Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny
podczytuję was od jakiegoś czasu, termin mam na 24 października.
Właśnie zaczęłam się zastanawiać, że większość z Was ma długie przerwy między badaniami usg. Tymczasem ja od pierwszej wizyty (od ok 6 tyg ciąży) badanie usg mam za każdym razem..
Wizyty co 3 tyg.- najpierw ważenie, ciśnienie, wywiad, badanie ginekologiczne i na końcu usg. Dodam, że od początku moja ciąża przebiega bardzo dobrze..
Teraz mam klin w głowie, czy takie częste usg jest zdrowe?anka_a, lubek, Kajaoli, paradise, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a macie odruch dotykania i głaskania brzuszka w miejscach publicznych??? Ja wcześniej prawie wcale go nie dotykałam, a odkąd stał się widoczny (przynajmniej dla mnie) i podkreślam go ciuchami, zauważyłam, że cały czas go głaszczę
paaolka, paradise, Anoolka, MartaR.., lubek, Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:A ja właśnie wróciłam od dentysty...bita godzina męczarni...Oczywiście nic nie bolało ale ja taki boidudek jestem
Powiedziałam pani dr o mojej arytmii i powiedziała że trzeba wyrwać dwa zęby bo w szczególności jeden z nich może być przyczyną problemów z sercem...Kurcze tylko że ja słyszałam że zębów w ciąży się nie wyrywa!!
Jeśli chodzi o głaskanie brzuszka to też tak mam
Anoolka, mi mój lekarz mówił, że nie ma przeciwwskazań do wyrwania, ale najlepiej w II trymestrze, bo najbezpieczniej. No chyba, że chodzi o usuwanie ósemek, takie chirurgiczne.
Ja brzuszek głaszcze, zwłaszcza, że już go mam a waga mi ostatnio o kilo w dół poszła, mimo, że nie mam już mdłości od dłuższego czasu. Ale zostało mi jedzenie często małych posiłków i pewnie przez toWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 11:48
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agrafka wrote:Cześć Dziewczyny
podczytuję was od jakiegoś czasu, termin mam na 24 października.
Właśnie zaczęłam się zastanawiać, że większość z Was ma długie przerwy między badaniami usg. Tymczasem ja od pierwszej wizyty (od ok 6 tyg ciąży) badanie usg mam za każdym razem..
Wizyty co 3 tyg.- najpierw ważenie, ciśnienie, wywiad, badanie ginekologiczne i na końcu usg. Dodam, że od początku moja ciąża przebiega bardzo dobrze..
Teraz mam klin w głowie, czy takie częste usg jest zdrowe?Agrafka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny