sama zażywała je w ciąży ale co kilka dni albo jak jej się przypomniało. No i jeżeli mamy jakąś infekcję, to witaminy trzeba odstawić ponieważ bakterie świetnie się po nich rozwijają (tego wcześniej nie wiedziałam).
-
Ja koncze ostatnie opakowanie kwasu foliowego a zadnych witamin nie biore, mój ginekolog mówil, ze mam dobre wyniki i nie muszę, ale bede robić teraz w przyszlym tygodniu nowe badania, wiec zobaczymy czy są nadal ok. Pytałam sie też mojej cioci, która jest położną czy trzeba brać kwas foliowy cały czas, ona twierdzi że do końca pierwszego trymestru tylko..no ale jeszcze biorę żeby skończyć opakowanie.
Smutas gratuluje syneczka!
-
Czytałam że kwas foliowy powinno się brać do końca 12 tyg ciąży, wtedy kończy się proces wytwarzania cewy nerwowej. Ja brałam do końca 13 tyg. ciąży. Teraz po zalecanej dwutygodniowej przerwie wracam do pszczelego mleczka które ma nie powtarzalny skład.
Smutas, gratuluję synka
Ja mam wizytę w poniedziałek i może dowiem się kto tam u mnie w środku siedziMatka fantastycznej 4 -
Hej mamuśki w ten piekny majowy dzien!!! Chcialabym nam wszystkim pogratulowac etapu na jakim juz jestesmy bo do naszych poródów zostało raptem pół roku
I musze wam sie osobiscie przyznac, ze chyba dzisiaj jest to oficialnie 1wszy dzien kiedy ta wiadomosc do mnie dotarla. Tak, wiem, wiem, "wcześnie", ale naprawde dopiero teraz czuje sie "w ciąży". Mimo wszystkich usg, zdjec, mdlosci, humorów, no i braku okresu. Dzis czuje w koncu brzuszek! Rano jak zakladalam majty po raz 1wszy zwróciłam uwage, ze nie widze już broszki, a jak jechalam samochodem i chcialam sprawdzic czy po nadbrzuszu nie chodzi mi jakis robak bo cos mnie zaswedzialo to jedyne co widzialam to wlasne piersi! Normalnie jestem chudzielcem tak jak Dorjana jesli ktos widzial jej zdjecia (urodzila dopiero co) i ani brzucha ani piersi nie mialam nigdy Także koleżanki drogie - dołączam do was pełną gębą
Wszystkiego najlepszego na majowe przygody!!!!MOI, Anoolka, paradise, MartaR.., Kajaoli, Strokrotka, Monica, Madź, anka_a lubią tę wiadomość
-
Witam...
No ja to już od jakiegoś czasu czuje brzuszek ciążowy, a wieczorem jest normalnie tragedia...tak mi brzuch wywala, że aż czuje jego rozciąganie
Aż tak bardzo się nie najadam a wieczorem brzuch wygląda jqkbym była conajmniej w 6-7 miesiącu, a nie w 4... -
nick nieaktualnyKalitria ja już jestem w 18 tyg a pewnie dopiero dotrze do mnie że jestem w ciąży jak maluszek zacznie kopać
Mam do Was takie pytanie...bo że mamy większy apetyt to normalne ale czy macie tak że musicie co chwilę coś pić?
Ja bez butelki wody mineralnej i przynajmniej litra soku pomarańczowego dziennie to bym chyba padła -
Anoolka wrote:Mam do Was takie pytanie...bo że mamy większy apetyt to normalne ale czy macie tak że musicie co chwilę coś pić?
Ja bez butelki wody mineralnej i przynajmniej litra soku pomarańczowego dziennie to bym chyba padła
Ja generalnie wiecej pije niż wcześniej, szczególnie wodę, ale mam i takie dni, że piję non stop i mnie suszy jak na kacu, a są też takie, że piję bardziej z rozsądku mimo, że wcale jakoś bardzo mi się nie chce...nie wiem od czego to zależy...Anoolka lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Oczywiście przed wyjściem na słońce nie wolno się smarować olejkami z filtrami [/
O co chodzi z tym olejkiem z filtrami Anoolka? Mi lekarz mowil, ze trzeba zabezpieczac teraz skore wiec smaruje kremem z filtrami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 22:59
-
Dziewczyny, wczoraj poczulam pierwsze prawdziwe kopniecie tzn. takie, ktore pochodzi autentycznie od mojego synka jestem szczesliwa
kalitria, paaolka, MartaR.., Magdzialenka, paradise, Monica, ania.g, sylwia1985, Madź, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:O co chodzi z tym olejkiem z filtrami Anoolka? Mi lekarz mowil, ze trzeba zabezpieczac teraz skore wiec smaruje kremem z filtrami.
Ja stwierdziłam że warto posmarować się po 15 min przebywania na słońcu i będzie ok
Ogólnie mam stwierdzony niedobór zresztą jak większość społeczeństwa
więc łykam witaminkę d w kropelkach na receptę.
A tutaj znalazłam fajny artykuł:
http://ciaza.mp.pl/przebiegciazy/show.html?id=61928Kajaoli lubi tę wiadomość