Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    a ja mam pytanie macie bóle po bokach brzucha na wysokości bioder ?? bo zastanawiam się czy to rosnący brzuszek czy coś nie halo :p

zastanawiam się też, czy wszystkie będziemy się tak nakręcać do końca ciąży :)
    Witam po dlugiej nie obecnosci!!!Ja tez mam bole brzucha,czasami nawet mocne.Wczoraj bylam u lekarza i jest wszystko ok a bole powoduje rosnacy brzusze i maluch jest nisko i uciska mi pecherz!

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, daj znac jak po wizycie :)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Mam pytanie, co prawda do października jeszcze trochę czasu ale mnie już to męczy. Nie wiem czy któraś z Was jest z okolic Warszawy a bliżej Pruszkowa. Mam gina bardzo dobrą ale niestety pracuje w szpitalu w Pruszkowie ( szpital ma nie najlepszą opinię)Mam planowane cc. Pytałam swoją gin o to jak będzie tam wyglądać mój poród ale ona przedstawia mi wszystko w samych superlatywach. Podobno szpital w Pruszkowie nie ma oddziału patologi ciąży ani sprzętu odpowiedniego dla wcześniaków lub gdy są jakieś problemy. A moja gin mówi że jestem specjalny przypadek i przy moim cc na pewno będzie większa ekipa lekarzy niż normalnie. Mam też gina który pracuje w szpitalu na Żelaznej w Warszawie i zastanawiam się czy przenieść się do niego ze względu na szpital właśnie. Wątpliwości mam bo znam go tylko z jednej wizyty. Czy skoro mam zespół antyfosfolipidowy to nowy gin będzie utrzymywał stary tok leczenia? Mam mętlik w głowie a decyzję muszę podjąć.

u mnie w pierwszej ciąży było tak, że prowadził ją jeden lekarz ale on sam odradzał mi poród w szpitalu w którym pracuje :)
    dlatego pod koniec ciąży skierował mnie do swojego kolegi, który pracuje w świetnym szpitalu, żebym poszła do niego na 2-3 ostatnie wizyty, żebyśmy się "poznali" i rodziłam w tym drugim szpitalu.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Tak jak obiecalam, wklejam zdjecie z wczorajszego usg 4D. Same widzicie, ze niewiele widac w 17tym tygodniu ;)

Ale słodziak! :D i jaki śliczny nosek i usteczka :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkie macie już chociaż lekko zaokrąglone brzuszki? U mnie nadal płaski brzuch, jestem strasznie szczupła i tak się zastanawiam gdzie się ta dzidzia mieści. Brzuch mi wywala tylko wtedy jak się najem, rano budzę się już bez.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u ginekologa. Poszłam w miarę spokojna przynajmniej jak na moje możliwości, ale gdy zobaczyłam że nie przybrałam nic na wadze zwłaszcza że były święta to wpadłam w panikę że może dzidzia nie rośnie. Ale pan dr zbadał mnie tym aparacikiem do słuchania serduszka i biło :D Po raz pierwszy słyszałam mojego żarłoczka :) <3

Paradise u mnie w obcisłej bluzce widać już brzuszek ciążowy, jeszcze dwa tygodnie i urośnie i Tobie ;)

paradise, Madź, MartaR.., paaolka, Monica, lubek, Kajaoli, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ciesze się, że Twoje maleństwo ma się dobrze :) ja już z niecierpliwością czekam na poniedziałek :) :)

Anoolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie wszystko Oki szyjka długa zamknięta Eh jeszcze 4tygodnie i usg

paaolka, Madź, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to super że wszystko w porządku :)
    A Wy dziewczyny jak nie macie usg to za każdym razem lekarz słucha serduszka czy musicie czekać do usg żeby zobaczyć że z maluszkiem wszystko jest w porządku?

• Monica Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wczoraj badania krwi a ze nie mam zyl tzn mam ale nie takie widoczne:) to Pani wbiła mi igłe i wierciła nią troszkę mam siniola jak narkomanka jest cieplo a ja dlugi rekaw nosze bo mi wstyd ale to jest malo dzis poszlam po odbior wynikow okazuje sie ze wszystkie badania sa tj mocz tsh i hcg aalllllllle ZGINEŁY BADANIA OGÓLNE KRWI dodam ze za ta przyjemność zapłaciłam 60zl hehe i czekam az mi siniol zejdzie bo te jedyna zyla w ktora sa w stanie jakos poradzic pozdrawiam

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, dbaj o siebie. Mam nadzieję że krwiak szybko zniknie i reszta ciąży będzie spokojna.
    AgaW, to miałaś lekarza bardzo w porządku. Ja raczej nie liczę na to że ten ze szpitala powiatowego wyśle mnie na Żelazną.

Matka fantastycznej 4 :)
  • lubek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Lubek, daj znac jak po wizycie :)

Wszystko dobrze, szczesliwie ;) Mlodzian jest i zyje no i na 100% juz jest Mlodzianem. Wszystkie kosci ma, serduszko bije 145/min. Lekarz powiedzial, ze ma 16cm, ale nie wiem, czy sie nie pomylil, bo bylby straasznie dlugi (w opisie nie wpisal), BPD 34, HC 120, AC 106, FL 20, waga 150g.
    Fajniejsze bylo to poprzednie usg, bo go bylo lepiej widac w 3d, troche taka plama z niego teraz i wyglada jakby mial bardzo wystajaca gorna warge :P

mlody15t6_exqspnn.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 18:05

paaolka, MOI, Anoolka, Kajaoli, anka_a, ania.g, ao12., Kakabaka, mitaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Hej dziewczyny, wszystkie macie już chociaż lekko zaokrąglone brzuszki? U mnie nadal płaski brzuch, jestem strasznie szczupła i tak się zastanawiam gdzie się ta dzidzia mieści. Brzuch mi wywala tylko wtedy jak się najem, rano budzę się już bez.

Nie martw sie, ja tez rano jestem plaska. Dzisiaj m.in. dlatego poszlam na nieplanowe usg. I mowie lekarzowi, ze sie martwie, bo mi brzuch nie rosnie, a on na to: 'to sobie Pani wezmie moj' :)
    ale przytylam juz 3,5 kg, czesc w cycki :) no ale dzisiaj np caly dzien chodze w moich extra small dzinsach, co prawda to bardzo niskie biodrowki, gdyby byly na brzuch, to bym sie nie dopiela.

paaolka, Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie Dziewczyny, że widziałyście swoje pociechy i macie foty 3D!!!!! Śliczności!!! Chociaż dzidźki wyglądają trochę jak z plasteliny ;D
    Ja na kolejne usg muszę czekać jeszcze prawie 2 tygodnie... jej jak się ten czas dłuży :/

Anoolka, lubek, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Marta to super że wszystko w porządku :)
    A Wy dziewczyny jak nie macie usg to za każdym razem lekarz słucha serduszka czy musicie czekać do usg żeby zobaczyć że z maluszkiem wszystko jest w porządku?
    Mi dziś pani dr tylko zbadała szyjkę i wyniki krwi i moczu obejrzała mówi ze nie widzi nic złego by robić usg...22maja mam polowkowe to będzie 22tydzień ale w poniedziałek idę na pierwsze spotkanie z położną i tam będę miała ktg i będę słuchać serduszka

Kajaoli, anka_a, Madź lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie przed wejsciem do ginka mam badania u położnej ważenie, mierzenie ciśnienia, slucham jak bije serduszko niuni i pomiar dna macicy.
    USG będę miała robione 19 maja o matko tyle jeszcze czasu...

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ale masz wypas!!!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Mi dziś pani dr tylko zbadała szyjkę i wyniki krwi i moczu obejrzała mówi ze nie widzi nic złego by robić usg...22maja mam polowkowe to będzie 22tydzień ale w poniedziałek idę na pierwsze spotkanie z położną i tam będę miała ktg i będę słuchać serduszka
    Ale Ci zazdroszczę, ja jeszcze nie mam terminu na usg :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pewnie będziesz miała coś koło tego bo się u Nas teraz zaczną polowkowe ale te 4tygodnie to będą się ciągnąć i ciągnąć...

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy polowkowe 28go maja czyli za jakies piec tygodni :):)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ