Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrenatkach wrote:a ja mam pytanie macie bóle po bokach brzucha na wysokości bioder ?? bo zastanawiam się czy to rosnący brzuszek czy coś nie halo :p
zastanawiam się też, czy wszystkie będziemy się tak nakręcać do końca ciąży -
nick nieaktualnyania.g wrote:Witam
Mam pytanie, co prawda do października jeszcze trochę czasu ale mnie już to męczy. Nie wiem czy któraś z Was jest z okolic Warszawy a bliżej Pruszkowa. Mam gina bardzo dobrą ale niestety pracuje w szpitalu w Pruszkowie ( szpital ma nie najlepszą opinię)Mam planowane cc. Pytałam swoją gin o to jak będzie tam wyglądać mój poród ale ona przedstawia mi wszystko w samych superlatywach. Podobno szpital w Pruszkowie nie ma oddziału patologi ciąży ani sprzętu odpowiedniego dla wcześniaków lub gdy są jakieś problemy. A moja gin mówi że jestem specjalny przypadek i przy moim cc na pewno będzie większa ekipa lekarzy niż normalnie. Mam też gina który pracuje w szpitalu na Żelaznej w Warszawie i zastanawiam się czy przenieść się do niego ze względu na szpital właśnie. Wątpliwości mam bo znam go tylko z jednej wizyty. Czy skoro mam zespół antyfosfolipidowy to nowy gin będzie utrzymywał stary tok leczenia? Mam mętlik w głowie a decyzję muszę podjąć.
u mnie w pierwszej ciąży było tak, że prowadził ją jeden lekarz ale on sam odradzał mi poród w szpitalu w którym pracuje
dlatego pod koniec ciąży skierował mnie do swojego kolegi, który pracuje w świetnym szpitalu, żebym poszła do niego na 2-3 ostatnie wizyty, żebyśmy się "poznali" i rodziłam w tym drugim szpitalu.
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie u ginekologa. Poszłam w miarę spokojna przynajmniej jak na moje możliwości, ale gdy zobaczyłam że nie przybrałam nic na wadze zwłaszcza że były święta to wpadłam w panikę że może dzidzia nie rośnie. Ale pan dr zbadał mnie tym aparacikiem do słuchania serduszka i biło Po raz pierwszy słyszałam mojego żarłoczka
Paradise u mnie w obcisłej bluzce widać już brzuszek ciążowy, jeszcze dwa tygodnie i urośnie i Tobieparadise, Madź, MartaR.., paaolka, Monica, lubek, Kajaoli, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam wczoraj badania krwi a ze nie mam zyl tzn mam ale nie takie widoczne:) to Pani wbiła mi igłe i wierciła nią troszkę mam siniola jak narkomanka jest cieplo a ja dlugi rekaw nosze bo mi wstyd ale to jest malo dzis poszlam po odbior wynikow okazuje sie ze wszystkie badania sa tj mocz tsh i hcg aalllllllle ZGINEŁY BADANIA OGÓLNE KRWI dodam ze za ta przyjemność zapłaciłam 60zl hehe i czekam az mi siniol zejdzie bo te jedyna zyla w ktora sa w stanie jakos poradzic pozdrawiam
-
Kajaoli wrote:Lubek, daj znac jak po wizycie
Wszystko dobrze, szczesliwie Mlodzian jest i zyje no i na 100% juz jest Mlodzianem. Wszystkie kosci ma, serduszko bije 145/min. Lekarz powiedzial, ze ma 16cm, ale nie wiem, czy sie nie pomylil, bo bylby straasznie dlugi (w opisie nie wpisal), BPD 34, HC 120, AC 106, FL 20, waga 150g.
Fajniejsze bylo to poprzednie usg, bo go bylo lepiej widac w 3d, troche taka plama z niego teraz i wyglada jakby mial bardzo wystajaca gorna warge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 18:05
paaolka, MOI, Anoolka, Kajaoli, anka_a, ania.g, ao12., Kakabaka, mitaka lubią tę wiadomość
-
paradise wrote:Hej dziewczyny, wszystkie macie już chociaż lekko zaokrąglone brzuszki? U mnie nadal płaski brzuch, jestem strasznie szczupła i tak się zastanawiam gdzie się ta dzidzia mieści. Brzuch mi wywala tylko wtedy jak się najem, rano budzę się już bez.
Nie martw sie, ja tez rano jestem plaska. Dzisiaj m.in. dlatego poszlam na nieplanowe usg. I mowie lekarzowi, ze sie martwie, bo mi brzuch nie rosnie, a on na to: 'to sobie Pani wezmie moj'
ale przytylam juz 3,5 kg, czesc w cycki no ale dzisiaj np caly dzien chodze w moich extra small dzinsach, co prawda to bardzo niskie biodrowki, gdyby byly na brzuch, to bym sie nie dopiela.paaolka, Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie Dziewczyny, że widziałyście swoje pociechy i macie foty 3D!!!!! Śliczności!!! Chociaż dzidźki wyglądają trochę jak z plasteliny
Ja na kolejne usg muszę czekać jeszcze prawie 2 tygodnie... jej jak się ten czas dłużyAnoolka, lubek, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Marta to super że wszystko w porządku
A Wy dziewczyny jak nie macie usg to za każdym razem lekarz słucha serduszka czy musicie czekać do usg żeby zobaczyć że z maluszkiem wszystko jest w porządku?
Kajaoli, anka_a, Madź lubią tę wiadomość
-
Ja na każdej wizycie przed wejsciem do ginka mam badania u położnej ważenie, mierzenie ciśnienia, slucham jak bije serduszko niuni i pomiar dna macicy.
USG będę miała robione 19 maja o matko tyle jeszcze czasu...Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaR.. wrote:Mi dziś pani dr tylko zbadała szyjkę i wyniki krwi i moczu obejrzała mówi ze nie widzi nic złego by robić usg...22maja mam polowkowe to będzie 22tydzień ale w poniedziałek idę na pierwsze spotkanie z położną i tam będę miała ktg i będę słuchać serduszka
MartaR.. lubi tę wiadomość