Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Mi znowu ostatnio lekarka powiedziala ze za duzo tyje...1,5 na plusie i wcale nie mam nadwagi:(Kazala mi mniej jesc......
    Ja mam 3 kg na plusie i położna powiedziała że jest ok :P

• paaolka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stoje z waga w miejscu na razie...ale jem normalnie, nawet sporo, wiec ciekawe czemu tak jest..znaczy pasuje mi to, ale chcialabym miec pewnosc ze dzieciaczek jest dobrze odzywiony..

Moni wszystkiego najlepszego dla Twojego synusia! :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem po paskudnej grypie i w ciągu 2 dni straciłam 3,5 kg, czyli wróciłam do wagi sprzed ciąży. mam nadzieję, że dzieciaczek przetrwał grypsko dobrze :(

• mitaka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam i widzę, że macie fajne badania i jeszcze usg co wizyty :) ja to tylko jak to mówię na macanki chodzę, dostaję skierowanie na badanie i pytanie czy wszystko w porządku i wsio. Ale na następnej wizycie to będzie 21-22 tydzień to może w końcu mi zrobią połówkowe i zobaczę co nie co ;)

Jeżeli chodzi o brzuch to u mnie widać, a i z rana jak leżę plackiem to nad pępkiem wklęśnięte jak ciągnę powietrze a pod pępkiem piłeczka :)

3 dni bulgotania i wibrowania a dzisiaj cisza, ale na początku to chyba tak może być? Może się inaczej ułożyło??

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    3 dni bulgotania i wibrowania a dzisiaj cisza, ale na początku to chyba tak może być? Może się inaczej ułożyło??
    Mi od wczoraj burczy i bulgocze w brzuchu tak porządnie i często, pierwsze co pomyślałam że szykuje mi się jakieś rozwolnienie czy zatrucie a tu nic. Dziś od rana znowu to samo i pomyślałam że to może...mój żarłoczek się odzywa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A ja stoje z waga w miejscu na razie...ale jem normalnie, nawet sporo, wiec ciekawe czemu tak jest..znaczy pasuje mi to, ale chcialabym miec pewnosc ze dzieciaczek jest dobrze odzywiony..
    No mi od poprzedniej wizyty nic nie przybyło a przecież święta były i jadłam całymi dniami.Dlatego nazwałam moją fasolkę żarłoczkiem bo to pewnie on wszystko zjada a później wydala ;)

paaolka lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni28 wszystkiego najlepszego dla Kabusia - najładniejsze imie meskie:) 100 lat i radochy z rodzeństwa życzę synkowi.

Ja jestem w końcówce 15 tyg ciąży ale nie mam bulgotań, burczeń i innych a już czekam z niecierpliwością:) za to czasem coś mnie łaskocze w lewym boku swędzi:) według bellybestfriend powinnam od dziś coś poczuć pewnie nawet nie będę wiedziała że to mój maluch:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tak czytam i czytam i widzę, że macie fajne badania i jeszcze usg co wizyty :) ja to tylko jak to mówię na macanki chodzę, dostaję skierowanie na badanie i pytanie czy wszystko w porządku i wsio. Ale na następnej wizycie to będzie 21-22 tydzień to może w końcu mi zrobią połówkowe i zobaczę co nie co ;)

Jeżeli chodzi o brzuch to u mnie widać, a i z rana jak leżę plackiem to nad pępkiem wklęśnięte jak ciągnę powietrze a pod pępkiem piłeczka :)

Ja tez czuje ruchy nie codziennie,pytalam sie o to lekarki i powiedziala,ze to normalne.

mitaka lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wazylam 54 i waze tyle samo - nic nie przytylam a zaczelam 16 tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 16:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj jak robiłam obiad nagle zrobiło mi się słabo tak, że musiałam usiąść i chwile odpocząć. Mierzyłam ciśnienie ale było w normie. Dzisiaj znowu miałam powtórkę na zakupach. Miałyście podobne sytuacje?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj jak robiłam obiad nagle zrobiło mi się słabo tak, że musiałam usiąść i chwile odpocząć. Mierzyłam ciśnienie ale było w normie. Dzisiaj znowu miałam powtórkę na zakupach. Miałyście podobne sytuacje?

Jakbym o sobie czytała, przy gotowaniu a już przy takim z parą to masakra, słabo mi i muszę się kłaść więc gotuję szybko albo przygotowuję tylko i mąż dokańcza jak jest w domu. Ogólnie duszno a jeszcze tym bardziej jak zgłodnieje to lecę z nóg i muszę szybko coś przegryźć

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Możesz mieć wrażenie, że jesteś bliska zemdlenia. Jest to efekt ucisku macicy i dużo cięższej pracy serca niż przed ciążą".

paradise lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) Z posiłkami mam podobnie, jak tylko odczuję lekki głód muszę natychmiast coś pochłonąć

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo i czesto niestety. W domu to sie chociaz poloze a jak gdzies jestem , nie jest fajnie.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę że jestem na zwolnieniu i w prawie każdej chwili można sobie odpocząć. A jak myślę że miałabym po 8 godzin pracować to mi się dopiero słabo robi ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    z tym zasłabnięciem mam podobnie. W czwartek naczczo jechałam tramwajem...2 przystanki, jak mi się zakręciło i czarno przed oczami to pamiętam jak wysiadałam i szłam i ocknęłam się parę metrów dalej jak byłam już na trawie..i tam si przewróciłam..:/ coś okropnego. Boje się normalnie sama jeździć. Przez to i wymioty też na L4 jestem...na początku trochę żałowałam ale teraz się w sumie cieszę, w pracy nawet nie można okien otwierać, tylko klima..
    ja bulgotania jeszcze niestety nie czuję, a już się doczekać nie mogę!:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko a ktoś Ci chociaż pomógł jak zasłabłaś?

• paradise Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż strach gdzieś samej wyjść. W takich sytuacjach wśród przechodniów występuje efekt rozproszenia odpowiedzialności i nie zawsze niestety można liczyć na kogoś pomoc.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, właśnie wróciłam z wizyty i przynoszę dobre wieści :) Krwiak się wchłonął i nie ma po nim nawet śladu, więc powoli mogę odstawiać duphaston. Maleństwo ma się dobrze, podczas badania było bardzo ruchliwe więc nawet nie dało się go porządnie zmierzyć. Płci niestety jeszcze nie znam. Następna wizyta pod koniec maja.

Eweloka daj znać jak tam po Twojej dzisiejszej wizycie ;)

agatas, anka_a, sylwia1985, Kajaoli, caterinka, Anoolka, paaolka, Monica, MOI, ania.g, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwie sie że wogole brzuch mi nie rośnie, jaki był miesiąc temu taki jest i teraz. malutki i nie czuje jeszcze swojego dziecka. stresuje sie że moze coś jest nie tak.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ